Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
View attachment 66130
Καλημέρα λεβέντες.Εδω έχουμε ένα σετ απ με 4/0 cx 2000 psb2 special 2,05x40(76 μηδενικά νίκελ) z2m 15 58,00mm.Πρωτη δοκιμή δεν με έπεισε δεν είδα την απαιτούμενη συγκέντρωση στα 37 μέτρα με kicks .35.Ουτε καν μέτρησα ποσοστά ...
Το ερώτημα έγκειται στο καβαλημα που κάνει στο κλείσιμο όπως βλέπετε και αν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω δίχως την προσθήκη buffer...
Θα σηκώσεις λίγο το αστέρι σου Μήτσο....... Πλην όμως δεν θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα στη συγκέντρωση αυτό.....

View attachment 66130
Καλημέρα λεβέντες.Εδω έχουμε ένα σετ απ με 4/0 cx 2000 psb2 special 2,05x40(76 μηδενικά νίκελ) z2m 15 58,00mm.Πρωτη δοκιμή δεν με έπεισε δεν είδα την απαιτούμενη συγκέντρωση στα 37 μέτρα με kicks .35.Ουτε καν μέτρησα ποσοστά ...
Το ερώτημα έγκειται στο καβαλημα που κάνει στο κλείσιμο όπως βλέπετε και αν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω δίχως την προσθήκη buffer...
σε τέτοια σκαγια προτιμώ μονοκοματους δοκιμασε με sg magnum σε ρελι ,δεν εχω δουλέψει ισπανιδες αν σε περνει η ογκομετρια και δεν δεν αγριεύει το σετ υπ και ενας steel28 πιστεύω θα βολέψει.

Ναι σε δύο .
Το φυσιγγι εχει θεμα και το ξερω γιατι μου βγαινουν και εμενα μερικες φορες ετσι.τομαχαιρι για το αστερι δεν κεντραρει οποτε πρεπει να το πατας μια φορά ,σηκωνεις το μαχαιρι και περιστρεφεις το καλυκα 180 μοιρες και ξαναπατας.αντι να το κλεινεις με στροφειο παρε το 4ό του κενταυρου κλεινε το και μετα ρελιαζεις κανονικάε τι μηχανή κλεινεις?

σε τέτοια σκαγια προτιμώ μονοκοματους δοκιμασε με sg magnum σε ρελι ,δεν εχω δουλέψει ισπανιδες αν σε περνει η ογκομετρια και δεν δεν αγριεύει το σετ υπ και ενας steel28 πιστεύω θα βολέψει.

Δεν νομιζω οτι εχοντας μεγαλο ποτηρι θα μαζεψεις τα βολια.
Μεγαλυτερο ρολο παιζει το ολο στησιμο του φυσιγγιου !!!
Το ιδιο φυσιγγιο που ανεβασα ποιο πανω τροποποιημενο λιγο και οι δυο δοκιμες εχουν βυσμα grago 14...
Αλλαξε η ταχυτητα και η κατανομη βεβαια....αλλα το ποσοστο συγκεντρωσης το ιδιο !!!

εικόνα_Viber_2021-01-19_22-56-59.jpg
εικόνα_Viber_2021-01-19_22-57-06.jpg
εικόνα_Viber_2021-01-19_22-57-24.jpg

Το ιδιο φυσιγγιο που ανεβασα ποιο πανω τροποποιημενο λιγο και οι δυο δοκιμες εχουν βυσμα grago 14...
Αλλαξε η ταχυτητα και η κατανομη βεβαια....αλλα το ποσοστο συγκεντρωσης το ιδιο !!!

View attachment 66168
View attachment 66169
View attachment 66170
μπράβο πολυ ωραιο φυσίγγι και με σοβαρή ταχύτητα.αν το εστηνες σε μονοκόμματο με 2γρ νουμ 10 ανάμεσα στο αμορτισερ δεν θα πήγαινε μπαλα ιδικα με αυτή την ταχύτητα? αυτα τα σκαγια τα δουλεύεις σε μεγάλες αποστάσεις στα παπια.πιστεύω το δικό σου σε ενα βορια 8 9 θα εκανε σοβαρή δουλειά εκεί που αλλα σημαδευεις και αλλα πευτουν .

View attachment 66168
View attachment 66169
View attachment 66170
Η ταχύτητα είναι ιδανική για αυτού του μεγέθους τα "μπαλινια"... Κ εγώ εκεί παίζω με 2/0 και 4/0... Η συγκέντρωση είναι υπερβολική για την σκοπευτική ικανότητα ακόμα κ των καλών σκοπευτών αν σκεφτούμε ο ότι αυτά τα σκάγια είναι σκάγι κ πουλί ... Επειδή ωστόσο όλα αυτά είναι για αποστάσεις μετα τα 60 μέτρα κ εγώ εκεί την έχω αφήσει τη συγκέντρωση, δεν θα με χάλαγε όμως να ήταν κ λίγο λιγότερη...

μπράβο πολυ ωραιο φυσίγγι και με σοβαρή ταχύτητα.αν το εστηνες σε μονοκόμματο με 2γρ νουμ 10 ανάμεσα στο αμορτισερ δεν θα πήγαινε μπαλα ιδικα με αυτή την ταχύτητα? αυτα τα σκαγια τα δουλεύεις σε μεγάλες αποστάσεις στα παπια.πιστεύω το δικό σου σε ενα βορια 8 9 θα εκανε σοβαρή δουλειά εκεί που αλλα σημαδευεις και αλλα πευτουν .

