Δεν χρειάζεται να το ανασύρεις εσύ από κάπου. Αυτό το κάνει αυτόματα το λειτουργικό σύστημα της συσκευής που λειτουργείς.Βασίλη μάλλον δεν κατάλαβες, αυτό που λέει ο Μανώλης είναι, δεν μπορώ να ανασυρω από το πρόχειρο αυτό που βλέπω για να το επικολλησω εδώ.
Ευχαριστούμε το ξέραμε οτι τα μπερεττα έχουν τις καλύτερες κάννες άλλη μια δοκιμήΚατάφερα να το βρω και το αντιγράφω: μία δοκιμή με το ίδιο φυσίγγι ιδιογομωσης με δέκα φυσίγγια με κάθε όπλο και αυτοί είναι οι μέσοι όροι. Beretta A400 xplor light 71cm * 18,6 αυλός, v0 400 m/s. Fabarm xlr5 71* 18,7. 405. Beretta A400 71 * 18,6 397 . Browning maxxus 71* 18,8. 405 . Benelli 121 κάννη franchi 70* 18,3 410 . Benelli 121 κάννη saint Etienne 70** 405. Πλαγιοκανο Beretta 76* 18,4. 410 . Breda Ermes 72* 18,4. 405 . Beretta greystone κάννη χειροποίητη με τσοκ 16 cm 74 * 18,2 410 . Beretta greystone 71** 18,2 410 . Το φυσίγγι νομίζω ήταν με μισοταπα.
Βέβαια δεν ξέρουμε και τι κώνο έχει το κάθε όπλο αλλά οπως βλέπεις ο στενότερος αυλός και οι μακρύτερες κάννες δίνουν ελάχιστα μεγαλύτερες ταχύτητες. Μικροδιαφορές βέβαια που δεν αξίζει να τις συζητάμε αλλά υπάρχουν. Αλλά είναι και η απόδειξη σε προηγούμενη κουβέντα που είχαμε κάνει ότι οι τριβές λόγο στενότερου αυλού δεν επηρεάζουν τόσο πολύ την ταχύτητα διότι λόγο ακτινικών δυνάμεων τριβές έχουμε και στους διευρυμένους αυλούς. Οπότε η παραπάνω πίεση λόγο μειωμένης χωριτικότητας επηρεάζει περισσότερο από ότι φαίνεται. Διαφορετικά στο πλαγιόκαννο με την 76cm κάννη αλλά και στην greystone με τον στενότερο αυλό θα είχαμε μικρότερες ταχύτητες από ότι στην a400 και στην maxxus που δεν ισχύει. Η Fabarm είναι ξεχωριστή περίπτωση διότι παρόλο που έχει διευρυμένο αυλό 18,7 πριν το τσοκ στενεύει σε 18,4 λόγο tribore. Όμως και αυτό από ότι φαίνεται δεν βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει.Κατάφερα να το βρω και το αντιγράφω: μία δοκιμή με το ίδιο φυσίγγι ιδιογομωσης με δέκα φυσίγγια με κάθε όπλο και αυτοί είναι οι μέσοι όροι. Beretta A400 xplor light 71cm * 18,6 αυλός, v0 400 m/s. Fabarm xlr5 71* 18,7. 405. Beretta A400 71 * 18,6 397 . Browning maxxus 71* 18,8. 405 . Benelli 121 κάννη franchi 70* 18,3 410 . Benelli 121 κάννη saint Etienne 70** 405. Πλαγιοκανο Beretta 76* 18,4. 410 . Breda Ermes 72* 18,4. 405 . Beretta greystone κάννη χειροποίητη με τσοκ 16 cm 74 * 18,2 410 . Beretta greystone 71** 18,2 410 . Το φυσίγγι νομίζω ήταν με μισοταπα.
με την διαφορά ότι μόνο οι greystone με τον πιο στενό αυλό και πιο μακρυά κάννη έβγαλαν μεγαλύτερη ταχύτητα. Οι καινούριες Α400 από ότι φαίνεται με το συγκεκριμένο φυσίγγι που έγινε η δοκιμή χάνουν περίπου 10 m/s στην ταχύτητα.Ευχαριστούμε το ξέραμε οτι τα μπερεττα έχουν τις καλύτερες κάννες άλλη μια δοκιμή![]()
Λευτέρη αντίγραψε τον σύνδεσμο του site και θα προσπαθήσω εγώ ... τις φωτό ίσως να μην τις πάρει με επικόλληση.Βασίλη μάλλον δεν κατάλαβες, αυτό που λέει ο Μανώλης είναι, δεν μπορώ να ανασυρω από το πρόχειρο αυτό που βλέπω για να το επικολλησω εδώ.
