Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σε κάποιες περιπτώσεις ναι, σε άλλες χειροτερεύει τα πράγματα ανοίγοντας πρόωρα το κλείσιμο και κάνοντας ασταθή την καύση. Απο την φύση τους τα ισχυρά καψύλια έχουν και μεγαλύτερο πρόβλημα αστάθειας, γιατί το μέγεθος όλων των καψυλιων είναι ίδιο, αλλά στα ισχυρά πρέπει να χωρέσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, και έτσι έχουν στατιστικά περισσότερες αστοχίες στην παρασκευή τους. Πάρη τέτοιες δοκιμές είναι αξιέπαινες και σου αξίζουν συγχαρητήρια, τα ισπανικά g1000 νομίζω τελευταία έχουν αλλάξει και είναι μεσο-υψηλης ισχύος. αυτός ο πίνακας είναι η πιο άρτια δοκιμή που έχω βρει και είναι με 10 δείγματα από κάθε καψυλιο, δεν είναι πλήρης γιατί μετράει μόνο πιέσεις και χρόνους, η άλλη μεγάλη παράμετρος είναι η θερμοκρασία, που εδώ συμβάλλει έμμεσα, καθώς και η σύσταση που παραμένει μυστικό της κάθε εταιρείας.
Λευτέρη Καλημέρα!...:)...

Είναι πολύ καλός ο Πίνακας....shake hands.!!!

Υ.Γ... βλέπω ότι το 615 δείχνει γενικά ισχυρότερο του 686-684 ... και αυτά τα δυο (684-686) είναι πολύ κοντά στις τιμές τους, μόνο το 688 ξεφεύγει...

...στην S4n δούλευα το 615 μόνο, αλλά νομίζω ότι στο 16αρι το 686 η ακόμα και το 684(…ειδικά στην έναρξη με τις ζέστες!) θα κάνουν δουλεία, ίσως και καλυτέρα...θα τα δοκιμάσω στη νέα σεζόν...

Ενα νούμερο πιο ψιλά σκάγια και το πρόβλημα πάει...........
Ριχνει το Rottweil Game Edition Becasse 34gr 9n με δικαννο 686 4&3 τσοκ και για κοντά είναι καλό λεει για ποιο μακριά έχει θέμα με τα 9αρια...
Εγω πιστεύω το καλύτερο είναι το 8αρι για μένα έτσι.

Ενα νούμερο πιο ψιλά σκάγια και το πρόβλημα πάει...........
....shake hands.!...

Λοιπόν το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό στις Πέρδικες ενίοτε Βαγγέλη, με τα 6αρια Νίκελ...

Ενώ σε οριακές τουφεκιές δεν υπάρχει γενικά θέμα , λίγο πιο κοντά στα όρια των 30 μέτρων πάνω-κάτω, και λιγότερο ίσως , πέφτουν αλλά και ζωντανά ακόμα τα πουλιά , ανήμπορα μεν, αλλά με διαμπερή...

Υ.Γ...Τελικά, νομίζω το είχες ξαναπεί, το Νο 7 είναι το σκάγι της έως και τα 35 μέτρα και παραπάνω ίσως, δίνει και την πυκνότητα που χρειάζεται ...προσωπικά νομίζω είναι πιο πολύ θέμα ψυχολογίας , μη μου φύγει μακριά ... δεν θα την κόψει το 7αρι κτλ...κτλ..,, αλλά είναι μύθος τελικά νομίζω...

Σε κάποιες περιπτώσεις ναι, σε άλλες χειροτερεύει τα πράγματα ανοίγοντας πρόωρα το κλείσιμο και κάνοντας ασταθή την καύση. Απο την φύση τους τα ισχυρά καψύλια έχουν και μεγαλύτερο πρόβλημα αστάθειας, γιατί το μέγεθος όλων των καψυλιων είναι ίδιο, αλλά στα ισχυρά πρέπει να χωρέσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, και έτσι έχουν στατιστικά περισσότερες αστοχίες στην παρασκευή τους. Πάρη τέτοιες δοκιμές είναι αξιέπαινες και σου αξίζουν συγχαρητήρια, τα ισπανικά g1000 νομίζω τελευταία έχουν αλλάξει και είναι μεσο-υψηλης ισχύος. αυτός ο πίνακας είναι η πιο άρτια δοκιμή που έχω βρει και είναι με 10 δείγματα από κάθε καψυλιο, δεν είναι πλήρης γιατί μετράει μόνο πιέσεις και χρόνους, η άλλη μεγάλη παράμετρος είναι η θερμοκρασία, που εδώ συμβάλλει έμμεσα, καθώς και η σύσταση που παραμένει μυστικό της κάθε εταιρείας.
Δηλαδή το 616 ειναι πιο αδύναμο από το 614 κ 615 :oops:

