Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Συνεχεια με ογκομετρια FEDERAL.

View attachment 66468
View attachment 66469
Με απατητο το αμορτισερ του βυσματος ...
Και ο κενος απατητος χωρος...

View attachment 66470
3 ΧΙΛΙΟΣΤΑ κενος χωρος....σε καλυκα 68,5....
Με λιγα λογια ουτε 70 χιλιοστα μπορει να κλεισει....και βαζει 75αρη καλυκα και ρελιαζει στα 60,5 .
Ξεκίνησες λάθος .
Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα σε εμπορικό φυσίγγι χρειάζεσαι πάντα 2.
Ένα για να το ρίξεις μετρώντας V1.5 καί διάτρηση καί παίρνοντας το ριγμένο - άδειο
πλέον του βάζεις μέσα τα υλικά του 2ου αφού πρώτα έχεις μετρήσει το τελικό του κλείσιμο.

Ξεκίνησες λάθος .
Για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα σε εμπορικό φυσίγγι χρειάζεσαι πάντα 2.
Ένα για να το ρίξεις μετρώντας V1.5 καί διάτρηση καί παίρνοντας το ριγμένο - άδειο
πλέον του βάζεις μέσα τα υλικά του 2ου αφού πρώτα έχεις μετρήσει το τελικό του κλείσιμο.

Το ''λαθος'' που λες....ισχυει μονο για το δευτερο φυσιγγιο Λαμπη μου.....και μονο για μετρημα σε
ταχυτητες και στοχο.
Για να βγαλεις μια ογκομετρια δεν χρειαζεσαι 2 φυσιγγια φιλε !!!

Ογκομετρια FEDERAL σε 12/76 καλυκα .

εικόνα_Viber_2023-02-07_19-41-44-509.jpg
εικόνα_Viber_2023-02-07_19-41-53-900.jpg
εικόνα_Viber_2023-02-07_19-42-02-453.jpg

10 ΧΙΛΙΟΣΤΑ κενο χωρο...και το κλεινει στα 60,5....Λογικο ''ακουγεται''...
Ωστοσο θα παρω μονο τα βολια του...και θα κλεισω ενα δικο μου με Τεκνα...... :)

Σε τι αρχικο υψος καλυκα πιστευεις οτι το κλεινει Μιχαλη μου ??
Τι παει να πει...πατιεται πολυ το βυσμα του ??
Δεν βλεπεις οτι δεν εχει πλαστικο να δημιουργησει αστερι ??
Δεν εχω αλλο να το ριξω και να το μετρησω....Ενας πολυ καλος μου φιλος που τα εριχνε παλια...μου λεει
απο διατρηση ηταν φολα !!
Ασε που το λεει 000duck =9,1 και ειναι 8,7 !!!
Και εγω μαζί σου Νικο και ναι εννοειται οτι το βλέπω που δεν έχει καθόλου χωρο για να κλεισει αστέρι. Αλλα απο την αλλη σκέπτομαι οτι ειναι αδιανοητο να γραφει 2¾" και να ειναι 3" διοτι ολα τα οπλα δεν ειναι μαγκνουμ και αν καποιος τα παρει να τα ριξει με ενα οπλο με 70αρες θα λαμες θα εχει θεμα.

ΥΓ1. Καλα τα νουμερα που λενε πολλες φορες δεν ισχυουν. Ειχα σφαξει φεντεραλ 9βολο με συγγεντρωτηρα flitecontrol 00buck-8.4mm και βρηκα μεσα μπιλιες 8.1(νομιζω ειναι 0buck).

ΥΓ.2 Και κατι αλλο.....ολα οσα εχουν flitecontrol συγγεντρωτηρα και μπαινουν σε 2αδες οι μπιλιες ειναι 8.1mm. Ο λογος ειναι οτι η εσωτερικη διαμετρος του συγγεντρωτηρα ειναι 16.2 αν θυμαμαι ακριβως. Οποτε πως να χωρεσουν οι 8.4 αφου βγαινει η διαμετρος των 2 σφαιριδιων 16.8

Εγω τουλαχιστον αυτα καταλαβα απο 2 φυσιγγια που ειχα σφαξει.
Συγνωμη για το κατεβατο.

Φρντ
Ογκομετρια FEDERAL..8βολο.

Το φυσιγγιο κλεισμενο ''ρελιασμενο'' στα 60,5

View attachment 66463
View attachment 66464

Το αμορτισερ του πατημενο.

