Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μα για το συγκεκριμένο setup είπα στα 36-38 γραμμάρια για να δούμε σε αυτό το εύρος ποια πάει καλύτερα .

Μανωλη μου εχουν αλλη προοδευτικοτητα οι πυριτιδες...
Η ΜΒ36 εχει ''ταβανι'' τα 38-39 ..και η ΤΕΚΝΑ τα 52 γραμμαρια..
Οποτε και την ΙΔΙΑ αποδοση της ΤΕΚΝΑ να πιασει η ΜΒ36 -δλδ V1,5-440m/s και 82% συγκεντρωση στα
35 μετρα με 3* αστρα...θα εχει αρκετα περισσοτερα bar φιλε !!!
Δλδ με την Τεκνα θα εχεις μια νορμαλ τουφεκια...και με την ΜΒ36 τουφεκια στα ορια της !!! ;)

Μα για το συγκεκριμένο setup είπα στα 36-38 γραμμάρια για να δούμε σε αυτό το εύρος ποια πάει καλύτερα .
Και οι δύο είναι πολύ καλές πυρίτιδες με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τα τους...... Η τέκνα πιο ελαστική με μεγαλύτερο εύρος γομωσεων 34-52 γραμμάρια αλλά όμως με μεγάλες διαφορές από το ένα λοτ στο άλλο ,η mb36 ,για μένα η καλύτερη πυρίτιδα για μεσαία βάρη, πολύ σταθερή από λοτ σε λοτ στα 36-38 γραμμάρια (γεμίζεται και στα 34-35γραμμαρια),μια χαρά κάνει τη δουλειά της..... Προσωπικά στα 36-37-38 γραμμάρια προτιμώ την mb36........

Και οι δύο είναι πολύ καλές πυρίτιδες με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τα τους...... Η τέκνα πιο ελαστική με μεγαλύτερο εύρος γομωσεων 34-52 γραμμάρια αλλά όμως με μεγάλες διαφορές από το ένα λοτ στο άλλο ,η mb36 ,για μένα η καλύτερη πυρίτιδα για μεσαία βάρη, πολύ σταθερή από λοτ σε λοτ στα 36-38 γραμμάρια (γεμίζεται και στα 34-35γραμμαρια),μια χαρά κάνει τη δουλειά της..... Προσωπικά στα 36-37-38 γραμμάρια προτιμώ την mb36........
Τη ΜΒ36 αν την ψαξεις, πεφτει κ στα 33gr

δεν μπορεσα να ψάξω και να συνηθίσω στο κυνήγι πανω απο δυο πυρίτιδες ,συγκεκριμένα σετ υπ και με τις δύο.πιστεύω θέλει πολυ χρόνο στο κυνήγι για να προσαρμόσεις το οποιο σετ υπ και σε συνθήκες και στο πως ριχνεις.οποία πυρίτιδα και να διαλέξεις θελει πολύ χρονο για να την φέρεις εκει που θες.

Μεχρι 40 την εχω φτασει Σε ενα φυσιγγι που το εχω λατρεψει στο πολυ κρυο .Μου εδωσε ενας φιλος το στησημο σε ρελι .Νανε καλα . Αξεχαστες ντουφεκιες σε περδικα και σε μπεκατσα για κατω απο το μηδεν .

με το ποια θα βαλει τα ποιο πολλα σκάγια στο χαρτι?
Είναι και αυτό ενα κριτήριο συγκρισης. Πέρα από την συγκέντρωση όμως που μπορείς να καταλάβεις και την παραμόρφωση που έχουν υποστεί τα σκάγια από τις πιέσεις , μπορείς να συγκρίνεις και ταχύτητες και αν θέλεις και διάτρηση . Πώς αλλιώς μπορείς να συγκρίνεις;

Σαφώς κ δεν την φτάνει......αλλο εννοούσα.
Βρε και εγώ άλλο εννοούσα αλλά αλλού πήγε το θέμα. Από οικονομικής άποψης και από περιέργεια στα 36-38γρ με την ίδια ακριβώς ποσοτητα πυρίτιδας στο 1,95 και η tekna και η mb36 ποια θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα για να δούμε αν αξίζει το έξτρα κόστος που θα έχει λογικά η Tekna αν και όταν ξανάρθει για φυσίγγια σε αυτό το εύρος γόμωσης τα οποία είναι ιδανικα για λαγό. Ασφαλώς και ξέρω ότι είναι διαφορετικές πυριτιδες με άλλη προοδευτικότητα και άλλα χαρακτηριστικά. Στα 36-38 γρ όμως χωρίς να με ενδιαφέρουν τα παραπάνω γρ και οι magnum γομωσεις ποια αποδίδει καλύτερα; Αυτό είμαι περίεργος να μάθω.

χρ
Είναι και αυτό ενα κριτήριο συγκρισης. Πέρα από την συγκέντρωση όμως που μπορείς να καταλάβεις και την παραμόρφωση που έχουν υποστεί τα σκάγια από τις πιέσεις , μπορείς να συγκρίνεις και ταχύτητες και αν θέλεις και διάτρηση . Πώς αλλιώς μπορείς να συγκρίνεις;
Χριστός ανέστη ,οι συνθήκες που προορίζεται να κυνηγήσεις και το πως σου κάθεται στο ριξιμο που κανεις ειναι για μενα το κριτήριο ,απο εκει και περα φιαχνεις αυτο που σε βολεύει οπου το χρειάζεσαι.

