Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
View attachment 64705

Π.Χ αυτη η τουφεκια ειναι 85×85cm το άνοιγμα της στα 15m με 5*...ασχετως αν μου εχει δωσει μερικες μπεκατσες, φαντασου λοιπον στα 7-8m που σηκωνονται τα πουλια, ειναι πιο περιορισμενες οι σκοπευσεις, ωστε να σταθετοποιησεις το οπλο προς στο στοχο, για να ερθει η ωρα της πυροδοτησης, οποτε πας με μπιχτες σε αυτες τις αποστασεις.

Υ.Γ. Πολλες φορες τα πουλια τα κανω καβαλητά με το σκυλι...αποκλειεται να μη σου εχει τυχη.

Σε τη τερεν κυνηγας Δημητρη..;;;
πευκοδασος με σφυχτο πουρναρι, σκινο,αρκουδοβατα ,κισσο ,κουμαριες και οτι γαμοαγγαθι υπαρχει ειχα βαλει και πιο παλια κανα δυο φωτο

Για αυτό λεμε πρώτα κοντάκι και μετά ολλα τα αλλά…. Όσο για τα 7/8 μέτρα είναι υπερβολικά κοντά και αν σου τύχη 2/3 φορές όλοι την σεζόν….με αυτήν την διασπορά που ψαχνης ο φίλος του Νίκου θα την φάει και κάποιος άτυχος
Ως τωρα, που εχει τυχει αρκετες φορες να σηκωσουμε πουλια στα 5m...

Τεραστια η διαφορα απο τα 7 εως τα 10 μετρα για ενα φυσιγγιο
οσο ευκολο και αν το νομιζεις....
Αλλο τα 10 εως τα 15 μετρα...και πολυ ποιο δυσκολο τα 7-8 μετρα.
Καλά κρασιά...Πριν φτιάξεις οτιδήποτε πες του να σου δείξει πόσα είναι τα 7 μέτρα.

εξολοθρευτης Νικο ειναι αυτος που ζηταει να εχει 100% επυτηχια ειτε κοντα ειτε μακρια !!! γιαυτο ο σοφος λαος μας λεει του κυνηγου και του ψαρα το πιατο 9 φορες ειναι αδειανο και 1 γεματο !!!

ΟΚ. Και αυτος που ριχνει την τριπλετα στην τσιχλα γιατι το κανει?
Εχει μικροτερο ποσοστο επι τοις % ??
Μηπως επειδη το πιατο του ειναι 9 στις 10 αδειο ??
Ασε με βρε Μητσαρα μου βραδιατικο...
Ο καθε ενας εχει τον τροπο που κυνηγαει και δεν θα κρινουμε εμεις ποιος
ειναι εξολοθρευτης και ποιος οχι..
Το τι κανει ο καθε ενας ειναι δικαιωμα του..αλλος γουσταρει να ριχνει
τριπλετες και αλλος στα 10 μετρα μπιχτες.
Με την δικη μου λογικη η τριπλετα ειναι λαθος...αλλα και ο λαθροθηρας
με την δικη του λογικη παταει τον λαγο στον δρομο γιατι λεει εαν δεν
το κανω εγω θα το κανει αλλος...το ακουσει και αυτο....
Αντε λοιπον βγαλε ακρη...!!!

Πιστευω οτι ξερει ποσα ειναι...Και γω σιγουρα ξερω ποσα ειναι...γι'αυτο
του ειπα οτι ψαχνει εξτριμ φυσιγγιο!!
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις (αν ισχύουν τα 7 μέτρα) είναι να του εξηγήσεις ότι στο κυνήγι της μπεκατσας δεν πιέζουμε τον σκύλο πηγαίνοντας τον πισωκολλητα και σε καμία περίπτωση δεν τον πατάμε για να βγούμε από πάνω του.Οσο πιο κοντά είσαι την ώρα που θα σηκωθεί το πουλί τόσο μειωμένη αντίληψη έχεις.Φτιαξτου ένα με ελικοειδή διασπορεα στα 34γρ Ν10 και αν δεν... Δέσε του ένα τσαπαρι στο σκόπευτρο και αμολα τον στα ανοιχτά.

Αυτο ετσι οπως το δινεις...δεν εχει λουκουμα στο κεντρο Λευτερη??
με ψηλότερα σκάγια ναι, με 10αρια έχει λίγο πιο αραιό κέντρο αλλά όχι εντελώς κενό στην αρχή που μετά τα 11, 12 μέτρα χάνεται. Αν κεντροτουφεκαει τόσο που θα το βρει αυτό αρνητικό, τότε δεν χρειάζεται ούτε την διασπορά.

με ψηλότερα σκάγια ναι, με 10αρια έχει λίγο πιο αραιό κέντρο αλλά όχι εντελώς κενό στην αρχή που μετά τα 11, 12 μέτρα χάνεται. Αν κεντροτουφεκαει τόσο που θα το βρει αυτό αρνητικό, τότε δεν χρειάζεται ούτε την διασπορά.

Καλημερα Λευτερη μου.
Ευχαριστω για την απαντηση φιλε.
Τωρα το αν κεντροτουφεκαει δεν ξερω....Αυτο που ξερω και που μου
ειπε , ειναι οτι δεν μπορει να βρει φυσιγγιο εμπορικο που να τον καλυπτει
στο κυνηγι της μπεκατσας οπως αυτος το κανει...
Αποφασισε να ξεκινησει ιδιογομωση για να μην χανει πουλια..
Τα 7-8 μετρα το ξερω ειναι υπερβολη...απο την αλλη τετοιο φυσιγγιο
θελει , τετοιο θα του βγαλω....το πως θα το διαχειριστει ειναι δικο του
θεμα.
Τους κινδυνους που εχει ενα τετοιο φυσιγγιο τους του ειπα και τους
γνωριζει...
Απο εκει και μετα ας κανει το κουμαντο του!!! :)

Νικο 1,50x33 sipe με ν10 gt δίχως πτερύγια και αποκεντρωτηρα Ηλιόπουλου έχω άνοιγμα 70 εκατοστά στα 9 μέτρα, ίσως με ντιανα και λίγο πιο πιεσμενο κλείσιμο να ανοίγει 80 εκ. στα 7 μ.
Από σκότωμα τα τι λέει Λευτέρη???
Ρωτάω γιατί πέρυσι έστησα ένα παρόμοιο με sipe 1,60x33 με diamante και αντίστροφο αποκεντρωτηρα και είχα όλο ζωντανά πουλιά......

Ρωτάω γιατί πέρυσι έστησα ένα παρόμοιο με sipe 1,60x33 με diamante και αντίστροφο αποκεντρωτηρα και είχα όλο ζωντανά πουλιά......
Μαλλον είσαι πολύ ψηλά σε πυρίτιδα Βαγγέλη, εγώ όπως και δύο φίλοι που τους έδωσα είμαστε πολύ ικανοποιημενοι, και σε 2, 3 περιπτώσεις πήραν πουλιά στα 25 + μέτρα, μέχρι τα 20 ,23 είναι πολύ αποτελεσματικό . Ενα <κόλπο > που έκανα είναι ότι το γεμίζω σε κάλυκες κομμένους στα 58 χιλιοστά με τελικό 54,5 όπου παρατήρησα πάει πολύ καλύτερα από όταν γέμιζα σε 69αρη κάλυκα με ψηλό αναγκαστικά βύσμα.

Δέν στρίμωξες ίσως Βαγγέλη όσο έπρεπε την diamante .
Aυτή θέλει στρίμωγμα αλύπητα .

Status
Not open for further replies.
Back