Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ωραιες τουφεκιες Αρη !!!
Πολυ ωραιο και εντυπωσιακο το 4ρι της Μαξους!!! Τι συσφιξη εχει φιλε ??
3/10 (0,28 για την ακρίβεια σε 18,7 αυλό), οριακά 4αρι, αλλά της έχει ταιριάξει, ρίχνει με όλα τα φυσίγγια σφιχτα... Ανάλογο είναι κ το 4αρι της v3 που δοκίμαζα κ το 4αρι της α400...

18,5/6 δείχνει το πάχημέτρο μου Στην δικιά μου μαξους νικο αν μέτραο σωστά (μπορι να κανο λάθος το ποιο πιθανό)

Ευχαριστω Ηλια...18,10 βγαζω με το παχυμετρο το 4ρι της Μπερετα...αλλα και εγω μαλλον λαθος
μετραω !!!

3/10 (0,28 για την ακρίβεια σε 18,7 αυλό), οριακά 4αρι, αλλά της έχει ταιριάξει, ρίχνει με όλα τα φυσίγγια σφιχτα... Ανάλογο είναι κ το 4αρι της v3 που δοκίμαζα κ το 4αρι της α400...

Ποτε δεν καταλαβα τι παιζει με τις συσφιξεις των τσοκ...
Μετραω το Βοιτο...εχει σταθερο 1* - 3* ..παλι το παχυμετρο ''χορευει''....και ακρη δεν βγαζω...
Τελικα μονο με τσοκομετρο θα βγαλω ακρη....

18,4 δεν είναι το όπλο σου? Σωστά μετράς, τόσο είναι στη Beretta

Το Βοιτο που εαν δεν μετραω λαθος μου δινει στο 3* αστρα 17,8....βγαζει αυτην την τουφεκια..
στα 30 μετρα.

εικόνα_Viber_2022-05-11_19-42-20-006.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-11_19-42-26-908.jpgεικόνα_Viber_2022-05-11_19-42-33-685.jpg

Και η Μπενελι ...χωρις να ξερω τι συσφιξη εχει στα 3* αστρα...αυτην την τουφεκια..

εικόνα_Viber_2022-05-13_10-44-30-959.jpg
εικόνα_Viber_2022-05-13_10-44-37-627.jpg
Δεν εχω δοκιμασει με 4* αστρα για να εχω εικονα με την Μπενελι...
Ωστοσο το 4ρι της Μαξαμ ....πολυ εντυπωσιακο !!! :cool:

Ποτε δεν καταλαβα τι παιζει με τις συσφιξεις των τσοκ...
Μετραω το Βοιτο...εχει σταθερο 1* - 3* ..παλι το παχυμετρο ''χορευει''....και ακρη δεν βγαζω...
Τελικα μονο με τσοκομετρο θα βγαλω ακρη....
Αν το δουλέψεις λίγο σταθερά το παχυμετρο στην άκρη του τσοκ θα βγάλεις άκρη, εδώ κάνεις άλλα κ άλλα... Μπορεί να μην μετρήσεις το δέκατο του χιλιοστού αλλά θα μετρήσεις σωστά με μια μικρή απόκλιση...

Οι σύσφιξεις των τσοκ είναι η διαφορά μεταξύ αυλού κ διάμετρος στομίου τσοκ...

Πρέπει να ξέρεις τι διάμετρο του αυλού σου... Αρκετοί τις μετράνε κ σε οπλουργους κ δεν μένουν σε αυτό που γράφει η κάνη...
Από εκεί κ πέρα... Εγω (αλλά κ γενικά) ονοματιζω τα Τσοκ όχι με βάση τι γράφουν επάνω, αλλά με βάση τη διαφορά μεταξύ αυλού κ στομίου...

Ο κύλινδρος είναι 0 έως 1/10
Τα 4άστρα 2 έως 3/10
Το Lm 4/10
Το 3αρι 5/10
Το im 6/10
Tα δύο άστρα 7 έως 8/10
Το φουλ 9 έως 10-10

Αν το Boito έχει 18,3 αυλό κ εσύ μετράς 17,8 την έξοδο του τσοκ τότε έχει σύσφιξη 18,3-17,8= 0,5 η 5/10 άρα 3αρι...
Αν ο αυλός ήταν 18,5 θεωρητικά τότε η μία κανη θα ήταν 18,5-17,8= 0,7 η 7/10 άρα δύο άστρα...
Κ πάει λέγοντας...

Στο έγραψα απλοϊκά κ γρήγορα, ελπίζω να σε βοήθησα να το καταλάβεις...

