Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Mάλλινη ξέχασε το .
Set up με το πιο μαλακό βύσμα θάναι .
Μάλλον gualandi SG -biorientabile

Τιποτα μην αποκλειεις.....Η ''παντενταρισμενη'' μαλλινη σε 19,8 -20 χιλιοστα σωληνα για να περασει
με το χερι θελει πολυ ''ζορι''....
Τωρα τι θα κανει μεσα στην καννη δεν ξερω..πρεπει να δοκιμαστει .

Last edited:
Δεν θα ήταν καλύτερα να συγκρίνετε πρώτα με κύλινδρο και μετά τα ίδια φυσιγγια με φουλ ; Έτσι θα φανεί (αν υπάρχει) η διαφορά στενού- φαρδιου αυλού και κωνων, γιατί είναι στατιστικά διαπιστωμένο ότι με μακρύ κώνο το μισό πχ τσοκ αποδίδει σαν φουλ και το 1/4 σαν μισό, για το αν αλλάζει το φουλ δεν είμαι σίγουρος.

Βησμα Πασπαρτου για ολλους τους άυλου είναι του καρδαρα από 18,2 μεχρει 18,8 που έχω ρίξει κανένα προβλημα

Εμπειρικα το λες....απο αυτα που εχεις δει στον κυνηγοτοπο....ή το εχεις μετρησει Ηλια ???
Και τι διαφορα εχει του Καρδαρα απο τον SG ??

Εμπειρικα το λες....απο αυτα που εχεις δει στον κυνηγοτοπο....ή το εχεις μετρησει Ηλια ???
Και τι διαφορα εχει του Καρδαρα απο τον SG ??
Εμπειρικά νικο θεωρό του καρδαρα λίγο ποιο μαλακό από τον sg… έχω ρίξει χιλιάδες τέτοια βυσματα και με το μπαικαλ και με το μπερετα και με την μαξους..

Εμπειρικά νικο θεωρό του καρδαρα λίγο ποιο μαλακό από τον sg… έχω ρίξει χιλιάδες τέτοια βυσματα και με το μπαικαλ και με το μπερετα και με την μαξους..

ΟΚ...Χωρις να αμφισβητω τα οσα λες...Σημασια εχει τι θα πει ο ταχογραφος και ο στοχος στο ιδιο
φυσιγγιο και τι αποκλισεις θα υπαρχουν...εαν υπαρχουν.

Φτιάξε απλά ένα καλό φυσίγγι.
Δεν θα έχει διαφορές ...

Αυτο θελω να δω....Απο το ''κλασικο'' φυσιγγιο εαν εχει διαφορες με το τροποποιημενο ,,,,Και αν εχει
ποιες ειναι αυτες ( ? ) εννοω θα ειναι μεγαλυτερες ή μικροτερες του 3% Βασιλη !!

Ενδιαφέρον θα έχει ένα φυσηγγι με sg και ένα με καρδαρα να δουμε τι θα βγει
ΟΚ...Χωρις να αμφισβητω τα οσα λες...Σημασια εχει τι θα πει ο ταχογραφος και ο στοχος στο ιδιο
φυσιγγιο και τι αποκλισεις θα υπαρχουν...εαν υπαρχουν.

Αυτο θελω να δω....Απο το ''κλασικο'' φυσιγγιο εαν εχει διαφορες με το τροποποιημενο ,,,,Και αν εχει
ποιες ειναι αυτες ( ? ) εννοω θα ειναι μεγαλυτερες ή μικροτερες του 3% Βασιλη !!
Δεν χρειάζεται να ρίξουμε με 10 όπλα.
Ένα με στενό αυλό και μικρό κώνο και ένα με φαρδύ αυλό και μακρύ κώνο πχ (maxus 1).
4 πανομοιότυπα φυσίγγια ... 2 από το καθένα.
Συγκέντρωση και διάτρηση και τέλος.

Δεν χρειάζεται να ρίξουμε με 10 όπλα.
Ένα με στενό αυλό και μικρό κώνο και ένα με φαρδύ αυλό και μακρύ κώνο πχ (maxus 1).
4 πανομοιότυπα φυσίγγια ... 2 από το καθένα.
Συγκέντρωση και διάτρηση και τέλος.
Έχει γίνει ανάλογη δοκιμή με ιδιογομωμενα φυσίγγια 32 γρμ.
Τόσο σε συγκέντρωση όσο και διάτρηση υπερτερούσαν όπλα με αυλό 18,3-4.
Απείραχτα,εκτός από μια Μπενελα.
Μπορεί με περισσότερα γραμμάρια να άλλαζε το αποτέλεσμα...

