Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν εχω εμπειρια απο ρελιαστο Μυρο, οποτε καλυτερα να μην σου απαντησω υποθετικα μπορει καποιο αλλο παιδι να γνωριζει καλυτερα... Μου φαινεται λιγο ψηλος ο 27αρης παντως... Ρωτα κ τον "δασκαλο" που εχεις εκει κατω, αυτος θα σε καθοδηγησει πιο ευκολα... ;)

Παιζοντας λιγο με την απεικονιση ξεθαψα κ μια παλιοτερη δοκιμη με ενα φυσιγγακι με Tecna που αν θυμαμαι καλα ειχε αρεσει κ στον Δημητρη (dimar)... Προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη αλλα τωρα που το ξεθαψα θα μπει παλι για Test drive... .eat.
Ειδατε σας βαζω κ ψαλιδι για να σας φτιαχνω... .evil.

TECNA 686-1,9-35-SG22-57,9 8αστερο αστεροειδες N5 40M IM
Πολυ καλη για αρχες Οκτωμβρη.....

Αρι ευχαριστώ πολύ! Την τελευταία θα δοκιμάσω λόγο του ότι έχω μονο ρελιάστρα χειρός προς το παρών . Συγκεντροτηρες πήρα για αρχή μόνο καρδαρα 27 θα έχω θέμα; η τα 58 χιλ.να τα ανεβάσω 60 λόγο συγκεντρωτήρα;
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/ta-5.40-chiliosta-sto-stroggylo-reli-473.php διαβασε το να καταλαβησ πωσ ρελιαζουν το στρογγυλο ρελι και τι υψωσ

Παιζοντας λιγο με την απεικονιση ξεθαψα κ μια παλιοτερη δοκιμη με ενα φυσιγγακι με Tecna που αν θυμαμαι καλα ειχε αρεσει κ στον Δημητρη (dimar)... Προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη αλλα τωρα που το ξεθαψα θα μπει παλι για Test drive... .eat.
Ειδατε σας βαζω κ ψαλιδι για να σας φτιαχνω... .evil.

TECNA 686-1,9-35-SG22-57,9 8αστερο αστεροειδες N5 40M IM
Ωραιος!!!
Μαλακο,αρκετα γρηγορο και φονικοτατο γεμισμα.Το εριξα αποκλειστικα μονο του μια ολοκληρη χρονια με αριστα αποτελεσματα.Κατα πασα πιθανοτητα παλι το ιδιο θα φτιαξω φετος.
Πολυ καλη για αρχες Οκτωμβρη.....
Μπα οχι μονο φιλε.Και στους παγους και τα κρυα δεν ειχε προβλημα.Μια χαρα την εκανε την δουλεια του....wash..homework.

Mυρο εγω την Granullar την ειχα δουλεψει με πολυ καλα αποτελεσματα στα 28, στα 29 και στα 33 γρ...
Στα 28 γρ... Ανεβαινει κ στο 1,45 αυτη με Z2m24...
granullar-cx2000-1,4-28-spark-58mm 8αστερο αστεροειδες n7 30m LΜ

Στα 29 γρ με μισοταπα Bior21... Mπαλα πανε οι μισοταπες, εγω τα λεω δεν με ακουτε...
granullar-cx2000-1,45-29-bior21-57,7mm 8αστερο αστεροειδες n9 35m demi

