Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Παρατηρησα το εξής φαινόμενο στο 616 γεμισμένο με sipe 12/68,50 1,55x32 No 7 και 1,60x32 No 6 με συγκεντρωτηρα V.O.23 κλεισμένο στα 57,00 mm είχα ντουφέκια ανοιχτή,δεν έπαιρνα καλή συγκέντρωση και τα ίδια ακριβώς σεταπ με κάψουλι 688 πηγαίνουν "μπάλα" παρότι έχουν πιο ισχυρό κάψουλι.......... Αυτό συμβαίνει μόνο στη sipe και συμπεραίνω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η ισχύς του καψουλιου αλλά και το σχήμα της φλόγας, το πως κάθε κάψουλι καεί την πυρίτιδα........
''Πεθαμένα '' set up μεταμορφώνονται με 688 .
Το αγαπημένο μου για ισπανικές ,GM3 , AO

Παρατηρησα το εξής φαινόμενο στο 616 γεμισμένο με sipe 12/68,50 1,55x32 No 7 και 1,60x32 No 6 με συγκεντρωτηρα V.O.23 κλεισμένο στα 57,00 mm είχα ντουφέκια ανοιχτή,δεν έπαιρνα καλή συγκέντρωση και τα ίδια ακριβώς σεταπ με κάψουλι 688 πηγαίνουν "μπάλα" παρότι έχουν πιο ισχυρό κάψουλι.......... Αυτό συμβαίνει μόνο στη sipe και συμπεραίνω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η ισχύς του καψουλιου αλλά και το σχήμα της φλόγας, το πως κάθε κάψουλι καεί την πυρίτιδα........
Βάγγο,κάνε και καμιά δοκιμή με 615 αν σου βρίσκεται...

''Πεθαμένα '' set up μεταμορφώνονται με 688 .
Το αγαπημένο μου για ισπανικές ,GM3 , AO
Τα σετ απ που εχεις με 688 καντα με το uee και θα δεις αλλα πραγματα με τις ισπανικες !! Βασικα επειδη το δουλευω εντατικα δυο χρονια μου εχει δωσει την εντηπωση πως ειναι πιο σταθερο απ' ολλα

Γιαννη απο δικες μου δοκιμες στο 1,60χ34 δουλευει το 615 .
Σε ποιο χαμηλες δοσολογιες μου αφησε καταλοιπα...και οταν λεω
καταλοιπα.εννοω και αυτην την ''σταχτη'' που λεει ο φιλος ο
Λευτερης.
Τωρα ισως να ειμαι υπερβολικος...αλλα μετα καθε τουφεκια θελω να
βλεπω την καννη μου σαν να μην εχει ριξει τουφεκια!!!

Η καινουρια η δίχρωμη δεν ειναι καλή;
Είναι λίγο πιο προοδευτική απο την παλια. Την τωρινή την δουλεύω στα 32γρ ενώ την παλιά στα 29-30 γρ σε διασποράς με τον SuperG Dispresante x32 .
Επειδή έριχνα κοντά 1 δεκαετια το ίδιο φυσσιγγι την διαφορά την κατάλαβα αμέσως, άλλη τουφεκιά στο ίδιο στοισιμο.
Δεν είναι θέμα καλύτερης η χειρότερης είναι απλά διαφορετική.

Καλησπέρα Γιάννη..... Χρόνια πολλά,καλή χρονιά να έχουμε!!!! Το 615 το χρησιμοποιώ στη sipe σε κάλυκα fiocchi 12/67 sipe 1,60x34 taskof 22 8* 56,00mm σε Νο 6n και το χειμώνα 1,65 σε Νο 5n . Είναι πολύ καλό..... Επίσης 12/70 fiocchi 615 sipe 1,65x36 GT 21 No 6 57,80

