Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πριν κάμποσα χρόνια(οι συναλλαγές γίνονταν με..."λεφτά"κι όχι με €),μου έκανε μια δουλειά οπλουργος που συναμα διέθετε και φυσίγγια στο μαγαζί του.
Μένοντας ικανοποιημένος δεν πήρα ρέστα από τα χρήματα που του έδωσα και πήρα ένα κουτί φυσιγγια πασίγνωστης εταιρίας που έβγαζε,υποτίθεται,εξειδικευμένα για κάθε θήραμα.
Κατέβηκα στο χωριό για κυνήγι λαγού κι έδωσα τα 5 από τα 10 που περιείχε το κουτί στον συνκυνηγο και κουμπάρο μου.
Δεν βγάλαμε λαγό,δεν τουφεκισαμε...
Την επόμενη Κυριακή με πήρε τηλ ο κουμπάρος και ήταν ξύδι!!
"Καλά ρε μ@λ@κ@,παίζουν μ'αυτα,τι "φουσκια "μου έδωσες??
Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή τουφεκισε τρεις λαγούς καρτερατους του έφυγαν οι δύο αφήνοντας ένα μαξιλαρι μαλλιά έκαστος και τον τελευταίο τον έπιασαν τα σκυλιά με σπασμένο πόδι!
Στο γδαρσιμο μάζεψε κοντά στα 20 σκάγια.
Τα μισά ήταν μέσα από το τομάρι και τα υπόλοιπα ίσα που είχαν τρυπήσει κρέας!
Στην απόσταση που έριξε,απ'οτι μου είπε,δεν έπρεπε να έχει μείνει γερο κόκκαλο πάνω στο ζουδι!
Τρόμαξα να τον κάνω καλά!!
Το διασταύρωσα κι από άλλους δύο λαγαδες που τα χρησιμοποίησαν...
Δεν έκαναν ούτε για αραββωνα!
Χωριά που κόστιζαν όσο δύο+ κουτιά 25αρια!
Τα πορτοκαλί πρέπει να λες.Για τα πανηγύρια...

Δεν θα δικαιολογίσω κανέναν, αλλα κοίτα να σου πω μια λεπτομερια την οποια, προφανως δεν γνωριζεις....καποιοι σιγουρα το γνωριζουν.
ΚΑΠΟΤΕ το Semi του ηταν πραγματικα ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕ η σταμπα...40gr κ κατι ψιλα....ΑΛΛΑ τοτε τα γεμιζε σε καλυκα Fiocchi με 615 καψούλι κ η ΜΒ 36 ακοooμη πανω σε gr...ΠΛΕΟΝ γεμιζεται σε καλυκα Cheddite οπου φερει πιο ισχυρο καψουλι (cx2000), οποτε ειναι λογικο να κοψει 2gr σκαγια καθως: ΚΑΨΟΥΛΙ cx2000 στα (40gr ανω ορίων για τη ΜΒ36) ΚΑΙ σε ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΣ κλεισιμο, ειναι λιγο "επικύνδινο" κατορθωμα για την ατομικη ασφαλεια του κυνηγου & όπλων κυρίως παλαιών πλεον...οπότε, εκοψε λιγο πυρίτιδα κ σκαγια για να παραμινει στο ΣΩΣΤΟ RANGE η πυριτιδα κ εμεις να ειμαστε πιο ασφαλείς...ελπίζω να βοήθησα.
Όταν Λές κάποτε, πότε ήταν? Σίγουρα πρίν το 2004, γιατί τότε περίπου αγόρασα τα δικά μου, όμως δεν ήταν σωστό αυτό γιατί δεν ήταν ίδιο φυσίγγι, άρα και παραπλανητικό! Την λεπτομέρεια με το καψούλι δεν την γνώριζα οπότε θα κοιτάξω και τι καψούλι έχει!.

Όταν Λές κάποτε, πότε ήταν? Σίγουρα πρίν το 2004, γιατί τότε περίπου αγόρασα τα δικά μου,
Ναι..

Υ.Γ. Εσυ εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες, εγω απο την αλλη δεν το δικαιολογο το σκηνικο...το φυσιγγι πρεπει να περιεχει, οτι γραφει η συσκευασια ή ο καλυκας.

Ένα ωραίο set up με την καινούργια Granular που με άρεσε πολύ και ανάλογα το τσοκάρισμα το χρησιμοποιείς σε διαφορετικά κυνήγια είναι το εξής...
68,5 Cx2000 1,55 X 32 biorientabile 21 ρέλιασμα στα 57,00.

Γιωργο αποτυπωση σε στοχο δεν εχεις ??

Αυτο εδινε η παλια στο 1,50 χ32....

