Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νικόλα μου κάνει εντύπωση γιατί με 1.75 mb32 με 33 η 34 γρ σκάγια σε απλά κ πεντασταδιακα στησιματα παίρνω σταθερά από 420 /431 m/sec από 18-23 βαθμούς θερμοκρασία.
Στο 1.70x33 με Diamante 21 στα 57.6 έχω 425 m/sec.
Το πιο αργό που έχω μετρήσει με mb32 είναι το 1.70x33.5 με gt21 πατημένο στα 57.3 με 404 m/sec
Αυτά στο 1 μέτρο.
Σίγουρα παίζει ρόλο η κάννη που δοκιμάζω 76 full η κ το στροφειο omv 2
Να έχει πρόβλημα ο μετρητής? Ίσως.
Δεν ξέρω για το συγκεντρωτηρα του Ηλιόπουλου τι μπορεί να δώσει στο 1.75 X33.
.think.

Βρε Στελαρα μου.....εχεις μπλεξει αυγα και καλαθια !!! Βρε φιλαρα τι δουλεια εχει το 5διακο κλεισιμο με
το κλεισιμο των 2 σταδιων ???
Εχω μετρησει του Κωστή ( κοντρα δοση ) 1,70χ33 - Ν7 - 68,5 -57 και εδωσε 1η βολη V1,5-380m/s
Και η 2η βολη V1,5 -379m/s
Aνεβαζοντας την πυριτιδα 0,05 και στο 1,75χ33 ειναι δυνατον το φυσιγγιο να βαλει πανω απο 390-395μ/δ ???
Για 2 αταδια λεω...
Μην μπερδευεις 5διακο με 2 σταδια.....Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση το ενα κλεισιμο με το αλλο...καθως και
στην αποδοση του φυσιγγιου....
Απο 66 σε 76 εκατοστα καννη εχουμε περιπου + 8-10 μετρα μεγαλυτερη ταχυτητα...
Οι δικες μου μετρησεις με 66 εκατοστα καννη φιλε!!!

Στέλιο τι συγκέντρωση σου βγάζει αυτό το σεταπ;
Δεν έχω μετρήσει συγκέντρωση Στρατο απλά είδα στο χαρτί στα 41 μέτρα που δοκιμάζω αρκετά σκάγια.
Ένα άλλο καλό είναι το 1.75 X33 με aquilla21 στα 57.8 κ δίνει 430m/sec.
Με χάραξη, 3ο κ ρελι.

Βρε Στελαρα μου.....εχεις μπλεξει αυγα και καλαθια !!! Βρε φιλαρα τι δουλεια εχει το 5διακο κλεισιμο με
Εχω μετρησει του Κωστή ( κοντρα δοση ) 1,70χ33 - Ν7 - 68,5 -57 και εδωσε 1η βολη V1,5-380m/s
Aνεβαζοντας την πυριτιδα 0,05 και στο 1,75χ33 ειναι δυνατον το φυσιγγιο να βαλει πανω απο 390-395μ/δ ???
Για 2 αταδια λεω...
Μην μπερδευεις 5διακο με 2 σταδια.....Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση το ενα κλεισιμο με το αλλο...καθως και
Συμφωνώ Νικολα
Οταν λέω απλό εννοώ χάραξη, 3ο, ρελι.
Κ εφόσον μπαίνει το 3ο στη μέση έχουμε κ αυξημένη ταχύτητα.
Το 5 σταδίων είναι αλλού παππα ευαγγέλιο

Για 2 αταδια λεω...
Επίσης η κάννη που μετράω είναι με απλή θαλάμη 70 χιλιοστών.
Παίζει κ αυτό ρόλο.

Συμφωνώ Νικολα
Οταν λέω απλό εννοώ χάραξη, 3ο, ρελι.
Κ εφόσον μπαίνει το 3ο στη μέση έχουμε κ αυξημένη ταχύτητα.
Το 5 σταδίων είναι αλλού παππα ευαγγέλιο

Α' γεια σου.....Το 3το σταδιο το απλο μεχρι 12 -12,5 χιλιοστα κενου χωρου και το 3το που μαγκωνει μεχρι
και τα 14 χιλιοστα κενου χωρου.....κανουν ολη την διαφορα φιλε!!!

ΥΓ .Μην με ''μπλεκεις'' με θαλαμες.....Τον Βασιλη gvp 900 ρωτησε και τους αλλους φιλους....
Εγω μπουζι - πλατινες - και λαδια ξερω να αλλαζω,,,, :D

Νίκο Καλησπέρα!:)

Με τις δοκιμές σου , τσεκάρω και τον πίνακα που δουλεύω και μου φαίνεται εντάξει...

Με 686 , 1,45 Χ 32 δίνει 380 μ/δλ average στα 2,5 μέτρα...

Απ' τα λίγα που ξερω V0 με V2,5 είναι περίπου +25-30 μ/δλ...Οπότε V1,5 +12-15 μ/δλ , άρα V1,5=392/395 μ/δλ , κέρδισε και λίγο από το
CX2000 πιάσαμε τα 403 που έβγαλες...

Τι λες...?

View attachment 41675

Υ.Γ: χονδρικά γύρω στις 630 πιέσεις το κόβω το φυσίγγιο σου...

Εισαι στην σωστη ροτα Καπτεν μου !!!! .big smile.

