Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν μία γόμωση μπορεί να κλειστεί και σε 70 μμ κάλυκα και σε 76 μμ, δεδομένου ότι αλλάζουμε τον συγκεντρωτήρα ώστε να μας βγει η ογκομετρία, πόσο πρέπει να μεταβάλλουμε την πυρίτιδα επειδή μεγαλώνει ο κάλυκας; Υπάρχει κάποια αναλογία;
για να πας μια γομωση απο 70 σε 76 κατι ψαχνεις παραπανω !! δηλ πολυ μεγαλητερες αρχικες για να μην κολωσει σε δυσμενης συνθηκες το ποσο περιπου? δεν υπαρχει στανταρ εκει πας εμπειρικα ,θα σου πω ενα παραδειγμα η Α0 εχει σετ απ 1,85χ36 σε 70 αρη καλυκα αν θελεις για βαλτο με χαλια καιρο το κανεις 12/76 2,2χ36 ,μεγαλωνωντας το αμορτησερ ωστε να εχεις πιεσεις μεσα στα ορια τις μη ανατηναξης αλλα και αυξημενες ωστε να μην κολωνει στα κρυα !!!

γιατι θες να πας σε 76αρι ?
Είναι μερικές συνταγές, που μου βγαίνουν πολύ στριμωγμένες από θέμα ογκομετρίας σε 70 μμ και σκέφτομαι ότι στον 76 μμ κάλυκα δεν θα έχει τόσο στρίμωγμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

για να πας μια γομωση απο 70 σε 76 κατι ψαχνεις παραπανω !! δηλ πολυ μεγαλητερες αρχικες για να μην κολωσει σε δυσμενης συνθηκες το ποσο περιπου? δεν υπαρχει στανταρ εκει πας εμπειρικα ,θα σου πω ενα παραδειγμα η Α0 εχει σετ απ 1,85χ36 σε 70 αρη καλυκα αν θελεις για βαλτο με χαλια καιρο το κανεις 12/76 2,2χ36 ,μεγαλωνωντας το αμορτησερ ωστε να εχεις πιεσεις μεσα στα ορια τις μη ανατηναξης αλλα και αυξημενες ωστε να μην κολωνει στα κρυα !!!
Κατάλαβα τι εννοείς. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι το επόμενο στάδιο. Εγώ τώρα για αρχή, είχα στο μυαλό μου, τα φορτία γύρω στα 40 γρ που βγαίνουν οριακά στον 70 μμ κάλυκα και πολλές φορές περιορίζομαι από τον συγκεντρωτήρα ή από το νούμερο σκαγιών που δεν βγαίνει η ογκομετρία. Γι αυτό σκέφτομαι και τους 76 μμ κάλυκες.

Είναι μερικές συνταγές, που μου βγαίνουν πολύ στριμωγμένες από θέμα ογκομετρίας σε 70 μμ και σκέφτομαι ότι στον 76 μμ κάλυκα δεν θα έχει τόσο στρίμωγμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
βαλε πιο κοντο βυσμα και κλεισε κανονικα αν δεν τα θελεις για παγωνιες και καιρο χαλια δεν θα εχεις καποιο οφελος ισα-ισα θα σου ριξει τις πιεσεις και μπορει να αλλαξει τελειως η αποδοση , το αλλο το σκευτικες οτι ισως λογο του στριμωγματος ειναι και καλο το φυσιγγι ???

Κατάλαβα τι εννοείς. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι το επόμενο στάδιο. Εγώ τώρα για αρχή, είχα στο μυαλό μου, τα φορτία γύρω στα 40 γρ που βγαίνουν οριακά στον 70 μμ κάλυκα και πολλές φορές περιορίζομαι από τον συγκεντρωτήρα ή από το νούμερο σκαγιών που δεν βγαίνει η ογκομετρία. Γι αυτό σκέφτομαι και τους 76 μμ κάλυκες.
πες μου ενα σετ απ που σου βγαινει οριακα !

