Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η επιλογή του είδους, του ύψους και της σκληρότητας του βύσματος, υπολογίζεται μέσα στην γενική μελέτη του στησίματος του φυσιγγίου και έχει σχέση και με τα λοιπά υλικά που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και με τα βλητικά χαρακτηριστικά που θέλεις να πάρεις από το φυσίγγιο που φτιάχνεις...
Σε γενικές γραμμές γεμίζοντας με τα ίδια ακριβώς υλικά και την ίδια μεθοδολογία, το σκληρότερο βύσμα θα σου τραβήξει την καμπύλη καυσης προς τα πίσω, θα σου μειώσει δηλαδή την προοδευτικότητα καυσης, θα ανεβασει τις πιέσεις και κατά τι την ταχύτητα και το λακτισμα...
Ολα είναι θέμα συνδυασμού υλικών και μεθοδολογίας γεμίσματος.

Πολλοί το υποστηρίζουν...η γνώμη μου ειναι ο ψηλός κάλυκας είναι πιο άκαμπτος στο χώρο καύσης της πυρίτιδας γιαυτό αυξάνει κατά τι την ταχύτητα καύση της (ελάχιστα πιο ψηλές πιέσεις και ταχύτητες)...

Γράψε μας και τι ακριβώς θέλεις να γεμίσεις μπας και μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι συγκεκριμένο...

Φίλε αγόρασα τις πυρίτιδες d20, a1, ao και c7. To ξέρω πως έκανα λάθος και αγόρασα τόσες πυρίτιδες αλλά έπαθα όπως το παιδάκι που μπήκε πρώτη φορά σε ζαχαροπλαστείο. Επίσης πήρα βύσματα aquilla 24 , gualandi SG22 και b&p z2m 18. Οι κάλυκες που αγόρασα είναι fiocci 12/70/08 με πραγματικό ύψος 69,40-69,45 κατά μέσο όρο και 616 καψύλιο νομίζω. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με την d20 ή την A1 που από ότι άκουσα δουλεύονται πιο εύκολα από αρχάριους και γεμίζονται σε χαμηλότερα γραμάρια. Για σκοπευτήριο δεν γεμίζω μιας και δεν πάω συχνά. Μέσα αυγούστου είναι η έναρξη του κυνηγιού της φάσσας στην Κύπρο και άρα ως πρώτα φυσίγγια σκέφτομαι να γεμίσω για αυτό το κυνήγι (θερμοκαρσίες γύρω στους 40 c και βάλε hot sun1. Το ξέρω πως για τις πυρίτιδες d20 και Α1 δεν μπορώ να γεμίσω φυσίγγια στα 34-36 γμρ με τα οποία κυνηγούσα το συγκεκριμένο θήραμα μέχρι τώρα :). Άρα πάμε σε ένα κυνηγητικό φυσίγγιο των 30-33 γραμμαρίων φαντάζομαι. Αν έχετε καμμιά πρόταση για συνταγή που να ταιριάζει με τα υλικά που προμηθεύτηκα θα βοηθούσατε πολύ.

'Eτσι πάει συνήθως φίλε. Αν δεν πάθουμε δεν θα μάθουμε. Βλέποντας και πράττοντας λοιπόν. Πάντως να ξέρεις εκτιμώ τις συμβουλές σου και των άλλων φίλων και τις λαμβάνω σοβαρότατα υπόψιν.

Το θέμα Αντώνη είναι να αποφύγουμε εξαρχής να πάθουμε, ώστε να μην χρειάζεται έπειτα να μάθουμε από τα λάθη μας και προσωπικά πάντα ρωτούσα τους μάστορες του είδους, στα διάφορα μηχανουργεία...πριν να κάνω το οτιδήποτε και έτσι έχω γλυτώσει από πάρα πολλά βάσανα! ;)

Για 40 βαθμούς την φάσα την παίρνεις με 7άρια και 32gr πολυσταδιακό με απλή πυρίτιδα και την A0 την κρατάς για πιο μετά .hunter.1

