Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτή την prima??? Εχω δοκιμάσει μερικά σετ απ, μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος,αλλά η κάνη γίνεται μουν¥*¤`@ι... Έτσι είναι η πυρίτιδα? ή είναι άκαφτη γιατί δεν δούλεψε καλά το σετ απ????

Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτή την prima??? Εχω δοκιμάσει μερικά σετ απ, μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος,αλλά η κάνη γίνεται μουν¥*¤`@ι... Έτσι είναι η πυρίτιδα? ή είναι άκαφτη γιατί δεν δούλεψε καλά το σετ απ????

Ετσι ειναι η πυριτιδα αυτη,φτιαχνεις φυσιγγαρες αλλα φιλε πολυ καπνα!

Τα Gualandi καλό είναι , για λόγους ασφαλείας, να γεμίζονται σε κάλυκα 3" αν δεν υπάρχει το ειδικό στροφείο για το κλείσιμό τους.
Αν αφαιρεθεί και ένα μέρος της φούστας η απόδοσή τους θα είναι καλύτερη.
Σε ποιο σημείο πρέπει να κοπεί η φουστα;

Έχω ακούσει απο σοβαρό άνθρωπο ότι PRIMA -GM3-GIRO είναι αποτέλεσμα διαβάθμισης ίδιας πυρίτιδας μετά απο 1ο (prima) ,2o καί ότι μείνει μετά απο το 2ο κοσκίνισμα GIRO .....

Επιτυγχάνουμε καλύτερη εμφραξη;
Τόλη, δεν νομίζω ο Λευτέρης να το θέτει από άποψη έμφραξης, αλλά αεροδυναμικής ... Το τμήμα αυτό της φούστας σαν πιο λεπτό και μαλακό, θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα να παραμορφωθεί, να διπλώσει ή να σχιστεί, ανομοιόμορφα - ασύμμετρα, και να προκαλέσει εκτροπή του βλήματος ...
Αλλά άσε να μας πει κ ο ίδιος τι εννοεί ...

Οντως αυτο που λεει ο Λευτερης ισχυει..αν παρατηρησεις μονοβολο gualandi μετα απο την βολη το πισω μερος που αναφερει σχεδον ολες τις φορες ειναι τσακισμενο..εχει παρει ενα σχημα οβαλ και πολλες φορες ειναο σαν να το εχεις πατησει με πενσα

Κάτω από ορισμένες συνθήκες (πυρίτιδες, συνταγές) η φούστα "ρελιάζει" προς τα έξω, από τα αέρια της καύσης τη στιγμή που το βλήμα βγαίνει από την κάνη και λειτουργεί σαν "αλεξίπτωτο" καταστρέφοντας τη βαλλιστική του.

Κάτω από ορισμένες συνθήκες (πυρίτιδες, συνταγές) η φούστα "ρελιάζει" προς τα έξω, από τα αέρια της καύσης τη στιγμή που το βλήμα βγαίνει από την κάνη και λειτουργεί σαν "αλεξίπτωτο" καταστρέφοντας τη βαλλιστική του.
Το ίδιο φαινόμενο είχα δει σε μισόταπες Cheddite Free-shots πριν κάμποσα χρόνια, που τις είχα βρει σε ένα χωράφι μου με ελιές όπου κάποιοι είχαν κυνηγήσει τσίχλες. Είχα βρει αρκετές και σχεδόν οι μισές το είχαν πάθει αυτό. Η φούστα είχε σχιστεί σε ένα σημείο και είχε διπλώσει και γυρίσει ανάποδα προς τα έξω ... Το είχα γράψει τότε (σε άλλο φόρουμ) και είχα ανεβάσει και φωτογραφίες ...
Γι'αυτό το έγραψα στο παραπάνω μήνυμα, ότι μπορεί να σχιστεί και να διπλώσει, επειδή το είχα δει με τα μάτια μου !
Βέβαια στα σκάγια δεν θα έχει αρνητική επίδραση, στο μονόβολο όμως που η τάπα παραμένει συνδεδεμένη με το βλήμα, προφανώς θα προκαλέσει πρόβλημα στην "ευθυβολία" του.

Αυτό το φαινόμενο το έχω παρατηρήσει μόνο στο Borra Proiettile των 32 γραμ., όχι στων 40γραμ. ούτε στο Palla Gualbo που και τα δύο είναι πιο ενισχυμένα σε εκείνο το σημείο.
Λευτερη παει το μυαλο μου οτι κατι παιζει με το υλικο του συγκεντρωτηρα απο κατω..τα αλλα οντως δεν χαλανε ετσι..ισως γινεται κατι παρομοιο με τοτς διαφανους καλυκες σε σχεση με τους χρωματιστους..παντως οταν το ριχνω με το φουλ γινεται απο κατω η φουστα χαλι μαυρο

Status
Not open for further replies.
Back