Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά τα Brenekke 32gr κυκλοφορούν στην αγορά πλέον; Βρίσκω μόνο τα 28αρια και αυτα πανάκριβα.
Αποστόλη, φαντάζομαι το γνωρίζεις αλλά θα το αναφέρω για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, η Lambro είναι μόνη Ελληνική εταιρία που έχει άδεια να χρησιμοποιεί τα παγκοσμίου φήμης βλήματα BRENNEKE®. Βέβαια δεν γνωρίζω αν είναι αυτό που ψάχνεις αλλά δες στο παρακάτω link:
https://www.lambro.gr/el/product/SLUGS-BUCKSHOTS/SILVER-MAGNUM

Last edited:
Αυτο ουτε εγω το ξερα αλλα μεχει περσυ υπηρχε στην αγορα σαν μονοβολο για ιδιογομωση και ξαφνικα κοπηκε..προφανως κατι θα παιχτηκε με την λαμπρο..κριμα παντως γιατι εκανε κατι σκοτωματα με το οπλο μου ολα τα λεφτα..αποστασεις δεν λεω μην ανοιξουμε την μεγαλη αυτη κουβεντα

Ασε Αποστολη οταν το μαθα ημουν να σκασω..ελεγα τωρα τι θα γεμιζω..πραγματικα μιλαμε για το μονοβολο..δεν ειναι τυχαια η παρουσια του στον χωρο πανω απο 100 χρονια..κατι θα κανεο σωστα και παραμενει..βεβαια βγηκαν και εξελοξεις του οπως το emerald το bronze και το silver magnum..το μονο που θα το φτανε σε αποδοση για μενα ειναι ενα Ελληνικο που δυστυχως δεν το βρισκεις πλεον ουτε αυτο

Μιλτο έχεις δοκιμάσει να γεμίσεις μπίλια για μονοβολο; Ίσως πάει καλά τουλάχιστον από ευθυβολία καθώς η σφαίρα είναι το πιο σημετρικο σχήμα και δεν θα έχει αποκλησεις όπως πχ ένα μονοβολο με πλαστική φούστα που ταλαντεβεται με τον αέρα.. think

Τα μονοβολα που προοριζονται για λειοκανα,εχουν ραβδωσεις ή τοποθετουνται εντος κυαθιου.
Ο λογος ειναι,αφ'ενος για να αποκτούν περιστροφικη,ως προς τον αξονα βολης,κινηση και αφ'ετέρου,οι μαλακές ραβδωσεις να εφαρμοζουν καλα στους αυλους και να μην "κολυμπαει"το βλημα εντος της κανης.
Αυτό τους δινει μεγαλυτερη ευθυβολια.
Με την μπιλια,για να επιτευχθει αυτό,πρεπει να βληθει απο ραβδωτη κανη ή να ειναι μεσα σε κυαθιο.
Σε απαρχαιωμενα πολεμικά η οπλα κυνηγιου μεγαλων θηραματων,η μπιλια εμπαινε σφηνωτη μισοτυλιγμενη απο αλλο ευκαμπτο υλικο.Χαρτι,λεπτο δερμα κλπ.
Το πλεον αεροδυναμικο σχημα,ειναι αυτο της σταγόνας.
Δεν χρησιμοποιηται,επειδη δεν μπορει να εξασφαλιστει η μη υπαρξη σπιν.
Να μην περιστρεφεται τυχαια γυρω απο τον εαυτο του.
Κατι καταστροφικο για την ευθυβολια.

Μιλτο έχεις δοκιμάσει να γεμίσεις μπίλια για μονοβολο; Ίσως πάει καλά τουλάχιστον από ευθυβολία καθώς η σφαίρα είναι το πιο σημετρικο σχήμα και δεν θα έχει αποκλησεις όπως πχ ένα μονοβολο με πλαστική φούστα που ταλαντεβεται με τον αέρα.. think
Το χω δοκιμασει εδω και καμια 3ετια..οντως ειναι παρα πολυ ευθυβολο και σε πολυ μεγαλες αποστασεις..λογω σφαιρικοτητας δεν εχει πολυ μεγαλη αποκλιση απο το στοχο..θυμαμαι το χα ριξει στα 100 μετρα σε ενα κομαμτι ξυλο και πηγε ακριβως εκει που το στειλα και οχι κανενα βαρυ 26γρ επιχαλκωμενο ηταν..στο κυνηγι δεν το εχω δοκιμασει να σου πω την αληθεια