Βέβαια αυτά είναι περισσότερο χρήσιμα στις συγκρίσεις όπλων, στις αποδόσεις των φυσιγγίων κ κατά πόσο συμβαδίζουν με τις αναμενόμενες κτλ, εσύ που φτιάχνεις κουστούμια στις κάνες σου μικρή σημασία έχουν...

Στην μαξους δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα μαμα τσοκ τα Carlson που πήρα από περιέργεια τα αγόρασα …. ΝΙΚΟ για αυτό φωνάζουμε ότι δεν είναι ολλα τα οπλα ίδια ( χωρίς ίχνος αντιπαραθέσεις εντελος φιλικά το γράφω ) να ξέρεις την γνώμη σου και άλλον παιδιών την σέβομαι και ας διαφωνο

Μαστρονικο,για να βγάλεις συμπέρασμα πρέπει να γνωρίζεις την διάμετρο του αυλού.
Για να έχεις τουλάχιστον το ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ.
Η απόδοση,είναι άλλο φαϊ...

Εγω το αποτελεσμα κοιταω....Ολα τα αλλα Γιαννη μου επονται...για να μην σου πω οτι μου ειναι και
αδιαφορα φιλε !!!

Αν το δουλέψεις λίγο σταθερά το παχυμετρο στην άκρη του τσοκ θα βγάλεις άκρη, εδώ κάνεις άλλα κ άλλα... Μπορεί να μην μετρήσεις το δέκατο του χιλιοστού αλλά θα μετρήσεις σωστά με μια μικρή απόκλιση...

Οι σύσφιξεις των τσοκ είναι η διαφορά μεταξύ αυλού κ διάμετρος στομίου τσοκ...

Πρέπει να ξέρεις τι διάμετρο του αυλού σου... Αρκετοί τις μετράνε κ σε οπλουργους κ δεν μένουν σε αυτό που γράφει η κάνη...
Από εκεί κ πέρα... Εγω (αλλά κ γενικά) ονοματιζω τα Τσοκ όχι με βάση τι γράφουν επάνω, αλλά με βάση τη διαφορά μεταξύ αυλού κ στομίου...

Ο κύλινδρος είναι 0 έως 1/10
Τα 4άστρα 2 έως 3/10
Το Lm 4/10
Το 3αρι 5/10
Το im 6/10
Tα δύο άστρα 7 έως 8/10
Το φουλ 9 έως 10-10

Αν το Boito έχει 18,3 αυλό κ εσύ μετράς 17,8 την έξοδο του τσοκ τότε έχει σύσφιξη 18,3-17,8= 0,5 η 5/10 άρα 3αρι...
Αν ο αυλός ήταν 18,5 θεωρητικά τότε η μία κανη θα ήταν 18,5-17,8= 0,7 η 7/10 άρα δύο άστρα...
Κ πάει λέγοντας...

Στο έγραψα απλοϊκά κ γρήγορα, ελπίζω να σε βοήθησα να το καταλάβεις...

Βέβαια αυτά είναι περισσότερο χρήσιμα στις συγκρίσεις όπλων, στις αποδόσεις των φυσιγγίων κ κατά πόσο συμβαδίζουν με τις αναμενόμενες κτλ, εσύ που φτιάχνεις κουστούμια στις κάνες σου μικρή σημασία έχουν...

Σε ευχαριστω πολυ Αρη..
Το τελευταιο που εγραψες....εκει ολο το ''ζουμι '' φιλε !!!

Στην μαξους δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα μαμα τσοκ τα Carlson που πήρα από περιέργεια τα αγόρασα …. ΝΙΚΟ για αυτό φωνάζουμε ότι δεν είναι ολλα τα οπλα ίδια ( χωρίς ίχνος αντιπαραθέσεις εντελος φιλικά το γράφω ) να ξέρεις την γνώμη σου και άλλον παιδιών την σέβομαι και ας διαφωνο

Παντα φιλικα Ηλια....Ουτε χωραφια εχουμε να μοιρασουμε....
Και εγω σεβομαι....ασχετα εαν διαφωνω φιλε !!!

Για να βρείτε την εσωτερική διάμετρο ενός σωλήνα με το παχύμετρο υπάρχουν δυο τρόποι.
1)Μετρήστε από την εσωτερική μεριά του σωλήνα αρκετές φορές και κρατήστε την μεγαλύτερη μέτρηση που πήρατε σαν πιο σωστή. 2)Διαφορετικά μετρήστε αρκετές φορές την εξωτερική διάμετρο του σωλήνα που ίσως ειναι πιο εύκολο, κρατήστε την μικρότερη μέτρηση που πήρατε σαν πιο σωστή και στην συνέχεια , αφαιρέστε δύο φορές το πάχος του σωλήνα.

Διαφορετικά χρειάζεται κυλινδρόμετρο.

Status
Not open for further replies.
Back