Ωωωωω ρε Νικηφορε τι ωραία μικρουλακιααα..... !!Τις ίδιες ανησυχίες είχαμε φίλε! Και εγώ για έναν φίλο το γέμισα, σήμερα ίσως το δοκιμάσω στον ταχογράφο. Αν βγει καλό θα γράψω την συνταγή.
View attachment 26229
50 γραμμάρια στις τσίχλες????;
Ωωωωω ρε Νικηφορε τι ωραία μικρουλακιααα..... !!
Φίλε οπότε μπορεις θέλω κ εγώ καμια δεκαριά τέτοια,με ότι υλικά κ να ειναι γεμισμενα δεν με πειραζει......
Από παντα ήθελα να δοκιμάσω λίγα 50αρακια στις τσίχλες...
Πάψε ωρε διάολε τσι Κρήτης..50 γραμμάρια στις τσίχλες????
Χάλασες κι εσυ .....![]()
![]()
Τα ειπες ολα σε 1 κημενοΟ καθε ενας εχει τις αποψεις του....Δεν ξερω εαν παιζονται συμφεροντα.....ουτε με ενδιαφερει.
Την οποια διαφορα που μπορει να εχουν τα φυσιγγια μεταξυ τους....με διαφορετικο κλεισιμο
μπορει να το διαπιστωσει ευκολα....ενας ιδιογομωτης.
Για να μην μακρυγορω.....τα εχω δοκιμασει ΟΛΑ....και η αποψη μου ειναι ....οτι τα ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ ειναι τα
κουπια της βαρκας....Και 5 ΣΤΑΔΙΑ η προπελα της....
Διαλεγετε και παιρνετε....και με τα δυο ( κουπια - προπελα ) βαρκαδα θα κανετε.....
Αστον αυτον στα ορτηκια.στα ψηψηνια ειναι εκλεμπερΔεν γεμίζω τίποτα.... Λίγο πριν την έναρξη θα ξεκινήσω....
Βόλτουλες με τον Μπράντυ μόνο τώρα για να βρούμε κάνα ορτύκι....
View attachment 26230
αλλά αυτός αλλού έχει το μυαλό του....
Φωτο του ΝικουΠΠαλικαρια μου...Στρατο μου , εγω τα εριξα φιλε .Τα δικα μου βγηκαν ''κανονικες'' τουφεκιες οσον
αφορα τις ταχυτητες.
Εριξα δυο φυσιγγια....Το ενα σε ρελι με FSFστα 50 χιλιοστα ρελιασμενο με τζαμακι , και το αλλο σε 8πτυχο
με βυσμα drago 14 στα 45χιλιοστα τελικο ρελιασμα.
Τα δοκιμασα στα 25 μετρα με 3* αστρα και οπλο το boito που εχει 76εκατ. καννες.
Λοιπον ο drago 14 τα πηγε ''μπαλα'' εβγαλε 96,5% συγκεντρωση -360-347=96,5% Και ταχυτητα V1,5-385m/s
To ρελι με FSF εδωσε ποιο ανοιχτη κατανομη ( λογικο ειναι ) με 360-332=92% Και ταχυτητα V1,5-333m/s
υποηχητικη
Τα σεταπ και τα δυο με Γκρανουλαρ CX2000-1,15X24 -drago 14+1cal20- N8,5-8* - 56 - 45- K.AX.115 xil.
Για να κλεισει σωστα το φυσιγγιο θα αφαιρεσετε 3χιλιοστα απο το υψος που εχουν τα πεταλα του.
Ρελι CX2000-1,15X24-κουβετ +FSF 12χιλ+1cal12-N8,5-Τζαμακι ρελι 56 στα 50χιλιοστα. ΚΑΧ 6χιλιοστα.
Εσκεμενα λαθος το σεταπ -1,15χ24...Το σωστο ειναι 1,20χ24.
Οταν μπορεσω θα βαλω φωτο τις αποτυπωσεις του στοχου.
