Έτσι μπράβο, φορτώστε να έχει ενδιαφέρον.οπότε βάρα 40 και 50.

Έτσι μπράβο, φορτώστε να έχει ενδιαφέρον.οπότε βάρα 40 και 50.
10-12% διαφορά στην διάτρηση και γύρω στο 10% σε συγκέντρωση.Μετρήσατε συγκεντρώσεις και διατρήσεις ?
Πόσο περίπου υπερτερούσαν ?
Κάτω ή πάνω από 5% ?
Για εμένα αυτό είναι το όριο σε φυσίγγι ιδιογόμωσης.
Μπορεί αλλά χλωμό το βλέπω ... είδομεν.
Καλησπέρα!Καλημέρα Γιάννη![]()
Ρε Νικο να φτιαξεις ενα φυσιγγι πασπαρτου δεν ειπες ; Τα μετρα που κολανε τωρα ;; Με μισοταπα εχω βγαλει πιο κλειστες τουφεκιες απο τις μαλινες και ντιανα , οποτε μην λες ποτε!ποτε
Μεγάλα μου φαίνονται τα νούμερα.10-12% διαφορά στην διάτρηση και γύρω στο 10% σε συγκέντρωση.
Απ'οτι θυμάμαι...
Είναι και κάπου εδώ μέσα δημοσιευμένη η δοκιμή,θέλει ψαξιμο!![]()
Θα έχεις ... γιατί δεν θα είναι μετρημένα τα τσοκ και ειδικά οι αυλοί.και αναλογα το τσοκ να μην εχω αποκλισεις.
Λιγο δυσκολο να βγει σεταπ ίδιο με αυτα τα 2 βυσματα...διοτι οι s.g. τυγχανει, να ανεβαζουν πιο ψιλα την ογκομετρια.Ενδιαφέρον θα έχει ένα φυσηγγι με sg και ένα με καρδαρα να δουμε τι θα βγει
Γύρο στα 80€ αν θυμάμαι καλά πάει ο κωνοςΗ μόνη δοκιμή που δεν αμφισβητειται είναι βολές με στενό αυλό και κοντό κώνο και με ίδιο φυσίγγι σε ίδιες συνθήκες μετά από διεύρυνση αυλού και κατόπιν τρίτη δοκιμή με επιμήκυνση του κώνου. Με ένα φτηνό μονοκαννο πόσο κοστίζει όλο αυτό ;
μου αρεσει που το πας ευγενικά γυρω γυρω , απο τα λιγα που ξερω θα ρίξετε βρε παλικάρια με ενα μονοκαννο baikal με 18,2 και φουλ 40γρ και δεν θα δειτε καμια διάφορα?ακομα κιαν δουλεψεις πυρίτιδα μεγαλητερης προοδευτικοτητας πχ sp2 παλι δεν ειναι σίγουρο πως θα σώσεις την κατάσταση .πολυς κόσμος εχει τέτοια οπλα στο φόρουμ καντε μια ερώτηση δουλεύει κάνεις τέτοια φορτια?Η μόνη δοκιμή που δεν αμφισβητειται είναι βολές με στενό αυλό και κοντό κώνο και με ίδιο φυσίγγι σε ίδιες συνθήκες μετά από διεύρυνση αυλού και κατόπιν τρίτη δοκιμή με επιμήκυνση του κώνου. Με ένα φτηνό μονοκαννο πόσο κοστίζει όλο αυτό ;
Πάντα τεκμηριωμένος αλλά ......Η μόνη δοκιμή που δεν αμφισβητειται είναι βολές με στενό αυλό και κοντό κώνο και με ίδιο φυσίγγι σε ίδιες συνθήκες μετά από διεύρυνση αυλού και κατόπιν τρίτη δοκιμή με επιμήκυνση του κώνου. Με ένα φτηνό μονοκαννο πόσο κοστίζει όλο αυτό ;
Ειλικρινά δεν νομίζω ότι τα πολλά γραμμάρια θα πάνε διαφορετικά από τα λίγα είτε σε στενό αυλό είτε σε φαρδύ. Και εγώ, όπως πολλοί εδώ μέσα, δεν είμαι πεπεισμένος ότι ο ένας ή ο άλλος αυλός υπερέχει σε διάτρηση, ή συγκέντρωση, αυτό γιατί όλες οι συγκρίσεις γίνονται με διαφορετικές κάννες και είναι βέβαιο ότι οι διαφορές στις διαστάσεις θαλαμης και κώνου είναι ακόμη πιο σημαντικές από του αυλού. Σωστά μάντεψες ότι έχω το μονοκαννο μπαικαλ υπόψιν σαν το ιδανικό όπλο για την δοκιμή, ανθεκτικό, με πολύ καλά κατασκευασμενη κάννη και με χοντρά τοιχώματα που μπορούν να δεχτούν διεύρυνση μέχρι και τα 19 εκατοστά. Αν βρεθεί ένα τέτοιο με κοντό κώνο και αυλό στο 18,2 είμαι πρόθυμος να τσονταρω και εγω για να γίνει η δοκιμή (νομίζω δεν χρειάζονται πολλά φυσίγγια, ένα 32 γραμμάρια με μισοταπα και ένα 36γρ με συγκεντρωτήρα και μέσες ταχύτητες είναι αρκετά), ΑΝ δούμε υπολογισιμες διαφορές πριν την διεύρυνση και μετά, θα είναι πολύτιμη γνώση που δεν προσφέρεται από καμία πηγή.μα
μου αρεσει που το πας ευγενικά γυρω γυρω , απο τα λιγα που ξερω θα ρίξετε βρε παλικάρια με ενα μονοκαννο baikal με 18,2 και φουλ 40γρ και δεν θα δειτε καμια διάφορα?ακομα κιαν δουλεψεις πυρίτιδα μεγαλητερης προοδευτικοτητας πχ sp2 παλι δεν ειναι σίγουρο πως θα σώσεις την κατάσταση .πολυς κόσμος εχει τέτοια οπλα στο φόρουμ καντε μια ερώτηση δουλεύει κάνεις τέτοια φορτια?