Κατάφερα να το βρω και το αντιγράφω: μία δοκιμή με το ίδιο φυσίγγι ιδιογομωσης με δέκα φυσίγγια με κάθε όπλο και αυτοί είναι οι μέσοι όροι. Beretta A400 xplor light 71cm * 18,6 αυλός, v0 400 m/s. Fabarm xlr5 71* 18,7. 405. Beretta A400 71 * 18,6 397 . Browning maxxus 71* 18,8. 405 . Benelli 121 κάννη franchi 70* 18,3 410 . Benelli 121 κάννη saint Etienne 70** 405. Πλαγιοκανο Beretta 76* 18,4. 410 . Breda Ermes 72* 18,4. 405 . Beretta greystone κάννη χειροποίητη με τσοκ 16 cm 74 * 18,2 410 . Beretta greystone 71** 18,2 410 . Το φυσίγγι νομίζω ήταν με μισοταπα.
Όπως σου τα έγραψε ο Μανώλης. Δεν χρειάζεται να ανασύρεις τίποτα. Ξεκινάς και πατάς παρατεταμένα στην αρχή της πρώτης λέξης του κειμένου που θες να αντιγράψεις. Μόλις γίνει μπλε, μετακινείς προς τα δεξιά το δάχτυλό σου, χωρίς να το σηκώσεις από την οθόνη ώστε να γίνει όλο το κείμενο μπλε. Όταν γίνει αυτό, σηκώνεις το δάχτυλο και εμφανίζεται το ταμπελάκι που λέει αντιγραφή κτλ. Επιλέγεις την αντιγραφή και πας εκεί που θες να γράψεις και να ανεβάσεις το κείμενο. Πατάς παρατεταμένα και εμφανίζει ταμπελάκι που γράφει επικόλληση. Επιλέγεις επικόλληση και είσαι έτοιμος. Ελπίζω να βοήθησα.Βασίλη μάλλον δεν κατάλαβες, αυτό που λέει ο Μανώλης είναι, δεν μπορώ να ανασυρω από το πρόχειρο αυτό που βλέπω για να το επικολλησω εδώ.
Το ξερω όταν έλεγα ότι η 71cm 391 18.6 τρυπάει καλύτερα από την 66cm 391 18.5 μου γράφανε δεν παίζει ρόλο...με την διαφορά ότι μόνο οι greystone με τον πιο στενό αυλό και πιο μακρυά κάννη έβγαλαν μεγαλύτερη ταχύτητα. Οι καινούριες Α400 από ότι φαίνεται με το συγκεκριμένο φυσίγγι που έγινε η δοκιμή χάνουν περίπου 10 m/s στην ταχύτητα.
Βασικά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που προσωπικά πιστεύω ότι μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες και μετρήσεις θα είναι αισθητές. Στον κυνηγότοπο ειναι αστείο να μιλάμε για τόσο μικρες διαφορές. Επίσης όπως λες τέτοιες μικροδιαφορές ακόμη και απο καψούλι σε καψούλι μπορεί να υπάρχουν. Οπότε δεν έχει νόημα να το ξεψυρίζουμε. Ο μόνος λόγος που τα γράφω και εγώ όπως και ο @gvp9000 με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα με ότι γράφει ,πέρα από το να γίνεται κουβέντα είναι για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι τεράστιες διαφορές που βλέπουν από όπλο σε όπλο στον κυνηγότοπο στην πραγματικότητα δεν υφίστανται. Και αυτό θα το καταλάβουν μόνο αν κάνουν πραγματικές δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον ώστε να μπορούν να βγουν το κατα δυναμη όσο πιο ασφαλή συμπεράσματα γίνεται και όχι στον κυνηγότοπο που την μία λιάζει και την άλλη βρέχει.Το ξερω όταν έλεγα ότι η 71cm 391 18.6 τρυπάει καλύτερα από την 66cm 391 18.5 μου γράφανε δεν παίζει ρόλο...
