Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε δοκιμή που έκανα όμως διαπίστωσα ότι πάνω από τα 10-15 μέτρα η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να αφήνει πάρα πολλά κενά.

Οπότε για να το διορθώσω αυτό σκέφτομαι 2 τρόπους.
Ο ένας είναι να αλλάξω διασπορέα
Και ο δευτερος για να καταναλώσω τους συγκεκριμένους διασπορείς είναι να αυξήσω τα γραμμάρια των σκαγιών
Πώς το βλέπετε; Να προχωρήσω;
Με τη λογική του ανεβάζω γραμμάρια για καλύτερη κατανομή σε 3-4 χρόνια θα φτάσεις να γεμίζεις στα 45 - 50 γραμμάρια.
Τα διαφυγόντα αέρια από το βύσμα το πόση διασπορά δημιουργούν, το έψαξες καθόλου ?
Το να προσθέσεις κάποιο φελλό ή χαρτάκι over powder σε κάποια φυσίγγια και να κάνεις δοκιμή το έκανες?
Χωρίς να αλλάξεις κάτι άλλο από το σετάπ. Κλείσε με ρέλι (όχι αστέρι) για δοκιμή.

Δεν σε πρόλαβα και έγραψα το προηγούμενο μήνυμα.

Στο παραπάνω setup που σκέφτηκα σαν βελτίωση ο λόγος που αύξησα την πυρίτιδα κατα 0.03 gr είναι επειδη θα αυξηθεί η γόμωση από 28 σε 30 γρ. Γιατί στα tables την csb5 για τα 30 γραμμαρια γόμωση σε no 7 προτείνουν 1.40gr πυρίτιδας. Οπότε επειδή το νουμερο σκαγίων θα ειναι 10 αφαίρεσα 0.02γρ από την πυρίτιδα. Έτσι το υπολόγισα. Την ταχύτητα δεν θέλω όμως να την μειώσω φτιάχνοντας ένα πιο αργό φυσίγγι. Προτειμώ να πειράξω τον διασπορέα κόβοντας του απο πάνω λίγο τον έλικα ή κοβοντας περιφεριακά τα πτερύγια του έλικα ώστε να μειώσω λίγο την διασπορά παρά να μειώσω τις πιέσεις και να κλεισω στα 57 αντί τα 56.5 και να χρειαστεί να ξαναρυθμίζω απο την αρχή την πεντασταδιακή. Αλλωστε δεν πιστευω ότι η μείωση της ταχύτητας θα μου μειώσει αρκετά την διασπορά. Σιγουρα θα την μειώσει λίγο αλλά θεωρώ ότι το σχήμα του διασπορέα είναι αυτό που δίνει τόσο μεγάλη διασπορά και μου δημιουργεί το πρόβλημα οπότε λέω να εστιάσω στην βελτιώση του διασπορέα. Προφανώς μπορεί να κάνω λάθος.

Mανωλη δοκιμασε και αυτα τα βυσματα....εαν δεν σε καλυψουν...πας στο ρελιαστο οπως λεει ο
Στεφανος !!!!

εικόνα_Viber_2021-09-02_19-59-47-813.jpgεικόνα_Viber_2021-12-07_10-25-55-777.jpgεικόνα_Viber_2021-12-07_10-26-14-304.jpg

Last edited:
Δεν σε πρόλαβα και έγραψα το προηγούμενο μήνυμα.

Στο παραπάνω setup που σκέφτηκα σαν βελτίωση ο λόγος που αύξησα την πυρίτιδα κατα 0.03 gr είναι επειδη θα αυξηθεί η γόμωση από 28 σε 30 γρ. Γιατί στα tables την csb5 για τα 30 γραμμαρια γόμωση σε no 7 προτείνουν 1.40gr πυρίτιδας. Οπότε επειδή το νουμερο σκαγίων θα ειναι 10 αφαίρεσα 0.02γρ από την πυρίτιδα. Έτσι το υπολόγισα. Την ταχύτητα δεν θέλω όμως να την μειώσω φτιάχνοντας ένα πιο αργό φυσίγγι. Προτειμώ να πειράξω τον διασπορέα κόβοντας του απο πάνω λίγο τον έλικα ή κοβοντας περιφεριακά τα πτερύγια του έλικα ώστε να μειώσω λίγο την διασπορά παρά να μειώσω τις πιέσεις και να κλεισω στα 57 αντί τα 56.5 και να χρειαστεί να ξαναρυθμίζω απο την αρχή την πεντασταδιακή. Αλλωστε δεν πιστευω ότι η μείωση της ταχύτητας θα μου μειώσει αρκετά την διασπορά. Σιγουρα θα την μειώσει λίγο αλλά θεωρώ ότι το σχήμα του διασπορέα είναι αυτό που δίνει τόσο μεγάλη διασπορά και μου δημιουργεί το πρόβλημα οπότε λέω να εστιάσω στην βελτιώση του διασπορέα. Προφανώς μπορεί να κάνω λάθος.
Μανώλη, να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου; Απ΄ότι κατάλαβα το φυσίγγι το θες για τσίχλες, και όχι για μπεκάτσα (οπότε δεν ζητάς τρελή διασπορά). Οπότε, τι κάθεσαι και παιδεύεσαι με τον ελικοειδή διασπορέα (Θώδη) και σκέφτεσαι να κόβεις και να ψαλιδίζεις, και δεν παίρνεις τον διασπορέα Gualandi (τον light ή "BRD 12/24 WAD For g 24/28") - Μόνο δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα κάπου διαθέσιμος, εγώ ειχα πάρει παλιά από το idiogomosishop της Κομοτηνής, αλλά νομίζω τώρα δεν έχει ... αλλά υπάρχει εναλλακτική, ο διασπορέας Καρδαρά 22, που είναι παρόμοιος. Και ταιριάζουν μια χαρά, και θα σου δώσουν αυτό που θέλεις. Και θα γλυτώσεις και τις μολυβδώσεις στην κάννη !!! Δες παρακάτω το μήνυμά μου και το επόμενο, και το προηγούμενο του συναδέλφου @dimmys που δίνει και λεπτομερέστατη τη συνταγή για 5σταδιακό (με τη csb5, διασπορέα Καρδαρά 22 και 28gr).
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συμβουλές-και-συνταγές-ιδιογόμωσης.34/post-431041