Απείραχτα,εκτός από μια Μπενελα.

Ωραιος !!! Μπραβο ρε Γιαννη !!! Εαν δοκιμασουμε και στα 40 γραμμαρια....''καθαρισαμε''....φιλε !!!
Θα ξερουμε τι ''παιζει''....

Ωραιος !!! Μπραβο ρε Γιαννη !!! Εαν δοκιμασουμε και στα 40 γραμμαρια....''καθαρισαμε''....φιλε !!!
Θα ξερουμε τι ''παιζει''....
Αφού θα κάνεις την δοκιμή,δοκίμασε με εύρος φυσιγγίων.
Ότι αποτέλεσμα και να βγει θα αφορά στα ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΆΖΕΙΣ!
Ωστόσο είναι μια ένδειξη.🙂

Αφού θα κάνεις την δοκιμή,δοκίμασε με εύρος φυσιγγίων.
Ότι αποτέλεσμα και να βγει θα αφορά στα ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΆΖΕΙΣ!
Ωστόσο είναι μια ένδειξη.🙂

Εχετε δοκιμασει τα 32 γραμμαρια....Εαν δοκιμασω στα 40...αντε και στα 50...γραμμαρια θα ειναι οκ.
Εαν αρχισω 34 -36 - 38 -40 -42 - 44 - 46 - 48 -50.....Εφαγε η φακη το λαδι Γιαννη μου !!! :D

Εχετε δοκιμασει τα 32 γραμμαρια....Εαν δοκιμασω στα 40...αντε και στα 50...γραμμαρια θα ειναι οκ.
Εαν αρχισω 34 -36 - 38 -40 -42 - 44 - 46 - 48 -50.....Εφαγε η φακη το λαδι Γιαννη μου !!! :D
Κοίτα να κάνουν δουλειά. Μην φτιάξεις τίποτα φόλες. Ξέρεις εσύ.:)

Μετρήσατε συγκεντρώσεις και διατρήσεις ?
Πόσο περίπου υπερτερούσαν ?
Κάτω ή πάνω από 5% ?
Για εμένα αυτό είναι το όριο σε φυσίγγι ιδιογόμωσης.
Μπορεί αλλά χλωμό το βλέπω ... είδομεν.

Κοίτα να κάνουν δουλειά. Μην φτιάξεις τίποτα φόλες. Ξέρεις εσύ.:)

Ειμαι των ακρων.....η θα βγαζω ''διαμαντια''.....η και γαμω τις φολες...οπως με την PSB2 σπεσιαλ!!! :D :cool:

Πατενταρισα γνησια μαλλινη....19 χιλιοστα μπαινει στον καλυκα ..21,5 γινεται οταν βγει απο τον καλυκα..
λογικα και οι μολυβδωσεις περιπατο πανε ΕΑΝ δουλεψει !!!:rolleyes::D

Η φουστες απο τι ολες τις μισοταπες ειναι καλες στην εμφραξη του αποσπωμενου πατου....Σαν βυσματα
με οτι τσοκ και τους βαλεις τα 50 μετρα δεν τα ''εχεις''....εννοω να τα εχεις με ενα 60% συγκεντρωση Μητσο.
Το εχω στημενο με τετοια φουστα...οπως και με πατενταρισμενη μαλλινη...
Θα δω τι θα δωσουν...
Ρε Νικο να φτιαξεις ενα φυσιγγι πασπαρτου δεν ειπες ; Τα μετρα που κολανε τωρα ;; Με μισοταπα εχω βγαλει πιο κλειστες τουφεκιες απο τις μαλινες και ντιανα , οποτε μην λες ποτε!ποτε

32 και 50 για να φανούν και να μεγεθυνθούν οι διαφορές.
Θέλουμε νούμερα, όχι μεγαλύτερο και μικρότερο ... εκτός αν έχει μετρήσει ο Γιάννης, οπότε βάρα 40 και 50.
:cool:

Status
Not open for further replies.
Back