View attachment 66465
Το αμορτισερ του απατητο.
View attachment 66466
View attachment 66467
Συνεχεια με ογκομετρια...
Φεντεραλ βλέπω και κλαίω!!!!!! Ευτηχως με έκανε να μπω να μπω στην ιδιογωμοσηo_O

Και εγω μαζί σου Νικο και ναι εννοειται οτι το βλέπω που δεν έχει καθόλου χωρο για να κλεισει αστέρι. Αλλα απο την αλλη σκέπτομαι οτι ειναι αδιανοητο να γραφει 2¾" και να ειναι 3" διοτι ολα τα οπλα δεν ειναι μαγκνουμ και αν καποιος τα παρει να τα ριξει με ενα οπλο με 70αρες θα λαμες θα εχει θεμα.

ΥΓ1. Καλα τα νουμερα που λενε πολλες φορες δεν ισχυουν. Ειχα σφαξει φεντεραλ 9βολο με συγγεντρωτηρα flitecontrol 00buck-8.4mm και βρηκα μεσα μπιλιες 8.1(νομιζω ειναι 0buck).

ΥΓ.2 Και κατι αλλο.....ολα οσα εχουν flitecontrol συγγεντρωτηρα και μπαινουν σε 2αδες οι μπιλιες ειναι 8.1mm. Ο λογος ειναι οτι η εσωτερικη διαμετρος του συγγεντρωτηρα ειναι 16.2 αν θυμαμαι ακριβως. Οποτε πως να χωρεσουν οι 8.4 αφου βγαινει η διαμετρος των 2 σφαιριδιων 16.8

Εγω τουλαχιστον αυτα καταλαβα απο 2 φυσιγγια που ειχα σφαξει.
Συγνωμη για το κατεβατο.

Μαικ για μενα το φυσιγγιο ειναι λαθος στημενο....φιλε !!
Με τοσο πατημενο αμορτισερ.....ουσιαστικα κατα την πυροδοτηση δεν εχει αμορτισερ....και ''εαν'' εχει
αυτο ειναι ελαχιστο !!!
Τετοιου ειδους αμορτισερ....μονο σταθερες αποδοσεις δεν εχουν....τα φυσιγγια μια ετσι ...μια γιουβετσι...
ειναι....και το υπογραφω αυτο...
Ριξε 5 ιδια φυσιγγια και θα το διαπιστωσεις φιλε μου !!!

Το ''λαθος'' που λες....ισχυει μονο για το δευτερο φυσιγγιο Λαμπη μου.....και μονο για μετρημα σε
ταχυτητες και στοχο.
Για να βγαλεις μια ογκομετρια δεν χρειαζεσαι 2 φυσιγγια φιλε !!!

Ογκομετρια FEDERAL σε 12/76 καλυκα .

View attachment 66475
View attachment 66476
View attachment 66477

10 ΧΙΛΙΟΣΤΑ κενο χωρο...και το κλεινει στα 60,5....Λογικο ''ακουγεται''...
Ωστοσο θα παρω μονο τα βολια του...και θα κλεισω ενα δικο μου με Τεκνα...... :)
Μαστρονικο,αν έχεις τον κάλυκα της φεντεραλ,κόψε κι έναν ευρωπαϊκό στο ίδιο ύψος που έχεις κομμένο τον πρώτο,βάλε την πυρίτιδα και συμπληρωμένο το κυαθιο στον πρώτο και κάνε το ίδιο και στον δεύτερο,να δούμε που φτάνει.

Μαστρονικο,αν έχεις τον κάλυκα της φεντεραλ,κόψε κι έναν ευρωπαϊκό στο ίδιο ύψος που έχεις κομμένο τον πρώτο,βάλε την πυρίτιδα και συμπληρωμένο το κυαθιο στον πρώτο και κάνε το ίδιο και στον δεύτερο,να δούμε που φτάνει.

Tον εκανα φυτιλια τον καλυκα Γιαννη μου . Τον εκοψα για να δω διαφορές με τον πυθμενα του Σεντιτ.
Εβγαλα ογκομετρια και σε καλυκα 68,5....την ανεβασα στην προηγουμενη σελιδα φιλε !!!

εικόνα_Viber_2023-02-07_22-09-55-159.jpg

Καλημέρα! Είχα σε μια σακούλα καψύλια cx2000 που είχα βγάλει από κάλυκες. Ανοίγω το κουτάκι και παρατηρώ τη σακούλα που τα είχα να έχει κιτρινίσει.
Την ανοίγω και παρατηρώ κάποια κομματάκια σαν χώμα.
Άδειασε κάτι προφανώς από τα καψύλια γιατί σε μερικά είχε φύγει η βαμμένη ταπα που έχουν στην τρύπα.
Οι ερωτήσεις είναι 2,τι είναι αυτό το υλικό και αν τα καψύλια είναι για πέταμα, εφόσον έχει φύγει αυτή η τάπα;
Σας ευχαριστω.
Ρίχτα. Έχω ρίξει τέτοια , αλλά όπως είπαν και οι άλλοι συνάδελφοι, μην ρισκάρεις σε μεγάλο θήραμα. Δεν θα έχεις πρόβλημα, εντάξει θα είναι.