Μανώλη, να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου; Απ΄ότι κατάλαβα το φυσίγγι το θες για τσίχλες, και όχι για μπεκάτσα (οπότε δεν ζητάς τρελή διασπορά). Οπότε, τι κάθεσαι και παιδεύεσαι με τον ελικοειδή διασπορέα (Θώδη) και σκέφτεσαι να κόβεις και να ψαλιδίζεις, και δεν παίρνεις τον διασπορέα Gualandi (τον light ή "BRD 12/24 WAD For g 24/28") - Μόνο δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα κάπου διαθέσιμος, εγώ ειχα πάρει παλιά από το idiogomosishop της Κομοτηνής, αλλά νομίζω τώρα δεν έχει ... αλλά υπάρχει εναλλακτική, ο διασπορέας Καρδαρά 22, που είναι παρόμοιος. Και ταιριάζουν μια χαρά, και θα σου δώσουν αυτό που θέλεις. Και θα γλυτώσεις και τις μολυβδώσεις στην κάννη !!! Δες παρακάτω το μήνυμά μου και το επόμενο, και το προηγούμενο του συναδέλφου @dimmys που δίνει και λεπτομερέστατη τη συνταγή για 5σταδιακό (με τη csb5, διασπορέα Καρδαρά 22 και 28gr).
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συμβουλές-και-συνταγές-ιδιογόμωσης.34/post-431041
Νομίζω με κάλυψες απόλυτα. Δεν θέλω τρελή διασπορά όπως αυτη που προσφέρει τελικά ο διασπορέας του Θώδη. Τον πείρα όμως μη γνωρίζοντας ότι έχει τόσο μεγάλη διασπορά. Ουσιαστικά λόγο των κλειστών σταθερών chocks που έχω demi και Full θέλω ένα φυσίγγι διασποράς όπου στα 20 μέτρα θα μου δίνει μία κατανομή αντίστοιχη με αυτή που θα έδινε ένα κανονικό φυσίγγι με συγκεντρωτήρα στα 35 μέτρα με 4* chock. Να μπορώ δηλαδη να τουφεκίσω με τα chocks μου την τσίχλα στο περπατητό σε αποστάσεις των 15-25 μέτρων χωρίς να την διαλύσω έχοντας μία καλή κατανομή σε αυτά τα μέτρα.

Νομίζω με κάλυψες απόλυτα. Δεν θέλω τρελή διασπορά όπως αυτη που προσφέρει τελικά ο διασπορέας του Θώδη. Τον πείρα όμως μη γνωρίζοντας ότι έχει τόσο μεγάλη διασπορά. Ουσιαστικά λόγο των κλειστών σταθερών chocks που έχω demi και Full θέλω ένα φυσίγγι διασποράς όπου στα 20 μέτρα θα μου δίνει μία κατανομή αντίστοιχη με αυτή που θα έδινε ένα κανονικό φυσίγγι με συγκεντρωτήρα στα 35 μέτρα με 4* chock. Να μπορώ δηλαδη να τουφεκίσω με τα chocks μου την τσίχλα στο περπατητό σε αποστάσεις των 15-25 μέτρων χωρίς να την διαλύσω έχοντας μία καλή κατανομή σε αυτά τα μέτρα.
Α, μπράβο! Αυτό ακριβώς ήθελα κι εγώ για το μονόκαννο Baikal ... Και αυτό ακριβώς προσφέρει ο διασπορέας Gualandi και ο παρόμοιος του Καρδαρά (δηλ. με κυάθιο με σταυρό στη μέση) !!! ;)

Συγνώμη ρε παιδιά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και έχετε ξαναπροτείνει πολλές φορές λύσεις όπως αυτές. Αλλά ειναι και 900 περιπου σελίδες αυτό το thread και δεν ειναι εύκολο να το διαβάσει κανείς ολόκληρο και να βρει αυτό που θέλει. Ο κ.Στέλιος μου έδωσε πάντως αυτό που ακριβώς ήθελα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Με γλύτωσε από αρκετό πειραματισμό μέχρι να φτάσω στο ζητούμενο.

