Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Η s4 γαμει και δερνει σε ολλους τους καιρους και ολες τις μερες και δεν λεει οχι πουθενα !!! Και οπου την ριξεις δεν φυτρωνει τιποτα τωρα πως μερικοι την βγαζουν αχρηστη δεν μπορω να καταλαβω ,εγω ξεκινησα με αυτη και μου εκανε ολλα τα χατηρια ενω ενα φιλαρακι ξεκινησε μαζι μου με c7 και τα παρατησε γιατι δεν μπορουσε να φτιαξει φυσιγγι τις προκοπης
Θέλει ελαφροχεριδες και γλυκοτσουτσουνους αυτή.😄 Η S4......η C7 δεν ξέρω.
Με τη c7 δεν έβγαλα κάτι πάνω του μετρίου....... Για τα δικά μου γούστα πάντα......
... για την C7 εδώ στο νησί, έχουμε ιδιογομωτές Περδικάδες που πίνουν νερό στ' όνομα της!...τι να πω...εγώ την είχα δοκιμάσει στο 16αρι, στο χαρτί ήταν καλή , αλλά μου φάνηκε σκληρή στον ωμό, δεν ήταν αυτό που ήθελα, ήταν και ντάλα ζεστή...με συμβούλεψαν να χαμηλώσω καψούλι, αλλά δεν ασχολήθηκα πιο πολύ μαζί της...έχω ακόμα καμία 250αρια γρ...

C7-Cal.16.jpg

... για την C7 εδώ στο νησί, έχουμε ιδιογομωτές Περδικάδες που πίνουν νερό στ' όνομα της!...τι να πω...εγώ την είχα δοκιμάσει στο 16αρι, στο χαρτί ήταν καλή , αλλά μου φάνηκε σκληρή στον ωμό, δεν ήταν αυτό που ήθελα, ήταν και ντάλα ζεστή...με συμβούλεψαν να χαμηλώσω καψούλι, αλλά δεν ασχολήθηκα πιο πολύ μαζί της...έχω ακόμα καμία 250αρια γρ...

View attachment 63983
Στο χαρτί δεν ήταν κι άσχημη......... Είχα ζωντανές πέρδικες όμως και μετά την έκανα τσιχλοφυσιγγα στο 1,60x30,5 ήταν πολύ καλά....... Τελείωσε και δεν ξανασχοληθηκα.......

View attachment 63983

Καπτεν δεν ξερω ...δεν την εχω πιασει στα χερια μου...Αλλα δει
αρκετες τουφεκιες σε 12/70...που μονο για τα σκουπιδια ηταν!

ΥΓ. Η δικη σου τουφεκια εχει αξιοπρεπεια....αυτα να τα λεμε...!!! :)

Στο χαρτί δεν ήταν κι άσχημη......... Είχα ζωντανές πέρδικες όμως και μετά την έκανα τσιχλοφυσιγγα στο 1,60x30,5 ήταν πολύ καλά....... Τελείωσε και δεν ξανασχοληθηκα.......
...αυτό το 1,60 Χ 30,5 του 12αριου είναι(=) 1,35 Χ 26 στο 16αρι Βαγγέλη, εγώ την είχα στήσει με προορισμό την Πέρδικα, με 0,05 γρ. λιγότερο αλλά με CX2000, αλλά το λάκτισμα δεν μου άρεσε ...ίσως με 686 η ακόμα και με 615 καψούλι στο 1,35 να ήταν καλύτερα... σε θήραμα δεν την έριξα τότε...

Last edited:
Μμμμ κλασικη μπαρουτη μονοβασηκη ειναι,ληγο νευρηκη τηπου Α1 αλα πιο νευρηκη και πιο γκαξιαρα.προτημο την Α1

Εχω εναν φιλο ...που ο γιος του την δουλευε πολυ την C7.. και επινε
νερο στο ονομα της...
Εκλεινε σε δυο σταδια σε μια ΜΕΚ....Οταν εγινε 5σταδιακος και
ηρθε να να κλεισουμε παρεα ΄και να του δειξω καποια πραγματα...
Οταν ειδε τις διαφορες...μονο προσαναμμα δεν τον αφησα να την κανει
γιατι αυτο ηθελε..
Απο την ''αλλη'' δεν πιστευω σε ''κακες'' η καλες μπαρουτες...
Πιστευω οτι ολες ειναι καλες ...αναλογα την μπαρουτι και ο καιρος
Και στα νησια θεωρω τις ς4 -Σιπε - Τεκνα - ειναι κορυφαιες...
Σε καλυπτουν σε ολους τους καιρους και γραμμαρια σκαγιων.!!

ΥΓ. Οτι πυριτιδα και να πεσει στα χερια ιδιογομωτη...εαν ασχοληθει
τουφεκια θα βγαλει...Αυτο πιστευω...

Μμμμ κλασικη μπαρουτη μονοβασηκη ειναι,ληγο νευρηκη τηπου Α1 αλα πιο νευρηκη και πιο γκαξιαρα.προτημο την Α1
...έχεις δίκιο, γκαξιάρα!...με ξεκούφανε! .sarcastic. ...

...αλλά ίσως ήταν η πολύ ζέστη και το δυνατό καψούλι...επί το πλείστον στο διαμέτρημα πάνε τα χαμηλά-έως μέσης ισχύος καψούλια, πόσο μάλλον σ' αυτήν...

