Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πάντως όλα τα ακριβά που αγόρασα πχ το χρυσή μπεκατσα που λέει ότι ανοίγει στο 1.80 στα 8 μετρα το δοκίμασα στο χαρτόνι και δεν ανοίγει αυτά που ανοίγουν μέχρι τώρα είναι το direct και το jordan που μου έγραψε ένας συνάδελφος εδώ μέσα και τον ευχαριστώ. Ποιο άλλο προτείνεται να ανοίγει πολύ; Τα εξειδικευμένα πάντως πενταδες και δεκάδες τα απορρίπτω τα έχω αγοράσει σχεδόν όλα και ρίξει σε χαρτόνι και δεν.... άσε που σου φεύγει και το σαγονι.Αυτά που μου έχουν δουλέψει καλύτερα είναι τα λίγα γρ πχ jordan και direct αλλα οχι για να μεινω πολυ ικανοποιημένος γι αυτο ειπα να φτιάξω ενα μονος μου...Αλλά αν θέλετε πείτε και καμία μάρκα που έχετε ρίξει και ανοίγει... Ευχαριστώ
αν δεν μπορις να κανης την δουλειάς σου με τα φυσηγγια της αγωρας κοίταξε πρώτα το κοντάκι σου και μετά ολα τα αλλά

Για να πετύχεις τοσο ανοικτή πραγματικά ντουφέκια θέλεις ανάστροφο τσοκ και αρκετά ανοικτοτερο του κυλίνδρου έως και 8/10 , εννοείται ότι θα ρίχνεις φυσίγγι με κανονική τάπα ,έπειτα όμως ξεχνάς τα σκοτωματα μετά τα 18/20 μέτρα το πολύ μόνο κατά λάθος δεν υπάρχει συνταγή να κάνεις 2 μέτρα άνοιγμα τόσο κοντά και να σκοτώνει και στα 25 εκτός και αν έχεις σκάγια στο κέντρο ανέπαφα σε χωριστό διαμέρισμα που θα πάνε μάτσο στο κέντρο μετά όμως θα θέλεις πολλά γρ για να καλύψεις το μεγάλο κύκλο και σωστό απόλυτα κοντάκι για να σκοτωσεις μακριά με τα λίγα που θα στείλεις εκεί .

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις πραγματικά με βοηθά τα πολύ εννοείτε και δεν θέλω τόσο μεγάλο άνοιγμα αλλά αν δείτε την διαφήμιση τόσο λέει ακριβώς άνοιγμα στα 8 μέτρα 1.80....Το κοντακι το έχω φέρει ακριβώς πάνω μου οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Παω καβάλα στα σκυλιά στο πολύ πυκνό γιατί δεν μπορώ να πάω πιο μακριά γιατί δεν θα δω τίποτα.Μεχρι πόσο μπορώ να κλείσω ένα φυσιγγι σε ύψος υπάρχει κάποιο οριο;Πχ αν βάλω μόνο μπαρούτι εμφραξει πχ ενα δισκακι που βαζουμε για ρελιασμα η ενα φελο και σκάγια απο επανω θα εχω θεμα;Εσφαξα ενα direct και ετσι ειναι ακριβως μονο που στο τελος εχει νομιζω αν το λεω καλα ανοποδο αποκεντρωτηρα

λαμπρο δες τι πυρίτιδες υπάρχουν,κατανοησε τον τροπο που κλείνουν σετ υπ που υπάρχουν στο εμπόριο με αυτες και δες τι μπάρ βγάζουν,χωρις καποιον να σου δείξει πρέπει να διαβάσεις αρκετά και μετα να πιάσεις αδειο καλυκα στα χερια σου .αν δεν μπορεσεις να καταλάβεις πως επηρεάζουν οι διάφοροι παράγοντες (καψυλι ,αμορτισέρ,κλείσιμο) το φυσίγγι καλύτερα να μείνεις στην ασφάλεια των εμπορικών.
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις πραγματικά με βοηθά τα πολύ εννοείτε και δεν θέλω τόσο μεγάλο άνοιγμα αλλά αν δείτε την διαφήμιση τόσο λέει ακριβώς άνοιγμα στα 8 μέτρα 1.80....Το κοντακι το έχω φέρει ακριβώς πάνω μου οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Παω καβάλα στα σκυλιά στο πολύ πυκνό γιατί δεν μπορώ να πάω πιο μακριά γιατί δεν θα δω τίποτα.Μεχρι πόσο μπορώ να κλείσω ένα φυσιγγι σε ύψος υπάρχει κάποιο οριο;Πχ αν βάλω μόνο μπαρούτι εμφραξει πχ ενα δισκακι που βαζουμε για ρελιασμα η ενα φελο και σκάγια απο επανω θα εχω θεμα;Εσφαξα ενα direct και ετσι ειναι ακριβως μονο που στο τελος εχει νομιζω αν το λεω καλα ανοποδο αποκεντρωτηρα