Μόλις δοκιμάσω αυτά και είναι ικανοποιητικά, θα σου φτιάξω Τάσο! Είναι κουρλαμάδα στο μάτι! Αλλά δεν θα σφάξεις κανένα για να μην με αντιγράψεις! Εντάξει ωρέεε!;
Ωωωωω ρε Νικηφορε τι ωραία μικρουλακιααα..... !!
Φίλε οπότε μπορεις θέλω κ εγώ καμια δεκαριά τέτοια,με ότι υλικά κ να ειναι γεμισμενα δεν με πειραζει......
Από παντα ήθελα να δοκιμάσω λίγα 50αρακια στις τσίχλες...
Ωρεεεε αφέντη μου να γελάσεις θέλεις μεσημεριατικα?Αλλά δεν θα σφάξεις κανένα για να μην με αντιγράψεις! Εντάξει ωρέεε!
Κώστα οι ταχύτητες κ οι πιεσεις είναι μεγέθη ανάλογα, με έναν φθηνό ταχογραφο αεροβολων βλέπεις τις αρχικές σου κ ξέρεις χονδρικά τις πιεσεις των φυσιγγιων σου, οι έμπειροι βλέπουν κ το άνοιγμα του αστεριού, το φουσκωμα του παφυλα κ κάποια άλλα κόλπα, φυσικά το τέλειο ειναι το κανονακιΠολύ σωστά φιλε , δεν γεμίζω φυσιγγια αλλά σαν θεατής και μόνο βλεπω αρκετές δοξασίες γενικώς , στο άλλο θέμα τώρα οποίος έχει αμφιβολίες πληρώνει ένα βλητικό σταθμό και δοκιμάζει και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι και πως , τα υπόλοιπα είναι απλα εικασίες;
Να κανω μια ερώτηση στο team...Κλείσιμο με χαραξη-3ο-πάτημα-ρέλι πόσο κατώτερο το θεωρείτε σε σχέση με το πεντασταδιακό; Εχει τόση βαρύτητα η κωνική χάραξη που δεν αφήνει την τσάκιση στην στεφάνη του ρελιου;
Να κανω μια ερώτηση στο team...Κλείσιμο με χαραξη-3ο-πάτημα-ρέλι πόσο κατώτερο το θεωρείτε σε σχέση με το πεντασταδιακό; Εχει τόση βαρύτητα η κωνική χάραξη που δεν αφήνει την τσάκιση στην στεφάνη του ρελιου;
Αναλογος την πιρα.με την κονηκη ειναι πιο ευκολο βεβεα.αλα ολα γινοντεΓιαννη η κωνικη χαραξη ''κανει'' το πυραυλακι στο 3το σταδιο. Η κωνικη εξασφαλιζει το πλαστικο που
χρειαζεται το 3το σταδιο ωστε γινει σωστο το πυραυλακι.... Δεν ξερω αν γινομαι καταννοητος...
Χωρις κωνικη δεν δουλευει το 3το σταδιο. Αυτη η ''τσακιση'' οπως την λες εξασφαλιζει να μην κανει
λακουβα το αστερι σε συνδιασμο με πυραυλακι.....και να μπορεις να κλεισεις με το απλο 3το σταδιο
μεχρι 12 κενου χωρου...και με το 3το που μαγκωνει ( αυτο κανει μεγαλυτερη ''τσακιση'' ) μεχρι και τα
14 κενου χωρου.
Εαν σε φυσιγγιο με 12 ή 14 χιλιοστα κενο χωρο εαν προσπαθησεις να το κλεισεις σε 2σταδια δεν θα γινει
σωστο. Το αστερι θα κανει μεγαλη λακουβα....το βυσμα και η πυριτιδα δεν θα πατηθουν...θα εχεις ενα
κλουβιο φυσιγγιο....και το πιθανοτερο....και επικινδυνο φιλε!!!
Οτι δεν καταλαβες...να στο ξανα εξηγησω Γιαννη μου!!!
Αναλογος την πιρα.με την κονηκη ειναι πιο ευκολο βεβεα.αλα ολα γινοντε