Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εκτενώς δεν το εχω δοκιμάσει για να σου πω με σιγουρια....Ίσως σε υγρασία να χρειαστεί να κατέβω μισό χιλιοστό στο ρελιασμα.
Οι δύο 28αρες που αναφερεις είναι πιο γρηγορες από την csb5....αν θες ανεφερε όλο το setup να δούμε τι μπορεί να πήγε στραβά.

Κλασσικό set up AS 1.40 x28 k D20 1.50x29 δέν ''τραβούσαν '' στην υγρασία .
Απλά εμπειρικά πρόσεξα ότι στις μονοβασικές στην υγρασία πρέπει να φορτώνεις ...
D20 1.50-1.55 X32 ,CSB 1 1.70X33 κλπ με όσο το δυνατόν μικρότερο θάλαμο καύσης .
Επίσης με δυνατό καψούλι 688 ή UEE παρά το φόρτωμα σε βάρος κι' σε νο σκαγιού 8.5-9 αποδίδουν εξαιρετικά .
Θα δοκίμαζα λοιπόν στην CSB 5 για υγρασία 688 1.45 χ30 gt 21 n,9

Λάμπη και Τeο διαφωνώ κάθετα με το να ανεβάζουμε τις πυριτιδες παραπάνω από το φορτίο για το οποίο προορίζονται..τa bar ανεβαινουν επικίνδυνα και σε τέτοιες ελαφριές γομωσης δεν τα καταλαβαίνεις από το κλώτσημα/αδρανεια του οπλου...
Αν παρόλα αυτά έπρεπε να την ανεβάσω θα το έκανα σε ρελι και όχι σε αστέρι.
Αντιθέτως επικροτω και εφαρμόζω πολλές φορές την τακτική της μείωσης του βάρους γομωσης κατά 1-2 γρ από το ονομαστικο φορτίο..πχ 32αρα την στήνω στα 31γρ.
Έτσι αυξάνεις τις αρχικες με λιγότερα bar.

Λάμπη και Τeο διαφωνώ κάθετα με το να ανεβάζουμε τις πυριτιδες παραπάνω από το φορτίο για το οποίο προορίζονται..τa bar ανεβαινουν επικίνδυνα και σε τέτοιες ελαφριές γομωσης δεν τα καταλαβαίνεις από το κλώτσημα/αδρανεια του οπλου...
Αντιθέτως επικροτω και εφαρμόζω πολλές φορές την τακτική της μείωσης του βάρους γομωσης κατά 1-2 γρ από το ονομαστικο φορτίο..πχ 32αρα την στήνω στα 31γρ.

Αυτα τα κολπα απο εμενα τα πηρες.....??????
thinkthinkthink

Και γω Μήτσο...είμαι υπέρ της άποψης να δουλεύουμε τις μπαρούτες από το ονομαστικό τους φορτίο και κάτω...αλλά...όλα είναι θέμα συνδυασμού υλικών και στησίματος...
Και τις 28άρες τις στήνεις και στα 30γρ. σε αστέρι...ειδικά τις Ισπανίδες, που ναι και "ευγενικές" κυρίες.
Μ' ενα μεσαίο καψούλι, έναν (σχετικά) απάτητο μαλακό συγκεντρωτήρα και ένα ρηχό ρελάκι, μπορείς να κρατηθείς μέσα σε ασφαλή πλαίσια πιέσεων.
Μπορεί να είσαι και πιο χαμηλά από μια γόμωση στα 28γρ. με δυνατό καψούλι, πατημένο σκληρό συγκεντρωτήρα και βαθύ, σφιχτό, ρέλι (υπάρχουν και τέτοια στο εμπόριο...)

Απλά επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε τα μέσα να ελέγξουμε τα βλητικά δεδομένα των φυσιγγίων που φτιάχνουμε...καλό είναι να κινούμαστε λίγο "ταπεινά"...

Κατά τ' άλλα έτσι όπως τα γράφεις είναι!!!

Last edited:
Καλημέρα σας .
Δημήτρη η πράξη -αποτέλεσμα μετράει .
Είναι απόλυτα σωστό αυτό που γράφεις .Έλα όμως που οι μονοβασικές υστερούν σημαντικά στην πολλή υγρασία .
Φτιάξε καμιά δεκαριά 30άρια στο 688 1.45 με 21χιλ βύσμα (gt,z2m )κ δοκιμή στο τσιχλογήπεδο ....hunter..hunter.

tb_21203Polvere-Drago.jpg

DRAGO

Tabella Caricamento
Calibro 12/70
Innesco CX2000
Peso biombo 32-34
Peso polvere 1,58-1,63
Altezza cartuccia

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Υπάρχουν και άλλες 3 υποκατηγορίες DRAGO:
DRAGO SV x 24
DRAGO V x 28
DRAGO S x 36

Last edited:
Nα γραψω και εγω τη πτωχη πλην τιμια συνταγουλα μου για τα τσιχλακια αν και λογω ελλειψεως χρονου εχω κανα διχρονο να γεμισω.
GM3 1.48 X 32 καψυλι 688 κυαθιο Nobel GT21 με πλαστικο ταπακι cal 20 μεσα στο κυαθιο κλεισμενο με BN2 Special στα 57,80.
Οπλο Beretta 682 Gold E Sporting με 76 εκατοστα καννες και τσοκαρισμα ***/**. Κατεβαινουν απο πολυυυυυ ψηλα.

Nα γραψω και εγω τη πτωχη πλην τιμια συνταγουλα μου για τα τσιχλακια αν και λογω ελλειψεως χρονου εχω κανα διχρονο να γεμισω.
GM3 1.48 X 32 καψυλι 688 κυαθιο Nobel GT21 με πλαστικο ταπακι cal 20 μεσα στο κυαθιο κλεισμενο με BN2 Special στα 57,80.
Οπλο Beretta 682 Gold E Sporting με 76 εκατοστα καννες και τσοκαρισμα ***/**. Κατεβαινουν απο πολυυυυυ ψηλα.
Κατεβα στα 30 και θαε θυμηθεις

Φίλε Σταύρο έχεις να γεμίσεις δύο χρόνια ε? Θα φας μεγάλη πίκρα αν πας να γεμίσεις τώρα με την καινούρια GM3! Αγαπημένη πυρίτιδα για εμένα και εδώ και δύο χρόνια στράφικα αλλού...ούτε οι Ιταλοί δεν την βρίσκουν! Ίσως φέτος να άλλαξαν κάτι αλλά δεν έχω ακούσει ακόμα!

Status
Not open for further replies.
Back