Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Η τελευταία δόση S4!!
Κάλυκας Cheddite 65.4
CX2000
S4. 1.55
Συγκεντρωτήρας GT με χαρτάκι 2χιλ Cal 20.
Σκάγια 34γρ. Νο7
Κλείσιμο στα 60χιλ με τζαμάκι και στρογγυλό ρέλι.
Απόσταση 36.5μ. τσοκ 5/10, ταχύτητα 1330πόδια/δ. Στόχος 1χ1.
Ένα φυσίγγιο που μου έχει δώσει ακαριαία σκοτώματα στο κυνήγι της Πέρδικας, χωρίς λάκτισμα και με αρκετούς ντουμπλέδες!IMG_20231118_091121.jpg

Η τελευταία δόση S4!!
Κάλυκας Cheddite 65.4
CX2000
S4. 1.55
Συγκεντρωτήρας GT με χαρτάκι 2χιλ Cal 20.
Σκάγια 34γρ. Νο7
Κλείσιμο στα 60χιλ με τζαμάκι και στρογγυλό ρέλι.
Απόσταση 36.5μ. τσοκ 5/10, ταχύτητα 1330πόδια/δ. Στόχος 1χ1.
Ένα φυσίγγιο που μου έχει δώσει ακαριαία σκοτώματα στο κυνήγι της Πέρδικας, χωρίς λάκτισμα και με αρκετούς ντουμπλέδες!View attachment 82433
...Καλημέρα!... :) ...

...κάτι αντίστοιχο στο Cal.16...

...Fiocchi T1/ 64,5 χιλ., 615, 1,25 Χ 27 γρ., Νο 6 νίκελ, Ζ2Μ 24 + δυο χαρτάκια Cal.24, ρέλι με τζαμάκι στα 59,5...

S4n - Cal.16 - 2 -.jpg

S4 N - 27 γρ. No 6 Ν - Cal.16 - το φυσίγγιο.jpg

Υ.Γ...πολυ καλό για τις πρωινές υγρασίες στο νησί, αν και το έχω δουλέψει και μεσημέρια στην έναρξη στην Πέρδικα και στο Αγριοκούνελο , ήταν εξίσου μαλακότατο...

...Καλημέρα!... :) ...

...κάτι αντίστοιχο στο Cal.16...

...Fiocchi T1/ 64,5 χιλ., 615, 1,25 Χ 27 γρ., Νο 6 νίκελ, Ζ2Μ 24 + δυο χαρτάκια Cal.24, ρέλι με τζαμάκι στα 59,5...

View attachment 82436

View attachment 82437

Υ.Γ...πολυ καλό για τις πρωινές υγρασίες στο νησί, αν και το έχω δουλέψει και μεσημέρια στην έναρξη στην Πέρδικα και στο Αγριοκούνελο , ήταν εξίσου μαλακότατο...
Δεν έχω άλλη S4 , τώρα θα δοκιμάσω την Sipe στο Cal 16 για καμιά μπεκάτσα με μάλλινη και πάντα ρελιαστό!

Δεν έχω άλλη S4 , τώρα θα δοκιμάσω την Sipe στο Cal 16 για καμιά μπεκάτσα με μάλλινη και πάντα ρελιαστό!
...μη θαρρείς, 'κανα σκάρτο μισόκιλο S4n εχω ακόμα και το φυλάω σαν τα μάτια μου!...για τα δύσκολα... ;) ... φέτος το έριξα στην G3000, και έχω ακόμα αρκετή...

Υ.Γ...έχω ακόμα ΜΒ Χ 32 αρκετή , και απο... σκάρτα μισόκιλα ΜG2, PSB2 (maxam παλαιάς κοπής), Α1 και λίγη ΜΒ Χ 36 & C7....γενικά δεν ρίχνω και πολλά στο ενδημικό , οπότε βολεύομαι ...:)....

Όσοι γεμιζετε μικρότερα διαμετρηματα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την έλλειψη στην αγορά των διβασικων. Λόγω των αισθητά ψηλοτερων πιέσεων χρήσης των διαμετρηματων αυτών, όλες οι πυριτιδες μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά.

Όσοι γεμιζετε μικρότερα διαμετρηματα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την έλλειψη στην αγορά των διβασικων. Λόγω των αισθητά ψηλοτερων πιέσεων χρήσης των διαμετρηματων αυτών, όλες οι πυριτιδες μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά.
Μπορώ να γεμίσω 28γρ στο 20cal με πυρίτιδες των 32γρ στο 12cal ;
Για αυτό ανησυχούμε.

Μπορώ να γεμίσω 28γρ στο 20cal με πυρίτιδες των 32γρ στο 12cal ;
Για αυτό ανησυχούμε.
Γιατί να μην μπορείς όλα γίνονται με σωστό συνδυασμό υλικών .Οι πυρίτιδας εκτός των ωαρίων γομοσεων όλες οι υπόλοιπες μπορούν να γεμισουν όσα γρ θέλεις αρκεί να βρεις τα στησίματα και απαραίτητα το σωστό πάτημα για να πάρεις το έργο που χρειάζεται .Το ότι συστήνεται για φορτία 31/32γρ δε σημαίνει ότι δε θα δουλέψει με τα 26/28 εαν κλείσεις το φυσίγγι όπως αναλογεί.

