Τόλη, να σε ρωτήσω κάτι, επειδή βλέπω έχεις ένα πάθος με την αναζήτηση καλών φυσιγγίων για το υδρόβιο και καλά κάνεις, μιας και κάνεις κυνήγια στο εξωτερικό. Τι πρόβλημα έχεις αντιμετωπίσει ακριβώς με τα φυσίγγια του εμπορίου και ψάχνεις το ... κάτι διαφορετικό; Από τις φτωχές μου εμπειρίες στο κυνήγι αυτό και λέω φτωχές γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί ένα κυνήγι στον Έβρο, με ένα κυνήγι στο Αζερμπαϊτζάν για παράδειγμα, δεν μου έχει μείνει η εντύπωση ότι τα φυσίγγια ήταν ο λόγος που δεν πέτυχα την προσδοκώμενη κάρπωση.
Από αυτά που διαβάζω, επιλέγεις ακριβά και επώνυμα φυσίγγια, γνωστών εταιριών. Εμένα να σου πω την αλήθεια, εκτός από μία φορά που ήταν όντως προβληματικά τα φυσίγγια λόγο συγκεκριμένων καταστάσεων, δεν μου έχει τύχει ποτέ πρόβλημα με αυτά. Μπορεί να είχα αστοχίες όταν ήμουν νέος και τουφέκαγα τα παπιά όπως τουφέκαγα την τσίχλα. Μπορεί να είχα αστοχίες γιατί δεν είχα ασχοληθεί να φέρω το όπλο στα μέτρα μου. Μπορεί να είχα αποτυχίες επειδή δεν είχα την εμπειρία να καλυφθώ σωστά ή να επιλέξω το κατάλληλο μέρος, αλλά να μου έχει μείνει η εντύπωση ότι πάνε τα σκάγια πάνω στο πουλί και δεν πέφτει, δεν μου έχει μείνει. Θα συμβεί βέβαια και αυτό αλλά μιλάω για τον μέσο όρο. Ακόμα και σε άκρως εχθρικές καιρικές συνθήκες για ένα φυσίγγι, ζέστη, υγρασία κτλ, τα πουλιά μπορεί να το σκεφτόντουσαν λίγο αλλά πέφταν.
Αντίθετα από τότε που "ξύπνησα" λίγο και έμαθα τα βασικά, όπως σκόπευση, κάλυψη, υπομονή να σε "πατήσει" το πουλί και να μην σηκώνομαι από την φυλάχτρα όταν είναι ακόμα 50 μέτρα μακριά, αέρας και επιλογή θέσης, κτλ κτλ δεν μπορώ να πω ότι μου φταίνε τα φυσίγγια. Μάλιστα θα παρακαλούσα την τύχη μου να τύχω σε μέρα που να μπαίνουν πουλιά και ας είχα 32γρ 5άρια μαζί μου από κάποιον τοπικό κατασκευαστή φυσιγγίων...
Μην με παρεξηγήσεις, δεν θέλω να υπονοήσω ότι δεν είσαι έμπειρος κυνηγός, προσπαθώ όμως να καταλάβω. Τι είναι αυτό το τόσο εξαιρετικά καλύτερο θα σου προσφέρει ένα φυσίγγι ιδιογώμοσης, σε βάθος χρόνου 3-5 ημερών που διαρκεί ένα κυνήγι στην Ρουμανία, σε σχέση π.χ με το winter ή το mythos της Β&P, που σε κάνει να απευθύνεσαι σε ιδιογωμωτές για φυσίγγια;