εικόνα_Viber_2021-03-31_07-09-12.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-31_07-09-19.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-31_07-09-33.jpg

Όχι Νίκο δεν το έχω ρίξει σε χαρτί αλλά όταν βρω χρόνο θα το δοκιμάσω.
Στα τσιχλάκια πάει πολύ καλά πάντως!

ΟΚ...Θα περιμενουμε φιλε !!! Οποτε μπορεσεις δοκιμασε....να μας γλυτωσεις απο δοκιμες !!!:)

Δεν θα δικαιολογίσω κανέναν, αλλα κοίτα να σου πω μια λεπτομερια την οποια, προφανως δεν γνωριζεις....καποιοι σιγουρα το γνωριζουν.
ΚΑΠΟΤΕ το Semi του ηταν πραγματικα ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕ η σταμπα...40gr κ κατι ψιλα....ΑΛΛΑ τοτε τα γεμιζε σε καλυκα Fiocchi με 615 καψούλι κ η ΜΒ 36 ακοooμη πανω σε gr...ΠΛΕΟΝ γεμιζεται σε καλυκα Cheddite οπου φερει πιο ισχυρο καψουλι (cx2000), οποτε ειναι λογικο να κοψει 2gr σκαγια καθως: ΚΑΨΟΥΛΙ cx2000 στα (40gr ανω ορίων για τη ΜΒ36) ΚΑΙ σε ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΣ κλεισιμο, ειναι λιγο "επικύνδινο" κατορθωμα για την ατομικη ασφαλεια του κυνηγου & όπλων κυρίως παλαιών πλεον...οπότε, εκοψε λιγο πυρίτιδα κ σκαγια για να παραμινει στο ΣΩΣΤΟ RANGE η πυριτιδα κ εμεις να ειμαστε πιο ασφαλείς...ελπίζω να βοήθησα.
5AC84A6B-A88D-426A-97E2-1D1C8BE8A8D1.jpeg

Δύο τα δικά σου και δύο τα δικά μου, τέσσερα διαφορετικά! Άϊντε μετά να βγάλεις άκρη!.
Παρε 1 κουτι αλλο 40αρι, κι αν βρεις ακριβως τα ιδια ζυγισματα σε πυριτιδα κ σκαγια, εμενα να με αφοδευσεις....
Παντου γινεται αυτο...

Σε σημειώσεις δύο κομμενα που βρήκα ήταν
fiocchi 616 mb36 2.00x38.9 θωδης ν4 στα 57
fiocch 616 mb36 1.98x39.8 θωδης ν 4 στα 57.9...
Δύο τα δικά σου και δύο τα δικά μου, τέσσερα διαφορετικά! Άϊντε μετά να βγάλεις άκρη!.
Να επισημανω.
Πως οι μηχανες που γεμιζουν, θελει ματια απο πανω της, για τυχον αποκλεισεις στα ογκομετρικα....
Καποτε, οταν ημουν παρων σε ΔΥΟ Cortini που γεμιζαν καταριπας, οι ιδιοκτήτες δεν επαιρναν τα χερια τους απο τα ογκομετρικα ΚΑΘΟΛΟΥ.....ηταν σε εγρηγορση κ τσεκαρισμα συνεχως....ποσο μαλλον οι μεγαλυτερες εταιριες μαζικης παραγωγης....;)...εσυ εχεις δικιο ξανα λεω.

Μου εστειλε ενας φιλος μεσα στο 2022 δυο κουτια φυσιγγια 8βολα (το ενα τελειως κλειστο)....μου λεει δοκιμαζω ενα φυσιγγι παει καλα...δοκιμαζω αλλο και ειναι ανυποφορα δυνατο..κατι δεν παει καλα.......παρτα λεει και παρε τα υλικα (ειναι απο τους ανθρωπους που δοκιμαζουν τα φυσιγγια πριν τα ριξουν)....αρχιζω και σφαζω....και βλεπω αντι για 8βολα ειχε μερικα 7βολα καθως και ορισμενα ειχαν διαφορετικη πυριτιδα απο τα αλλα!!

Last edited:
Μου εστειλε ενας φιλος μεσα στο 2022 δυο κουτια φυσιγγια 8βολα (το ενα τελειως κλειστο)....μου λεει δοκιμαζω ενα φυσιγγι παει καλα...δοκιμαζω αλλο και ειναι ανυποφορα δυνατο..καυι δεν παει καλα.......παρτα λεει και παρε τα υλικα (ειναι απο τους ανθρωπους που δοκιμαζουν τα φυσιγγια πριν τα ριξουν)....αρχιζω και σφαζω....και βλεπω αντι για 8βολα ειχε μερικα 7βολα καθως και ορισμενα ειχαν διαφορετικη πυριτιδα απο τα αλλα!!
7βολα; 6+1εννοεις;

Status
Not open for further replies.
Back