Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εμενα η δοκιμη του Αρη μου αρεσε και το εγραψα .
Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ηταν τα 3* αστρα σε αυτα τα μετρα !!!!
Εχει την λογικη του ομως....μιλαμε για Ν1 σκαγια και 39 γραμμαρια γομωση....Ισως το φουλ τσοκ
να στρεσαριζε τα σκαγια στην εξοδο της καννης και να χαλαγε η τουφεκια!!

Ο Αρης ειχε την καλοσυνη και μου εστειλε το σεταπ σε ΠΜ....και τον ευχαριστω παρα πολυ !!!
Θελω να το δοκιμασω και με φουλ τσοκ για να δω τι διαφορα θα δωσει !!!

Δεν κρυβω ομως οτι με την Μ92ς στο παρελθον ''τσαλακωθηκα'' οταν την δοκιμασα με μειον 2 βαθμους εξω
και τα φυσιγγια στους μειον 7 βαθμους.
Συνηθως στις δοκιμες που ειχα κανει με νορμαλ καιρο και 50 γραμμαρια σκαγια οι ταχυτητες ηταν
παντα στα V1,5- 398 -400m/s....Αυτο που ειδα με το κρυο και ''νορμαλ'' σεταπ...με χαλασε !!!
Αυτος ηταν και ο λογος που την εβαλα στην ''ακρη'' και ασχοληθηκα με την ΤΕΚΝΑ που στον ιδιο
καιρο την ιδια ημερα με φυσιγγια παλι στους μειον 7 βαθμους δεν πηρε χαμπαρι...
Εχασε μονο 4μ/δ απο τις αλλες δοκιμες που ειχα....Οσιαστικα δεν εχασε τιποτα....αυτη η αποκλιση απο
φυσιγγιο σε φυσιγγιο ειναι λογικη και σε νορμαλ καιρο !!!

Το στησιμο του Αρη μου αρεσε πολυ .....ειναι ενα απλο και ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ φυσιγγιο με νορμαλ βυσμα
και για ακομη φορα εδειξε οτι τα πολλα μετρα θελουν γραμμαρια και χοντρα σκαγια !!!

Και για του λογου το αληθες....η δοκιμη με τους μειον 7 βαθμους στα φυσιγγια !!!!

εικόνα_Viber_2021-01-29_19-54-17.jpgεικόνα_Viber_2021-01-29_19-54-45.jpgεικόνα_Viber_2021-01-29_19-55-01.jpg

Εχει την λογικη του ομως....μιλαμε για Ν1 σκαγια και 39 γραμμαρια γομωση....Ισως το φουλ τσοκ

Ο Αρης ειχε την καλοσυνη και μου εστειλε το σεταπ σε ΠΜ....και τον ευχαριστω παρα πολυ !!!

Δεν κρυβω ομως οτι με την Μ92ς στο παρελθον ''τσαλακωθηκα'' οταν την δοκιμασα με μειον 2 βαθμους εξω
Συνηθως στις δοκιμες που ειχα κανει με νορμαλ καιρο και 50 γραμμαρια σκαγια οι ταχυτητες ηταν
παντα στα V1,5- 398 -400m/s....Αυτο που ειδα με το κρυο και ''νορμαλ'' σεταπ...με χαλασε !!!
Αυτος ηταν και ο λογος που την εβαλα στην ''ακρη'' και ασχοληθηκα με την ΤΕΚΝΑ που στον ιδιο
Εχασε μονο 4μ/δ απο τις αλλες δοκιμες που ειχα....Οσιαστικα δεν εχασε τιποτα....αυτη η αποκλιση απο

Το στησιμο του Αρη μου αρεσε πολυ .....ειναι ενα απλο και ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ φυσιγγιο με νορμαλ βυσμα
και για ακομη φορα εδειξε οτι τα πολλα μετρα θελουν γραμμαρια και χοντρα σκαγια !!!

Και για του λογου το αληθες....η δοκιμη με τους μειον 7 βαθμους στα φυσιγγια !!!!

View attachment 42003View attachment 42004View attachment 42005
Σαν παντελώς άσχετος‼️τολμώ κ ρωτώ...το σετ απ' του φίλου Άρη... επιδέχεται αντικατάστασης,με τέκνα❓❓❓μάλλον μπα ε❓

Ο Άρης είναι ψαγμένος και τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση.
Φυσικά και εσύ.