Κ στα 33 που γαζωνε στο κρυο με 1,60 πυριτιδα, καψουλι 686, Ζ2Μ21 στα 58 χιλ με σκαγια ν6 και ν7... Πιστευω αυτη η συνταγη θα μπορουσε ανετα να δουλεψει κ σε ρελιαστο φυσιγγι...
Πέρσι στα τρυγoνια το Σεπτέμβρη,ειχα φτιάξει,αρκετά στο 1,40χ30/ν.8-diamante 24-688 fiem-57,5.Ωραίο,γλυκό στην αίσθηση,συγκεντρωτικό.Πρωινό Σεπτέμβρη,2-3 δε θυμάμαι ,είχε λίγα πουλιά,σκάει το πρώτο,καμια 30αριά μέτρα γεμάτα,εύκολη σχετικά τουφεκιά,αν και θα έπρεπε να βιαστώ γιατί θα χάνονταν πίσω απο κάτι πεύκα.Με το μπαμ,και ενω περιμένω το πουλί να ανατιναχθεί,αυτό φανερά χτυπημένο,πέρνει καθοδική πορεία κουνόντας άτσαλα τη μια φτερούγα και χάνεται πίσω απο τις πεύκες με ολοφάνερη εικόνα οτι πέφτει κοψόφτερο με κανα δυο σκάγια.Απόρησα γιατι τα φυσίγγια τα ειχα δοκιμάσει με φίλο στα περιστέρια του το προηγούμενο απόγευμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα,στουπί τα περιστέρια στο 35 μετρα γεμάτα.Φτάνω εκει που υπολόγιζα οτι επεσε περίπου,λίγο βιαστικά κιόλας,μια και θεωρούσα οτι ειναι ζωντανό,και το βλέπω κάτω ξερό,ουτε αίματα τίποτα.Οταν κάποια στιγμή το μάδησα διαπίστωσα οτι ειχε 6 ή 7 σκάγια διαμπερή !!! Ολα,μα όλα τα σκάγια το ειχανε περάσει πάντα κι άλλη που λέγαν και οι παλιότεροι...Το επόμενο πουλί,ερχόταν βέβαια κατευθείαν επάνω μου,στα 25 μέτρα το πολύ,έπεσε ξερό.Το επόμενο απόγευμα είχα πάλι παρόμοιο περιστατικό,όπου προγκόντας ενα τρυγόνι απο μια συκιά,αυτό μετά τη τουφεκιά,συνέχισε για καμια δεκαπενταριά μέτρα και μετά έπεσε ξερό...Και όλα αυτά συνέβαιναν...σε μένα !!! Που το μαχαίρι στο λαιμό να μου έβαζες,δεν δεχόμουν με τίποτα οτι καποιο πουλί θα πάρει 5-6 σκάγια στο κορμί του εστω και διαμπερη,και θα συνεχίσει να πετάει ακόμα...Δε ξερω αν την εκανε το 688 το 57,5 ή και τα δύο ,ή τα δυο αυτά και το πολυσταδιακό κλείσιμο,..αλλά αυτό το 1,40χ28 πολύ το φοβάμαι για ίδια φαινόμενα..Αντιθετα η απο τις πολύ αγαπημένες μου gm3,sto 1,45x31-v-zero 23, με Τ2-cx2000 μου ειχε δώσει ενα εξαιρετικό τρυγονοφύσιγγο ...

To φετεινο "πουλεν" μου που θελω να το ριξω στα περιστερια στον Οκτωβρη για δευτερη τουφεκια με το δικανο με ΜΒ36 στα 35 γρ κ αρχικη 420 με 6αρια...
Στα 40 μετρα με το 725 και το Anaconda Mid range με συσφιξη 0,55...
MB36-CX2000-1,85-35-DRAGO20-57,5 N6

Κ εδω ενα φυσιγγακι που δοκιμαζει ενας φιλος για περδικα με ΜΒ32 και 33,5 γρ σκαγια στα 35 μετρα με Demi τσοκ παλι 420 αρχικη...
https://postimg.org/image/4139jxvzl/
MB32-CX2000-1,7-33,5-Z2M21-57,5 N6

Ωραίες Αρι, σφιχτές και οι 2...
.xm.Στη 2η θα ήθελα λίγο πιο γεμάτη περιφέρεια...
Πάντως με δίκαννο, εγώ θα εριχνα τη 2η στα αγριοπεριστερα αλλά και στη φασσα τον Οκτώβρη.

Πάντως με δίκαννο, εγώ θα εριχνα τη 2η στα αγριοπεριστερα αλλά και στη φασσα τον Οκτώβρη.
Στη μια καννη θα παιξει 6αρακι στα 32 γρ και στην αλλη η ΜΒ36 στα 35 σε 5αρι γιατι θελω να δω τι κανει πιο πολυ... Δεν το εχω ξαναριξει στο κυνηγι... Φυσικα το 35αρι πρεπει να περασει το τεστ των κορακοειδων πρωτα...;)

.xm.Στη 2η θα ήθελα λίγο πιο γεμάτη περιφέρεια...
Κ εγω του ιδιο του ειπα για τα 35 μετρα... Θα το ξαναδει...

Στη μια καννη θα παιξει 6αρακι στα 32 γρ
Ποιος να μου το' λεγε πριν 10-15 χρόνια, οτι θα συζητούσαμε στα σοβαρά για 32γρ. σκάγια στην φάσσα...
Θυμάμαι συζητούσα τότε οτι θα δοκιμάσω 33-34γρ Νο 6 και μου λέγανε είναι λίγα, εδώ με 34γρ. κυνηγάμε κίχλες...
καλά για 28γρ. στα κιχλοκότσυφα, τότε ούτε κουβέντα, λες και δεν είχαν σκάγια μέσα...
Πάντως μ' αρέσει αυτή η στροφή στο ''ουκ εν το πολλώ το ευ''...

