kαι ετσι ειναι το 688 ειναι πιο δυνατο απο το 616 silver!!!δεν ξερω για το gold δεν το εχω δοκιμασει ποτε.....δεν υπαρχει και στο εμπορειο καθοσον γνωριζω!!!Όχι....γενικά το είπα.![]()
kαι ετσι ειναι το 688 ειναι πιο δυνατο απο το 616 silver!!!δεν ξερω για το gold δεν το εχω δοκιμασει ποτε.....δεν υπαρχει και στο εμπορειο καθοσον γνωριζω!!!Όχι....γενικά το είπα.![]()
Ναι πολύ σωστά το έχω ακούσει από πάρα πολλούς φίλους αυτόΝα σου πω και κατι αλλο,διαβαζω και καποια φορουμ στην Ιταλια,εκει λοιπον πριν μερικα χρονια ο μεγαλος βλητικος GIANLUCA GAROLINI ,συμβουλευε μεσω του φορουμ την FIOCCHI,να σταματησει να σπρωχνει στην αγορα μια παρτιδα με 616 τα οποια αποδεδειγμενα ηταν τρομερα ασταθη!!!Και καθοσον γνωριζω αυτη η ασταθεια επαψε να παρουσιαζετε,που σημαινει οτι σοβαρευτηκαν στην FIOCCHI!!!!
Εσυ να μου δωσεις τα 616 silver που εχεις στην μπουζου και θα φερω λουκανικα να ψησουμεΚι εμένα ποτέ το 688,ούτε το 686 ούτε το 2000 μερικές φορές στα 616 σίλβερ τα χύμα για καψούλωμα,όχι σε έτοιμους Φιόκι
Σωστος αλλα εχω 2.500 Kemira οταν θελω μεσης καυσης, ξερεις αυτα που χρησιμοποιουσε η ΠυρκαλΧρόνια συνβαινη αυτό γυρνά στο 615
Εδώ έχω 2 NOBEL SPORT με 686, διαφορετικό αρχικό ύψος και με το ίδιο κόψιμο βγάζει ανάποδα ύψη που σημαίνει διαφορετικό βάθος πυθμένα ...άρα αν κόβουμε κάλυκες, κοιτάμε να είναι ίδια μάρκα, ίδιο χρώμα, ίδια παρτίδα, με την ίδια ρύθμιση στον κόφτη για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα!!Πάντως εγώ που κόβω με τον καλυκοκόφτη ,κάλυκες διαφορετικών εταιριών ακαψούλωτους, βρίσκω διαφορά στο τελικό ύψος ,ενώ η ογκομετρία είναι ίδια!!
Τώωωωρα αυτά,έγιναν προσάναμα!!!Εσυ να μου δωσεις τα 616 silver που εχεις στην μπουζου και θα φερω λουκανικα να ψησουμε![]()
Συμφωνω μαζι σου συνονοματε,διαφορετικα κυαθια!!!!!,αλλα ρε γαμω το μου, δεν μπορω να καταλαβω ,εαν οι καλυκες, οπως πολυ σωστα λες,ειναι ιδια μαρκα και ιδια παρτιδα,αρα εχουν και ιδιο υψος,για ποιο λογο να τους κοψω; τι θα κερδισω;http://www.idiogomosi.com/pages/posts/i-sosti-epilogi-kapsyllioy-85.php
Εδώ έχω 2 NOBEL SPORT με 686, διαφορετικό αρχικό ύψος και με το ίδιο κόψιμο βγάζει ανάποδα ύψη που σημαίνει διαφορετικό βάθος πυθμένα ...άρα αν κόβουμε κάλυκες, κοιτάμε να είναι ίδια μάρκα, ίδιο χρώμα, ίδια παρτίδα, με την ίδια ρύθμιση στον κόφτη για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα!!
Σωστος Σπυρο αυτο που λες για τον καλυκοκοφτη και τους καλυκες.http://www.idiogomosi.com/pages/posts/i-sosti-epilogi-kapsyllioy-85.php
Εδώ έχω 2 NOBEL SPORT με 686, διαφορετικό αρχικό ύψος και με το ίδιο κόψιμο βγάζει ανάποδα ύψη που σημαίνει διαφορετικό βάθος πυθμένα ...άρα αν κόβουμε κάλυκες, κοιτάμε να είναι ίδια μάρκα, ίδιο χρώμα, ίδια παρτίδα, με την ίδια ρύθμιση στον κόφτη για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα!!