Δεν είναι τυχαίο το #1.
Όσο και να τα φτύσουν τα φυσίγγια από πυρίτιδα, το #1 κάνει την διαφορά.
Δεν πάει κανένας για οριακά παπιά με 32 γραμμάρια και #4.
Το μικρό νούμερο σκάγια βοηθά να κρατιούνται τα ποσοστά συγκέντρωσης σχετικά ψηλά.

Όπως έγραψα ήταν μια καταπληκτική τουφεκιά στα 60μ με πολλά ποσοστά επιτυχίας !!!!!! αν είσαι κέντρο, ΜΕ ΜΟΛΙΣ 61 ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.

Φυσικά και εσύ.

Δεν είναι τυχαίο το #1.
Το μικρό νούμερο σκάγια βοηθά να κρατιούνται τα ποσοστά συγκέντρωσης σχετικά ψηλά.

Όπως έγραψα ήταν μια καταπληκτική τουφεκιά στα 60μ με πολλά ποσοστά επιτυχίας !!!!!! αν είσαι κέντρο, ΜΕ ΜΟΛΙΣ 61 ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.
Έτσι είναι‼️ με άσσους αλλά κ 2αρια έχεις υψηλά ποσοστά όταν είσαι κέντρο...ως τρίτο φυσιγγι για το δικό μου στυλ....θα ήταν απαραίτητο ένα τέτοιο φυσίγγιο‼️

Φυσικά και εσύ.

Δεν είναι τυχαίο το #1.

Να συμπληρώσω, ότι αν είμαστε κέντρο το ποσοστό να πάρει ο πράσινος 2 σκάγια είναι 82% !!!!! στα 60μ !!!!!!
ΜΕ ΜΟΛΙΣ 61 ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ !!!!!!

Τροφή για σκέψη.

ps
Το πρόβλημα σε τέτοιες αποστάσεις με τέτοιες κατανομές είναι τα κέντρα.

Να συμπληρώσω, ότι αν είμαστε κέντρο το ποσοστό να πάρει ο πράσινος 2 σκάγια είναι 82% !!!!! στα 60μ !!!!!!
ΜΕ ΜΟΛΙΣ 61 ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ !!!!!!

Τροφή για σκέψη.
Τι τροφή❓δεν αρχίζεις λέω εγώ την ιδιογομωση να με δίνεις κ μένα όταν έρχεσαι Καρδίτσα για παπί❓❓❓‼️

Βασίλη, εσύ και ο Μάριος με τον ορθολογισμό σας κρατάτε τα πόδια όλων μας στη γη. Από την άλλη και εμείς οι πιο παρορμητικοι το φχαριστιομαστε να φτάνουμε στα άκρα. Δεν έχασα τεύχος του hunter passion, και οι δοκιμές του Άρη και οι φωτογραφίες του ήταν από τα αγαπημένα μου, από κει θυμάμαι κάπου είχε γράψει για την αδυναμία του στην m92s. Ίσως το κλειδί στην εξαιρετική τουφεκιά που ανέβασε να είναι οι πολύ χαμηλή μέγιστη πίεση και η προστασία των σκαγιων. Τζωνυ η tecna τα έχει άνετα αυτά τα γραμμάρια και σε 70αρη καλυκα αλλά με τίποτα τόσο χαμηλή πίεση.

