Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Οτι ειναι, το κάνει Θαλή...τον δουλευω στη μπεκατσα σαν 1η βολή στην κάννη με τα 5* του S/P.
Αυτός μπαίνει στην κορυφή, πριν το αστέρι κλεισιμο και με το σταυρό κάτω και στην λακουβίτσα του λίγα σκάγια για το κέντρο αν θυμάμαι καλά, σωστά;
Από κάτω του τί έχει; Μισόταπα, ντιάνα ή μάλλινη;

Αυτός μπαίνει στην κορυφή, πριν το αστέρι κλεισιμο και με το σταυρό κάτω και στην λακουβίτσα του λίγα σκάγια για το κέντρο αν θυμάμαι καλά, σωστά;
... μπαίνει με τον σταυρό κάτω, αλλα ρελιαστό κλείσιμο, το πάνω μέρος παίζει τον ρόλο του πλαστικού δισκίου....οταν το πρωτοέβγαλε ο Στόκας ήταν με μισόταπα, αλλά νομίζω γιατί οχι και κάποια άλλη βυσμάτωση, αρκεί να συνάδει με τον σκοπό του φυσιγγίου με ανάποδο αποκεντρωτήρα που ειναι η γρήγορη διασπορά στα λίγα μέτρα... :) ....

... μπαίνει με τον σταυρό κάτω, αλλα ρελιαστό κλείσιμο, το πάνω μέρος παίζει τον ρόλο του πλαστικού δισκίου....οταν το πρωτοέβγαλε ο Στόκας ήταν με μισόταπα, αλλά νομίζω γιατί οχι και κάποια άλλη βυσμάτωση, αρκεί να συνάδει με τον σκοπό του φυσιγγίου με ανάποδο αποκεντρωτήρα που ειναι η γρήγορη διασπορά στα λίγα μέτρα... :) ....
Ευχαριστώ κύριε Τράτση! Γιατί όχι και αστέρι κλείσιμο όμως;

Ευχαριστώ κύριε Τράτση! Γιατί όχι και αστέρι κλείσιμο όμως;
... απαγορεύεται να προσθέσουμε οτιδήποτε πάνω στην κολώνα της γόμωσης(σσ. των σκαγιών δηλ.) κάτω απο το αστεροειδές κλείσιμο , διότι οι πιέσεις θα πάνε στον Θεό φίλε μου!... :) ...

Υ.Γ... αυτο ήταν του Στόκα...

1699729960025.jpeg

Last edited:
Το συγκεκριμενο το εχω με diana Θαλη......σκοπος,,στα διασπορας ειναι, τα σκαγια να τρώνε κλώτσο κ οσο ψιλο Νο γινεται για να εκτραπουν της πορειας τους...ετσι θα πετυχουμε μεγιστες διασπορες.....στον αποκεντρωτηρα τεριαζει καλυτερα η diana μισς κ ειναι "τσιμέντο" σαν βυσματωση.

Το συγκεκριμενο το εχω με diana Θαλη......σκοπος,,στα διασπορας ειναι, τα σκαγια να τρώνε κλώτσο κ οσο ψιλο Νο γινεται για να εκτραπουν της πορειας τους...ετσι θα πετυχουμε μεγιστες διασπορες.....στον αποκεντρωτηρα τεριαζει καλυτερα η diana μισς κ ειναι "τσιμέντο" σαν βυσματωση.
Ρε βαλτε ς4 πατηστετην λιγο και σκορπαει και τα μονοβολα που λεει και ενας φιλος!! 🤣 🤣🤣

... απαγορεύεται να προσθέσουμε οτιδήποτε πάνω στην κολώνα της γόμωσης(σσ. των σκαγιών δηλ.) κάτω απο το αστεροειδές κλείσιμο , διότι οι πιέσεις θα πάνε στον Θεό φίλε μου!... :) ...

Υ.Γ... αυτο ήταν του Στόκα...

View attachment 82197
Φυσιγγαρα αυτό.