Η προοδευτικότητα είναι ένα σύνολο από διαφορετικές ιδιότητες, όπως ευκολία στο αναμα, ταχύτητα καύσης σε σχέση με τις πιέσεις ,ομαλότητα καύσης, παραγωγή θερμότητας κλπ. Η mbx36 με την tecna πρακτικά έχουν παρόμοια προοδευτικότητα, με την tecna να είναι λιγο πιο ελαστική στο βάρος και το εύρος γόμωσης , και πιο σταθερή στις μεταβολές της υγρασίας, η mbx36 πάλι είναι πιο σταθερή από παρτίδα σε παρτίδα, και πιο εύκολη στο γέμισμα, αλλά και οι δύο ποιοτικά δεν διαφέρουν πολύ.

To τριπτυχο της επιτυχιας ενος φυσιγγιου ειναι . Ταχυτητα - Συγκεντρωση - Διατρηση .
Η ταχυτητα το ΄'μαγικο της'' νουμερο ειναι το V1,5-400m/s. ( Για μενα ).
H συγκεντρωση οχι κατω απο 75% στα 36,5 μετρα με 3* αστρα μαμα τσοκ.
Φυσιγγιο που εχει τα δυο αυτα χαρακτηριστικα ( V1,5-400m/s - 75% συγκεντρωση ) ...Σιγουρα εχει
και την απαιτουμενη διατρηση για να καταβαλλει το θηραμα !!!

Εαν δεν πεσει το θηραμα....απλα εχουμε αστοχησει !!!

Χριστος Ανεστη παλικαρια μου !!! :)

Μαστρονικο,Σ Τ Α Θ Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α !!!
Από κει ξεκινούν ολα!!

Ναι οκ....αλλα 1ον . Που θα την βρεις την σταθεροτητα ?? Στα εμπορικα με ακοπους καλυκες ??
2ον. Φυσιγγιο που εχει 400μ/δ και 70 - 75% συγκεντρωση στα 36,5 μετρα...δεν εχει παραμορφωμενα
σκαγια.
Τα φυσιγγια με παραμορφωμενα σκαγια δεν βγαζουν τετοιες συγκεντρωσεις...
Μη παραμορφωμενα σκαγια σε συνδιασμο με την ταχυτητα = διατρηση...
Διατρηση = καταβολη του θηραματος...
Οποτε...Συνεχιζω να επιμενω...Ταχυτητα - Συγκεντρωση - διατρηση - Γιαννη μου !!!

Ναι οκ....αλλα 1ον . Που θα την βρεις την σταθεροτητα ??
Έλα ντε ... τι να το κάνω το άριστο φυσίγγι όταν στο επόμενο κουτί κάνω τον σταυρό μου για το τι θα μου βγει ?

Η διάτρηση πάντως εξαρτάται και από την σκληρότητα των σκαγιών οπότε ποστάρω μια πολύ πετυχημένη ατάκα του @leo

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-την-Φάσσα.83/page-262#post-795292

Ένα περίεργο... Τουλάχιστον για μένα που δε το χω ξαναδεί! Έκατσα χθες να γεμίσω 2-3 φυσίγγια με mb36. Κάποια στιγμή διαπιστώνω ότι η ζυγαριά "παίζει" περίεργα! Δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί και μου ζύγιζε την ίδια ποσότητα μπαρουτιού,σε άλλο δισκάκι, νεταρισμένο, διαφορετικά! Η ζυγαριά καινούρια... Οι μπαταρίες επίσης! Σήμερα κατάλαβα....
Είχε φορτιστεί το πλαστικό κουπάκι από τη mb και μόλις πλησίαζε τη ζυγαριά,η ζυγαριά "έγραφε" από το ηλεκτρομαγνητικό φορτίο!!!!
Μόλις το άλλαξα με κουπάκι αλουμινίου από ρεσό όλα καλά!!!

Ένα περίεργο... Τουλάχιστον για μένα που δε το χω ξαναδεί! Έκατσα χθες να γεμίσω 2-3 φυσίγγια με mb36. Κάποια στιγμή διαπιστώνω ότι η ζυγαριά "παίζει" περίεργα! Δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί και μου ζύγιζε την ίδια ποσότητα μπαρουτιού,σε άλλο δισκάκι, νεταρισμένο, διαφορετικά! Η ζυγαριά καινούρια... Οι μπαταρίες επίσης! Σήμερα κατάλαβα....
Είχε φορτιστεί το πλαστικό κουπάκι από τη mb και μόλις πλησίαζε τη ζυγαριά,η ζυγαριά "έγραφε" από το ηλεκτρομαγνητικό φορτίο!!!!
Η δική μου την ακούει απ'το τηλέφωνο.Αν έχεις πάνω σου ή κοντά της τηλ, μπερδεύει!

Πολύ σωστά...επισης μιας κ το ανεφερες, με τη σειρα μου να αναφερω, πως οταν ζυγιζουμε πυρήτιδα, ΜΑΚΡΙΑ το κινητο μας τηλέφωνο....επιρεάζει τη ζύγιση κ η ζυγαριά, γραφει άλλα ντάλον....
Π.Χ. με τα δεδομένα ανοιχτά (ιντερνετ) ανοιχτο, επιρεαζεται στο μισό μετρο ή επίσης, οταν μιλαμε στο τηλ....

Status
Not open for further replies.
Back