Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα αναμεικτα σε τι αναλογια βαζετε τα σκαγια??Φτιαχνετε ενα μειγμα σκαγιων και γεμιζετε η μειγμα για καθε φυσιγγι ξεχωριστα??

Στα αναμεικτα σε τι αναλογια βαζετε τα σκαγια??Φτιαχνετε ενα μειγμα σκαγιων και γεμιζετε η μειγμα για καθε φυσιγγι ξεχωριστα??
Το σωστο ειναι καθε φυσιγγι ξεχωριστα αλλα κατα 100 τι εκατα κανενας δεν το κανει....

Η τα κάνεις μίξη και γεμιζετε η τα κάνεις ένα ένα. Αν αποφασίσεις να τα γεμίσεις στο χέρι,
Βάζοντας τα ψιλά κάτω και τα χοντρά πανω πετυχαίνεις βολές για πιο μεγάλες αποστάσεις και μεγαλύτερη ατρακτο.
Βάζοντας τα ψιλά πάνω και κάτω τα χοντρά παίρνεις μεγαλύτερη διασπορά.

Η τα κάνεις μίξη και γεμιζετε η τα κάνεις ένα ένα. Αν αποφασίσεις να τα γεμίσεις στο χέρι,
Βάζοντας τα ψιλά κάτω και τα χοντρά πανω πετυχαίνεις βολές για πιο μεγάλες αποστάσεις και μεγαλύτερη ατρακτο.
Νομιζω αλλο ρωτησε

Για αναμεικτα ρωταω οχι σε σειρα.Λογο διαφορας δια μετρου αν μπουν 50 - 50 τα ψιλα θα ειναι πολλαπλασια.Με 60-40 θα ειναι πιο ισορροπημενα.Αν φτιαξεις ενα μειγμα παλι δεν θα ξερεις τι ποσοστο επεσε σε καθε φυσιγγι.Πιθανοτερο μου φενεται μειγμα για καθε φυσιγγι ξεχωριστα.Απλα δεν εχω γεμισει αναμεικτα και δεν ξερω λεπτομερειες.Ευχαριστω για την απαντηση

Για αναμεικτα ρωταω οχι σε σειρα.Λογο διαφορας δια μετρου αν μπουν 50 - 50 τα ψιλα θα ειναι πολλαπλασια.Με 60-40 θα ειναι πιο ισορροπημενα.Αν φτιαξεις ενα μειγμα παλι δεν θα ξερεις τι ποσοστο επεσε σε καθε φυσιγγι.Πιθανοτερο μου φενεται μειγμα για καθε φυσιγγι ξεχωριστα.Απλα δεν εχω γεμισει αναμεικτα και δεν ξερω λεπτομερειες.Ευχαριστω για την απαντηση
Μαλλον θελεις να κανεις ψιλοδιασπορα,αυτο ακριβως κανουν και τα αναμικτα σκαγια.σε σειρα ειναι καλυτερα σε τραβεσες λογο μεγαλυτερης ουρας

Ναι, διάβασα βιαστικά και δεν πρόσεξα πως το εννοουσες .well done.

Μαλλον θελεις να κανεις ψιλοδιασπορα,αυτο ακριβως κανουν και τα αναμικτα σκαγια.σε σειρα ειναι καλυτερα σε τραβεσες λογο μεγαλυτερης ουρας
Για να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι ακριβως προσφερουν τα αναμεικτα.Εχω ακουσει για κοντοτερη ουρα αλλα οχι για διασπορα.Η κοντη ουρα δεν με πειραζει διασπορα ομως δεν θελω.Αποκτουν εδαφος τελευταια ομως και ρωτω να μαθω.xm.

Για να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι ακριβως προσφερουν τα αναμεικτα.Εχω ακουσει για κοντοτερη ουρα αλλα οχι για διασπορα.Η κοντη ουρα δεν με πειραζει διασπορα ομως δεν θελω.Αποκτουν εδαφος τελευταια ομως και ρωτω να μαθω.xm.
Δεν γνωριζω αν τα αναμικτα κανουν κοντητερη ουρα αλλα μαλλον δεν το κανουν,να σου δωσω μια ιδεα ομως.εγω ανακατευω μισο κιλο απο 4-5-6 και το βαζω πρωτο σε απογευματινα η σε μερες με μεγαλη κακοκαιρια.η ντουφεκια ειναι sipe 688 34 γρ πλαστικο εμφρακτηρα και μαλλινη ταπα απο πανω.δεν ειναι διασπορας ειναι λιγο ποιο ανοιχτο απι συγκετροτηρα ομως

Δεν γνωριζω αν τα αναμικτα κανουν κοντητερη ουρα αλλα μαλλον δεν το κανουν,να σου δωσω μια ιδεα ομως.εγω ανακατευω μισο κιλο απο 4-5-6 και το βαζω πρωτο σε απογευματινα η σε μερες με μεγαλη κακοκαιρια.η ντουφεκια ειναι sipe 688 34 γρ πλαστικο εμφρακτηρα και μαλλινη ταπα απο πανω.δεν ειναι διασπορας ειναι λιγο ποιο ανοιχτο απι συγκετροτηρα ομως

έγραψες παλι φιλε
.bravo.