IMG_20230208_091426.jpg
Καλημέρα λεβέντες.Η αναζήτηση λοιπόν έφερε ένα καλό αποτέλεσμα .Το σετ απ είναι cx2000 psb2 special 2,05x38gr 4B+2gr buffer(72βολια) drago14.
Βολή στα 40 μέτρα με kicks .35 και σχεδόν 100% συγκέντρωση ....μόνη εκκρεμότητα η μέτρηση της ταχύτητας ....
Και μια ερώτηση προς τους έμπειρους...
Το σετ απ κλείνει ψηλά δλδ 58,5 mm με σωστή συμπίεση στο βύσμα...μένουνε εκεί αν η ταχύτητα είναι ιδανική η συνεχίζουμε την αναζήτηση???

View attachment 66505
Καλημέρα λεβέντες.Η αναζήτηση λοιπόν έφερε ένα καλό αποτέλεσμα .Το σετ απ είναι cx2000 psb2 special 2,05x38gr 4B+2gr buffer(72βολια) drago14.
Βολή στα 40 μέτρα με kicks .35 και σχεδόν 100% συγκέντρωση ....μόνη εκκρεμότητα η μέτρηση της ταχύτητας ....
Το σετ απ κλείνει ψηλά δλδ 58,5 mm με σωστή συμπίεση στο βύσμα...μένουνε εκεί αν η ταχύτητα είναι ιδανική η συνεχίζουμε την αναζήτηση???
Μια χαρά δουλεύουν οι ισπανικές σε τέτοια ύψη κλεισίματος ειδικά αν φορτώνεις πυρίτιδα... Αν σου αρέσει η ταχύτητα μείνε εκεί... Δεν έχω άποψη από psb2 special οπότε δεν έχω γνώμη για τη συνταγή

View attachment 66505

Χωρις να ειμαι εμπειρος.....Μια χαρα το βρισκω.....Μακαρι να ειχα την πυριτιδα να στο μετραγα σε
ταχυτητες....
Οταν δοκιμαζεις σε στοχο....χωρις ταχογραφο....μέτρα διατρηση ωστε να εχουμε μια μετρηση και
να υπολογισουμε ταχυτητες !!!
Αυτο το Β2 να υποθεσω βολια 4/0 ??

Χωρις να ειμαι εμπειρος.....Μια χαρα το βρισκω.....Μακαρι να ειχα την πυριτιδα να στο μετραγα σε
ταχυτητες....
Οταν δοκιμαζεις σε στοχο....χωρις ταχογραφο....μέτρα διατρηση ωστε να εχουμε μια μετρηση και
να υπολογισουμε ταχυτητες !!!
Αυτο το Β2 να υποθεσω βολια 4/0 ??
Ναι το έγραψα λάθος πάνω στη βιασύνη γιατί η δοκιμή έγινε με -7 βαθμους...4/0 nickel

Ναι το έγραψα λάθος πάνω στη βιασύνη γιατί η δοκιμή έγινε με -7 βαθμους...4/0 nickel

Και παλι μια χαρα εισαι!!! Ετσι το βλεπω εγω....
Τωρα εαν εσενα σου αρεσει....στους αλλους περισσευει.....Στην επομενη δοκιμη μετρησε διατρηση...
και εαν ειναι στα 35 μετρα....θελεις τουλαχιστον 3 ποντους βιβλιο πισω απο το χαρτονι του στοχου !!

καλησπέρα σε όλους, είμαι 2 χρόνια ιδιογομωτης και εχω ασχοληθεί κυρίως με την mb 32 ,πριν λίγες μέρες ενας φίλος μου κυνηγός μου ζήτησε μια συνταγή περιεργη να του φτιάξω με 28 μπιλα και νουμερο 3 και έπαθα πλάκα εχετε καμιά άποψη πανω σε αυτό το θέμα?

καλησπέρα σε όλους, είμαι 2 χρόνια ιδιογομωτης και εχω ασχοληθεί κυρίως με την mb 32 ,πριν λίγες μέρες ενας φίλος μου κυνηγός μου ζήτησε μια συνταγή περιεργη να του φτιάξω με 28 μπιλα και νουμερο 3 και έπαθα πλάκα εχετε καμιά άποψη πανω σε αυτό το θέμα?

Το 28 μπιλα τι ειναι μονοβολο ??
Τα δε Ν3....Για ποσα γραμμαρια σκαγια σου ειπε ??

Μην την ''υποτιμας'' την ΜΒ32.....Στα σωστα γραμμαρια και δοσολογια....γαζωνει απο σκαγια -βολια -
μονοβολα !!! :)

Status
Not open for further replies.
Back