Last edited:
Ποιος να μου το' λεγε πριν 10-15 χρόνια, οτι θα συζητούσαμε στα σοβαρά για 32γρ. σκάγια στην φάσσα...
Θυμάμαι συζητούσα τότε οτι θα δοκιμάσω 33-34γρ Νο 6 και μου λέγανε είναι λίγα, εδώ με 34γρ. κυνηγάμε κίχλες...
καλά για 28γρ. στα κιχλοκότσυφα, τότε ούτε κουβέντα, λες και δεν είχαν σκάγια μέσα...
Πάντως μ' αρέσει αυτή η στροφή στο ''ουκ εν το πολλώ το ευ''...
οι πιο πολλες αποτυχημενες βολες φιλε στην φασα είναι πισω από το πουλι , εγω στα μπασίματα ριχνω 30 γρ με ν 5 σκαγια , το θεμα δεν είναι ποσα γραμαρια εχει το φυσιγγι , το μεγαλο θεμα είναι ποσα σκαγια θα πανε στο στοχο

To φετεινο "πουλεν" μου που θελω να το ριξω στα περιστερια στον Οκτωβρη για δευτερη τουφεκια με το δικανο με ΜΒ36 στα 35 γρ κ αρχικη 420 με 6αρια...
Στα 40 μετρα με το 725 και το Anaconda Mid range με συσφιξη 0,55...
MB36-CX2000-1,85-35-DRAGO20-57,5 N6

Κ εδω ενα φυσιγγακι που δοκιμαζει ενας φιλος για περδικα με ΜΒ32 και 33,5 γρ σκαγια στα 35 μετρα με Demi τσοκ παλι 420 αρχικη...
MB32-CX2000-1,7-33,5-Z2M21-57,5 N6

τελικα εχεις παθει μεγαλη πλακα με την Μβ , ετσι φιλε ?

Που το μαχαίρι στο λαιμό να μου έβαζες,δεν δεχόμουν με τίποτα οτι καποιο πουλί θα πάρει 5-6 σκάγια στο κορμί του εστω και διαμπερη,και θα συνεχίσει να πετάει ακόμα...
Γιάννη είναι τρομερά απίστευτο αλλά γινετε και παραγινετε.
Μου το είχε πει φίλος μου κ το είχα ξαναγράψει εδω.Πολυ κοντινη τουφεκιά σε αγριοπεριστερο κατάστηθα με 6αρι με 5-6 σκάγια πάνω του,Ήταν ζωντανό κάτω αλλά μόλις το πήρε στα χέρια ψόφησε.
Τελικά μάλλον τα διαμπερη τραυματα μας κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά απο οτι φανταζόμαστε..xm.
.off topic.

το θεμα δεν είναι ποσα γραμαρια εχει το φυσιγγι , το μεγαλο θεμα είναι ποσα σκαγια θα πανε στο στοχο

+1
Μου αρεσει στα φυσιγγια μου να εχουν υψηλη κ σταθερη συγκεντρωση κυριως σε εναν κυκλο 60 εκ, αυτο ειναι ειδικα που αν παει πανω στο πουλι εχει μεγαλη φονικοτητα...
τελικα εχεις παθει μεγαλη πλακα με την Μβ , ετσι φιλε ?
ΜΒ32 και Tecna γουσταρω... Μου ταιριαζει πιο πολυ η δευτερη αλλα η πρωτη κανει κινηματογραφικα σκοτωματα... Την ΜΒ36 τελευταια την "παιζω" σχεδον αναγκαστικα μιας κ εμεινα απο M92S...

Μου το είχε πει φίλος μου κ το είχα ξαναγράψει εδω.Πολυ κοντινη τουφεκιά σε αγριοπεριστερο κατάστηθα με 6αρι με 5-6 σκάγια πάνω του,Ήταν ζωντανό κάτω αλλά μόλις το πήρε στα χέρια ψόφησε.
Το εχω παθει πολλες φορες στα τρυγονια... Να το βλεπεις Τασο να εχει ακομα κ 10 σκαγια πανω του ολα διαμπερη, σπασμενες φετρουγες κ να κρατα μερικα δευτερολεπτα αν δεν το εχει βρει σε κεφαλι κ λαιμο...

Δεν πρεπει να πουλανε και αλλες στα μερη του.exciting.

Οταν θα γεμισω Α0 στα 44 κ θα σας φτανουν τα σκαγια στην Κερκυρα θα σας πω εγω... .yelling.