Γιατί να μην μπορείς όλα γίνονται με σωστό συνδυασμό υλικών .Οι πυρίτιδας εκτός των ωαρίων γομοσεων όλες οι υπόλοιπες μπορούν να γεμισουν όσα γρ θέλεις αρκεί να βρεις τα στησίματα και απαραίτητα το σωστό πάτημα για να πάρεις το έργο που χρειάζεται .Το ότι συστήνεται για φορτία 31/32γρ δε σημαίνει ότι δε θα δουλέψει με τα 26/28 εαν κλείσεις το φυσίγγι όπως αναλογεί.
Είναι ζήτημα προοδευτικότητας Γιάννη.
Δεν λέω να γεμίσω 28γρ φυσίγγι, με πυρίτιδα που συστήνεται για 32γρ από την εταιρεία.

Λέω να γεμίσω 28γρ φυσίγγι στο 20άρι διαμέτρημα, που αντιστοιχεί σε 38-40γραμμάρια φαντάζομαι στο 12άρι, με πυρίτιδα που συστήνεται για 32γρ στο 12άρι.

Δηλαδή θα γέμιζες 28 γραμμάρια φυσίγγι 20 cal με aquila πυρίτιδα επειδή δε βρίσκεις άλλη; Δε νομίζω. Θα αναγκαζόσουν να το γεμίσεις στα 24γρ.

Τα πιο σταθερά και ανεπηρεαστα από θερμοκρασία φυσίγγια είναι αυτά που γεμιζονται με πυρίτιδα πολυ γρήγορη για το βάρος σκαγιων. Φυσικά μειώνεται ανάλογα η δόση της πυριτιδας και πάντα με καψυλιο χαμηλής ισχύος. Αν το ππροεκτεινουμε στα υποηχητικα φυσίγγια ( με αφορμή ερώτηση φίλου σήμερα) , έχουν πολλούς φανατικούς οπαδούς, συχνά πρόκειται για πολύ ψαγμένους, και ενώ στην χώρα μας είναι άγνωστα, σε Ευρώπη Αμερική κερδίζουν διαρκώς έδαφος για πολλούς λόγους. Παραθέτω δύο συγκριτικά διαγράμματα με μολυβδινα από δημοσίευση του Βρετανού Tim Woodhouse στο the sporting shooter magazine. Το ένα συγκρίνει διάτρηση, το δεύτερο απαιτούμενη προσκόπευση.

Attachments

• 20231119_142548.jpg
    20231119_142548.jpg
    469,7 KB · Προβολές: 34
  • 20231119_142553.jpg
    20231119_142553.jpg
    321,3 KB · Προβολές: 33
Τα πιο σταθερά και ανεπηρεαστα από θερμοκρασία φυσίγγια είναι αυτά που γεμιζονται με πυρίτιδα πολυ γρήγορη για το βάρος σκαγιων. Φυσικά μειώνεται ανάλογα η δόση της πυριτιδας και πάντα με καψυλιο χαμηλής ισχύος. Αν το ππροεκτεινουμε στα υποηχητικα φυσίγγια ( με αφορμή ερώτηση φίλου σήμερα) , έχουν πολλούς φανατικούς οπαδούς, συχνά πρόκειται για πολύ ψαγμένους, και ενώ στην χώρα μας είναι άγνωστα, σε Ευρώπη Αμερική κερδίζουν διαρκώς έδαφος για πολλούς λόγους. Παραθέτω δύο συγκριτικά διαγράμματα με μολυβδινα από δημοσίευση του Βρετανού Tim Woodhouse στο the sporting shooter magazine. Το ένα συγκρίνει διάτρηση, το δεύτερο απαιτούμενη προσκόπευση.
Αν έχεις την καλοσύνη μου δίνεις ένα παράδειγμα γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες.
Χωρίς συνταγή.

εμεις που προσθέτουμε δυναμη στο καψυλι και καιμε ποιο προοδευτικες σε χαμηλότερα βαρη το ιδιο πράγμα δεν πετυχαίνουμε?

εμεις που προσθέτουμε δυναμη στο καψυλι και καιμε ποιο προοδευτικες σε χαμηλότερα βαρη το ιδιο πράγμα δεν πετυχαίνουμε?
Όχι. Οσο πιο αργή μία πυρίτιδα τόσο πιο δύσκολα καίγεται. Για να καεί χρειάζεται ψηλές πιέσεις. Οι πιέσεις δημιουργούνται όταν οι αντιστάσεις στην εκτόνωση των αερίων αυξάνονται. Αυτό που κάνει η στρωματοποιηση είναι να ανάψει μια πυρίτιδα χωρίς τις απαιτούμενες αντιστάσεις , και έχοντας φτάσει οι πιέσεις κατά την εκκίνηση των σκαγιων σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο να ελπίζει σε μία καλή συνέχεια. Αν η μέγιστη πίεση είναι σχετικά χαμηλή, η καύση θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρόνο όταν η θερμοκρασία είναι ψηλή, αλλά σε κρύο θα γίνει εύκολα προβληματική. Για να τα πάει καλά και στο κρύο, θα πρέπει η μέγιστη πίεση να είναι τόσο ψηλά, ώστε όταν τα σκάγια περάσουν στον αυλό ( και δεν υφίσταται πλέον η πίεση της έκρηξης του καψυλιου και το κλείσιμο, και η μόνη αντίσταση παρέχεται από την στήλη των σκαγιων, ) η πίεση να είναι ακόμη αρκετά ψηλή για να μην πέσει απότομα ο ρυθμός της καύσης. Αντίθετα μία πυρίτιδα γεμισμενη με μεγαλύτερο βάρος από το ονομαστικό της, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξεπεράσει η μέγιστη πίεση το επιθυμητό όριο, θα διατηρήσει έντονο ρυθμό καύσης έως και την πλήρη κατακαυση της.