Τα σετ απ που εχεις με 688 καντα με το uee και θα δεις αλλα πραγματα με τις ισπανικες !! Βασικα επειδη το δουλευω εντατικα δυο χρονια μου εχει δωσει την εντηπωση πως ειναι πιο σταθερο απ' ολλα
Συμφωνώ απόλυτα .
Όταν μου τέλειωσαν οι κάλυκες MAXAM γέμισα το CSB1 1.70 X32 με 688.
Eίναι πολύ καλό αλλά δέν είναι αυτό που μούδινε το ισπανικό στο ίδιο set up CSB1 .
Eδώ τώρα ούτε κάλυκες ΜΑΧΑΜ υπάρχουν αλλά κι'ούτε υπήρχαν ποτέ uee καψύλια
απο μόνα τους στο εμπόριο ....
Πολλά πράγματα δέν έχουμε .πχ πυρίτιδες Β$Ρ ποτέ δέν ήταν διαθέσιμες για τους
ιδιογομωτές .

Οι γνώσεις μου είναι της πρώτης δημοτικού, αλλά ένας παλιός συνάδελφος δεν αλλάζει το 615 στην sipe με τίποτα....
Είναι λίγο γκρίζα ζώνη στην ιδιογομωση Δημήτρη,η σωστή επιλογή στο καψούλι.....δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμπειρικά πάμε όλοι.

Είναι λίγο γκρίζα ζώνη στην ιδιογομωση Δημήτρη,η σωστή επιλογή στο καψούλι.....δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμπειρικά πάμε όλοι.
Ενα σεπτεμβρη σε περασματα τρυγονιου (προπερσυ) το πρωι με ομιχλη εριχνα 686 Sipe 1.60×34 Nο:8+7 κ ειχα διαμπερη τραυματα...
Θεωρω ομως το 615 της τερειαζει, λογο του οτι ειναι ταχυκαυστη πυριτιδα.

Καλησπέρα Γιάννη..... Χρόνια πολλά,καλή χρονιά να έχουμε!!!! Το 615 το χρησιμοποιώ στη sipe σε κάλυκα fiocchi 12/67 sipe 1,60x34 taskof 22 8* 56,00mm σε Νο 6n και το χειμώνα 1,65 σε Νο 5n . Είναι πολύ καλό..... Επίσης 12/70 fiocchi 615 sipe 1,65x36 GT 21 No 6 57,80

Ενα σεπτεμβρη σε περασματα τρυγονιου (προπερσυ) το πρωι με ομιχλη εριχνα 686 Sipe 1.60×34 Nο:8+7 κ ειχα διαμπερη τραυματα...
Καλή χρονιά, Κώστα χρόνια πολλά με υγεία!!!!
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο σεταπ είναι υπερβολικό για τρυγόνια........ Θα γέμιζα τη sipe στα 34 γραμμάρια σε Νο 6 και κάτω...... Νομίζω το 1,55x32 θα ταίριαζε περισσότερο
......... Λογικό να έχεις διαμπερή ,το έχω πάθει στην Πέρδικα με το ίδιο σεταπ...... Αυτό είναι "μανούλα" για καμιά φασα η παπάκι........

Είναι λίγο πιο προοδευτική απο την παλια. Την τωρινή την δουλεύω στα 32γρ ενώ την παλιά στα 29-30 γρ σε διασποράς με τον SuperG Dispresante x32 .
Επειδή έριχνα κοντά 1 δεκαετια το ίδιο φυσσιγγι την διαφορά την κατάλαβα αμέσως, άλλη τουφεκιά στο ίδιο στοισιμο.
Δεν είναι θέμα καλύτερης η χειρότερης είναι απλά διαφορετική.
Ωχ την πατησαμε. Για 28-31 γραμμαρια την ηθελα αλλα δεν προλαβα δοκιμη ακομα. Στα 30 βρηκες κανενα αξιοπρεπες σετάπ;

