Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε ολους !!! Έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω έναν τρόπο να έχω σε χοντρά σκάγια για τον λαγό μια πολύ καλή συγκέντρωση σε αποστάσεις άνω των 40 μετρων. Είμαι ιδιομωτης 3 χρόνια τώρα αλλα ενώ στα ψιλά σκάγια πλεον είμαι αφάνταστα ευχαριστημένος για το θέμα της λαγοσφαιρας θα ήθελα τις γνώσεις σας ως προς τις λίγο πιο μακρινές τουφεκιες που συχνά αντιμετωπιζουμε !!! Σας ευχαριστούμε πολύ !!!

Καλησπέρα σε ολους !!! Έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω έναν τρόπο να έχω σε χοντρά σκάγια για τον λαγό μια πολύ καλή συγκέντρωση σε αποστάσεις άνω των 40 μετρων. Είμαι ιδιομωτης 3 χρόνια τώρα αλλα ενώ στα ψιλά σκάγια πλεον είμαι αφάνταστα ευχαριστημένος για το θέμα της λαγοσφαιρας θα ήθελα τις γνώσεις σας ως προς τις λίγο πιο μακρινές τουφεκιες που συχνά αντιμετωπιζουμε !!! Σας ευχαριστούμε πολύ !!!
Θα σου απαντήσουν καλύτερα τα παιδια που γεμίζουν, η γνώμη μου είναι σκληρά σκάγια, η επιχαλκωμενα καλής ποιότητας και επινικελωμενα ακόμα καλύτερα όπως και ένα βύσμα που δίνει σφιχτές συγκεντρώσεις.

Θα σου απαντήσουν καλύτερα τα παιδια που γεμίζουν, η γνώμη μου είναι σκληρά σκάγια, η επιχαλκωμενα καλής ποιότητας και επινικελωμενα ακόμα καλύτερα όπως και ένα βύσμα που δίνει σφιχτές συγκεντρώσεις.
Οκ απλά ποια είναι αυτά τα βύσματα ;; Θώδη πχ ;;;

Τι εχεις δοκιμασει και δεν σε ικανοποιησε??

Τι εχεις δοκιμασει και δεν σε ικανοποιησε??
Έχω δοκιμάσει setup BP και το NSI LEPRE αλλά για τις αποστάσεις που το θέλω πάνω από 40 μέτρα έως 55 μέτρα (γνωρίζω ότι είναι μειωμενες οι πιθανότητες) δοκίμασα πιο βαριές γομωσεις για να καλύψω τα κενα με συνδιαμενα νούμερα σκαγιων 3-4-5 και είμαι σαφώς πιο οικανοποιημενος. Θα μου πεις τι ψάχνεις τότε ρε φίλε ;;; Τον πιο συγκεντρωτικό συγκεντρωτηρα για μια πολύ καλυκαλύ κατανομή σε αποστάσεις μεγαλες

Αξίζουν τα σκάγια με περισσότερο αντιμονιο η τα επιχαλκομενα η τα επινικελομενα ή τα απλά ;;;

Οτιδηποτε κραταει τα σκαγια σε καλη κατασταση(σφαιρικα),ειναι οφελιμο.
Δοκίμασε πιο χοντρο σκαγι,μπαφερ και συγκεντρωτικα κυαθια(Θωδη,Μαυροπουλου,sg,lb6....)
Προτιμησε προοδευτικες πυριτιδες,συγκρατημενες αρχικες ταχυτητες.
ΜΗΝ ανεβαζεις φορτιο!!!
Πετυχαινεις το αντιθετο απο αυτο που θελεις!
Θελει ΔΟΚΙΜΕΣ!
Μην το εξαντλεις στη σκεψη και στη θεωρια,"σπαζοντας το κεφαλι"σου!;)
Πινακας,καταλογοι και δοκιμες!!

Οτιδηποτε κραταει τα σκαγια σε καλη κατασταση(σφαιρικα),ειναι οφελιμο.
Δοκίμασε πιο χοντρο σκαγι,μπαφερ και συγκεντρωτικα κυαθια(Θωδη,Μαυροπουλου,sg,lb6....)
Προτιμησε προοδευτικες πυριτιδες,συγκρατημενες αρχικες ταχυτητες.
ΜΗΝ ανεβαζεις φορτιο!!!
Πετυχαινεις το αντιθετο απο αυτο που θελεις!
Θελει ΔΟΚΙΜΕΣ!
Μην το εξαντλεις στη σκεψη και στη θεωρια,"σπαζοντας το κεφαλι"σου!;)
Πινακας,καταλογοι και δοκιμες!!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε

Κωστα με ποιες πυριτιδες πειραματιζεσαι γι αυτο που ψαχνεις?
Δεν υπαρχει συγκεντρωτηρας που να δινει απο μονος του σφιχτη κατανομη σε ολες τις καννες και με ολα τα στησιματα... Το αποτελεσμα ερχεται απο σωστο συνδυασμο ολων των υλικων που χρησιμοποιεις, ειδικα για φυσιγγια μεγαλων αποστασεων...

Αναλογα το νουμερο των σκαγιων κ τι περιμενεις... Κ φυσικα το τσοκ κ την κανη...
Το μπαφερ αυξανει ενα 10 με 15 % την συγκεντρωση κ βλετιωνει κ τη διατρηση...
Προσωπικα τα φυσιγγια μου χωρις μπαφερ θελω να αποδιδουν σιγουρα καλα μεχρι 45 μετρα... Δεν σημαινει οτι κ σε μεγαλυτερη αποσταση δεν ειναι αποτελεσματικα, απλα μεχρι εκει με ενα τσοκ 2 αστρων θελω να εχω σιγουρο αποτελεσμα κ απο αποψη διατρησης κ απο αποψη συγκεντρωσης...
Οταν θελω να τουφεκισω πιο μακρια, "στηνομαι" διαφορετικα...

Προσωπική μου γνώμη ότι σκαγια με αυξημένο ποσοστό αντιμονιου ειναι αυτα που εχουν τις λιγοτερες παραμορφώσεις. Δυστυχώς τα επινικελωμενα που βρίσκουμε στο εμπόριο δεν έχουν ταυτόχρονα και υψηλό ποσοστό αντιμονιου. Στην Αμερική όμως έχουν ;)

Κωστα με ποιες πυριτιδες πειραματιζεσαι γι αυτο που ψαχνεις?
Δεν υπαρχει συγκεντρωτηρας που να δινει απο μονος του σφιχτη κατανομη σε ολες τις καννες και με ολα τα στησιματα... Το αποτελεσμα ερχεται απο σωστο συνδυασμο ολων των υλικων που χρησιμοποιεις, ειδικα για φυσιγγια μεγαλων αποστασεων...
Tecna με 686 καψιλι δοκιμάζω τώρα. Ναι φιλε μου αυτό ψάχνω...ένα συνδιασμό αρχικά χαμηλης γομωσης για δοκιμή και αργότερα θα δοκιμάσω πιο πολλα γραμμάρια γιατί στις δοκιμές που είχαμε κάνει σε γομωσεις magnoum είδα καλυτερα αποτέλεσμα αλλά συνεχίζω να το ψάχνω γιατί εκείνη ήταν μια συνταγή κλασική. Οπότε λέω πως σιγουρα κάτι καλυτερο μπορεί να βγει με λίγη καλύτερη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Status
Not open for further replies.
Back