Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αμα θες να ξεκινησεις την ιδιογομωση με φυσιγγια τετοιων ταχυτητων, δε νομιζω να ξεκινας για τους σωστους λογους. Ειναι σαν να θες να μαθεις να οδηγας, εχοντας σα προτυπο τις ταχυτητες που πιανουνε στη φορμουλα 1.
οχι δεν θελω εγω πρωσοπηκα , μηλαμε για το συνολο , και εμενα μου αρεσουν η νορμαλ γωμοσης μεχρι 35 αντε 40 μετρα

γιαυτο οι ιδιογωμοτες ειμαστε λιγοστοι , οποτε και τα υλικα πανακρυβα ειναι και τα μαγαζια που τα πουλανε λιγοστα ειναι , ουτε ειδα ποτε κανενα περιοδηκο να ασχολητε με την ιδιογωμοση , ουε ενα βιντεο εχω δει , εκτος μια φορα με τον Γιαννη , που ηταν πολυ καλο

Και σου ξαναλεω, μια συνταγη νορμαλ σε πυριτιδες δε θα αρνηθει κανενας να πει. Συνταγες με περιεργα coctail, βυσματωσεις, ή στησιματα και κλεισιμο, δε νομιζω οτι χρειαζονται σε κανενα περαν του προσωπικου πειραματισμου.

γιαυτο οι ιδιογωμοτες ειμαστε λιγοστοι , οποτε και τα υλικα πανακρυβα ειναι και τα μαγαζια που τα πουλανε λιγοστα ειναι , ουτε ειδα ποτε κανενα περιοδηκο να ασχολητε με την ιδιογωμοση , ουε ενα βιντεο εχω δει , εκτος μια φορα με τον Γιαννη , που ηταν πολυ καλο

Αν νομιζεις πως με το να πουνε ολοι τις συνταγες τους, ακομα και αυτες που ειδες με τις εξωπραγματικες ταχυτητες, θα πεσει το κοστος των υλικων, και θα αυξηθουν οι εισαγωγεις, κανεις μεγαλο λαθος.

Αν νομιζεις πως με το να πουνε ολοι τις συνταγες τους, ακομα και αυτες που ειδες με τις εξωπραγματικες ταχυτητες, θα πεσει το κοστος των υλικων, και θα αυξηθουν οι εισαγωγεις, κανεις μεγαλο λαθος.
, θα αυξηθουν οι ιδιογωμοτες , και δεν λεω για τις εξωπραγματικες ταχυτητες , αλλα για νορμαλ , και γιατι κολησες στης ταχυτητες , εγω δεν ειπα κατι τετιο , δεν θυμαμε οι φωτο που ειχα δει παλια να ηταν τα σεταπ ταχυτατα ,

Φιλε glek για να ειμαι ειληκρινης φοβηθηκα αυτα τα 450ms σε 16 βαθμους γιατι αυτο το σεταπ το προωριζω για κυνηγι φασσας τον αυγουστο με θερμοκρασιες τρελλες της ταξης των 25-35+ βαθμων(κυπρος ειναι εδω). Αν και η ανακρουση του δεν ηταν ανυσηχητικη. Γιαυτο το ξαναεκανα με 1.65×33.5 με z2m18 57.3 τελικο(ειχα περιπου 11.7 ελευθερο χωρο) και θα το ξαναμετρησω. Δεν εκανα ομως βολη σε πινακα. Θα το κανω και θα βαλω φωτο. Να πω επισης οτι το οπλο που εγινε η δοκιμη ηταν beretta 692 με αυλους 18.6 και με πολυ μεγαλους κωνους προσαρμογης(360mm) δεν ξερω αν αυτο αυξανει ή μειωνει ταχυτετες σε συγκριση με απλους κωνους
Αν ο χρονογράφος σου μετράει σωστά, στείλε μερικά φυσίγγια σε κάποιο βλητικό σταθμό για μέτρηση.

