Χα χα χα ηρθες δευτερος,επιτελους!!!.banana..banana..victory..victory.Επειδη ειχα συμμετοχη στην δοκιμη,κατασκευαζοντας τα φυσιγγια της .... και στη βαφη των πινακων δοκιμης.
Επιλέχθηκε το ιδιογομωμενο φυσιγγι,ακριβως για να υπαρχουν οι λιγοτερες, κατα το δυνατον,αποκλισεις.
Τα φυσιγγια ειναι κατασκευασμενα,ζυγισμενα ενα προς ενα στο χερι,με προκομμενα πτερυγια,μετρημενα ως προς το κλεισιμο με μεγιστη αποκλιση 3/100 του mm.
Τα σκαγια ΔΕΝ μετρηθηκαν ενα προς ενα!
Η ομοιομορφια τους εξεταστηκε "με το ματι".
Ειναι ωφέλιμες οι κουβεντες και οι αντιπαραθεσεις πανω σε τετοια θεματα.
Παντα βγαινει κατι καλο.
Μιλώντας-συζητώντας πάντα με καλη προθεση!
Η αναφορα σε "πειραγμενες"δοκιμες,δεν ωφελεί ΚΑΝΈΝΑΝ!!
Μπορει να εκληφθεί μονο σαν κατηγορια ως προς τον γραφοντα του παροντος και γενικοτερα,σε οσους συμμετείχαν στην δοκιμη.
Επειδη εκφραστηκε σαν παραπονο.....
Χρηστο,ο γραφοντας,εχει αναφερθει με ΚΑΛΑ λογια για τσοκακι σου(MR) που δοκιμασε στο ΚΥΝΗΓΙ και με την διαπιστωση πως ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΆΖΕΙ!
Τοτε,δεν ηθελε να "πειραξει"το προϊόν σου και τωρα,θελει???
Ελπίζω,να μην μου αφαιρεις το δικαιωμα να αισθανομαι, το λιγοτερο, αδικημενος!
Παρακληση....
Αν θελεις, μου λες τον τροπο να βαζω στο κεντρο της τουφεκιας τα κατα δυο νουμερα ψιλοτερα σκαγια?
Θεωρω το αρχικο σου μυνημα,σε οτι αφορα τις προθεσεις αυτων που δοκιμασαν τα chokes,....ατυχες!
Αυτη η θεωρηση,ειναι το πιο καλοπροαιρετο που μπορω!
Αν δεν ειναι,τιθεται θεμα ΗΘΙΚΗΣ....
Δε νομιζω πως πρεπει να θιγεται,"ελαφρα τη καρδια"!!
Επειδη ειχα συμμετοχη στην δοκιμη,κατασκευαζοντας τα φυσιγγια της .... και στη βαφη των πινακων δοκιμης.
Επιλέχθηκε το ιδιογομωμενο φυσιγγι,ακριβως για να υπαρχουν οι λιγοτερες, κατα το δυνατον,αποκλισεις.
Τα φυσιγγια ειναι κατασκευασμενα,ζυγισμενα ενα προς ενα στο χερι,με προκομμενα πτερυγια,μετρημενα ως προς το κλεισιμο με μεγιστη αποκλιση 3/100 του mm.
Τα σκαγια ΔΕΝ μετρηθηκαν ενα προς ενα!
Η ομοιομορφια τους εξεταστηκε "με το ματι".
Ειναι ωφέλιμες οι κουβεντες και οι αντιπαραθεσεις πανω σε τετοια θεματα.
Παντα βγαινει κατι καλο.
Μιλώντας-συζητώντας πάντα με καλη προθεση!
Η αναφορα σε "πειραγμενες"δοκιμες,δεν ωφελεί ΚΑΝΈΝΑΝ!!
Μπορει να εκληφθεί μονο σαν κατηγορια ως προς τον γραφοντα του παροντος και γενικοτερα,σε οσους συμμετείχαν στην δοκιμη.
Επειδη εκφραστηκε σαν παραπονο.....
Χρηστο,ο γραφοντας,εχει αναφερθει με ΚΑΛΑ λογια για τσοκακι σου(MR) που δοκιμασε στο ΚΥΝΗΓΙ και με την διαπιστωση πως ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΆΖΕΙ!
Τοτε,δεν ηθελε να "πειραξει"το προϊόν σου και τωρα,θελει???
Ελπίζω,να μην μου αφαιρεις το δικαιωμα να αισθανομαι, το λιγοτερο, αδικημενος!
Παρακληση....
Αν θελεις, μου λες τον τροπο να βαζω στο κεντρο της τουφεκιας τα κατα δυο νουμερα ψιλοτερα σκαγια?
Θεωρω το αρχικο σου μυνημα,σε οτι αφορα τις προθεσεις αυτων που δοκιμασαν τα chokes,....ατυχες!
Αυτη η θεωρηση,ειναι το πιο καλοπροαιρετο που μπορω!