Κι όμως κάποιος φίλος εδώ μέσα είχε προτείνει να μπαίνει κάτω από το τζαμάκι (ή το αστέρι δε θυμάμαι) και να έχει σκάγια από πάνω η λακούβα για να γεμίζει καλύτερα το κέντρο. Δηλαδή δεν μπαίνει ακριβώς πάνω από τα σκάγια αλλά μέσα στα σκάγια στο πάνω μέρος. Περίπου όπως μπαίνει ο σταυρός που έχουν κάποιοι για διασπορά. Δηλαδή το αστέρι ή το τζάμι είναι σε επαφή με σκάγια.

Κι όμως κάποιος φίλος εδώ μέσα είχε προτείνει να μπαίνει κάτω από το τζαμάκι (ή το αστέρι δε θυμάμαι) και να έχει σκάγια από πάνω η λακούβα για να γεμίζει καλύτερα το κέντρο. Δηλαδή δεν μπαίνει ακριβώς πάνω από τα σκάγια αλλά μέσα στα σκάγια στο πάνω μέρος. Περίπου όπως μπαίνει ο σταυρός που έχουν κάποιοι για διασπορά. Δηλαδή το αστέρι ή το τζάμι είναι σε επαφή με σκάγια.
...Θαλη μου οπως το θετεις, ισως να γινεται δεν γνωριζω...το σιγουρο ειναι οτι κατω απο το αστερι ακριβως , οτι βαλεις, το εκανες δυναμιτη το φυσιγγιο...

Για να κλήση το κενό στο κέντρο (λουκουμάς)αν η γόμωση ας πούμε είναι 34γρ βάζουμε 28γρ τον αποκεντροτηρα 6γρ από πάνω στη λακούβα και κληνης με ρελι.και πάει ο λουκουμάς.απλος ρελιαζης ληγο πιο ψηλά λόγο κενό χορου

Σε ρελι γινετε

Γίνεται αλλά μόνο σε ρέλι.
Βάζεις 22 γρ κάτω από τον αποκεντρωτηρα και άλλα 10 γρ από πάνω και μετά κλείνεις με χαρτάκι. Αυτό κάνω εγώ στα 32 γρ. Μπορείς να το στεισεις και σε περισσότερα.
Αλλά ποτέ σε κλείσιμο αστερωειδές!!!

Γίνεται αλλά μόνο σε ρέλι.
Βάζεις 22 γρ κάτω από τον αποκεντρωτηρα και άλλα 10 γρ από πάνω και μετά κλείνεις με χαρτάκι. Αυτό κάνω εγώ στα 32 γρ. Μπορείς να το στεισεις και σε περισσότερα.
Αλλά ποτέ σε κλείσιμο αστερωειδές!!!
Γιατί; Το ίδιο δεν κάνουμε όταν βάζουμε το σταυρό ως διασπορέα και κλείνουμε αστέρι; Εδώ τί αλλάζει;

Μη βαζεται (πολλά) gr σκαγια πάνω απο τον αποκεντρωτηρα για να κλεισει ο λεγόμενος λουκουμας, κυρίως με σκάγια Νο9 ή 10, στη μπεκατσα θελουμε αποκέντρωση κ οχι κέντρα, προτειματε ΠΑΝΤΑ τα περισσότερα σκαγια να τα σπρώχνει η βυσμάτωση για να εχουμε πιο ομιόμορφη αποκέντρωση...3gr No10 ειναι αρκετα θεωρώ,πανω απο τον αποκεντρωτηρα...

Υ.Γ.
Σε Νο8 ή 7 ισως χρειαστουν 10gr όπως λέτε.....

Φυσιγγι δουλεμενο στη μπεκατσα, για ηπιο πυκνο (ξέφωτα) στα 27+3gr =30gr διασποράς...