Τα τσοκ τα δικά μου έδιναν διαφορετικές αποτύπωσης από την 18.6
Ολα παίζουν ρόλο πιστεύω εγώ.
Και ιδιογομωση που κάνουμε το ενα φυσίγγι είναι 57mm το αλλο 57.15..
Ο @Πάρης είχε βάλει τα καψουλια και είχαν διάφορες μεγαλύτερες τον τον 10μ/δ
Τα πάντα έχουν διαφορά και για αυτό είναι το ωραίο να το βελτιωνεις και να το ψάχνεις σαν ενασχόληση...
Στάνταρ και σίγουρα δεν μπορεί κανείς να βγάλει 100% σωστό συμπέρασμα..
Το τσαγάκικαι ο χαβαλές γίνεται με όλα εργοστασιακά
...
Αλλα τα πειράζουμε τα οπλα λες και είναι GLX 50cc
Beretta![]()
Δηλαδή οι περισσότεροι είμαστε για δεσημο που αλλά βλέπουμε και αλλά ισχιουν!!!!!! Το υποψιαζόμουνα αλλά τώρα είμαι σιγουροςΒασικά οι διαφορές είναι τόσο μικρές που προσωπικά πιστεύω ότι μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες και μετρήσεις θα είναι αισθητές. Στον κυνηγότοπο ειναι αστείο να μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές. Επίσης όπως λες τέτοιες μικροδιαφορές ακόμη και απο καψούλι σε καψούλι μπορεί να υπάρχουν. Οπότε δεν έχει νόημα να το ξεψυρίζουμε. Ο μόνος λόγος που τα γράφω και εγώ όπως και ο @gvp9000 με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα με ότι γράφει ,πέρα από το να γίνεται κουβέντα είναι για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι τεράστιες διαφορές που βλέπουν από όπλο σε όπλο στον κυνηγότοπο στην πραγματικότητα δεν υφίστανται. Και αυτό θα το καταλάβουν μόνο αν κάνουν πραγματικές δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον ώστε να μπορούν να βγουν το κατα δυναμη όσο πιο ασφαλή συμπεράσματα γίνεται και όχι στον κυνηγότοπο που την μία λιάζει και την άλλη βρέχει.
Οι εκτιμήσεις που κάνετε εσείς από τον κυνηγότοπο όμως πόσο αξιόπιστες είναι; Αυτά που βλέπετε τα αιτιολογείτε σωστά; Κάνατε τεστ σε σταθερό στόχο μετρημένα τα μέτρα με κορδέλα για να αποδείξετε ότι όντως ισχύουν ή βαρούσατε στον γάμο του καραγκιόζη και κατηγορείτε το όπλο για αυτό; Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω για συμπεράσματα στον κυνηγότοπο ενώ στις δοκιμές που κάνω και εχω δει εγώ με τα μάτια μου ποτέ όλα αυτά δεν αποδεικνύονται. Ξέρεις πόσα γεροντάκια έχω αμφισβητήσει που μου λέγανε ότι σκότωσαν λαγό στα 100 μέτρα με απλό φυσίγγι και μου εκθείαζαν το όπλο τους και όταν τους έχω πάρει να ρίξουν σε σταθερό στόχο δεν φτάνουν τα σκάγια τους ούτε στα 60 μέτρα; Απο λόγια έχω ακούσει αρκετά. Αποδείξεις και αιτιολογήσεις θέλω εγώ.Δηλαδή οι περισσότεροι είμαστε για δεσημο που αλλά βλέπουμε και αλλά ισχιουν!!!!!! Το υποψιαζόμουνα αλλά τώρα είμαι σιγουρος![]()
Ο παραπάνω είναι ο γενικός κανόνας των καννών και είναι πολλές φορές αποδεδειγμένος.μία δοκιμή με το ίδιο φυσίγγι ιδιογομωσης με δέκα φυσίγγια με κάθε όπλο και αυτοί είναι οι μέσοι όροι.