CX 2000 67,4 - Sipen 1,65 X 35,5 γραμμάρια νούμερο 4 επινικελωμένα - Obturator + Diana 19 ρέλιασμα στα 62,00 με πλαστικό δισκίο!
Δεν ξέρω το βλητικό αποτέλεσμα αλλά είναι πανέμορφο σαν φυσίγγιο!!

View attachment 37255
Το πουλας; χαχαχα κουκλακι ειναι! Λογικα θα ειναι πυραυλακι!!

Εχει καποιος συναδελφος συνταγη για sipe 32-33 γραμμάρια ρελι με συγκεντρωτηρα? Μεχρι σημερα μονο μαλλινες γεμιζω .
Νικολα εχω μερικα...Αλλα ειναι στα 30 γραμμαρια και σε ψιλα σκαγια....Τι Νο σκαγια θελεις ??

εικόνα_Viber_2021-05-05_20-30-34.jpgεικόνα_Viber_2021-05-05_20-31-15.jpgεικόνα_Viber_2021-05-05_20-32-36.jpgεικόνα_Viber_2021-05-05_20-33-05.jpg

Εχει καποιος συναδελφος συνταγη για sipe 32-33 γραμμάρια ρελι με συγκεντρωτηρα? Μεχρι σημερα μονο μαλλινες γεμιζω .
Όπως γεμίζεις την μάλλινη απλά ο κενός χώρος σκάγια χείλος κάλυκα με το τζαμάκι απάνω στα σκάγια να είναι περί τα 5.50χιλ

Απο 7 μεχρι 10 νουμερο

Φτιαξε οτι γουσταρεις και αγαπας....και οπως εργαψαν ποιο πανω τα παιδια....5,5 - 6 χιλιοστα κενο απατητο
χωρο.... ( εγω στην sipe ''συμπαθω'' τα 6 χιλ. Κ,Χ, ) σε καλυκα 65,4 - 60 τελικο ρελιασμα.
Με οποιο βυσμα αγαπαει περισσοτερο η καννη σου Νικολα !!!

Σας ευχαριστώ όλους, να είστε καλά! Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

Ερώτηση,

Αν για να μην αλλαζω το υψος στη ρελιαστρα τo 61.6 τελικό(67 αφρεζαριστο) κανω 1.45 sipe με Nobel gt27 και αφηνει κενο με το τζαμακι 8mm θα γινει απαγορευτικο?

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους, να είστε καλά! Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

Ερώτηση,

Αν για να μην αλλαζω το υψος στη ρελιαστρα τo 61.6 τελικό(67 αφρεζαριστο) κανω 1.45 sipe με Nobel gt27 και αφηνει κενο με το τζαμακι 8mm θα γινει απαγορευτικο?

ΝΑΙ....8 ΧΙΛΙΟΣΤΑ κενος χωρος....ΟΧΙ στο ρελι με σκαγια....Μονο σε μονοβολα αφηνουμε τοσο κενο χωρο.
5,5- 6 χιλιοστα αυτος θα ειναι ο κενος χωρος που θα εχεις....ειτε σε καλυκα 67,4 ειτε σε 65,4 Νικολα.
Τον ιδιο κενο χωρο 5,5 - 6 χιλιοστα ειτε με τζαμακι ειτε με χαρτακι και αυτα πανω στα σκαγια.

ΝΑΙ....8 ΧΙΛΙΟΣΤΑ κενος χωρος....ΟΧΙ στο ρελι με σκαγια....Μονο σε μονοβολα αφηνουμε τοσο κενο χωρο.
5,5- 6 χιλιοστα αυτος θα ειναι ο κενος χωρος που θα εχεις....ειτε σε καλυκα 67,4 ειτε σε 65,4 Νικολα.
Τον ιδιο κενο χωρο 5,5 - 6 χιλιοστα ειτε με τζαμακι ειτε με χαρτακι και αυτα πανω στα σκαγια.

Αρα ποτε πανω απο 6χιλ τελειωμενο με το υλικο κλεισίματος πριν το ρελιασμα

Αρα ποτε πανω απο 6χιλ τελειωμενο με το υλικο κλεισίματος πριν το ρελιασμα

ΝΑΙ...Οπως το λες Νικολα.....Επισεις να σου πω οτι η SIPE ''αγαπαει'' τον καλυκα 67,4 - 62 τελικο υψος
ρελιασματος!!! ;)

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back