20221023_175708.jpg

Σε ευχαριστώ πολύ.Κοίτα έκοψα την κάνη και μου τα ανοίγει λίγο αλλά όχι όπως ο μύθος που κυκλοφορεί στα καφενεία ότι σου τα κάνει ομπρέλα.......Έχεις αυτό το τσοκ;Αν δεν σου κάνει κόπος ρίχνεις ένα φυσιγγι στα 8 μέτρα σε ένα χαρτόνι και το βάζεις να το δούμε φωτογραφια;Με αυτό το τσοκ ρίχνεις απλό φυσιγγι η διασπορας;Εννοώ θα έχει μεγαλύτερό άνοιγμα με το διασποράς.Έυχαριστω πολύ.
Στο όπλο που έχω τώρα δεν έχω θα προσπαθήσω να φτιάξω αλλά μου ζητάνε αρκετά βλέπεις τα παράτησε ο μάστορας που τα έφτιαχνε και ο άλλος γέρασε .Να ξέρεις το τσοκ ήταν έσω έξω 12 εκ με τελείωμα παράλληλο στο 19.2 σε αυλό 18.4 το άνοιγμα της ντιυφεκιας ήταν τέτοιο που ντουφεκουσες τσίχλες μαύρες που λέμε έβλεπες ότι ρίχνεις αλλου δίπλα της λίγο πίσω πάνω και έπεφτε για να αστοχήσεις έπρεπε να το θελήσεις εσύ μόνο αλλά μέχρι 18/20 το πολύ μετρα σκοτώνεις.Γνωριζω τη διαμόρφωση του τσοκ .Επειδή φεύγω για χωριό σε λίγη ώρα όταν γυρίσω σε 10 ημέρες θα σου στείλω το σετ από με ς4 .Τώρα κοίταξε να δεις εάν θέλεις αποκλειστικά την κανη μόνο για τέτοιες ντουφέκιες υπάρχει δυνατότητα να ανοιχτεί η παρούσα και να γίνει αναστροφή από κυλινδρική με πολύ καλά αποτελέσματα και δε θα χρειάζεσαι τα διασποράς αλλά θα την εξιδικευσεις μετά πολύ .Ο κύλινδρος δεν κάνει καμία ομπρέλα και τα 2/10 σύσφιξη να ξέρεις τα 4* δηλ ίσως είναι το καλύτερο τσοκαρισμα κάποια όπλα δουλεύουν από 15 μέχρι και 40 μέτρα με το 4* σε σημείο που να αμφιβάλεις και εσύ που το βλέπεις.

Γιατί; Το ίδιο δεν κάνουμε όταν βάζουμε το σταυρό ως διασπορέα και κλείνουμε αστέρι; Εδώ τί αλλάζει;
Γιατί είναι τελείως διαφορετικός διασπορέας. Όλοι οι γνωστοί διασποροίς λειτουργούν όπως οι γνωστοί συγκεντρωτήρες και οι κοινές βισματώσοις, τα σκάγια ξερελιάζουν το φυσίγγιο και το βίσμα συμπιέζεται το καταδύναμην όπως περνάει από το αστερωειδές κλείσιμο. Ενώ εδώ ο αποκεντρωτήρας θα ξερελιάσει αυτός ασυμπίεστος το αστερωειδές κλείσιμο και τα μπαρ θα πάνε στο θεό μαζί και τα απάρτια του όπλου και του χρήστη!

Γιατί είναι τελείως διαφορετικός διασπορέας. Όλοι οι γνωστοί διασποροίς λειτουργούν όπως οι γνωστοί συγκεντρωτήρες και οι κοινές βισματώσοις, τα σκάγια ξερελιάζουν το φυσίγγιο και το βίσμα συμπιέζεται το καταδύναμην όπως περνάει από το αστερωειδές κλείσιμο. Ενώ εδώ ο αποκεντρωτήρας θα ξερελιάσει αυτός ασυμπίεστος το αστερωειδές κλείσιμο και τα μπαρ θα πάνε στο θεό μαζί και τα απάρτια του όπλου και του χρήστη!
....RESPECT..shake hands....!!!

Status
Not open for further replies.
Back