Το θέμα Αντώνη είναι να αποφύγουμε εξαρχής να πάθουμε, ώστε να μην χρειάζεται έπειτα να μάθουμε από τα λάθη μας και προσωπικά πάντα ρωτούσα τους μάστορες του είδους, στα διάφορα μηχανουργεία...πριν να κάνω το οτιδήποτε και έτσι έχω γλυτώσει από πάρα πολλά βάσανα! ;)

Για 40 βαθμούς την φάσα την παίρνεις με 7άρια και 32gr πολυσταδιακό με απλή πυρίτιδα και την A0 την κρατάς για πιο μετά .hunter.1

Προς τα εκεί κλίνω και εγώ. Έχουμε καμμιά δοκιμασμένη πρόταση συγκεκριμένη για αυτές τις συνθήκες με τους κάλυκες που εχω στη διάθεσή μου (fiocci 12/70/08) .hunter.1

Προς τα εκεί κλίνω και εγώ. Έχουμε καμμιά δοκιμασμένη πρόταση συγκεκριμένη για αυτές τις συνθήκες με τους κάλυκες που εχω στη διάθεσή μου (fiocci 12/70/08) .hunter.1
Εγω θα δοκιμαζα Α1 στα 1,65 σταθερη και θα επαιζα με τα σκαγια απο 31-31,5-32-32,5-33 και οπου μου καθοταν.σε 6αρια και θα προσεχα να παρω τα σκαγια για εξεταση μετα τη ντουφεκια;) ποιο σημαντικο κατα τι γνωμη μου......ισως στα 31-32 να επαιζα και στο 1.60.αααααααα και χωρις πολυ πατημα για τους 40+++++++ημουν 15 μηνες κυπρο και ξερω απο τις ζεστες σας.hair.

Φίλε αγόρασα τις πυρίτιδες d20, a1, ao και c7. To ξέρω πως έκανα λάθος και αγόρασα τόσες πυρίτιδες αλλά έπαθα όπως το παιδάκι που μπήκε πρώτη φορά σε ζαχαροπλαστείο. Επίσης πήρα βύσματα aquilla 24 , gualandi SG22 και b&p z2m 18. Οι κάλυκες που αγόρασα είναι fiocci 12/70/08 με πραγματικό ύψος 69,40-69,45 κατά μέσο όρο και 616 καψύλιο νομίζω. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με την d20 ή την A1 που από ότι άκουσα δουλεύονται πιο εύκολα από αρχάριους και γεμίζονται σε χαμηλότερα γραμάρια. Για σκοπευτήριο δεν γεμίζω μιας και δεν πάω συχνά. Μέσα αυγούστου είναι η έναρξη του κυνηγιού της φάσσας στην Κύπρο και άρα ως πρώτα φυσίγγια σκέφτομαι να γεμίσω για αυτό το κυνήγι (θερμοκαρσίες γύρω στους 40 c και βάλε hot sun1. Το ξέρω πως για τις πυρίτιδες d20 και Α1 δεν μπορώ να γεμίσω φυσίγγια στα 34-36 γμρ με τα οποία κυνηγούσα το συγκεκριμένο θήραμα μέχρι τώρα :). Άρα πάμε σε ένα κυνηγητικό φυσίγγιο των 30-33 γραμμαρίων φαντάζομαι. Αν έχετε καμμιά πρόταση για συνταγή που να ταιριάζει με τα υλικά που προμηθεύτηκα θα βοηθούσατε πολύ.
D 20 x 1,65 x 616 x 31 gr n 6 x SG 22 x 58 , προκοψε πτερυγια , ανεβαινεις και 1,70 χ 30 ανετα , δεν ξερω τι οπλο εχεις και πως ριχνεις , κανε και δοκιμες στα μετρα που ριχνεις και αναλόγως πρατεις

D 20 x 1,65 x 616 x 31 gr n 6 x SG 22 x 58 , προκοψε πτερυγια , ανεβαινεις και 1,70 χ 30 ανετα , δεν ξερω τι οπλο εχεις και πως ριχνεις , κανε και δοκιμες στα μετρα που ριχνεις και αναλόγως πρατεις
Δημήτρη γιατί όταν μειώνουμε το φορτίο αυξάνουμε την πυρίτιδα; Αν κατάλαβα καλά το υπόλοιπο setup είναι χωρίς διαφοροποίηση.