Καταρχάς Νίκο απευθύνεσαι σε αλλα άτομα... πρώτον αυτό... κοιτα τις απαντήσεις σου.. δεύτερον δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να δίνει σετ απ δημόσια γιατί έχει σπαταλήσει ώρες δοκιμών και χρημάτων να φτάσει εκεί και πολύ απλά μπορεί να μην θέλει.. εαν ποια τόσο πολύ σε ενδιαφέρει αυτό το σετ απ στείλε ένα προσκοπικό μήνυμα και μπορεί να ανταλλάξετε αποψεις εκεί...αν ανεβάζει φωτογραφίες για να δείξει μια καλή ντουφεκια ή απλά για να δείξει ότι κάποιος είναι και να το παίξει "ιστορίας" είναι άλλο κεφάλαιο... τρίτον το σετ απ που γεμίζει κάποιος κατά 99.99% δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με εσένα γιατί κυρίως θα βληθει από άλλο οπλο... άλλο οπλο=άλλη κάνη=καμία μα καμία σχέση... ακόμα και από ΤΟ ΙΔΙΟ μοντέλο οπλου να βληθει θα έχει σημαντικές διάφορες.. επίσης δεν θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα γιατί πιθανώς να γεμίζεις με διαφορετικά εργαλεία που σημαίνει αλλα μαχαίρια αλλα στροφεία και με τη σειρά τους άλλες καμπύλες καύσης και αλλα ακόμα που πυροδοτούν μια αλυσιδωτή αντίδραση για να πάρεις διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που είδες, μικρά η μεγάλα, διαφορετικά πάντως... συμπέρασμα των τριών είναι: η ιδιογωμοση θέλει δοκιμές με το οπλο σου με τα εργαλεία σου με τις συνθήκες που κυνηγάς... όσο για τους ιδιογωμοτες που αν αυξηθούν θα πέσει η τιμη των υλικών....o_O ακόμα και ένα εκκατομυριο να γίνουμε όσο θέλουν θα πουλάνε....

, θα αυξηθουν οι ιδιογωμοτες , και δεν λεω για τις εξωπραγματικες ταχυτητες , αλλα για νορμαλ , και γιατι κολησες στης ταχυτητες , εγω δεν ειπα κατι τετιο , δεν θυμαμε οι φωτο που ειχα δει παλια να ηταν τα σεταπ ταχυτατα ,

Αμα θες να ασχοληθεις, μια χαρα δουλεια θα κανεις με τις προτεινομενες συνταγες των εταιριων. Η αν ψιλοδιαβασεις εδω μεσα, θα βρεις αρκετες για να ξεκινησεις. Και πιστεψε με, πολυ ευκολοτερα βρισκεις υλικα τωρα, και σε μεγαλυτερη ποικιλια, απο οσο πριν μια 15ετια, εκτος ισως τ υλικα της Baschieri. Αλλοι ειναι οι λογοι που δεν ασχοληται ο κοσμος, οικονομικοι και χρονου κυριως

μην μου πεις οτι το σεταπ για το GAL 28 που σου ζητησα ηθελε ειδικα εργαλεια και ηθελε μεγαλη γνωση , η το σεταπ του GAL12 με την ΜΒ ηθελε και αυτο γνωσης και εργαλεια , μονο τα γραμμαρια ειπες 33,5 , και δεν θυμαμε ποτε να εχεις πει ενα σεταπ οσες φορες και σε ρωτησαν . οταν σε ρωτησα , η απαντηση σου ηταν αυτη γεματη ειρωνια
    1. Νικολα πες μου σεταπ , εαν θες , εγω γεμηζω με S4 με 65 καλυκα cx1000 στα ο,75 χ 18 ρελι με χαρτονακι , και πλαστηκη ταπα

#

2. Andros hunter
      Μπραβο μπραβο καλό πολυ καλο
Πρόσεχε τι γράφεις και για ποιόν...γεμίζω μόνο 12άρι. Έχεις χαθει τελείως.........