Με ένα νούμερο πιο ψιλά δηλαδή από το 8 στο 9 θα έχουμε μειωμένη διάτρηση και περισσότερα πλήγματα οπότε και άμεση καταβολή.......
Δεν είναι τα περισσότερα πλήγματα το θέμα το ίδιο φυσσιγγι σε αποστάσεις βολής μέχρι τα 30 σκοτώνει ακαριαία η μάλλον σκότωνε... Ήταν με την παλιά την Granular την ροζουλα

....shake hands.!...

Λοιπόν το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό στις Πέρδικες ενίοτε Βαγγέλη, με τα 6αρια Νίκελ...

Ενώ σε οριακές τουφεκιές δεν υπάρχει γενικά θέμα , λίγο πιο κοντά στα όρια των 30 μέτρων πάνω-κάτω, και λιγότερο ίσως , πέφτουν αλλά και ζωντανά ακόμα τα πουλιά , ανήμπορα μεν, αλλά με διαμπερή...

Υ.Γ...Τελικά, νομίζω το είχες ξαναπεί, το Νο 7 είναι το σκάγι της έως και τα 35 μέτρα και παραπάνω ίσως, δίνει και την πυκνότητα που χρειάζεται ...προσωπικά νομίζω είναι πιο πολύ θέμα ψυχολογίας , μη μου φύγει μακριά ... δεν θα την κόψει το 7αρι κτλ...κτλ..,, αλλά είναι μύθος τελικά νομίζω...
Ακριβώς έτσι είναι....... Το 7 και το 7,5 είναι το νούμερο της. Με εξαρια έστω και απλά είχα ζωντανές,με επτά όχι ...... Νο 6.βσζω μόνο με ομίχλη και κρύο αλλά σφίγγω και τσοκ...

..

Δεν είναι τα περισσότερα πλήγματα το θέμα το ίδιο φυσσιγγι σε αποστάσεις βολής μέχρι τα 30 σκοτώνει ακαριαία η μάλλον σκότωνε... Ήταν με την παλιά την Granular την ροζουλα
Σάκη μιλάω για τη λύση στο overkill....... Σε ένα συγκεκριμένο σεταπ.....

Ριχνει το Rottweil Game Edition Becasse 34gr 9n με δικαννο 686 4&3 τσοκ και για κοντά είναι καλό λεει για ποιο μακριά έχει θέμα με τα 9αρια...
Εγω πιστεύω το καλύτερο είναι το 8αρι για μένα έτσι.
Περί ορεξεως............ Κολοκυθοσπορος..........
Εγώ έγραψα πως διορθώνεται το overkill.....

Η καινουρια η δίχρωμη δεν ειναι καλή;

Δοκιμασα κάποια φυσίγγια,με διαφορετικά καψυλια.Εριξα από 2,απ'το καθένα,εκτός απ'το cx 2000,όπου έριξα 4,μιας και είναι η βασική συνταγή, θέλοντας να δω τη σταθερότητα του σεταπ. Τα φυσίγγια είναι σε κομμένο 68.5 ,πεντασταδιακα στα 57 ,γεμισμένα με μηχανική ζυγαριά...View attachment 63999

Καλο μεσημερι Παρη μου !!
Μπραβο για τις δοκιμες σου...αλλα.....αλλα κατι δεν μου καθεται καλα
με τα 10μ/δ αποκλιση που εχεις σε ορισμενα.
Δεν γινεται σε 5σταδιακο να αυτες τις αποκλισεις...
Και μαλλον και το πιθανοτερο ειναι η ακρη της καννης σου να μην
ειναι στην ιδια αποσταση παντα απο τον ταχογραφο φιλε.
Επισεις...δεν ειναι μονο τι ταχυτητες εδωσε το καθε καψουλι....Αλλα
εαν μετα απο καθε δοκιμη τι και αν ειχες καταλοιπα στην καννη σου.!! ;)