Το 35αρη της ΜΒ36 οπως ειπα δεν το εχω ξαναριξει ωστοσο περνα τα τεστ σε διατρηση, αισθηση, ταχυτητα, συγκεντρωση οποτε μενει να δοκιμαστει στην πιστα κ πρωτα απο ολα στα κορακοειδη κ θα δουμε... Μονο στην πραξη παιρνει πιστοποιηση το φυσιγγι, ο πινακας ειναι απλα ενα τεστ...;) Θα το ξεκινησω με 1,85 και θα ανεβω αναλογα εως κ 1,95 το χειμωνα...
Το αλλο το περδικοφυσιγγο του φιλου το εχω ριξει πολλες φορες, με κανονικες θερμοκρασιες ειναι εξαιρετικο... Στο κρυο δουλευει κ με 616 για κατι μαλακο κ ανεβαινει πυριτιδα μεχρι κ το 1,80 με μονηψηφιες θερμοκρασιες...

+1
Μου αρεσει στα φυσιγγια μου να εχουν υψηλη κ σταθερη συγκεντρωση κυριως σε εναν κυκλο 60 εκ, αυτο ειναι ειδικα που αν παει πανω στο πουλι εχει μεγαλη φονικοτητα...

ΜΒ32 και Tecna γουσταρω... Μου ταιριαζει πιο πολυ η δευτερη αλλα η πρωτη κανει κινηματογραφικα σκοτωματα... Την ΜΒ36 τελευταια την "παιζω" σχεδον αναγκαστικα μιας κ εμεινα απο M92S...

Το εχω παθει πολλες φορες στα τρυγονια... Να το βλεπεις Τασο να εχει ακομα κ 10 σκαγια πανω του ολα διαμπερη, σπασμενες φετρουγες κ να κρατα μερικα δευτερολεπτα αν δεν το εχει βρει σε κεφαλι κ λαιμο...

Οταν θα γεμισω Α0 στα 44 κ θα σας φτανουν τα σκαγια στην Κερκυρα θα σας πω εγω... .yelling.

Το 35αρη της ΜΒ36 οπως ειπα δεν το εχω ξαναριξει ωστοσο περνα τα τεστ σε διατρηση, αισθηση, ταχυτητα, συγκεντρωση οποτε μενει να δοκιμαστει στην πιστα κ πρωτα απο ολα στα κορακοειδη κ θα δουμε... Μονο στην πραξη παιρνει πιστοποιηση το φυσιγγι, ο πινακας ειναι απλα ενα τεστ...;) Θα το ξεκινησω με 1,85 και θα ανεβω αναλογα εως κ 1,95 το χειμωνα...
Το αλλο το περδικοφυσιγγο του φιλου το εχω ριξει πολλες φορες, με κανονικες θερμοκρασιες ειναι εξαιρετικο... Στο κρυο δουλευει κ με 616 για κατι μαλακο κ ανεβαινει πυριτιδα μεχρι κ το 1,80 με μονηψηφιες θερμοκρασιες...
Ειδες γιατι επιμενω για εξεταση σκαγιων....ετσι ξερουμε αν σκοτωνη αν θελει λιγο ποιο πανω η κατω λιγο πατημα ακομα.....

Ειδες γιατι επιμενω για εξεταση σκαγιων....ετσι ξερουμε αν σκοτωνη αν θελει λιγο ποιο πανω η κατω λιγο πατημα ακομα.....
Γρηγορη ποια σημαδι στην εικονα των σκαγιων σε υποψιαζει οτι το φυσιγγι θελει περισσοτερο πατημα ας πουμε? Ποιο ειναι εκεινο το σημαδι που μπορει να σου "αποκαλυψει" ας πουμε οτι το φυσιγγι που ειναι κλεισμενο στα 57,7 ας πουμε δεν ειναι σωστο γιατι ριχνει τα ποτλια ματωμενα, ενω το ιδιο κλεισμενο στα 57,5 ειναι θανατος?

Και στο 1,90×38 δίνει ρεστα
Το εχω σαν σκεψη να το δοκιμασω και αυτο.Εχω "κολησει" λιγο στα μετρια βαρη για να μπορω να τους δινω λιγο παραπανω γκαζι χωρις προβλημα ασφαλιας και λακτισματος αλλα αυτο μου φαινεται καλο..
Η τουφεκια μου για πολλα χρονια με gt18 ;)
Ωραιος!!!Ειμουν ετοιμος να ρωτησω για συγκεντρωτηρα;)

Status
Not open for further replies.
Back