ΥΓ .Μην με ''μπλεκεις'' με θαλαμες.....Τον Βασιλη gvp 900 ρωτησε και τους αλλους φιλους....
Εγω μπουζι - πλατινες - και λαδια ξερω να αλλαζω,,,, :D
Θαλάμ(ι) εγώ ξέρω μόνο από χταπόδια :)

Αλλά η γνώμη μου είναι γνωστή.
Πρώτα χέρι, ακολουθεί κοντά το φυσίγγι και πολύυυυυυυυ μετά το όπλο.
Οπότε μην με ρωτήσετε. :)

Για 2 αταδια λεω...
Νικό μην είσαι απόλυτος... Τα σεταπ 1,75*33,5 που έγραψα είναι κλεισμένα χάραξη πάτημα με τη Lee. Στροφεία omv sp2 brass και bn2.

Νίκο Καλησπέρα!:)

Με τις δοκιμές σου , τσεκάρω και τον πίνακα που δουλεύω και μου φαίνεται εντάξει...

Με 686 , 1,45 Χ 32 δίνει 380 μ/δλ average στα 2,5 μέτρα...

Απ' τα λίγα που ξερω V0 με V2,5 είναι περίπου +25-30 μ/δλ...Οπότε V1,5 +12-15 μ/δλ , άρα V1,5=392/395 μ/δλ , κέρδισε και λίγο από το
CX2000 πιάσαμε τα 403 που έβγαλες...

Τι λες...?

View attachment 41675

Υ.Γ: χονδρικά γύρω στις 630 πιέσεις το κόβω το φυσίγγιο σου...
Η σ4 όσο ανεβαίνει γραμμάρια κόβει πυρίτιδα; ;;
Η λάθος κατάλαβα τα γράφει και αλλοδαπά και δεν τα καταλαβαίνω.

Νικό μην είσαι απόλυτος... Τα σεταπ 1,75*33,5 που έγραψα είναι κλεισμένα χάραξη πάτημα με τη Lee. Στροφεία omv sp2 brass και bn2.

ΟΚ. Δεν θα το συζητησω....οτι πεις....
Εσυ λες οτι ειμαι απολυτος...δεν το ειπα εγω...

Νικολα ειναι ''κανονας''.....Οσο ανεβαινουμε σε γραμμαρια σκαγιων....μειωνουμε πυριτιδα
για να μην εχουμε ''αχρηστα'' bar....Και επικινδυνο φυσιγγιο .
Το ποσο μειωνουμε εξαρταται απο την πυριτιδα τα γραμμαρια των σκαγιων και το στησιμο του φυσιγγιου
φιλε !!!

Δεν το είπα για να θίξω τα φυσίγγια που έφτιαξες και δοκιμασες,ούτε το τρίτο στάδιο,ούτε και το πεντασταδιακο κλεισιμο.
Ούτως ή άλλως ξέρω ότι μπορεις να τα κλείσεις και να τα δεις.
Αυτό που είδα εγώ λέω με το τρόπο και τα εργαλεία που τα έκλεισα.

Αν παρατήρησες κατέβηκε 0,5 μόνο στην γόμωση των 36 γρ για να βαστήξει αυτές τις πιέσεις και ταχύτητες.

Να θυμάσαι ότι η κάθε ταμπέλα είναι μόνο ενδεικτική και ουσιαστικά είναι ένας χονδρικός αρχικός μπούσουλας μόνο...

Γιατί θεωρητικά είναι μετρήσεις σε 20 C με σκάγια Νο 7, χωρίς να ξέρουμε Lot πυρίτιδας, τύπο συγκεντρωτήρα, τύπο (2,3,4,5 στάδια) και ύψος κλεισίματος, και πολλά αλλα...

Π.χ. το απλούστερο μια η δοσολογία δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με σκάγια Νο 4 σε θερμοκρασία -5 C η με σκάγια Νο 9 σε 35 C...

Πάμπολες ακόμα παράμετροι , που δεν χωράει το φόρουμ...

Το όριο C.I.P για απλά φυσίγγια είναι 740 bar, για καθημερινή χρήση για το 12αρι...

Αν παρατήρησες κατέβηκε 0,5 μόνο στην γόμωση των 36 γρ για να βαστήξει αυτές τις πιέσεις και ταχύτητες.

Να θυμάσαι ότι η κάθε ταμπέλα είναι μόνο ενδεικτική και ουσιαστικά είναι ένας χονδρικός αρχικός μπούσουλας μόνο...

Γιατί θεωρητικά είναι μετρήσεις σε 20 C με σκάγια Νο 7, χωρίς να ξέρουμε Lot πυρίτιδας, τύπο συγκεντρωτήρα, τύπο (2,3,4,5 στάδια) και ύψος κλεισίματος, και πολλά αλλα...

Π.χ. το απλούστερο μια η δοσολογία δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με σκάγια Νο 4 σε θερμοκρασία -5 C η με σκάγια Νο 9 σε 35 C...

Το όριο C.I.P για απλά φυσίγγια είναι 740 bar, για καθημερινή χρήση για το 12αρι...

Εγω βλεπω.....οτι ο ΜαστροΜιχαλης.....σε εχει βαλει στον σωστο δρομο....Καπτεν!!!! :) .love.

Ναι κατάλαβα μπλέξαμε κόλπα οι ΜΠΕΚΆΤΣΕΣ κόλπα και οι Πυρίτιδες και η επιτυχία στο ΚΛΑΜΠΑΝΙ 100%.sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back