Αν ένα φυσίγγι που προορίζεται πχ για παπιά δοκιμαστεί με 3-4 τουφεκιές στον πίνακα με θερμοκρασία πυρίτιδας (βασικά) ίση με αυτή που θα έχει στον κυνηγότοπο, δεν θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά στο κυνήγι.
Αν μετρηθεί και η διάτρηση θα ήταν ιδανικά.
Αυτο που ηθελα να πω βασικα ειναι πως παντα τελικος κριτης ειναι το κυνηγι... Ενα φυσιγγι με μεγαλυτερη διατρηση στα 50 ας πουμε μετρα, δεν σημαινει οτι θα ειναι παντα καλυτερο φυσιγγι ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ... Στη δοκιμη κ στα 50 μετρα θα ειναι καλυτερο, στο κυνηγι οχι απαραιτητα... Μπορει να τυχει να τουφεκισεις σε μικροτερη αποσταση κ εκει η παραπανησια διατρηση να δημιουργει τραυματισμους... Υπαρχει μια χρυση τομη σε ολα για να πεις οτι αυτο το φυσιγγι ειναι αυτο που θελω, ειναι αυτο ανταποκρινεται σε ενα ευρος συνθηκων κ αποστασεων... Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως το εννοω...
1. Το πιο σφιχτό, ισοκατανεμημένο, με λιγότερα κενά στο χαρτί (με την απαραίτητη διάτρηση) φυσίγγι σημαίνει πάντα "καλύτερο στο κυνήγι" ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΝΤΡΟ !!!!
Το δικο μου κριτηριο ειναι οσο το δυνατον περισσοτερα σκαγια στον πινακα, η συγκεκντρωση, τα υπολοιπα φτιαχνονται αλλα αυτο ειναι υποκιεμενικο ενταξει...
2. ΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠO ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ "το καλύτερο φυσίγγι στο κυνήγι" έχει διαφορετική εικόνα στο χαρτί από την παραπάνω. Κάποιο δηλαδή με μικρότερη συγκέντρωση μπορεί να είναι καλύτερο στην κάρπωση.
Μμμμμμ.... Ναι... μπορει... Αν το οπλο μας δινει φονικη περιφερεια κ δεν δινουν ολα... Το 725 μου η η Β3 δεν μπορει να την πιασει τη συγκεντρωση της μ2 στα 60 μ με 3 αστρα ουτε στα ονειρα τους... Αλλα αν δεν ειμαι κεντρο θα σκοτωσουν καλυτερα απο οτι η μ2.... Εδω ειναι κ το πλεονεκτημα μερικων κανων, η ποιοτητα των σκαγιων όσο απομακρυνομαστε απο το κεντρο...
3. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ μπορεί το αγαπημένο του φυσίγγι στο κυνήγι να έχει ακριβώς αυτή την συμπεριφορά στο χαρτί ... αλλού για αλλού :)
Αυτο ειναι το βασικο... Αν δεν μπορεις να στειλεις τα σκαγια στο θηραμα τι να τα κανεις οπλα, φυσιγγια κ τσοκ... Μονο για να ριχνεις τις ευθυνες ειναι...

Βασίλη, εσύ και ο Μάριος με τον ορθολογισμό σας κρατάτε τα πόδια όλων μας στη γη. Από την άλλη και εμείς οι πιο παρορμητικοι το φχαριστιομαστε να φτάνουμε στα άκρα. Δεν έχασα τεύχος του hunter passion, και οι δοκιμές του Άρη και οι φωτογραφίες του ήταν από τα αγαπημένα μου, από κει θυμάμαι κάπου είχε γράψει για την αδυναμία του στην m92s. Ίσως το κλειδί στην εξαιρετική τουφεκιά που ανέβασε να είναι οι πολύ χαμηλή μέγιστη πίεση και η προστασία των σκαγιων. Τζωνυ η tecna τα έχει άνετα αυτά τα γραμμάρια και σε 70αρη καλυκα αλλά με τίποτα τόσο χαμηλή πίεση.
Η m92s ήταν αγαπημένη κ του Δήμου ,ιδιοκτήτη της fly target ...έχω 2 κουτιά premier 38γρ. Γεμισμένα όμως σε 2 διαφορετικούς κάλυκες, cheditte κ μαχαμ❓τα δεύτερα ήταν μαπε‼️

Σαν παντελώς άσχετος‼️τολμώ κ ρωτώ...το σετ απ' του φίλου Άρη... επιδέχεται αντικατάστασης,με τέκνα❓❓❓μάλλον μπα ε❓
Αντικατάσταση φυσικά κ όχι... Ότι μπορείς να βγάλεις αντίστοιχο φυσίγγι με την αδυναμία μου την τέκνα αν ψαχτεις πολύ, σίγουρα μπορείς... Ότι καλύτερο πήρα με τέκνα συμπτωματικά από άποψη συγκεντρώσης την ίδια εκείνη μέρα είναι αυτό αλλα στα 42 γρ σκάγια... 60 μέτρα, 3 άστρα, σκάγια ν1...

Η m92s ήταν αγαπημένη κ του Δήμου ,ιδιοκτήτη της fly target ...έχω 2 κουτιά premier 38γρ. Γεμισμένα όμως σε 2 διαφορετικούς κάλυκες, cheditte κ μαχαμ❓τα δεύτερα ήταν μαπε‼️
Τα πρώτα ήταν πύραυλος... Ακόμα έχω ένα κουτί...

