Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημέρα στην παρέα! Επειδή φοβάμαι μήπως δεν ξαναδώ την αγαπημένη μου Α1 Vectan, μπορώ να χρησιμοποιήσω την Aquila με την ίδια δοσολογία και βύσματα και καψύλι? Με μια πρόχειρη ματιά, κάτι τέτοιο παρατήρησα (οτι έχουν ίδια δοσολογία και σχεδόν ίδια πυκνοτητα). Θα κάνω κάνα μήνα υπομονή ακόμη για την Α1. Η συνταγή που σκέφτομαι είναι σε κάλυκα 65,4mm, cx2000, 1,65x32gr, giovani 22, με τελικό ύψος κάλυκα 60mm. Α, ρελιστό με τζαμάκι, εννοείται.

Last edited:
Καλημέρα στην παρέα! Επειδή φοβάμαι μήπως δεν ξαναδώ την αγαπημένη μου Α1 Vectan, μπορώ να χρησιμοποιήσω την Aquila με την ίδια δοσολογία και βύσματα και καψύλι? Με μια πρόχειρη ματιά, κάτι τέτοιο παρατήρησα (οτι έχουν ίδια δοσολογία και σχεδόν ίδια πυκνοτητα). Θα κάνω κάνα μήνα υπομονή ακόμη για την Α1. Η συνταγή που σκέφτομαι είναι σε κάλυκα 65,4mm, cx2000, 1,65x32gr, giovani 22, με τελικό ύψος κάλυκα 60mm
Ανετα προχωρά

Καλημέρα στην παρέα! Επειδή φοβάμαι μήπως δεν ξαναδώ την αγαπημένη μου Α1 Vectan, μπορώ να χρησιμοποιήσω την Aquila με την ίδια δοσολογία και βύσματα και καψύλι? Με μια πρόχειρη ματιά, κάτι τέτοιο παρατήρησα (οτι έχουν ίδια δοσολογία και σχεδόν ίδια πυκνοτητα). Θα κάνω κάνα μήνα υπομονή ακόμη για την Α1. Η συνταγή που σκέφτομαι είναι σε κάλυκα 65,4mm, cx2000, 1,65x32gr, giovani 22, με τελικό ύψος κάλυκα 60mm
Τον Ιούνιο που είχα μιλήσει με Κένταυρο μου είχε πει ότι επόμενη παραγγελία έρχεται 15 Σεπτεμβρίου. Οπότε κάνε μία ερώτηση στον Κένταυρο και αν δεν έχει αυτές τις μέρες μάλλον δεν θα έχει ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα.
Από την άλλη, έχει-δεν έχει δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις. Μια χαρά πυρίτιδα είναι η άκουιλα στα 32 γραμμάρια και στις συνταγές που στήνεις.
Από το να έρθει σε ένα μήνα η Α1, πιο πιθανό είναι σε ένα μήνα να έχει τελειώσει και η άκουιλα.

Μιας και αρκετοί εδώ μέσα έχουν κρατήσει από το παλιό lot της ΑΟ θα ανεβάσω και ένα σετ απ που δούλεψα το χειμώνα και μου έκανε παπάδες …. ΑΟ παλιό λοτ 2.10 38 ν.4 688 drago 14 57,50… η δοκιμή που ανεβάζω έγινε στα 40 μέτρα

Attachments

• IMG_7948.jpeg
    IMG_7948.jpeg
    255,6 KB · Προβολές: 48
  • IMG_7947.jpeg
    IMG_7947.jpeg
    411,1 KB · Προβολές: 48
Τον Ιούνιο που είχα μιλήσει με Κένταυρο μου είχε πει ότι επόμενη παραγγελία έρχεται 15 Σεπτεμβρίου. Οπότε κάνε μία ερώτηση στον Κένταυρο και αν δεν έχει αυτές τις μέρες μάλλον δεν θα έχει ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα.
Από την άλλη, έχει-δεν έχει δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις. Μια χαρά πυρίτιδα είναι η άκουιλα στα 32 γραμμάρια και στις συνταγές που στήνεις.
Από το να έρθει σε ένα μήνα η Α1, πιο πιθανό είναι σε ένα μήνα να έχει τελειώσει και η άκουιλα.
Πάει και η AQUILA...Τελείωσε στον "Θεοδωρίδη"...Να παραγγείλω αύριο DRAGO X32 να ξεμπερδεύω? Την γλυκοκοίταζα πρίν λίγο στο νετ. Με τις ίδιες συνταγές με την Α1?

Πάει και η AQUILA...Τελείωσε στον "Θεοδωρίδη"...Να παραγγείλω αύριο DRAGO X32 να ξεμπερδεύω? Την γλυκοκοίταζα πρίν λίγο στο νετ. Με τις ίδιες συνταγές με την Α1?
ΝΑΙ !
Εμένα μου αρέσει πιο πολύ η Drago από την Aquila.
Γεμίζει άνετα και τα 34γρ.

Θα δείτε από πυρίτιδες δε θα μείνει τίποτα!

688-1.55 × 31-sg19
688-1.60 x 32- drago 20
Άριστα και τα δύο.

ΝΑΙ !
Εμένα μου αρέσει πιο πολύ η Drago από την Aquila.
Γεμίζει άνετα και τα 34γρ.