Καθε βυσμα εχει την δικη του συγκεντρωση και κατανομη στην ιδια δοσολογια.
Επισεις η καθε αλλαγη στο σεταπ ( μονοκοματο ) μπορει να εχει καλυτερα αποτελεσματα...αλλα και
χειροτερα.!! Αλλα χρειαζονται και αρκετες δοκιμες...
Οποτε οταν βρισκεις στο οποιο σεταπ τα ''θελω σου'' εκει σταματας.... :)

Η ταχύτητα είναι ιδανική για αυτού του μεγέθους τα "μπαλινια"... Κ εγώ εκεί παίζω με 2/0 και 4/0... Η συγκέντρωση είναι υπερβολική για την σκοπευτική ικανότητα ακόμα κ των καλών σκοπευτών αν σκεφτούμε ο ότι αυτά τα σκάγια είναι σκάγι κ πουλί ... Επειδή ωστόσο όλα αυτά είναι για αποστάσεις μετα τα 60 μέτρα κ εγώ εκεί την έχω αφήσει τη συγκέντρωση, δεν θα με χάλαγε όμως να ήταν κ λίγο λιγότερη...

Εσυ εισαι αλλη κατηγορια !!! Τον βαλτο τον εχεις φαει με το κουταλι....για πρωινο - μεσημεριανο και
βραδινο....!!!
Οτι και να πεις λοιπον σεβαστο απο εμενα....που τον εχω δει μονο σε φωτο φιλε !!! :)

Εσυ εισαι αλλη κατηγορια !!! Τον βαλτο τον εχεις φαει με το κουταλι....για πρωινο - μεσημεριανο και
βραδινο....!!!
Οτι και να πεις λοιπον σεβαστο απο εμενα....που τον εχω δει μονο σε φωτο φιλε !!! :)
Κ εγώ με αυτά τα νούμερα δεν έχω μεγάλη εμπειρία, λίγα χρόνια τα δουλεύω κ λίγες είναι κ οι φορές που τα έχω χρησιμοποιήσει... Ωστόσο τείνω να πιστεύω ότι σε αυτά τα νούμερα, ακόμα κ μια χαμηλότερη συγκέντρωση είναι αποδεχτή από τη στιγμή που έχουμε λίγα σκάγια κ στοχεύουμε στο σκάγι αν πουλί... Αν στοχεύουμε στο φτερό αυτά, αν το θέλουμε για καμία καθιστή χήνα εκεί αλλάζουν τα δεδομένα...

τα 4/0 δεν τα δουλεύεις καθε μερα σε παπιά ουτε και σε αποστάσεις που μπορεις να πας με αλλα , αν δουλεύεις εναν μονοκόμματο συγκ με αντβαρο αναμεσα στο αμορτισερ του τα κρατάς μαζεμένα ποιο πολλά μετρα ,έτσι ριχνεις εκει που δεν ριχνουν αλλοι .

δεν τουφεκαμε καθιστά πουλιά λέμε
Εγώ το έχω κόψει πολλά χρόνια, είναι θέμα επιλογής, αλλά είναι προσωπική επιλογή... Το τι είναι αποδεκτό η όχι για τον καθένα είναι μεγάλη κουβέντα... Δεν το κατακρίνω προσωπικά, απλά δεν το κάνω....

τα πρώτα πουλιά που βάρεσα τα πήρα με αεροβόλο και ήταν καθιστά, το ίδιο αν κάποιος χτυπάει επιβλαβή όπως κάνουν οι Φράγκοι όπου επιτρέπεται, αλλά μια απο τις πρώτες μπεκάτσες που τραυματισα και χώθηκε σε πυκνά βάτα ενώ την έβλεπα στα τρία μέτρα και ήθελα σαν τρελός να την πάρω δεν μου άρεσε η σκέψη να την τουφεκισω στο έδαφος και στο τέλος την παράτησα.

τα πρώτα πουλιά που βάρεσα τα πήρα με αεροβόλο και ήταν καθιστά, το ίδιο αν κάποιος χτυπάει επιβλαβή όπως κάνουν οι Φράγκοι όπου επιτρέπεται, αλλά μια απο τις πρώτες μπεκάτσες που τραυματισα και χώθηκε σε πυκνά βάτα ενώ την έβλεπα στα τρία μέτρα και ήθελα σαν τρελός να την πάρω δεν μου άρεσε η σκέψη να την τουφεκισω στο έδαφος και στο τέλος την παράτησα.
Το τραυματισμένο είναι άλλο κεφάλαιο... Εγώ θα την τουφέκαγα δεν θα την παραταγα τραυματισμένη... Κ ειδικά τα παπιά που πολλές φορές πέφτουν ζωντανά στο νερό δεν σου αφήνουν άλλη επιλογή...

Στο τραυματισμένο,ίσως και να επιβάλλεται η θανατωση του.Οχι ως προς την καρπωση,αλλά την ταλαιπωρία και την "τύχη" του ζώου.Δε θα ήταν σωστο να πεθάνει επώδυνα,λόγω τραυμάτων ή να γίνει βορά άλλων ζωων.Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις,ισως και για την ακεραιότητα τη δική μας ή των σκύλων,πχ ένα γουρούνι....Άποψη μου βέβαια ..

Το τραυματισμένο είναι άλλο κεφάλαιο... Εγώ θα την τουφέκαγα δεν θα την παραταγα τραυματισμένη... Κ ειδικά τα παπιά που πολλές φορές πέφτουν ζωντανά στο νερό δεν σου αφήνουν άλλη επιλογή...
Πότε προλαβαίνουν και βουτάνε? Ψάρια είναι! Τα ρημάδια!

Status
Not open for further replies.
Back