Καλο μεσημερι Παρη μου !!
Μπραβο για τις δοκιμες σου...αλλα.....αλλα κατι δεν μου καθεται καλα
με τα 10μ/δ αποκλιση που εχεις σε ορισμενα.
Δεν γινεται σε 5σταδιακο να αυτες τις αποκλισεις...
Και μαλλον και το πιθανοτερο ειναι η ακρη της καννης σου να μην
ειναι στην ιδια αποσταση παντα απο τον ταχογραφο φιλε.
Επισεις...δεν ειναι μονο τι ταχυτητες εδωσε το καθε καψουλι....Αλλα
εαν μετα απο καθε δοκιμη τι και αν ειχες καταλοιπα στην καννη σου.!! ;)
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά κι από δω κ Νίκο.Αξιολογώντας τη δοκιμή με το cx 2000, στις 4 βολες,έχουμε μέσο όρο ~388 με απόκλιση περί ±5m/s,το οποίο αντιστοιχεί σε 98.71% σταθερότητα,σχεδόν 99%..Δεν το λες και μικρό.Θα φτιάξω τη βάση στήριξης και θα επαναλάβω τη δοκιμη με μεγαλύτερο αριθμό φυσιγγίων... Υγεία και ασφάλεια σε όλους τους ιδιογομωτες...

Καλή χρονιά να έχεις Κώστα.
Αυτό θα έκανα και εγώ,αν είχα να επιλέξω μόνο σε αυτό το setup που αναφέρεις για καλοκαίρι και να το διορθώσω λίγο.
Αυτό όμως φίλε εμένα δεν μου αρκεί ,θέλω να ξέρω όταν αλλάζω καψουλι γιατί το κάνω με αποδείξεις και αριθμούς αλλά δεν μπορώ.Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρω ότι εμπειρικά πάμε όλοι στην επιλογή,ανάλογα τον τύπο της πυρίτιδας και του φορτίου που είναι κατασκευασμενη να προωθεί.
Υ.Γ 1 Η sipe δεν είναι και τόσο ταχυκαυστη όπως πολλοί θεωρούμε,ανάβει όμως πολύ εύκολα.Αντιθετα πχ η Granular ανάβει ποιο δύσκολα από την sipe αλλά καίγεται το ίδιο μη σου πω και ταχύτερα.Αντε βγάλε άκρη με τα καψουλια.
Υ.Γ 2 Ρε φίλε μας δουλεύεις πηγές για τρυγόνια με το φουρνελο 🤣🤣🤣🤣🤣

Παρατηρησα το εξής φαινόμενο στο 616 γεμισμένο με sipe 12/68,50 1,55x32 No 7 και 1,60x32 No 6 με συγκεντρωτηρα V.O.23 κλεισμένο στα 57,00 mm είχα ντουφέκια ανοιχτή,δεν έπαιρνα καλή συγκέντρωση και τα ίδια ακριβώς σεταπ με κάψουλι 688 πηγαίνουν "μπάλα" παρότι έχουν πιο ισχυρό κάψουλι.......... Αυτό συμβαίνει μόνο στη sipe και συμπεραίνω ότι ...
...αυτο το κάνει το 688 νομίζω και σε άλλες πυρίτιδες ακόμα και σε μονοβασικές π.χ. στην Α1... αλλά στα χαμηλά - προς πολυ χαμηλά τους γραμμάρια...
δεν παίζει ρόλο μόνο η ισχύς του καψουλιου αλλά και το σχήμα της φλόγας, το πως κάθε κάψουλι καεί την πυρίτιδα........
... .shake hands. !!!...ορθότατο!!!...π.χ. απλώνει και αναφλέγει / τρυπάει και αναφλέγει...

O Γιάννης (@Giannis k ), έχει εντρυφήσει στο θέμα(ισχύς καψυλλίου σε σχέση με τύπο πυρίτιδας + βάρος / διασπορές και κρεμάσματα) και μπορεί να μας το αναλύσει καλύτερα ....για πες ρε συ Γιάννη.... αναμένουμε!... ;) ...

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά Γιώργη... :) ...