Θα δείτε από πυρίτιδες δε θα μείνει τίποτα!
Μπενέτο, να διευκρινίσω ότι δεν την έχω δουλέψει την Α1 που ρωτάς.
Εσύ σε προηγούμενο ποστ σου λες ότι είδες ότι μοιάζει η ογκομετρία της με αυτή της aquila. Εγώ ξέρω ότι η ογκομετρία της Drago είναι παρόμοια με αυτή της Aquila. Αλλά αν η Aquila μοιάζει με την Α1 αυτό δεν το ξέρω εγώ, εσύ το είπες. Αν όμως μοιάζει με την Aguila, θα μοιάζει και με τη Drago.
Ξεκίνα με ακριβώς την ίδια συνταγή απλά αλλάζοντας πυρίτιδα, δες αν κλείνει τέλεια και αν αποδίδει όπως θέλεις το φυσίγγι και μετά σκέφτεσαι μικροτροποποιήσεις αν χρειαστούν.

Μπενέτο, να διευκρινίσω ότι δεν την έχω δουλέψει την Α1 που ρωτάς.
Εσύ σε προηγούμενο ποστ σου λες ότι είδες ότι μοιάζει η ογκομετρία της με αυτή της aquila. Εγώ ξέρω ότι η ογκομετρία της Drago είναι παρόμοια με αυτή της Aquila. Αλλά αν η Aquila μοιάζει με την Α1 αυτό δεν το ξέρω εγώ, εσύ το είπες. Αν όμως μοιάζει με την Aguila, θα μοιάζει και με τη Drago.
Ξεκίνα με ακριβώς την ίδια συνταγή απλά αλλάζοντας πυρίτιδα, δες αν κλείνει τέλεια και αν αποδίδει όπως θέλεις το φυσίγγι και μετά σκέφτεσαι μικροτροποποιήσεις αν χρειαστούν.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Όπως και τον Γιώργο Βαρθαλίτη για τα set up!

Παρε Drago....θα μας θυμηθεις.
Κ οτι θες, εδω ειμαστε....
688-1.55 × 31-sg19
688-1.60 x 32- drago 20
Άριστα και τα δύο.
"Τουρμπάτα" setup καθαρα χειμωνιάτικα...;)

Αναμεσα σε drago και granular τι θα προτιμουσατε και ποιες οι διαφορες;
Σπυρο...ημουν σε δηλλημα για αυτες τις 2...οταν εβλεπα απο μελοι του H.L. οτι η Granular κανει "μαγκιες" με άκαυτες κτλ στραφηκα στη Drago....ο Άλεξ με παροτρηνε πιο πολυ κ τελικα βγεικε αληθεινος....πυριτιδα αψογη στις δοκιμες ως τωρα, σταθερότατη στoν ταχογραφο σε συγκεκριμενα σεταπ ξανα & ξανα...δουλευει αψογα απο τα 28 ως τα 34 σε αστερι...τωρα θα την παω κ στα 35 να δω τη θα δωσει σε αστερι...
Βυσματα μσλακά κυρίως σε ολες τις γομώσεις για 30gr θελει ύψους 22mm
=/= για 32gr θελει ύψους 20-21mm
=/= για 33gr (σε χοντρα) θέλει απο 17 ως 15mm ύψος....ετσι για να σε κατατοπήσω λιγο.

Σπυρο...ημουν σε δηλλημα για αυτες τις 2...οταν εβλεπα απο μελοι του H.L. οτι η Granular κανει "μαγκιες" με άκαυτες κτλ στραφηκα στη Drago....ο Άλεξ με παροτρηνε πιο πολυ κ τελικα βγεικε αληθεινος....πυριτιδα αψογη στις δοκιμες ως τωρα, σταθερότατη στoν ταχογραφο σε συγκεκριμενα σεταπ ξανα & ξανα...δουλευει αψογα απο τα 28 ως τα 34 σε αστερι...τωρα θα την παω κ στα 35 να δω τη θα δωσει σε αστερι...
Βυσματα μσλακά κυρίως σε ολες τις γομώσεις για 30gr θελει ύψους 22mm
=/= για 32gr θελει ύψους 20-21mm
=/= για 33gr (σε χοντρα) θέλει απο 17 ως 15mm ύψος....ετσι για να σε κατατοπήσω λιγο.
Σε ευχαριστω πολυ Κωστα, για μελλοντικη αγορα σκεφτομαι. Σε ρελι την εχεις δοκιμασει;

Οχι ακομη....κ δεν ξερω αν θα τη δοκιμασω εκει...θα δω.
Ο @Thalis νομιζω κλεινει πιο συχνα σε ρελι, αν δεν κανω λαθος.
Υπήρχε μία περίοδος που έκλεινα τα περισσότερα τσιχλοφύσιγγά μου σε ρέλι γιατί ήμουν ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα. Τώρα τα τελευταία 2 χρόνια το έχω γυρίσει πάλι σε αστέρι. Και τα δύο κλεισίματα μου αρέσουν. Τη Drago τη δουλεύω τα τελευταία 2 χρόνια και δεν την έχω δοκιμάσει σε ρέλι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βγάζει πολύ καλά ρελιαστά φυσίγγια, αλλά δεν έχω τεστάρει συνταγές για να έχω ιδίαν άποψη ακόμα.

Status
Not open for further replies.
Back