Όχι. Οσο πιο αργή μία πυρίτιδα τόσο πιο δύσκολα καίγεται. Για να καεί χρειάζεται ψηλές πιέσεις. Οι πιέσεις δημιουργούνται όταν οι αντιστάσεις στην εκτόνωση των αερίων αυξάνονται. Αυτό που κάνει η στρωματοποιηση είναι να ανάψει μια πυρίτιδα χωρίς τις απαιτούμενες αντιστάσεις , και έχοντας φτάσει οι πιέσεις κατά την εκκίνηση των σκαγιων σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο να ελπίζει σε μία καλή συνέχεια. Αν η μέγιστη πίεση είναι σχετικά χαμηλή, η καύση θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρόνο όταν η θερμοκρασία είναι ψηλή, αλλά σε κρύο θα γίνει εύκολα προβληματική. Για να τα πάει καλά και στο κρύο, θα πρέπει η μέγιστη πίεση να είναι τόσο ψηλά, ώστε όταν τα σκάγια περάσουν στον αυλό ( και δεν υφίσταται πλέον η πίεση της έκρηξης του καψυλιου και το κλείσιμο, και η μόνη αντίσταση παρέχεται από την στήλη των σκαγιων, ) η πίεση να είναι ακόμη αρκετά ψηλή για να μην πέσει απότομα ο ρυθμός της καύσης. Αντίθετα μία πυρίτιδα γεμισμενη με μεγαλύτερο βάρος από το ονομαστικό της, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξεπεράσει η μέγιστη πίεση το επιθυμητό όριο, θα διατηρήσει έντονο ρυθμό καύσης έως και την πλήρη κατακαυση της.
Έχω την εντύπωση ότι οι εταιρείες στρέφονται προς το αντίθετο από αυτό που ανέφερες, ιδίως σε απαιτητικά φυσίγγια όπως τα δράμια.

εμπειρικα εχω δουλέψει μονο την μβ 32 έτσι με 686 και 35γρ ασχετα αν σκοπευτικα δεν τα βρικαμε,δεν εχω τις γνώσεις για να συνφωνισω η να διαφονισω στα λεγόμενά σου Λευτέρη προσωπικά στο κρυο προσθέσω λιγη 24αρα σε ενα σετ υπ με Μ92S στα 37γρ κλεισμένο σε 76αρι κάλυκα που με εχει καλύψειεως τώρα.

Γιαυτο σε αυτα τα σετ απ που λες με τις υπερπροοδευτικες εχουμε κανα 1000 μπαρ να εχουμε το κεφαλι μας ησηχο οτι θα δουλεψει παντου 🤣 🤣🤣🤣

Αντίθετα μία πυρίτιδα γεμισμενη με μεγαλύτερο βάρος από το ονομαστικό της, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξεπεράσει η μέγιστη πίεση το επιθυμητό όριο, θα διατηρήσει έντονο ρυθμό καύσης έως και την πλήρη κατακαυση της.
Εμένα πάντος, με κάλυψες 100%...
Ευχαριστούμε Λευτέρη!!

Όλες οι πυρίτιδας που συστήνονται για φορτία έως 34γρ μπορούν να γεμίσουν και 28 και λιγότερα αρκεί να ξέρεις να στήσεις το φυσίγγι εγώ γέμιζα με g3000 και 26γρ φυσίγγι απλά πήγαινε μπάλα και δε με εξυπηρετούσε. Το ίδιο μπορούσα να κάνω και με την mb32 που έχω γεμίσει πάρα πολλά κιλά και από δαυτη όπως γέμιζα και με τη m92s 36gr φυσίγγι .όλα είναι θέμα στησίματος .Και στο 20αρακι φυσίγγι που ανά φέρθηκε πιο πάνω εάν γεμιζα και δεν είχα μπαρούτι θα γέμιζα με οποία 35 άρα έβρισκα στα 26 γρ.Αυτο που αναφέρει ο Λευτέρης ότι γέμισμα σε μεγαλύτερο βάρος από το ονομαστικό της πυρίτιδας είναι εύκολο το δύσκολο είναι το γέμισμα που αναφέρω σε πολύ μικρότερο βάρος του αναλογουνφνου που γίνεται και αυτό .

Status
Not open for further replies.
Back