κακως τσίμπησα και εγραψα μιας και με τις δοκιμες ποτε δεν το ειχα,δεν ειμαι του δόγματος οτι ολλα ειναι το ιδιο και δεν παρουσιάζουν διάφορα τουλαχιστον στο κυνήγι.η ερώτηση παραμένει ποσοι κάτοχοι του baikal ρίχνουν 40γρ με αυτο το οπλο .Ειλικρινά δεν νομίζω ότι τα πολλά γραμμάρια θα πάνε διαφορετικά από τα λίγα είτε σε στενό αυλό είτε σε φαρδύ. Και εγώ, όπως πολλοί εδώ μέσα, δεν είμαι πεπεισμένος ότι ο ένας ή ο άλλος αυλός υπερέχει σε διάτρηση, ή συγκέντρωση, αυτό γιατί όλες οι συγκρίσεις γίνονται με διαφορετικές κάννες και είναι βέβαιο ότι οι διαφορές στις διαστάσεις θαλαμης και κώνου είναι ακόμη πιο σημαντικές από του αυλού. Σωστά μάντεψες ότι έχω το μονοκαννο μπαικαλ υπόψιν σαν το ιδανικό όπλο για την δοκιμή, ανθεκτικό, με πολύ καλά κατασκευασμενη κάννη και με χοντρά τοιχώματα που μπορούν να δεχτούν διεύρυνση μέχρι και τα 19 εκατοστά. Αν βρεθεί ένα τέτοιο με κοντό κώνο και αυλό στο 18,2 είμαι πρόθυμος να τσονταρω και εγω για να γίνει η δοκιμή (νομίζω δεν χρειάζονται πολλά φυσίγγια, ένα 32 γραμμάρια με μισοταπα και ένα 36γρ με συγκεντρωτήρα και μέσες ταχύτητες είναι αρκετά), ΑΝ δούμε υπολογισιμες διαφορές πριν την διεύρυνση και μετά, θα είναι πολύτιμη γνώση που δεν προσφέρεται από καμία πηγή.
To λάθος που κάνετε είναι τ'ότι βάζετε πάνω απ'όλα την λογική .Προχθές μέτρησα την διάμετρο σε όλα τα βύσματα και μισοταπες που έχω αγοράσει για ιδιογομωση και σχεδόν όλα ήταν 18,2-18,4 mm με κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπως πχ του Ηλιοπούλου που έφτανε τα 18,6 mm. Οπότε λογικό είναι τα περισσότερα φυσίγγια να πηγαίνουν καλύτερα σε αυλο 18,3-18,4.
Ειδικά την mp153 που ειναι βαρύ όπλο καρτερατζιδικο πιστεύω αρκετοί. Προσωπικά στον λαγό έφτανα και τα 40γρ με το πλαγιοκαννο της Baikal.ποσοι κάτοχοι του baikal ρίχνουν 40γρ με αυτο το οπλο .
Υποτηθεται οτι οι φουστες διογκονονται και κλεινουν την κανη γιαυτο λεω οτι οι μεγαλες φουστες κανουν σωστη δουλειαΠροχθές μέτρησα την διάμετρο σε όλα τα βύσματα και μισοταπες που έχω αγοράσει για ιδιογομωση και σχεδόν όλα ήταν 18,2-18,4 mm με κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπως πχ του Ηλιοπούλου που έφτανε τα 18,6 mm. Οπότε λογικό είναι τα περισσότερα φυσίγγια να πηγαίνουν καλύτερα σε αυλο 18,3-18,4.
Εγω με το ποζε ριχνω πυρινηκες βομβες !! Μεχρι και 44 γρ δραμια με ταχυτητες κοντα στα 500 μ/δ !!!!Ειδικά την mp153 που ειναι βαρύ όπλο καρτερατζιδικο πιστεύω αρκετοί. Προσωπικά στον λαγό έφτανα και τα 40γρ με το πλαγιοκαννο της Baikal.
το πλαγιο και η 153 με 18,2 ειναι?Ειδικά την mp153 που ειναι βαρύ όπλο καρτερατζιδικο πιστεύω αρκετοί. Προσωπικά στον λαγό έφτανα και τα 40γρ με το πλαγιοκαννο της Baikal.