λαμπρο δες τι πυρίτιδες υπάρχουν,κατανοησε τον τροπο που κλείνουν σετ υπ που υπάρχουν στο εμπόριο με αυτες και δες τι μπάρ βγάζουν,χωρις καποιον να σου δείξει πρέπει να διαβάσεις αρκετά και μετα να πιάσεις αδειο καλυκα στα χερια σου .αν δεν μπορεσεις να καταλάβεις πως επηρεάζουν οι διάφοροι παράγοντες (καψυλι ,αμορτισέρ,κλείσιμο) το φυσίγγι καλύτερα να μείνεις στην ασφάλεια των εμπορικών.
Ενταξει ευχαριστώ.

Αγόρασε ένα τσοκ ανάστροφο τύπο Bel θα πληρώσεις μια φορά αλλιώς θα πληρώνεις συνέχεια διασποράς χωρίς να έχεις και στάνταρ αποτέλεσμα

Ενταξει ευχαριστώ.
Εάν είχες ς4 θα σου έδινα ένα σετ απ με 90 εκ στα 10 μέτρα με το μέτρο μετρημένα .Αν επιτρέπεται τι όπλο έχεις και πόσες ντουφέκιες χρειάζεσαι το χρόνο σε τόσο κοντινή απόσταση

Αγόρασε ένα τσοκ ανάστροφο τύπο Bel θα πληρώσεις μια φορά αλλιώς θα πληρώνεις συνέχεια διασποράς χωρίς να έχεις και στάνταρ αποτέλεσμα
Σε ευχαριστώ πολύ.Κοίτα έκοψα την κάνη και μου τα ανοίγει λίγο αλλά όχι όπως ο μύθος που κυκλοφορεί στα καφενεία ότι σου τα κάνει ομπρέλα.......Έχεις αυτό το τσοκ;Αν δεν σου κάνει κόπος ρίχνεις ένα φυσιγγι στα 8 μέτρα σε ένα χαρτόνι και το βάζεις να το δούμε φωτογραφια;Με αυτό το τσοκ ρίχνεις απλό φυσιγγι η διασπορας;Εννοώ θα έχει μεγαλύτερό άνοιγμα με το διασποράς.Έυχαριστω πολύ.

Μεγάλη και γρήγορη διασπορά υποτίθεται κάνει και ο ανάποδος αποκεντρωτήρας, τον οποίο όμως ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει και δε ξέρω τί κάνει στην πραγματικότητα

View attachment 82172
Αφήνει κενό στην μέση και χάνεις την μπεκατσα.... Σαν κουλούρι να φανταστείς τέτοιο έχουν και τα ντιρεκτ περίπου

Εάν είχες ς4 θα σου έδινα ένα σετ απ με 90 εκ στα 10 μέτρα με το μέτρο μετρημένα .Αν επιτρέπεται τι όπλο έχεις και πόσες ντουφέκιες χρειάζεσαι το χρόνο σε τόσο κοντινή απόσταση
Ναι δώσ'το μου το σετ απ αν θες στείλτο και με πμ αν δεν θες να το βάλεις εδώ.Ριχνω αρκετές τουφεκιές κυνηγάω σε πάρα πολύ κλειστό και πάω καβάλα στα σκυλιά αν πάω λίγο πιο πίσω δεν θα βλέπω τίποτα....Ευχαριστώ

Beretta es 100 53 cm κομμένη κύλινδρος

Μεγάλη και γρήγορη διασπορά υποτίθεται κάνει και ο ανάποδος αποκεντρωτήρας, τον οποίο όμως ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει και δε ξέρω τί κάνει στην πραγματικότητα

View attachment 82172
Οτι ειναι, το κάνει Θαλή...τον δουλευω στη μπεκατσα σαν 1η βολή στην κάννη με τα 5* του S/P.

Τουφέκι απο τα λίγα η es100 και η Centro...κακος την έκοψες αυτη την κάννη της.....
Έχω και benelli της έφτιαξα και το κοντακι μόνος μου πήγα σε οπλουργος και μου λέγανε δεν γίνεται και όμως το έφερα τώρα μου κάθεται κουτί.......Έχει καλύτερο ζυγισμα τώρα Κώστα και εξάλλου μόνο μπεκατσα και ορτυκι την κυνηγάω για τα άλλα θήραμα τα έχω την m2.

Στα 10m δεν εχω, αλλα εχω στα 15m....
Άνοιγμα 1.25×1.25cm...

View attachment 82174
😍😍😍 Τέλεια τουφεκιά. Χωρίς κενά στείλε το σετ απ.Με το αναστροφή Μπελ που είπε ο συνάδελφος πιο πάνω λες να ανοίγει περισσότερο;

Status
Not open for further replies.
Back