Το χω δοκιμασει εδω και καμια 3ετια..οντως ειναι παρα πολυ ευθυβολο και σε πολυ μεγαλες αποστασεις..λογω σφαιρικοτητας δεν εχει πολυ μεγαλη αποκλιση απο το στοχο..θυμαμαι το χα ριξει στα 100 μετρα σε ενα κομαμτι ξυλο και πηγε ακριβως εκει που το στειλα και οχι κανενα βαρυ 26γρ επιχαλκωμενο ηταν..στο κυνηγι δεν το εχω δοκιμασει να σου πω την αληθεια
Πιστεύω να τα πάει καλά και εκεί... έχω ακούσει αρκετούς που το δουλεύουν με καλά αποτελέσματα!
Όπως λες είναι αρκετά ευθύβολο λόγο σχήματος καθαρά...

καλησπερα σε ολους κατα τη γνωμησας ,τι καψουλι τεριαζει καλητερα στην psb1 για 32 γραμμαρια?616,2000,η686?και το ισπανικο το uegg πως συγκρινεται σε ισχη μεταξη των προιγουμενων?ευχαριστω για τις απαντησεις που θα δωσεται

καλησπερα σε ολους κατα τη γνωμησας ,τι καψουλι τεριαζει καλητερα στην psb1 για 32 γραμμαρια?616,2000,η686?και το ισπανικο το uegg πως συγκρινεται σε ισχη μεταξη των προιγουμενων?ευχαριστω για τις απαντησεις που θα δωσεται
Πιο ισχυρό το 616 μετά uee (αρκετά ισχυρό και αυτό) μετά 2000 και μετά 686.. καλύτερο-χειρότερο δεν υπάρχει ανάλογα το στήσιμο και την χρήση..

Ασε Αποστολη οταν το μαθα ημουν να σκασω..ελεγα τωρα τι θα γεμιζω..πραγματικα μιλαμε για το μονοβολο..δεν ειναι τυχαια η παρουσια του στον χωρο πανω απο 100 χρονια..κατι θα κανεο σωστα και παραμενει..βεβαια βγηκαν και εξελοξεις του οπως το emerald το bronze και το silver magnum..το μονο που θα το φτανε σε αποδοση για μενα ειναι ενα Ελληνικο που δυστυχως δεν το βρισκεις πλεον ουτε αυτο
Δοκίμασε τα cervo. Μάρεσαν πολύ.

Θα σου βγάλη το Χριστό να καθαρίσεις μετά την κάννη του όπλου. Το εχω δοκιμάσει στο εικοσαρι έως τα 90 100 καλό ειναι μετά δεν ειναι και τόσο.......

Δοκίμασε τα cervo. Μάρεσαν πολύ.
Τα εχω δοκομασει Αποστολη και μου αρεσαν αρκετα αλλα ειναι αυτο που λεμε για την ιδιογομωση..οτι ειναι κομμενο και ραμμενο για το οπλο σου...και αυτο το χα βρει στα brenneke..τωρα δουλευω τα gualandi proiettile που ειναι πιο κοντα στα δικα μου θελω απο θεμα αποδοσης

Τα εχω δοκομασει Αποστολη και μου αρεσαν αρκετα αλλα ειναι αυτο που λεμε για την ιδιογομωση..οτι ειναι κομμενο και ραμμενο για το οπλο σου...και αυτο το χα βρει στα brenneke..τωρα δουλευω τα gualandi proiettile που ειναι πιο κοντα στα δικα μου θελω απο θεμα αποδοσης
Τα proiettile δεν τα ξέρω καθόλου.Τα cervo με χαλάνε στο γεγονός ότι δεν έχουν την στιβαρότητα που έχουν άλλα 28αρια όπως το brenekke π.χ Ισως βέβαια να είναι και ιδέα μου.

Τα proiettile δεν τα ξέρω καθόλου.Τα cervo με χαλάνε στο γεγονός ότι δεν έχουν την στιβαρότητα που έχουν άλλα 28αρια όπως το brenekke π.χ Ισως βέβαια να είναι και ιδέα μου.
Αποστολη σιγουρα τα ξερεις..ειναι αυτα https://goo.gl/images/tFyMRK
Καλο μονοβολο και αρκετα σταθερο

Status
Not open for further replies.
Back