Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπερα παιδιά να ρωτησω αν γνωρίζει καποιος την ΜΒ36 στο 1,95χ36 με μισοταπα bioretabile 18 σε αστερι κλείσιμο ξερουμε ποσα μπαρ εχει το θελω για πέρδικα στο πλαγιοκανο??

Οπως το εχεις....κλειστο σε ρελι με τζαμακι Παναγιωτη...

εικόνα_Viber_2022-07-28_07-44-42-886.jpg

Κυριε Νικο σε 65,40 καλυκα το εχετε?

Επισεις να σου πω.....δεν ειναι σεταπ για εναρξη αυτο που εχεις....Το σεταπ που εχεις ειναι για ΚΡΥΟ.
Καλοκαιρινο σεταπ ειναι αυτο.....
Μπορεις εαν θελεις να το τροποποιησεις σε ρελιαστο...και θα εισαι οκ...

εικόνα_Viber_2021-11-29_12-05-38-193.jpg

εικόνα_Viber_2021-11-29_12-05-48-445.jpg

Καμιά ιδέα για αυξήσω την τριβή στην κολώνα της Lee;
Μετά από τόσα χρόνια που δουλεύει δεν μπορεί η μπάρα να σταθεί επάνω, ιδίως όταν είναι φορτωμένη με σκάγια και έχει μεγάλο βάρος επάνω, ο μοχλός πέφτει μόνος του προς τα κάτω και με δαιμονίζει. Καμιά ιδέα για να τον κάνω να στέκεται όρθιος όπως πρέπει;

Αλαγη ελατηριου
Σωστά. Προς τος παρόν το τράβηξα και το επιμήκυνα όσο γινόταν για να είναι λίγο πιο σφιχτό και όντως το κρατάει επάνω καλύτερα. Κάποια στιγμή πρέπει να βρω καινούργιο.

Last edited:
+ Ελαχιστα λιγοτερα bar στο 8* πτυχο....
Κ. Νίκο μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Στο βιβλίο του Χατζιωτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 8αστερο κλείσιμο προάγει ελαφρώς την αύξηση των πιέσεων. Και το βρίσκω λογικό αφού το 8στερο χρειάζεται περισσότερη πίεση για να ξεδιπλώσει.2022-07-3114.35.154940040370864118800.jpg

Κ. Νίκο μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Στο βιβλίο του Χατζιωτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 8αστερο κλείσιμο προάγει ελαφρώς την αύξηση των πιέσεων. Και το βρίσκω λογικό αφού το 8στερο χρειάζεται περισσότερη πίεση για να ξεδιπλώσει.View attachment 52387
Μαλον λιγοτερη,οσο περισοτερες ακτινες τοσο πιο εγκολα ξερελιαζη.νομος φυσικης

Μαλον λιγοτερη,οσο περισοτερες ακτινες τοσο πιο εγκολα ξερελιαζη.νομος φυσικης
Περίεργο μου φαίνεται. Έχει περισσότερα τσακίσματα να ανοίξουν-ξεδιπλωσουν και άρα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Τον έχεις ευχερο αυτό τον νόμο να τον διαβάσω για να το διασταυρώσω γιατί δεν το θυμάμαι. Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω απλά μου φαίνεται παράξενο.

Περίεργο μου φαίνεται. Έχει περισσότερα τσακίσματα να ανοίξουν-ξεδιπλωσουν και άρα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Τον έχεις ευχερο αυτό τον νόμο να τον διαβάσω για να το διασταυρώσω γιατί δεν το θυμάμαι. Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω απλά μου φαίνεται παράξενο.
Το λογικό είναι ότι όταν πολυμερίζεται σε περισσότερα κομμάτια το πλαστικό του κάλυκα θα έχει μικρότερη αντίσταση στα λιγότερα bar το οκταστερο από το Εξάστερου το τετραστερο κλπ...... Αυτή την εξήγηση δίνω με το δικό μου μυαλο...... Δεν παίρνω κι όρκο......

Έχει περισσότερα τσακίσματα αλλά με μικρότερο βάθος το κάθε ένα. Κι εγώ πιστεύω όσες περισσότερες οι πτυχές τόσο πέφτουν οι πιέσεις.

Δηλαδή αν δίπλωνα έναν κάλυκα στα δύο θα είχε περισσότερη αντίσταση από ότι έχει στο 8στερο;

Λίγο περίεργο μου φαίνεται.

Όλα αυτά που λέτε έχουν μια λογική αλλά δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Ο κάλυκας έχει μνήμη και άρα απαιτείται περισσότερη ενέργεια να ξεδιπλώσεις 8 τσακίσματα σε σχέση με 6 η λιγότερα. Μην μπερδεύετε το τσάκισμα είναι η γραμμουλα που κάνει το μαχαιράκι. Όλη η υπόλοιπη επιφάνεια στο αστέρι δεν αλλοιώνεται και δεν χρειάζεται ενέργεια για να ξεδιπλώσει αφού δεν έχει διπλωθεί. Όπως ένα χαρτί αν το διπλώσεις στα 2 μόνο στο σημείο που έχει την γραμμή της τσακισης έχει υποστεί μεταβολή. Το υπόλοιπο χαρτί είναι ίσιο όπως ήταν και πριν. Αρκεί να ξεδιπλώσεις αυτή την γραμμή της τσακισης για να το επαναφέρεις. Το ίδιο και στον καλυκα. Το μόνο που έχει μια λογική είναι ότι με την τσακιση στον καλυκα ίσως αδυνατίζει το πλαστικό. Αλλά και πάλι χρειάζεται ενέργεια για να ξεδιπλώσεις την κάθε τσακιση. Και στο 8στερο έχουμε περισσότερες τσακισεις. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ και πιστεύω ότι το 8στερο ανεβάζει περισσότερη πίεση. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Status
Not open for further replies.
Back