Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εγώ νομίζω ότι είμαστε λιγάκι της υπερβολής.
Μόνο στο παπί χρειάζεται ειδικό πυρομαχικό (ούτε καν στο γουρούνι) .
Και το παπί γιατί το ρίχνουμε πολλές φορές πολύ μακρυά και το πολύ χοντρότερο σκάγι δεν κρατάει συγκέντρωση.

Δεν λέω να ρίχνουμε ότι βρούμε αλλά ένα αξιοπρεπές φυσίγγι θα την κάνει την δουλειά στα υπόλοιπα θηράματα.

Το πρόβλημα είναι ότι θέλουμε να σκοτώνουμε οτιδήποτε σε οποιαδήποτε απόσταση.
Αυτό δημιουργεί όλα τα παρατράγουδα.
Βασίλη, θα σου πω τι πιστεύω, και τη έχω δει, όλα αυτά τα χρόνια που κυνηγάω μονο υδρόβια, παίζει μεγάλο και κυριότερο ρόλο αυτός που είναι πίσω από το όπλο, να έχει αντίληψη και να βλέπει που πηγαίνει κάθε φορά ο σμπαρος, να έχει όπλο που να είναι γκόμενα του, και μετά το φυσίγγιο, και θα σου πω γιατί το λέω, όταν ήταν στης δόξες του το υδρόβιο εδώ σε εμάς, μιλάω για το πέρασμα με πάρα πολλά πουλιά που νομίζεις ότι ήταν όνειρο, και μακάρι να ξανα ερχόταν να το ζούσαν και η νέα γενιά, τα πρώτα σμπαρα τα έριξα στο πέρασμα με το γέρο μου πίσω από μένα για να μου λέει και να με διορθώνει, το όπλο ένα πλαγιοκαννο με 70 αρες θαλάμες, που δεν μπορούσες να βάλεις και πολύ δυνατά φυσίγγια, τα πιο δυνατά ( ας το πούμε έτσι ) έβαζε λαμπρό καφέ εκείνης της εποχής, εγώ τότε από το χαρτζιλίκι έπαιρνα τα σοκολ τα πράσινα του Ρουμελιώτη τα απλά με τα 8 χιλιοστά κάλυκα, αρκετά χρόνια μετά πέρασα στην χραπα χρουπα, πέρασα και από τα μαγκουμ, και τελικά κατέληξα στην ιδιογομοση με νορμάλ έως ( δυνατά ) φυσίγγια στης δόσεις και τώρα τα πιο συνηθισμένα είναι από 28 έως 36, και πολύ σπάνια να πάω για πάρα πάνω. Και όλα αυτά τα γράφω γιατί συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε της υπερβολής. :)

Παντός με τα χάλια της s4 mb32 δεν τα έχει
Για την S4 συμφωνώ,βγάζει γκρίνια αν δεν της αρέσει κάτι ή την πάρα ζορίσεις, αν πας με τα νερά της κάνει τα καλύτερα γαμήσια. Η κακομοίρα η ΜΒ όμως είναι καλοβολη, ότι θέλεις την κάνεις όλη μέρα πιπα ,κωλο και όχι δεν λέει ποτέ.

Για την S4 συμφωνώ,βγάζει γκρίνια αν δεν της αρέσει κάτι ή την πάρα ζορίσεις, αν πας με τα νερά της κάνει τα καλύτερα γαμήσια. Η κακομοίρα η ΜΒ όμως είναι καλοβολη, ότι θέλεις την κάνεις όλη μέρα πιπα ,κωλο και όχι δεν λέει ποτέ.
Καλημέρα Γιώργο!... :) ...

...τις περιέγραψες νομίζω πολύ σωστά!...με το λίγο που ασχολούμαι όλως τυχαίως με αυτές σαν «βασικές» μου , αυτό έχω καταλάβει και εγώ...