Σπυρο μπορει να θελεις να κοψεις την φρεζα για να ρελιασεις παραδοσιακα. Η μπορει να θελεις να κλεισεις setup 12/67 και να εχεις καλυκες 12/70 για παραδειγμαΣυμφωνω μαζι σου συνονοματε,διαφορετικα κυαθια!!!!!,αλλα ρε γαμω το μου, δεν μπορω να καταλαβω ,εαν οι καλυκες, οπως πολυ σωστα λες,ειναι ιδια μαρκα και ιδια παρτιδα,αρα εχουν και ιδιο υψος,για ποιο λογο να τους κοψω; τι θα κερδισω;
Δεν το συζητω Νικο,γιαυτες τις περιπτωσεις,κανεις χρηση του κοφτη αλλα εγω δεν αναφερομαι σαυτο οπως πολυ καλα ξερεις!!!Σωστος Σπυρο αυτο που λες για τον καλυκοκοφτη και τους καλυκες.
Σπυρο μπορει να θελεις να κοψεις την φρεζα για να ρελιασεις παραδοσιακα. Η μπορει να θελεις να κλεισεις setup 12/67 και να εχεις καλυκες 12/70 για παραδειγμα
Άλλη ογκομετρία και σταθερό ύψος στους κάλυκες για ίδιο τελικό ύψος!!Κάποια στιγμή θα αναρτήσω κάποια στησήματα με 30γραμ. σε 2ιντσα, που βγάζουν άλλες τουφεκιές με λιγότερη πυρίτιδα , χαμηλότερη ανάκρουση και μακρυνά σκοτώματα!!ΥΓ... κακώς δεν σε άφησα NikLeon να μετρήσεις απόσταση αλλά σκεφτόμουν το περπάτημα που είχαμε ριξει και την κούραση!!!Συμφωνω μαζι σου συνονοματε,διαφορετικα κυαθια!!!!!,αλλα ρε γαμω το μου, δεν μπορω να καταλαβω ,εαν οι καλυκες, οπως πολυ σωστα λες,ειναι ιδια μαρκα και ιδια παρτιδα,αρα εχουν και ιδιο υψος,για ποιο λογο να τους κοψω; τι θα κερδισω;
α οκ. για το 68,5 ναι συμφωνω ,αζι σουΔεν το συζητω Νικο,γιαυτες τις περιπτωσεις,κανεις χρηση του κοφτη αλλα εγω δεν αναφερομαι σαυτο οπως πολυ καλα ξερεις!!!
Σπυρο αν εχουμε καλυκες ιδιας μαρκας ,παρτιδας αλλα με υψος απο 69,2 εως 69,4 πχ. να τους κανουμε 69 ολους η η διαφορα ειναι αμελητεα....Δεν το συζητω Νικο,γιαυτες τις περιπτωσεις,κανεις χρηση του κοφτη αλλα εγω δεν αναφερομαι σαυτο οπως πολυ καλα ξερεις!!!
Βρε Σπυρο δεν διαφωνω μαζι σου ,για τα στησιματα που αναφερεσε ,και γω μαζι σου!!!!αλλο θελω να πω....Εσυ κοβεις και κατεβαζεις εναν 70αρη και τον κανεις 67αρη για να γεμισης τα2ιντσα σου!!Και καλα κανεις,αν ομως ειχες 67αρηδες μαμισιους γιατι να το κανεις;Εγω αναφερομε σε ενα σεταπ πχ S4 1,45x32 SG25αρη 69,40-58,00 τελικο!!!Γιατι να παω και να κοψω τον καλυκα μου;για να μειωσω τον χωρο καυσης και να κανω οικονομια στο μπαρουτη;η να μην πειραξω τη δοσολογια,αλλα να χαμηλωσω το βυσμα για να κερδισω λιγα μετρα αρχικη ταχυτητα αλλα να ανεβασω τισ πιεσεις μου;πραγμα που δεν το θελω με τιποτα...Άλλη ογκομετρία και σταθερό ύψος στους κάλυκες για ίδιο τελικό ύψος!!Κάποια στιγμή θα αναρτήσω κάποια στησήματα με 30γραμ. σε 2ιντσα, που βγάζουν άλλες τουφεκιές με λιγότερη πυρίτιδα , χαμηλότερη ανάκρουση και μακρυνά σκοτώματα!!ΥΓ... κακώς δεν σε άφησα NikLeon να μετρήσεις απόσταση αλλά σκεφτόμουν το περπάτημα που είχαμε ριξει και την κούραση!!!
Εγω Στρατο εχω διαπιστωσει οτι εναν καλυκα εαν τον μετρησεις οχι στην μεση με το παχυμετρο σου,αλλα γυρω-γυρω θα διαπιστωσεις οτι σε πολλους καλυκες θα βρεις διαφορα στο υψος,στην περιφερεια του καλυκα της ταξεως του 0,1-0,2mm.Εγω θεωρω οτι δεν μου επιρεαζει το σεταπ μου μια διαφορα ενος δεκατου του χιλιοστου!!!!Ρυθμιζω τη μηχανη μου<μικρορυθμισεις εννοω>,και κλεινω με τη συγκεκριμενη παρτιδα καλυκων....δεν τρελλαινομαι για ενα δεκατο του χιλιοστου!!!!Σπυρο αν εχουμε καλυκες ιδιας μαρκας ,παρτιδας αλλα με υψος απο 69,2 εως 69,4 πχ. να τους κανουμε 69 ολους η η διαφορα ειναι αμελητεα....
