Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αυτό που με προβληματίζει όμως περισσότερο είναι ότι αγοράζεις ένα βιβλίο που μάλιστα έχουν βγει και 2-3 version και αν μη τι άλλο περιμένεις να έχει εγγυρες πληροφορίες μέσα. Όχι να γράφει μπούρδες.

Τα περη μπουρδας ειναι σχετηκο.για κλησε 1 τετραστερο και 1 οκταστερο και κανε δικημη ναδης.στα ειδια ακρηβος υληκα.οπως επησης για το μαλινο οτη ειναι ημηδιασπορας.για δοκιμασε σε φουλ οτη κιαθιο θες και κοντραρετο με το μαλινο ναδεις

Τα περη μπουρδας ειναι σχετηκο.για κλησε 1 τετραστερο και 1 οκταστερο και κανε δικημη ναδης.στα ειδια ακρηβος υληκα.οπως επησης για το μαλινο οτη ειναι ημηδιασπορας.για δοκιμασε σε φουλ οτη κιαθιο θες και κοντραρετο με το μαλινο ναδεις
Έχω μπερδευτεί πολύ. Μάλλον θα το κάνω πείραμα με ζυγαριά να δω σε πόσα κιλά πίεση θα ξερελιαστει το καθένα.

Για το μάλλινο το ξέρω ότι κακώς το αναφέρουν σαν ημιδιασπορας. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό. Ίσως το παραφορτωναν στην πυρίτιδα και τα σκορπούσε

Κ. Νίκο μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Στο βιβλίο του Χατζιωτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 8αστερο κλείσιμο προάγει ελαφρώς την αύξηση των πιέσεων. Και το βρίσκω λογικό αφού το 8στερο χρειάζεται περισσότερη πίεση για να ξεδιπλώσει.View attachment 52387
Λιγότερη αντίσταση το 8* καί λιγότερα bar -V
Μήν φανταστείς όμως τρομερές διαφορές .

Κ. Νίκο μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Στο βιβλίο του Χατζιωτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 8αστερο κλείσιμο προάγει ελαφρώς την αύξηση των πιέσεων. Και το βρίσκω λογικό αφού το 8στερο χρειάζεται περισσότερη πίεση για να ξεδιπλώσει.View attachment 52387

Ειναι λαθος ....!!

Λιγότερη αντίσταση το 8* καί λιγότερα bar -V
Μήν φανταστείς όμως τρομερές διαφορές .

Για μενα σωστα τα λετε !!!

Για μενα σωστα τα λετε !!!
Eκτός απο τα αποτελέσματα δοκιμών σε ίδια set up υπάρχει καί πείραμα που έκανε
ο Γιάννης Γκ. που αποδείκνυε σε δυναμόμετρο ότι το 6* ήθελε περισσότερη δύναμη ν'ανοίξει
απο αντίστοιχο 8* με ίδιο βάθος ρελιού καί ίδιο κάλυκα καί τα δυό .
Δέν το θυμάσαι ;

Eκτός απο τα αποτελέσματα δοκιμών σε ίδια set up υπάρχει καί πείραμα που έκανε
ο Γιάννης Γκ. που αποδείκνυε σε δυναμόμετρο ότι το 6* ήθελε περισσότερη δύναμη ν'ανοίξει
απο αντίστοιχο 8* με ίδιο βάθος ρελιού καί ίδιο κάλυκα καί τα δυό .
Δέν το θυμάσαι ;

Ναι....και πολυ καλα μαλιστα!!!
Γι' αυτο ημουν και κατηγορηματικος....οτι αυτο που γραφει το βιβλιο ειναι λαθος !!!

Έχω μπερδευτεί πολύ. Μάλλον θα το κάνω πείραμα με ζυγαριά να δω σε πόσα κιλά πίεση θα ξερελιαστει το καθένα.

Για το μάλλινο το ξέρω ότι κακώς το αναφέρουν σαν ημιδιασπορας. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό. Ίσως το παραφορτωναν στην πυρίτιδα και τα σκορπούσε

Μην κανεις τον κοπο Μανωλη μου !! Αυτα τα ''πειραματα'' και οι αποριες εχουν γινει... και εχουν λυθει ...
πολυ πριν να ασχοληθεις εσυ με την ιδιογομωση φιλε μου !!

Status
Not open for further replies.
Back