Και έχω επίσης διαπιστώσει ότι η S4n είναι προτιμότερο να δουλεύεται τα πρωινά με τις υγρασίες πριν ζεσταίνει η μέρα, και η MB X 32 την υπόλοιπη ημέρα ... τουλάχιστον εδώ στο νησί...στις «ελαφριές» τους δοσολογίες είναι απόλαυση εδώ... χαμηλό λάκτισμα και κρότος, και φονικότατες…

Σαν την Γιαγιά σοκολ δεν είναι καμιά κάνει όλες της μέρες δουλειά χειμώνα καλοκαίρι έχει 10 παιδιά κάθεται και το βράδυ και ας φοράει μαντήλι 🤣🤣🤣

Καλημέρα Γιώργο!... :) ...

...τις περιέγραψες νομίζω πολύ σωστά!... καλημέρα, Γιάννη να είσαι καλά, μου έφτιαξες την μέρα. εσένα πρέπει να σε στείλει η Ελλάδα πρέσβη στην Τουρκία. Ο Γιώργος ξύπνησε ενώ έβλεπε ένα από εκείνα τα όνειρα με σουηδεζες τουρίστριες, όπως έλεγε ο Τζιμαρας, και εσύ νομισες ότι γράφει για κυνηγετικά φυσίγγια.

Η s4 γαμει και δερνει σε ολλους τους καιρους και ολες τις μερες και δεν λεει οχι πουθενα !!! Και οπου την ριξεις δεν φυτρωνει τιποτα τωρα πως μερικοι την βγαζουν αχρηστη δεν μπορω να καταλαβω ,εγω ξεκινησα με αυτη και μου εκανε ολλα τα χατηρια ενω ενα φιλαρακι ξεκινησε μαζι μου με c7 και τα παρατησε γιατι δεν μπορουσε να φτιαξει φυσιγγι τις προκοπης

Η s4 γαμει και δερνει σε ολλους τους καιρους και ολες τις μερες και δεν λεει οχι πουθενα !!! Και οπου την ριξεις δεν φυτρωνει τιποτα τωρα πως μερικοι την βγαζουν αχρηστη δεν μπορω να καταλαβω ,εγω ξεκινησα με αυτη και μου εκανε ολλα τα χατηρια ενω ενα φιλαρακι ξεκινησε μαζι μου με c7 και τα παρατησε γιατι δεν μπορουσε να φτιαξει φυσιγγι τις προκοπης
Θέλει ελαφροχεριδες και γλυκοτσουτσουνους αυτή.😄 Η S4......η C7 δεν ξέρω.

Ρε Γιωργο ενα απλο φυσιγγακι 1,45 χ32 με ζ2μ 24 με 688 σε οτι νουμερο θελεις κυνηγας ακομα και λαγο !! Και παπια !
Δεν διαφωνώ είναι φοβερή...απλά με τα παραπάνω ήθελα να τονίσω την συμπεριφορά μεταξύ των δύο ανάλογα τις συνθήκες.Η MB είναι περισσότερο ελαστική και ένα λάθος να κάνεις δεν τρέχει και τίποτα συνχωρει.Η άλλη δεν σηκώνει πολλά, πολλά.Την στριμωξες.......σκορπάει και τα μονοβολα.😀

Με τη c7 δεν έβγαλα κάτι πάνω του μετρίου....... Για τα δικά μου γούστα πάντα......

Το 688 ειναι πιστευω για ζορικους καιρους... Με CX2000 - 1,45X32-Ηλιοπ.
στα 56,5 τελικο ρελιασμα...εμενα μου κανει ολα τα κεφια.
Τωρα και σε χοντρα σκαγια Ν5 και κατω θα προτιμουσα το 1,50χ32
με το ιδιο καψουλι..και παλι στα 56,5 ρελιασμα.
Και ασχετα εαν το προτεινει ο κατασκευαστης ( 688 )...θα το εβαζα μονο
σε αρνητικες θερμοκρασιες.
Ειμαι της παλιας ''σχολης'' ...και πιστευω οτι σε ολες τις διβασικες
πυριτιδες τα σκαγια θελουν ''σπρωξιμο''....και οχι ''κλωτσια''...
Κλωτσια μονο στα διασπορας. ;)