Ρωταω για να μη παιδευομε τσαμπα δηλαδη γιατι ως τωρα τους εκοβα....
67άρηδες μαμίσιους δεν θα πάρω ποτέ,προτιμώ να κόψω 20-30 69άρηδες για τις δοκιμές μου ή τα στησήματα που με βολεύουν ΄!!Τα 2ιντσα που ανάφερα, περίπου 61 χιλιοστά γίνονται από ριγμένους κάλυκες Δεν μπορώ να σε πείσω να κάνεις κάτι που πιστευεις ότι είναι άσκοπο,όταν εμένα μου μου αρέσει να ψάχνομαι και όταν βρίσκω κάτι άξιο πράξης και λόγου,να το μοιράζομαι!!Βρε Σπυρο δεν διαφωνω μαζι σου ,για τα στησιματα που αναφερεσε ,και γω μαζι σου!!!!αλλο θελω να πω....Εσυ κοβεις και κατεβαζεις εναν 70αρη και τον κανεις 67αρη για να γεμισης τα2ιντσα σου!!Και καλα κανεις,αν ομως ειχες 67αρηδες μαμισιους γιατι να το κανεις;Εγω αναφερομε σε ενα σεταπ πχ S4 1,45x32 SG25αρη 69,40-58,00 τελικο!!!Γιατι να παω και να κοψω τον καλυκα μου;για να μειωσω τον χωρο καυσης και να κανω οικονομια στο μπαρουτη;η να μην πειραξω τη δοσολογια,αλλα να χαμηλωσω το βυσμα για να κερδισω λιγα μετρα αρχικη ταχυτητα αλλα να ανεβασω τισ πιεσεις μου;πραγμα που δεν το θελω με τιποτα...
Δεν εχεις δικιο Βασιλη ,κοιτα το εσωτερικο ενος GORDON ας πουμε,να δεις ποσο πιο ψηλα ειναι εκεινο το σημειο!!!!μονο ενας καλυκοκοφτης που θα εβαζες ορθιο τον καλυκα εαν μετρουσε εξωτερικα θα μας εδινε το ιδιο υψος.Αλλα και παλι αυτο δεν λεει κατι διοτι η διαφορες που παιζουν ρολο ειναι μεσα, στα διαφορετικα κυαθεια,και οχι το τελικο εξωτερικο υψος!!!Πιστεύω ένας καλυκοκόφτης που να κόβει τους κάλυκες μετρώντας απόσταση από το εσωτερικό του κάλυκα εκεί όπου είναι το καψύλι δηλαδή θα βοηθούσε πολύ στο να μην υπάρχουν θέματα με το ύψος του κάλυκα.
Υ.Σ. Όποιος μου κλέψει την ιδέα και το κατασκευάσει παρακαλώ να μου δώσει 50% από τα κέρδη του![]()
Βασίλη στον καλυκοκόφτη που έβαλα πιό πάνω ,στο μαύρο τεφλόν μου έχω για στόπερ έχει τρύπα μπροστά για να μπαίνει το καψούλι μέσα ώστε να μετράω απο τον πάτο!!Αν αυτό εννοείς??Πιστεύω ένας καλυκοκόφτης που να κόβει τους κάλυκες μετρώντας απόσταση από το εσωτερικό του κάλυκα εκεί όπου είναι το καψύλι δηλαδή θα βοηθούσε πολύ στο να μην υπάρχουν θέματα με το ύψος του κάλυκα.
Υ.Σ. Όποιος μου κλέψει την ιδέα και το κατασκευάσει παρακαλώ να μου δώσει 50% από τα κέρδη του![]()
Ευχαριστω για την απαντηση σου Σπυρο!!!Εγω Στρατο εχω διαπιστωσει οτι εναν καλυκα εαν τον μετρησεις οχι στην μεση με το παχυμετρο σου,αλλα γυρω-γυρω θα διαπιστωσεις οτι σε πολλους καλυκες θα βρεις διαφορα στο υψος,στην περιφερεια του καλυκα της ταξεως του 0,1-0,2mm.Εγω θεωρω οτι δεν μου επιρεαζει το σεταπ μου μια διαφορα ενος δεκατου του χιλιοστου!!!!Ρυθμιζω τη μηχανη μου<μικρορυθμισεις εννοω>,και κλεινω με τη συγκεκριμενη παρτιδα καλυκων....δεν τρελλαινομαι για ενα δεκατο του χιλιοστου!!!!
Αυτό ακριβώς εννοώ ΣπύροΒασίλη στον καλυκοκόφτη που έβαλα πιό πάνω ,στο μαύρο τεφλόν μου έχω για στόπερ έχει τρύπα μπροστά για να μπαίνει το καψούλι μέσα ώστε να μετράω απο τον πάτο!!Αν αυτό εννοείς??