Αντικατάσταση φυσικά κ όχι... Ότι μπορείς να βγάλεις αντίστοιχο φυσίγγι με την αδυναμία μου την τέκνα αν ψαχτεις πολύ, σίγουρα μπορείς... Ότι καλύτερο πήρα με τέκνα συμπτωματικά από άποψη συγκεντρώσης την ίδια εκείνη μέρα είναι αυτό αλλα στα 42 γρ σκάγια... 60 μέτρα, 3 άστρα, σκάγια ν1...
Τα τρία άστρα είναι μαμά❓❓❓❓

Παλικαρια , οσο μεγαλωνει η διαμετρος βολιδας ( σκαγιων ) τοσα περισσοτερα μετρα κερδιζουμε
και καλυτερες συγκεντρωσεις.....Αυτο ειναι γνωστο.....
Το ποσο καλα θα δουλεψει το φυσιγγιο στον κυνηγοτοπο εκτος απο την συγκεντρωση και κατανομη
παιζει ρολο η διατρηση του !!!
Βεβαια και η σκοπευση.... γιατι εαν ριχνεις στον γαμο του καραγκιοζη ....δεν σε σωνει ουτε φυσιγγιο ουτε
οπλο ουτε τσοκ !!!!

Για του λογου το αληθες μια δοκιμη με φυσιγγιο με 4/0 βολια....στα 50 μετρα και με 87% συγκεντρωση
στο 1χ84.
Τωρα στα ποσα μετρα μπορει να φτασει και ριξει θηραμα....τα συμπερασματα δικα σας !!!

εικόνα_Viber_2022-02-10_10-18-27-294.jpgεικόνα_Viber_2022-02-10_10-18-38-718.jpg

Παλικαρια , οσο μεγαλωνει η διαμετρος βολιδας ( σκαγιων ) τοσα περισσοτερα μετρα κερδιζουμε
και καλυτερες συγκεντρωσεις.....Αυτο ειναι γνωστο.....
Το ποσο καλα θα δουλεψει το φυσιγγιο στον κυνηγοτοπο εκτος απο την συγκεντρωση και κατανομη
παιζει ρολο η διατρηση του !!!
Βεβαια και η σκοπευση.... γιατι εαν ριχνεις στον γαμο του καραγκιοζη ....δεν σε σωνει ουτε φυσιγγιο ουτε
οπλο ουτε τσοκ !!!!

Για του λογου το αληθες μια δοκιμη με φυσιγγιο με 4/0 βολια....στα 50 μετρα και με 87% συγκεντρωση
στο 1χ84.
Τωρα στα ποσα μετρα μπορει να φτασει και ριξει θηραμα....τα συμπερασματα δικα σας !!!

View attachment 42012View attachment 42013
Αααααααααυτα είναι για ημερήσια ακαταδεκτα .. παπιά‼️‼️‼️‼️‼️

Με αφορμή την γόμωση του Νίκου....:)

Shotshellguide intro

DUCKS

**_
Requirements:_ **
Pellet strikes in 30-inch circle: 90 (mallards); 120 (smaller ducks)
Minimum pellet energy: 2 foot-pounds
. Ducks coming into decoys present a midrange shot with their vitals exposed, which usually doesn’t require superheavy loads. That’s why I’ve chosen steel for the top choice, and tungsten-iron for special long-range applications. Ducks range in size from under a pound to over three times that size, but I can still prescribe a one-size-fits-all dose for over-decoy hunting.

Πίνακας 2..jpg

Παρατηρώ οτι έβαλε 175 σκάγια δηλ. σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που χρειάζεται για παπιά.

Όσον αφορά την ταχύτητα, έβγαλε 354 μ/δλ.

Με 365 μ/δλ το σκάγι Νο 2 στα 40 μέτρα έχει κινητική ενέργεια 5,4 ποδολίβρες, 2,5 περίπου φορές πάνω από την ελάχιστη για να καταβάλει ένα παπί.

Πιστεύετε οτι αυτό το φυσίγγιο δεν θα καταβάλει το παπί στα 40 μέτρα ως τους -7 C?

Status
Not open for further replies.
Back