Το 688 ειναι πιστευω για ζορικους καιρους... Με CX2000 - 1,45X32-Ηλιοπ.
στα 56,5 τελικο ρελιασμα...εμενα μου κανει ολα τα κεφια.
Τωρα και σε χοντρα σκαγια Ν5 και κατω θα προτιμουσα το 1,50χ32
με το ιδιο καψουλι..και παλι στα 56,5 ρελιασμα.
Και ασχετα εαν το προτεινει ο κατασκευαστης ( 688 )...θα το εβαζα μονο
σε αρνητικες θερμοκρασιες.
Ειμαι της παλιας ''σχολης'' ...και πιστευω οτι σε ολες τις διβασικες
Κλωτσια μονο στα διασπορας. ;)
Ναι εγω ηθελα να γραψω 686 και εγραψα 688 !!! Στα πολλα μειων θελει 686 😜 και 0,10 ανεβασμα

Sipe και S4 ''γουστάρουν'' το 686 όπως επίσης 616 και 615!
Όπως επίσης και 67άρηδες κάλυκες!
Σε 12/67.40 S4 cx2000 1.45X32 N.7 Aquila 22 56.80 6* ( καινούριο κάλυκα ) έδωσα λίγα
σε φίλο καί έριξε στα τρυγόνια τον Σεπτέβρη . Έκαναν overkill καί πήγαινε αποστάσεις για να τα βρεί .
Τήν Τετάρτη που μας πέρασε μούπε ότι τούδωσαν 2/2 πέρδικες στουπιά .

Για ποιο λόγο οι Ιταλοί έχουν 3 διαφορετικά καψύλια και οι Αμερικανοί μόνο ένα (άντε το πολύ δύο, κάποιοι)???
θα τελειωσει και εδω αυτο δεν βλεπεις που ολλοι το γυρνανε τωρα και ολλες τις δινουν με υσχηρα καψουλια !!

πιστευω οτι σε ολες τις διβασικες
Εγω θα πρόσθετα όλες, όχι μόνο τις διβασικές. Σοφή φράση ,μια από τις αρχές της ιδιογομωσης
Έκαναν overkill καί πήγαινε αποστάσεις για να τα βρεί .
Λάμπη, υποθέτω θα είχε πολύ ζέστη. Αυτό το φαινόμενο Overkill οι Άγγλοι passata οι Ιταλοί, ομολογώ δεν το πολυπιστευα, αλλά βλέπω πάρα πολλοί και έμπειροι και σοβαροί κυνηγοί, μελετητές το υποστηρίζουν. Εμεις το λέμε υπερδιατρηση, και μάλλον θέλει περισσότερο ψάξιμο για τα αίτια, από ότι φαίνεται κατά κανόνα συμβαίνει όταν η ταχύτητα των σκαγιών είναι υπερβολική, τελικά το μέτρον άριστον ισχύει σε όλα.

Εγω θα πρόσθετα όλες, όχι μόνο τις διβασικές. Σοφή φράση ,μια από τις αρχές της ιδιογομωσης
Λάμπη, υποθέτω θα είχε πολύ ζέστη. Αυτό το φαινόμενο Overkill οι Άγγλοι passata οι Ιταλοί, ομολογώ δεν το πολυπιστευα, αλλά βλέπω πάρα πολλοί και έμπειροι και σοβαροί κυνηγοί, μελετητές το υποστηρίζουν. Εμεις το λέμε υπερδιατρηση, και μάλλον θέλει περισσότερο ψάξιμο για τα αίτια, από ότι φαίνεται κατά κανόνα συμβαίνει όταν η ταχύτητα των σκαγιών είναι υπερβολική, τελικά το μέτρον άριστον ισχύει σε όλα.
Το ίδιο σε νο.9 μούδωσε φάσσα στα 40μ .Όχι στουπί αλλά την κατέβασε .
Τήν επιπλέον δύναμη την δίνει το πιό χαμηλό βύσμα .Ναί ,σε τρυγόνι -τσίχλα
καλύτερα 24αρι βύσμα σε 68.40 .

Status
Not open for further replies.
Back