Έγραψες ... το πιο σωστό σχόλιο... νομίζω...;).shake hands.!!!...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά κι από δω κ Νίκο.Αξιολογώντας τη δοκιμή με το cx 2000, στις 4 βολες,έχουμε μέσο όρο ~388 με απόκλιση περί ±5m/s,το οποίο αντιστοιχεί σε 98.71% σταθερότητα,σχεδόν 99%..Δεν το λες και μικρό.Θα φτιάξω τη βάση στήριξης και θα επαναλάβω τη δοκιμη με μεγαλύτερο αριθμό φυσιγγίων... Υγεία και ασφάλεια σε όλους τους ιδιογομωτες...

Καλη χρονια Παρη μου!!
Αναφερθηκα σε ολες τις δοκιμες....Ειχεις μεχρι και 13μ/δ αποκλιση....και
οπως προειπα πιστευω οτι οφειλετε σε λαθος αποστασης της καννης
απο τον ταχογραφο.
Εαν δεν εχεις σταθερο σημειο για το που πρεπει να ειναι η καννη σου
ευκολα την πατας..
Εγω μπροστα απο το τραπεζι και την βαση που στηριζω το οπλο εχω
δευτερη βαση με ορθιο ξυλο που ειναι μετρημενο στο 1,5 μετρο
απο το κεντρο του ταχογραφου και παντα η καννη ειναι στο ιδιο
σημειο..
Εαν το κανεις...οι αποκλισεις που θα εχεις σε καρμπον φυσιγγιο θα
μηδενικες εως 2-3μ/δ το πολυ!!

Για ονομα του Θεου...οτι εγραψα....δεν το εκανα για να βγαλω ΟΦ
τις δοκιμες σου...ουτε για να σε θιξω..Ελεος..!!!
Στο ειπα γιατι την εχω πατησει και εγω στο παρελθον ... μονο με 2-3
εκατοστα λαθος αποσταση εχεις αλλη ενδειξη φιλε!!

ΥΓ.Ακου και αυτο... Μηδενιζω τον ταχογραφο..ανοιγει και ειναι ετοιμος
για την βολη...
Στηριζω το οπλο και ετοιμαζομαι να ριξω...δευτερολοπτα πριν ριξω
περναει μια μελισσα απο τον εναν αισθητηρα και μου βγαζει ΟΦ
τον ταχογραφο!!!
Επισεις μετα απο 3 φυσιγγια με αλευρι οι αισθητηρες θελουν καθαρισμα
με μια μπατονετα αλλιως ολες οι μετρησεις θα ειναι λαθος φιλε.
Ευχομαι να μην με παρεξηγησες...οτι ειπα και οτι εγραψα για να σε
βοηθησω το εκανα και για κανενα αλλο λογο !!! ;)

Καλή χρονιά να έχεις Κώστα.
Αυτό θα έκανα και εγώ,αν είχα να επιλέξω μόνο σε αυτό το setup που αναφέρεις για καλοκαίρι και να το διορθώσω λίγο.
Αυτό όμως φίλε εμένα δεν μου αρκεί ,θέλω να ξέρω όταν αλλάζω καψουλι γιατί το κάνω με αποδείξεις και αριθμούς αλλά δεν μπορώ.Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρω ότι εμπειρικά πάμε όλοι στην επιλογή,ανάλογα τον τύπο της πυρίτιδας και του φορτίου που είναι κατασκευασμενη να προωθεί.
Υ.Γ 1 Η sipe δεν είναι και τόσο ταχυκαυστη όπως πολλοί θεωρούμε,ανάβει όμως πολύ εύκολα.Αντιθετα πχ η Granular ανάβει ποιο δύσκολα από την sipe αλλά καίγεται το ίδιο μη σου πω και ταχύτερα.Αντε βγάλε άκρη με τα καψουλια.
Υ.Γ 2 Ρε φίλε μας δουλεύεις πηγές για τρυγόνια με το φουρνελο 🤣🤣🤣🤣🤣
Αμα παιζουν κ αγριοπεριστερα τη θα εκανες εσυ;;;..
Εξου κ το 8/7 στη γομωση...
Εξαλλου δεν το λες κ φουρνελο...V 1.5 395 m/s δινει.
Καλη χρονια Γιώργη μου!!

Status
Not open for further replies.
Back