έτσι φαίνεται, γιαυτό στην Ιταλία πολλοί παραπονιουνται για την αστάθεια τους

Ανεκαθεν ειχε μια ασταθεια το 616 ...Αυτο ομως δεν σημαινει οτι
εχει μικροτερη ισχυ απο το 614 κ 615...
Σαφως και η ισχυ του ειναι μεγαλυτερη Λευτερη...Αυτο ξερω εγω φιλε μου.

Παρατηρω στα ιταλικά φόρουμ και ιδιογομωτές αλλά και ατομα γνωστα που επηρεάζουν κόσμο, να εκφράζονται συχνά με απαξιωτικά λόγια για τα καψυλια της fiocchi αλλά και για την εμπορική της πολιτική. Τωρα που απέκτησε και την b&p λένε ότι φτάνει το τέλος.

Ακριβώς έτσι είναι....... Το 7 και το 7,5 είναι το νούμερο της. Με εξαρια έστω και απλά είχα ζωντανές,με επτά όχι ...... Νο 6.βσζω μόνο με ομίχλη και κρύο αλλά σφίγγω και τσοκ...

..
Όλα σχετικά είναι εγώ το αντίθετο.

Καλο μεσημερι Παρη μου !!
Μπραβο για τις δοκιμες σου...αλλα.....αλλα κατι δεν μου καθεται καλα
με τα 10μ/δ αποκλιση που εχεις σε ορισμενα.
Δεν γινεται σε 5σταδιακο να αυτες τις αποκλισεις...
Και μαλλον και το πιθανοτερο ειναι η ακρη της καννης σου να μην
ειναι στην ιδια αποσταση παντα απο τον ταχογραφο φιλε.
Επισεις...δεν ειναι μονο τι ταχυτητες εδωσε το καθε καψουλι....Αλλα
εαν μετα απο καθε δοκιμη τι και αν ειχες καταλοιπα στην καννη σου.!! ;)
Θα το κοιτάξω κ Νίκο.Ευχαριστω...

Ανεκαθεν ειχε μια ασταθεια το 616 ...Αυτο ομως δεν σημαινει οτι
εχει μικροτερη ισχυ απο το 614 κ 615...
Σαφως και η ισχυ του ειναι μεγαλυτερη Λευτερη...Αυτο ξερω εγω φιλε μου.
Να επισημάνω ,ότι το καψυλιο 616 που δοκίμασα, είναι το καινούριο κι όχι το νικελ...

Ήθελε λίγο παραπάνω μπαρουτακι για να μην σε κρεμάει!( Αυτή η b&p πολύ τσιγκουνα είναι στο μπαρούτι λες και το αγοράζει!)
Τι να σου πω... Εγώ δεν είδα κάτι περίεργο... Καλά μου τραβάει σε 9αρι που το δουλεύω. Ίσως με το κρύο που δεν κάνει, δεν έκανε και δεν θα κάνει, να κρεμάει!😂😂😂

έτσι φαίνεται, γιαυτό στην Ιταλία πολλοί παραπονιουνται για την αστάθεια τους
Παρατηρησα το εξής φαινόμενο στο 616 γεμισμένο με sipe 12/68,50 1,55x32 No 7 και 1,60x32 No 6 με συγκεντρωτηρα V.O.23 κλεισμένο στα 57,00 mm είχα ντουφέκια ανοιχτή,δεν έπαιρνα καλή συγκέντρωση και τα ίδια ακριβώς σεταπ με κάψουλι 688 πηγαίνουν "μπάλα" παρότι έχουν πιο ισχυρό κάψουλι.......... Αυτό συμβαίνει μόνο στη sipe και συμπεραίνω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η ισχύς του καψουλιου αλλά και το σχήμα της φλόγας, το πως κάθε κάψουλι καεί την πυρίτιδα........

Status
Not open for further replies.
Back