Αν δεν ειναι,τιθεται θεμα ΗΘΙΚΗΣ....
Δε νομιζω πως πρεπει να θιγεται,"ελαφρα τη καρδια"!!
Τι να συζητάμε για διατρηση περιφερειακων σκαγιων στα 20 25 μέτρα ρε Βασίλη ! Είναι δυνατον σε αυτά τα μέτρα να μην εχουν ενέργειαΑν οι περιφέρειες έχουν καλή διάτρηση και στα τρία τσοκ τότε μαμά τσοκ!! Αν όχι όμως...;;;
Κατά την άποψη μου είναι Λευτέρη!Τι να συζητάμε για διατρηση περιφερειακων σκαγιων στα 20 25 μέτρα ρε Βασίλη ! Είναι δυνατον σε αυτά τα μέτρα να μην εχουν ενέργεια
Εγω θα επιμεινω στην άποψη μου λέγοντας πως το BL είναι ένα πολύ καλό τσοκ που βγάζει όμορφες κατανομες και όντως κρατάει τις κατανομες του πολυ καλά ! Όμως πιο ανοιχτή κατανομή από το 5 μαμα οπτιμα καννης δεν βγάζειΤι να συζητάμε για διατρηση περιφερειακων σκαγιων στα 20 25 μέτρα ρε Βασίλη ! Είναι δυνατον σε αυτά τα μέτρα να μην εχουν ενέργεια
Οκ σεβαστό !Κατά την άποψη μου είναι Λευτέρη!
Προτιμάς τσοκ που δίνει ωραίες ζωγραφιές ή που γεμίζει το σακουλι; Το λεω αυτό γιατί θεωρώ πως ο μοναδικός αντικειμενικός κριτής κατ´εμε για ένα κυνηγετικό προϊόν (τσοκ, όπλο, κάννη κλπ) είναι το βουνό!! Τα αλλα μας δίνουν ενδείξεις και έναυσμα για δοκιμές. Προσωπική άποψη που ίσως κάνω λάθος..αλλά για αυτό συζητάμε για να μαθαίνουμε και να αλλάζουμε γνώμη!Πάντως για να είμαι αντικειμένικος και εάν δεν με ξεγελαει η γυαλαδα του πίνακα και εάν η τουφεκια στα 20 με τα λίγα γραμμάρια με το μαμα 5 δεν ειναι ελάχιστα πάνω πιστευω ότι σε αυτήν την δοκιμή το BL μου αρεσει λίγο καλυτερα, όχι βέβαια ότι στις άλλες Τουφεκιες ειναι κακό θα έλεγα πως είναι εξαιρετικο και εννοείτε πως είναι καλύτερο απο το seminole! Τέλος εγώ θεωρώ ότι το BL είναι σαφώς καλύτερο από πολλά ευρωπαϊκά τσοκ είναι τσοκ με όμορφες κατανομες και με ποιότητα κατασκευης, απλά δεν θεωρώ ότι είναι πιο ανοιχτό από το μαμα 5 της optima καννης, πολύ πιθανόν σε άλλες κάννες να είναι όντως πιο ανοιχτό, από αυτά που έχω δει θεωρω ότι το brain ειδικά στα πιο στενά τσοκαρισματα θα δείχνει τα δόντια του σε πολλά ευρωπαϊκά θηρία στο θέμα των τσοκ!
mornin cof Μη λες τέτοια λόγια τετοιες μέρες.....θα παρεξηγηθείς.Το αποτελεσμα φαινεται στο "γηπεδο"!
Η ωραια κατανομη,ειναι το ισομοιρασμα της τουφεκιας σε ολο της το ευρος.To ενα δεν αναιρει το αλλο Βασιλη. Το ιδανικο ζητουμενο ειναι ο συνδυασμος των δυο, αλλα βεβαια παντα με γνωμονα τι εννοει ο καθενας ωραια κατανομη.
Κ πίνακα κ κυνήγι!!!δλδ αν απο φυσιγγι πάρεις ποσοστό 50% κ κατανομη για κλαμματα ,με φουλ ...θα το πας κ για κυνήγι????Προτιμάς τσοκ που δίνει ωραίες ζωγραφιές ή που γεμίζει το σακουλι; Το λεω αυτό γιατί θεωρώ πως ο μοναδικός αντικειμενικός κριτής κατ´εμε για ένα κυνηγετικό προϊόν (τσοκ, όπλο, κάννη κλπ) είναι το βουνό!! Τα αλλα μας δίνουν ενδείξεις και έναυσμα για δοκιμές. Προσωπική άποψη που ίσως κάνω λάθος..αλλά για αυτό συζητάμε για να μαθαίνουμε και να αλλάζουμε γνώμη!
Ναι!!Σίγουρα μια ωραία κατανομή ειναι ένα μέτρο σύγκρισης αλλα τον τελευταία λόγο τον έχει η διάτρηση πάνω στο θήραμα.