Δημήτρη γιατί όταν μειώνουμε το φορτίο αυξάνουμε την πυρίτιδα; Αν κατάλαβα καλά το υπόλοιπο setup είναι χωρίς διαφοροποίηση.
ο φιλος ζητησε συνταγή για 40 βαθμούς ζεστη , εκει αλλαζει ολο το εργο , ταχυτητες παιρνουμε ευκολα , ανεβάζουμε και πιεσεις όμως για πλακα , από την άλλη η φασσα θελει δυναμη και σκαγια , στην ζεστη όμως τα πραγματα καλυτερευουν , η συγκεντρωση όμως υποφερει , η διατρηση ανεβαινει , όλα αυτά και αλλα πολλα κανουν την συνταγή , συνυθως στο φορτιο ανεβαινει η πυριτιδα ειδικα στα εμπορικα , στους ιδιογομωτες δεν υπαρχει κανονας

Ευχαριστώ παιδιά για τις εισηγήσεις σας. Φίλοι απο Κύπρο που κυνηγούν σε παρόμοιες συνήκες καύσωνα μου έδωσαν σετ με ελαφρά χαμηλότερες ποσότητες πυρίτιδας. Α1 x 1,55 x 32 και D20 x 1,50 x 31-32. Πιστονάκια για αυτά τα γραμμάρια έχω τα SG22 για αυτά τα γρμ και υποχρεωτικά καψύλια 616 αφου αγόρασα τους κάλυκες 70/12/08 fiocci με καψύλια. Νομίζω μιας και είμαι άπειρος θα ξεκινήσω με ελαφριά μειωμένες ποσότητας πυρίτιδας και προσεκτικά να ανεβαίνω αμα χρειάζεται.
Να ρωτήσω επίσης πότε επιλέγουμε ισχυρά, μεσαίας ισχύος και χαμηλής ισχύος καψύλια? Παίζουν τόσο ρόλο τελικά στο αποτέλεσμα?

Θα δοκιμάσω το σετ φίλε με πυρίτιδα στο 1,50-1,55 αρχικά και βλέπουμε. Βρίσκεις να είμαι υπερβολικά κάτω??? Το όπλο μου παρεπιπτόντως είναι beretta prevail με κάνες optima και αυλούς 18,6.

Εξαρτάται στα πόσα στάδια θα κλείσεις και πόσα χιλιοστά χώρο θα αφήσεις, βάλε το 616 και κάμε τη δουλειά σου και το 0,05 παραπάνω είναι για τα πιο χοντρά σκάγια! ;)

Εξαρτάται στα πόσα στάδια θα κλείσεις και πόσα χιλιοστά χώρο θα αφήσεις, βάλε το 616 και κάμε τη δουλειά σου και το 0,05 παραπάνω είναι για τα πιο χοντρά σκάγια! ;)
Ρε φίλε από ότι καταλαμβαίνω σιγά σιγά τούτο το hobby που πάω να αποκτήσω και εγώ έχει ποοοοοολλλλλλλλυυυυυυυυυυυυυυ ψωμί τελικά. χαχαχαχα

Για ψηλές θερμοκρασίες τι καψύλια προτείνεις φίλε? Τα 616 που έχουν που αποδίδουν καλύτερα?
εγραψα 616 γιατι ειχες γραψει ότι εχεις καλυκες με τετοιο καψουλι , θωρητικα και χονδρικα σε 40 βαθμούς καυσωνα μονο 686 δουλευει τελεια , παντα θεωρητικα , ομως όλα τα καψουλια μπορουν να δουλεψουν αν ο μαστορας είναι καλλιτεχνης και ξερει τι πρεπει να κανει , ξεκινησε από 1,55 - 1,60 όπως εγραψες και αναλογα μετα πραξε , και να εχεις κατι στο μυαλο σου εσυ και μερικοι αλλοι , η αισθανομενη ανακρουση δημιουργείται από το κοντακι πανω από όλα και απειροελάχιστα από το καψουλι , σωστο κοντακι επανω στο σωμα του χειριστη την καταπινει την ανακρουση

Status
Not open for further replies.
Back