Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κάτι δε μου πάει καλά κι εμένα με τα νούμερα του Νίκου, μάλλον κάποιο λάθος έκανε. Άσχετα αν το Νο είναι 5 ή 3 ... με διάμετρο 3,4mm να βγαίνουν 68 σκάγια στα 10 γρ. (6,8 σκάγια/γρ.) δεν γίνεται με τίποτα !!!! Με ένα γρήγορο υπολογισμό, η πυκνότητα τους βγαίνει 7,35 gr/cm3 !!! Δηλαδή ούτε ατσάλινα (σιδερένια) να ήταν (πυκνότητα σιδήρου ~7,8 gr/cm3)... Μολύβδινα 3,4 mm, ακόμη και επινικελωμένα ή με 5% αντιμόνιο, δεν βγαίνουν παραπάνω από 45 στα 10 γραμμάρια (4,5 σκ/γρ) ...

Στελιο ζυγισα τωρα στην ηλεκτρονικη ζυγαρια 7 σκαγια νικελ 0.97 του γραμμαριου. 8 σκαγια 1,10 γραμμαρια....
για 5ρια νικελ λεω φιλε!!!:)

Νίκο τι πλαστικά τι μολιβδινα τι ατσάλινα τι..... τα νούμερα πάνε με την διάμετρο

Ναι το δεχομαι αυτο που λες,,,,,,πες μου τι διαμετρο επινικελωμενα 5ρια εχεις να βγαλουμε ''ακρη'' ρε φιλε!!!
ΥΓ. Και γω ψαχνομαι.....και μενα περιεργο μου φαινεται!!!
ΥΓ.2. Θα με κανεις να βγαλω το μικρομετρο να ξανα μετρησω....

Νίκο τι πλαστικά τι μολιβδινα τι ατσάλινα τι..... τα νούμερα πάνε με την διάμετρο

Γιαννη εχεις ΔΙΚΙΟ!!! Συγνωμη απο ολους για την ''αναστατωση''....ειχα σημειωση λαθος στο τετραδιο. .hair.
Η διαμετρος ειναι 2,95-3 χιλιοστα.....το βαρος αυτο που εγραψα και πριν.:)

Εγώ αγοράσω 5αρι κ μου δίνουν 2,8mm, όταν θα δώσω σετ απ δεν θα γράψω 5αρι αλλά 5.5 γιατί 5.5 είναι κ ας λέει ο άλλος ότι είναι δεινόσαυρος :D. Εχω αρκετό καιρό που όταν πάω για σκάγια έχω το παχύμετρο μαζί μού.
Κάτι b&p που είχα κόψει με 4αρι επινικελομενα 3.1 ήταν γιατί πάντα τα μετράω αυτά όταν πρόκητε για εμπορίου.
Μια φορά είχα κόψει κ καλό 32γρ 9αρι διασποράς κ είχε 33γρ 11αρι :eek:

Last edited:
Τώρα μιλάς σωστά φίλε.... μιλάμε για φωτιά... ειδικά του 13 άμα έχεις... χάρος σκετος
Εχω του 11 μισο κιλο σφραγισμένη σε βαζω. Κ κολλητός μου του 08.terror..terror.
Του 13 δεν φτουραει μπροστά της. Εφτιχος την κατάλαβα κ δεν την ξόδεψα σε δοκιμές όπως το 1.5 κιλό από τα 2 που είχα

βάζοντας λοιπόν επινυκελομενα σε φυσίγγι διασποράς δεν θα έχεις λιγότερες μολυβδωσεις στο εσωτερικό της καννης;;
Ναι. Αλλά βάζοντας επιμεταλλωμενα σε διασποράς ακυρώνουμε μεγάλο μέρος της διασποράς

Ναι. Αλλά βάζοντας επιμεταλλωμενα σε διασποράς ακυρώνουμε μεγάλο μέρος της διασποράς
Δημητρη μια ακομα ερωτηση... καταλαβαινω οτι τα χοντρα νουμερα (5,4,3)
μπορουν να ακυρωσουν τη διασπορα, αλλα ενα επινικελωμενο γιατι;
Οσο γραφετε μου δημιουργουνται αποριες και θα σας πρηζω......big smile.

Δημητρη μια ακομα ερωτηση... καταλαβαινω οτι τα χοντρα νουμερα (5,4,3)
μπορουν να ακυρωσουν τη διασπορα, αλλα ενα επινικελωμενο γιατι;
Οσο γραφετε μου δημιουργουνται αποριες και θα σας πρηζω......big smile.
Δεν ακυρώνουν την διασπορά. Απλώς λόγω μειωμενων παραμορφωσεων, αυξάνουν σε ένα ποσοστό την συγκέντρωση. Ακυρώνουν ένα μερος, ένα ποσοστό της διασποράς που θέλουμε

Να σαι καλα και σε ευχαριστω!! Μην θεωρεις δεδομενο οτι τις γνωσεις σου τις εχουν ολοι ( οσοι ασχολουνται με
ιδιογομωση ). Υπαρχουν συναδελφοι που δεν γνωριζουν τις διαφορές γνησιας μαλλινης με ντιανα....γι'αυτο
καλα θα ειναι να ημαστε συγκεκριμενοι το ειδος της ταπας. Γνησια μαλλινη με ντιανα = νυχτα με την ημερα!!!
ΥΓ, Φιλικα το λεω.
εννοειται φιλε κανενα προβλημα

Status
Not open for further replies.
Back