Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χαιρετώ την παρέα!!!Σκέφτομαι να ξεκινήσω ιδιογομωση και θα ήθελα τα φώτα σας για το τι θα χρειαστώ.Περιπου για χίλια φυσίγγια το χρόνο για παπί και τρυγόνι
Αν ρίχνεις 1000 φυσίγγια σε παπί και τρυγόνι είσαι θεός φίλε!! .RESPECT.
Στα σοβαρά τώρα, αν έχεις σκοπό να επενδύσεις σε μηχανή γεμίσματος έχεις πολλές επιλογές αναλόγως των χρηματων που θες να διαθέσεις. Αν θες να αρχίσεις με φθηνά εργαλεία μπορείς να προμηθευτείς μια ζυγαριά ακριβείας για να ζυγίζεις την πυρίτιδα και τα σκάγια, έναν ταπωτή για να βάζεις στη σωστή θέση την τάπα που θα χρησιμοποιήσεις (συγκεντρωτήρα κλπ), ταπάκια για να κλείνεις τα σκάγια όταν θα ρελιάζεις και μια ρελιάστρια. Με αυτά μπορείς να ξεκινήσεις και να κλείνεις κάποιες συνταγές. Από εκεί και πέρα αν θες να κλείνεις αστέρι θα χρειαστείς και άλλα εργαλεία. Από θέμα υλικών το ψάχνεις ανάλογα την συνταγή που θα φτιάχνεις. Να θυμάσαι το Α και το Ω στην ιδιογόμωση πρέπει να είναι η ασφάλεια σου!!!

Σκέφτομαι κυρίως για κλείσιμο με αστερι 6αρι ίσως και 8αρι.Τα φυσίγγια θα ζυγίζονται ένα ένα στο χέρι.Ειδα την OMV που προσαρμόζεται και τρίτο στάδιο.Απο ζυγαριά κάποια αξιόπιστη ψηφιακή γνωρίζει κάποιος;
ΥΓ.Θα γεμίζονται μόνο καινούργιοι καλυκες

Σκέφτομαι κυρίως για κλείσιμο με αστερι 6αρι ίσως και 8αρι.Τα φυσίγγια θα ζυγίζονται ένα ένα στο χέρι.Ειδα την OMV που προσαρμόζεται και τρίτο στάδιο.Απο ζυγαριά κάποια αξιόπιστη ψηφιακή γνωρίζει κάποιος;
ΥΓ.Θα γεμίζονται μόνο καινούργιοι καλυκες
Εγώ στο παρελθόν γέμιζα με την MEC και πλέον έχω την GAEP. Αν και έχουν δοσομετρητές εγώ πάντα ζυγίζω ένα ένα τα φυσίγγια για να είμαι σίγουρος. Την OMV δεν την έχω δουλέψει και δεν έχω άποψη. Από ζυγαριές εγώ έχω μία σαν την παρακάτω. https://www.ideahellas.gr/product/ε...tiki-zygaria-akriveias-0-001g-eos-50g-dmc-e3/
Μπορείς να την βρεις και πιο φθηνά. Επειδή η ζυγαριά είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία θα σου πρότεινα να μην κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα εκεί!!

Από στροφεία και μαχαιράκια τι λέτε ρε παιδια ;Δε θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα προς το παρόν.Κατι σχετικα οικονομικό και καλο;
Λαναρα το βαθυ στροφειο και το ζαμα το μαχαιρακι το 6ακτινο.
Καλη αρχη!!!
Πολυ προσοχη!!!:)

Μια και η δουλειά μου είναι μια ζωή στο ζύγι, και έχω και ψηφιακές αλλά και αναλογικές, θα σου πρώτινα να πάρεις μία καλή αναλογική και όταν μάθεις λίγο την ογκομετρία της πυριτιδας θα δεις ότι θα γεμίζεις και πιο γρήγορα!! Και αν την πάρεις από έξω, να πάρεις μία που να ζυγίζει grain και όχι γραμμάριο! Είναι πολύ πιο ακριβείας!!!

Μια και η δουλειά μου είναι μια ζωή στο ζύγι, και έχω και ψηφιακές αλλά και αναλογικές, θα σου πρώτινα να πάρεις μία καλή αναλογική και όταν μάθεις λίγο την ογκομετρία της πυριτιδας θα δεις ότι θα γεμίζεις και πιο γρήγορα!! Και αν την πάρεις από έξω, να πάρεις μία που να ζυγίζει grain και όχι γραμμάριο! Είναι πολύ πιο ακριβείας!!!
+100000000

Στο θεμα ζυγαριας θα συμφωνησω με τον doctor. Ψαξου λιγο με μηχανικες ζυγαριες, απο Ebay Ευρωπαικο. Κοιτα μαρκες οπως Lyman, RCBS η καποια αλλη Αμερικανικη που ειναι για ιδιογομωση. Θα δωσεις κατι παραπανω ισως αλλα ειναι τα μονα λεφτα που δεν μετανοιωσα που εδωσα.

Αν θελεις κληνει αλλα τα κανει πολυ ατσουμπαλα,το ριχο ειναι τελειο για αστερη τα εχω δοκημασει και τα δυο ,ενω το βαθυ πολυ καλο για στρογγιλο ρελι

Θοδωρε,ταπεινή μου αποψη....
Το ρηχο, κανει για αστερι!
Το βαθύ,κανει για αστερι,δεν κανει για στρογγυλό.
Για τον λογο,πως δεν εχει το απαραίτητο βαθος.
Το ρελιαστο,πρεπει να εχει βαθος πανω απο 2.60-70mm ...
Για να το πετύχουμε αυτο με απολυτα ΚΑΘΕΤΗ την εσωτερική επιφάνεια του ρελιου,χρειαζόμαστε στροφειο με ανάλογο βάθος.
Η μεγαλο κενό απο τα χειλη του καλυκα εως το δισκιο κλεισίματος.
Στην 2η περιπτωση ,παμε σε αλλα μονοπάτια,με διαφορετικες καμπυλες καυσης κλπ
Για να κλείσουμε στο προαναφερομενο βαθος,με το συνηθες κενο των 5-6mm,με ενα πιο "κοντο" στροφειο,θα πρεπει να πιεσουμε παραπανω το πλαστικο και να το αναγκασουμε να κανει πτυχωσεις-κυματισμο,εσωτερικα.
Φαινομενο που καλο θα ειναι να αποφευγουμε,για να εχουμε ομαλο-στρωτο ξερελιασμα.
Το" βαθυ " του Λαναρα(αυτο με την ποντα),εχει βαθος περι τα 2mm.
Εκτος και εχει βγαλει καποιο βαθυτερο,οποτε απολογουμαι!

Status
Not open for further replies.
Back