v0 400 m/s - 18,6 αυλός - Beretta A400 xplor light 71cm *
v0 405 m/s - 18,7 αυλός - Fabarm xlr5 71cm *
v0 397 m/s - 18,6 αυλός - Beretta A400 71cm *
v0 405 m/s - 18,8 αυλός - Browning maxxus 71cm *
v0 410 m/s - 18,3 αυλός - Benelli 121 κάννη franchi 70cm *
v0 405 m/s - 18,3 αυλός - Benelli 121 κάννη saint Etienne 70cm **
v0 410 m/s - 18,4 αυλός - Πλαγιοκανο Beretta 76cm *
v0 405 m/s - 18,4 αυλός - Breda Ermes 72cm *
v0 410 m/s - 18,2 αυλός - Beretta greystone κάννη χειροποίητη με τσοκ 16 cm 74cm *
v0 410 m/s - 18,2 αυλός - Beretta greystone 71cm **
Λίγο καλύτερα φτιαγμένα
Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της συζήτησηςΟ στενός αυλός καίει την πυρίτιδα καλύτερα και αναπτύσει μεγαλύτερη ταχύτητα και πιέσεις από ότι ο φαρδύτερος
Και αυτό επίσης αλλά μέχρι ένα όριο, δηλαδή ανάλογα την γόμωση και τις τριβές που αναπτύσσονται στον κάθε διαφορετικό αυλό από ένα μήκος κάννης και μετά η ταχύτητα αρχίζει να πέφτει, αυτό μπορεί να συμβαίνει αναλόγως τον παραπάνω συνδυασμό, μετά τα 65 έως 80 εκατοστά μήκους κάννης ή και καθόλου.Η μακριά κάννη αναπτύσει μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι μια πιο κοντή.
Υπολόγισαν την διαφορά με χρονογραφο λέιζερ στα +3 με +5 μ/δ.Το φουλ τσοκ αναπτύσει ελαφρός μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι ο κύλινδρος.
Αυτό Λευτέρη είναι μια σχέση μεταξύ κυβισμού κάννης και παραγόμενου έργου φυσιγγίου!Και αυτό επίσης αλλά μέχρι ένα όριο, δηλαδή ανάλογα την γόμωση και τις τριβές που αναπτύσσονται στον κάθε διαφορετικό αυλό από ένα μήκος κάννης και μετά η ταχύτητα αρχίζει να πέφτει, αυτό μπορεί να συμβαίνει αναλόγως τον παραπάνω συνδυασμό, μετά τα 65 έως 80 εκατοστά μήκους κάννης ή και καθόλου.
Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της συζήτησης ...]Ο στενός αυλός καίει την πυρίτιδα καλύτερα και αναπτύσει μεγαλύτερη ταχύτητα και πιέσεις από ότι ο φαρδύτερος
H ερώτηση για εμένα είναι λανθασμένη Στέλιο παρόλο που οι διαφορές είναι μικρές.Τελικά ποιο ήταν το συμπέρασμα ??? ο διευρυμένος αυλός βγάζει μεγαλύτερη ή μικρότερη ταχύτητα ???
Βασίλη, αναφέρομαι ειδικά στο ποστ του Λευτέρη για το πείραμα των Ιταλών, όπου λέει ότι διεύρυναν 3 κάννες από 18,2 στο 18,7 και έβγαζαν σταθερά +10μ/δ ... που έρχεται σε αντίφαση με την αναφορά του Νικηφόρου την οποία επιβεβαιώνει μετά ο Λευτέρης λέγοντας ότι "αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της συζήτησης" !!!H ερώτηση για εμένα είναι λανθασμένη Στέλιο παρόλο που οι διαφορές είναι μικρές.
1. Αν δύο διαφορετικά βύσματα παρουσιάζουν τις ίδιες τριβές σε 2 κάνες (μια με στενό και μια με ανοιχτό αυλό) και σφραγίζουν καλά ο διευρυμένος βγάζει πάντα μικρότερη ταχύτητα αν όλα τα άλλα είναι τα ίδια.
2. Αν το βύσμα δεν σφραγίζει καλά στον διευρυμένο (πχ μάλλινη) ο διευρυμένος βγάζει πάντα μικρότερη ταχύτητα.
3. Αν το ίδιο βύσμα ριχτεί σε διευρυμένο και μη διευρυμένο, ανάλογα με το βύσμα και το μήκος της κάνης ο ο διευρυμένος μπορεί να βγάλει μικρότερη ή μεγαλύτερη ταχύτητα.
Σε κάθε περίπτωση η ταχύτητα δεν κάνει την διαφορά.