α να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι ακριβως προσφερουν τα αναμεικτα
θα κατσεις και θα φτιαξεις στο χερι οσα φυσίγγια θελεις , εκλεκτο θήραμα το υδροβιο εκλεκτο φυσιγγι θα φτιαξεις , θα βαλεις σε στρωσεις δυο νουμερα σκαγια σε αναλογια 60 % τα πιο χοντρα τα οποια θα μπουν μπροστα και 40 % τα πιο ψιλα που θα μπουν κατω , το μεγαλο οφελος είναι η μεγαλη ατρακτος που δινουν αυτά τα φυσίγγια καλυπτοπτας πολλα λαθη προσκοπευσης που κανουμε ολοι μας

Το θεμα με τα αναμικτα κ την συμπεριφορα της τουφεκιας εχει να κανει για μενα λιγο κ με το στησιμο του φυσιγγιου... Σε πιο ζωηρα φυσιγγια με σκαγια σε σειρα πχ 4-6 μεγαλωνει ελαφρα την ατρακτο... Η διασπορα πανω κατω ιδια ειναι, αλλα πολλα κενα απο τα χοντρα σκαγια καλυπτονται απο τα ψιλα...
Ανακατεμενα σκαγια, 50-50 συνηθως βαζω μονο με ενα νουμερο διαφορα πχ8-9 ή 7-8... Η αναλογια 50-50 θα δωσει λιγο περισσοτερα σκαγια στα ψιλα αλλα με αυτο τον τροπο η ατρακτος παραμενει κοντη, η συγκεντρωση σφιγγει και η αισθηση του φυσιγγιου ειναι οτι ριχνεις με ενα νουμερο πιο ψιλα σκαγια αλλα πανω στο θηραμα σου δινει την αισθηση οτι εχεις ενα πιο χοντρο....
Αντιθετα η τοποθετηση σε σειρα αλλα αναποδα, δηλαδη χοντρα κατω κ ψιλα πανω δινει αρκετα μεγαλυτερη διασπορα κ σχετικη εκτοπιση του κεντρου... Η εικονα του πινακα δειχνει ξακαθαρα οτι τα χοντρα σκαγια διπερασαν το σμηνος των ψιλων σε καποια στιγμη εκτος καννης λογω μεγαλυτερης μενουσας ταχυτητας κ εκτοπισαν τα ψιλα σε ενα βαθμο γυρω τους...

Έμενα πάντως όπως εγώ ξαναγράψει εντύπωση μου έχει κάνει ότι η ΒΡ χρησιμοποιεί σκάγια με τρία νούμερα σκαγιων διαφορά (6+3,4+7)
Έχω ένα κουτάκι 4+7 αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει..
Αν τα έχει ρίξει κάποιος σε πίνακα ας μας πει τι είδε.
.off topic.

Βρε παιδιά ερώτηση …ας πούμε ότι έχετε βρει 2-3 καλά γεμίσματα , ανεξάρτητου τύπου , που τα δουλεύεται συνεχώς … υπάρχει περίπτωση να δώσετε τη συνταγή να σας τα γεμίσει μια μικρή βιοτεχνία έτσι ώστε να γλυτώσετε τον κόπο …και την τενοντίτιδα χάχα , καλά δε λεμέ για 500 φυσίγγια … βέβαια θα ανεβεί το κόστος σιγουρά κ χάνετε η «μαγεία» της δημιουργίας , απλά για ευκολία το ρωτάω?

Βρε παιδιά ερώτηση …ας πούμε ότι έχετε βρει 2-3 καλά γεμίσματα , ανεξάρτητου τύπου , που τα δουλεύεται συνεχώς … υπάρχει περίπτωση να δώσετε τη συνταγή να σας τα γεμίσει μια μικρή βιοτεχνία έτσι ώστε να γλυτώσετε τον κόπο …και την τενοντίτιδα χάχα , καλά δε λεμέ για 500 φυσίγγια … βέβαια θα ανεβεί το κόστος σιγουρά κ χάνετε η «μαγεία» της δημιουργίας , απλά για ευκολία το ρωτάω?

Τολι η παρέα μου του Δ ειχε δώσει εδω και κατι χρονια μια παραγγελία μερικές χιλιάδες κομμάτια κόντρα δόση φυσιγγι σε τοπική βιοτεχνία. Φυσικά και γουρλώσε τα μάτια οταν του έδωσαν συνταγη.

τους τα εφτιαξε ομως Παυλο να φανταστω!!! απορω πως δεν πατενταρισε την συνταγη αχαχα

Για ευκολια κ για οικονομια φυσικα κ μπορεις... Ολοι μπορουν... Απλα τοτε δεν κανεις ιδιογομωση, ριχνεις απλα ενα καλο φυσιγγι... Η χαρα της ιδιογομωσης για μενα σημαινει δημιουργια κ ενα ενα στο χερι...
..ισως ομως καλυτερο απο ενα παρεμφερες του εμποριου ...και ισως κ οικονομικοτερο!!

Status
Not open for further replies.
Back