Last edited:
Λοιπόν απηθανοι και πιθανοί προσέχετε να γεμίζει μεθοδικα και αναλογα με τις γνώσεις που έχει ο καθένας. Η ιδιογομοση δεν γίνεται δια αληλογραφιας. Να διαβάζετε και να φιλτραρετε τα πάντα γιατί δεν είναι Ολλα για όλους. Σιγά σιγά μεθοδικα ένα σκαλί την φορά. Δεν γίνονται παιχνιδια 10 πόντους από τα μούτρα μας.

.αν ανεβάζει φωτογραφίες για να δείξει μια καλή ντουφεκια ή απλά για να δείξει ότι κάποιος είναι και να το παίξει "ιστορίας" είναι άλλο κεφάλαιο...
σωστος, τωρα αρχηζετε και ποιασετε το νοημα , με αυτα που ηθελα να πω. Δηλαδη καπιος που δεν θελει να πει το σεταπ του , τοτε γιατι βγαζει φωτογραφια με την αποδοση του σεταπ , και ξεσηκονει τους αλλους χωρης να τους λεει τιποτα αλλο , μονο γραμμαρια

Last edited by a moderator:
εγω πρωσοπηκα δεν με ενδιαφερουν αλλα σεταπ , γιατι εχω παρα πολλα που πηγενουν καλα στα οπλα μου , και εχω και το βιβλιο του Χατζηωτη με παρα πολλα σεταπ μεχρι και μονοβολα για ολα τα διαμετρηματα . Γιατι ενα καλο σεταπ το πηγενουν ολα τα οπλα , ενω ενα ασχημο σεταπ , ενα αλλο οπλο θα το πηγενει μετρια και οχι καλα , αυτο εγω εχω συμπερανει απο τα οπλα μου τοσα χρονια , τυχεο δεν νομηζω ,

Σοβαρευτητε παιδιά μιλάτε για ανθρώπους σοβαρούς που δεν τους ξέρετε ανεβάζει κάποιος τα αποτελέσματα ενός σετ απ. Πρέπει να σου πει ακριβός τι έχει κάνει για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο? Σε ξέρει και από εχτές? Τον καθένα μας δλδ. Έτσι γράφεις και πάρτε κόσμε? Πόσο μάλλον για αυτόν που λες. Παλιός ιδιογομοτης και σοβαρός άνθρωπος. Υπάρχει και μια ιστορία από πίσω παιδιά καθηστε διαβάστε χαλαστε χρήμα χρόνο κλπ και ίσος κάποτε κάτι κάνετε. Άκου εκεί δεν σου γράφει σετ απ. Εννοείτε και δεν θα σου γράψει σετ απ κανένας σοβαρός ιδιογομοτης. Για εξηδηκευμενα φυσηγγια που φτιάχνει για πάρτη του.

να μην πεις τον τοπο που κηγηγας , και ποσα πουλια χτυπησες το καταλαβενω , γιατι την επομενη μερα θα γηνει χαμος , αλλα να μην πεις ενα σεταπ ακυνδηνο εξηδηκευμενο και μη δεν το καταλαβενω , τι φοβουντε δηλαδη να μην τους παρει ο αλλος τα πρωτια . τοτε ποιος ο τυτλος της ενοτητας αυτης που λεει
Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

να μην πεις τον τοπο που κηγηγας , και ποσα πουλια χτυπησες το καταλαβενω , γιατι την επομενη μερα θα γηνει χαμος , αλλα να μην πεις ενα σεταπ ακυνδηνο εξηδηκευμενο και μη δεν το καταλαβενω , τι φοβουντε δηλαδη να μην τους παρει ο αλλος τα πρωτια . τοτε ποιος ο τυτλος της ενοτητας αυτης που λεει
Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης
Θες πραγματικά να σου απαντήσω?

καθηστε διαβάστε χαλαστε χρήμα χρόνο κλπ και ίσος κάποτε κάτι κάνετε
με αυτο θα αποτρεψης πολους κυνηγους να ασχοληθουν με την ιδιογωμοση , και ειναι λαθος , εγω πρωσοπηκα ουτε χρονο ξοδεψα ουτε και χρημα , και απο το καθε σεταπ ενα με δυο φυσιγγια οταν ρηξω αμεσως βγαζω το συμπερασμα μου

Status
Not open for further replies.
Back