βαλε πιο κοντο βυσμα και κλεισε κανονικα αν δεν τα θελεις για παγωνιες και καιρο χαλια δεν θα εχεις καποιο οφελος ισα-ισα θα σου ριξει τις πιεσεις και μπορει να αλλαξει τελειως η αποδοση , το αλλο το σκευτικες οτι ισως λογο του στριμωγματος ειναι και καλο το φυσιγγι ???
Η αλήθεια είναι πως όχι, γιατί όσες φορές τα στρίμωξα, σκόρπισαν.

Είναι και ο sg12,αλλά έχει ελάχιστο αμορτισέρ και χρειάζεται ελαφρά συμπίεση..
Γι αυτό σκέφτηκα τους κάλυκες 76 μμ Πάρη. Σκέφτηκα ότι αυξάνοντας λίγο την δόση της πυρίτιδας, θα έχω άνετο χώρο να παίξω με τους συγκεντρωτήρες.

Είναι μερικές συνταγές, που μου βγαίνουν πολύ στριμωγμένες από θέμα ογκομετρίας σε 70 μμ και σκέφτομαι ότι στον 76 μμ κάλυκα δεν θα έχει τόσο στρίμωγμα, με ότι αυτό
θέλει δοκιμές βημα βήμα με το σετ υπ που θες να τροποποιήσεις ,θα σου ελεγα να ξεκινήσεις με την αλλαγή του καψυλιου για αρχη και να δοκιμάσεις σκληρότερο αμορτισερ , αν δεις οτι σε περνει ξεκινας να ανεβαίνεις 0,10 ,δεν ξερω τι πυρίτιδες δουλεύεις δοκιμάζεις και βλεπεις.

Κυρίως στην PSB2 special.
2,05×38+2/νο4/Θώδη 16 super/68,50-...

Κανενα βυσμα δεν θα σου δωσει καθαρο 12-13 χιλιοστα ωστε να κλεισεις 5διακα σε 12/70 καλυκα.
Ο sg12 - drago14 - gt15 - θωδη16- ολα δινουν οπως ειπες απο 8,5 εως 10,5 χιλιοστα σε 12/70..

Ο μονος τροπος να εχεις 13 χιλιοστα ειναι να κανεις αποσπωμενο πατο ..με φουστα επανω στην
πυριτιδα+7 χιλιοστα φελλο +ποτηρι θωδη 16 σουπερ και κλεινεις 68,5 -56,5..

Στον 12/76...εχεις χωρο να παιξεις και με βυσματα και δοσολογιες...και εχεις φυσιγγιο που δυσκολα
θα κιοτεψει στο κρυο !!

Εγώ σας ευχαριστώ όλους. Δυστυχώς πέρα από έτοιμα σετ απ φίλων (αντιγραφή), δεν έχω χρόνο να πειραματιστώ, ώστε να μου γινουν κτήμα όλα αυτά. Γι' αυτό οι πληροφορίες σας, είναι πολύτιμες για μένα.

Κανενα βυσμα δεν θα σου δωσει καθαρο 12-13 χιλιοστα ωστε να κλεισεις 5διακα σε 12/70 καλυκα.
Ο sg12 - drago14 - gt15 - θωδη16- ολα δινουν οπως ειπες απο 8,5 εως 10,5 χιλιοστα σε 12/70..

Ο μονος τροπος να εχεις 13 χιλιοστα ειναι να κανεις αποσπωμενο πατο ..με φουστα επανω στην
πυριτιδα+7 χιλιοστα φελλο +ποτηρι θωδη 16 σουπερ και κλεινεις 68,5 -56,5..

Στον 12/76...εχεις χωρο να παιξεις και με βυσματα και δοσολογιες...και εχεις φυσιγγιο που δυσκολα
θα κιοτεψει στο κρυο !!
Κάπως έτσι το σκέφτηκα Νίκο και γι αυτό ρώτησα πως θα μετατρέψω την δόση της πυρίτιδας για κάλυκα 76 μμ.

Status
Not open for further replies.
Back