Υ.Γ...εδώ ξέρω ιδιογομωτες που την δουλεύουν με 686 στα 12αρια και στα 30-31 γρ. 7/8 ανάμικτα, σε ρέλι κι΄ ολας στις Πέρδικες, αλλά δεν ξέρω παραπάνω για τα στησίματα…

Θέλει απόλυτη ακρίβεια στο πόσο πρέπει να κλείσεις .
Το cx 2000 1.70 X33.5 BIORIENTABILE 18 6* είναι σπουδαίο
περδικοφύσιγγο αλλά ......μέχρι καί το πάχος -σκληρότητα του κάλυκα μου επηρέαζε
το αποτέλεσμα

Για ποιο λόγο οι Ιταλοί έχουν 3 διαφορετικά καψύλια και οι Αμερικανοί μόνο ένα (άντε το πολύ δύο, κάποιοι)???
Στην Αμερική οι παραγωγοί είναι 3 ή 4, πολύ μεγάλη ποσότητα και καθετοποιηση πλήρης στην παραγωγή. Η ίδια μητρική εταιρεία παράγει και καψυλια και πυριτιδες, πρώτα φτιάχνουν ένα καψυλιο και έπειτα του ταιριάζουν την πυρίτιδα. Συνηθως παράγουν δύο τύπους, μεσαίο και ισχυρό, το μεσαίο για μικρά διαμετρηματα και το ισχυρό για μεγάλα καθώς και για δύσκολες στην ανάφλεξη πυριτιδες, κυρίως τις ball powders . Στην Ευρώπη έχουμε δύο καταστάσεις οι Γάλλοι - Ιταλοί όπου συνέβη το αντίθετο, μικρές εταιρίες όπως Martignoni, Gevellot ,που παρήγαγαν μόνο καψυλια και έπρεπε ( και μέχρι σήμερα το ίδιο) ,να ταιριάξουν με μία μεγάλη ποικιλία πυρίτιδων, στην πλειοψηφία ταχυκαυστων και κάποιες όπως οι GM3, granular , c7 κλπ πολύ ευαίσθητες στην ισχύ του καψυλιου, οπότε προστέθηκαν τα χαμηλής ισχύος, τα οποία είναι απαραίτητα και σε πολλές άλλες χρήσεις Απο την άλλη, Γερμανοί- Σκανδιναυοι - Ανατολικοι, στο αμερικανικό στυλ.

Στην Αμερική οι παραγωγοί είναι 3 ή 4, πολύ μεγάλη ποσότητα και καθετοποιηση πλήρης στην παραγωγή. Η ίδια μητρική εταιρεία παράγει και καψυλια και πυριτιδες, πρώτα φτιάχνουν ένα καψυλιο και έπειτα του ταιριάζουν την πυρίτιδα. Συνηθως παράγουν δύο τύπους, μεσαίο και ισχυρό, το μεσαίο για μικρά διαμετρηματα και το ισχυρό για μεγάλα καθώς και για δύσκολες στην ανάφλεξη πυριτιδες, κυρίως τις ball powders . Στην Ευρώπη έχουμε δύο καταστάσεις οι Γάλλοι - Ιταλοί όπου συνέβη το αντίθετο, μικρές εταιρίες όπως Martignoni, Gevellot ,που παρήγαγαν μόνο καψυλια και έπρεπε ( και μέχρι σήμερα το ίδιο) ,να ταιριάξουν με μία μεγάλη ποικιλία πυρίτιδων, στην πλειοψηφία ταχυκαυστων και κάποιες όπως οι GM3, granular , c7 κλπ πολύ ευαίσθητες στην ισχύ του καψυλιου, οπότε προστέθηκαν τα χαμηλής ισχύος, τα οποία είναι απαραίτητα και σε πολλές άλλες χρήσεις Απο την άλλη, Γερμανοί- Σκανδιναυοι - Ανατολικοι, στο αμερικανικό στυλ.
Καί η C7 καί η GM3 με ισχυρό 688 μούδωσαν αξέχαστες βολές με βύσμα το LB6.

Καί η C7 καί η GM3 με ισχυρό 688 μούδωσαν αξέχαστες βολές με βύσμα το LB6.
το πρόβλημα με τα πολύ ισχυρά καψυλια και τέτοιες πυριτιδες, είναι πως δεν μπορείς να τις γεμίσεις στις προδιαγραφές τους, γιατί φτάνεις στα όρια των πιέσεων με χαμηλές δόσεις πυρίτιδας, χωρίς να παίρνεις από την πυρίτιδα το έργο που μπορεί να παράξει.

το πρόβλημα με τα πολύ ισχυρά καψυλια και τέτοιες πυριτιδες, είναι πως δεν μπορείς να τις γεμίσεις στις προδιαγραφές τους, γιατί φτάνεις στα όρια των πιέσεων με χαμηλές δόσεις πυρίτιδας, χωρίς να παίρνεις από την πυρίτιδα το έργο που μπορεί να παράξει.
Ααααα γεια σου!🙂

Δοκιμασα κάποια φυσίγγια,με διαφορετικά καψυλια.Εριξα από 2,απ'το καθένα,εκτός απ'το cx 2000,όπου έριξα 4,μιας και είναι η βασική συνταγή, θέλοντας να δω τη σταθερότητα του σεταπ. Τα φυσίγγια είναι σε κομμένο 68.5 ,πεντασταδιακα στα 57 ,γεμισμένα με μηχανική ζυγαριά...IMG_20221230_185411.jpg

Status
Not open for further replies.
Back