Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Οκ περιμένω δοκίμασα πολλά στο χαρτόνι φυσίγγια αλλά δεν μου άρεσαν το τζορνταν καλό είναι όπως είπα το ντιρεκτ αφήνει κενά και το χρυσή μπεκατσα εκτός ότι δεν ανοίγει καθόλου σε σχέση με τα άλλα με ξεπλατησε 36 γρ είναι πολλά πιστεύω για την μπεκατσα.....Άντε περιμένω κάνα καλό σετ απ και πάλι ευχαριστώ γράψτε και πιο νούμερο διασπορεα του Θώδη να πάρω...
Το θέμα είναι τι μπαρούτι έχεις;
Και ο διασπορέας του Gualandi 14 με σωστό στήσιμο ανοίγει πάρα πολύ.

Καλημέρα λεβέντες.Μουβεχει σφηνωθεί τελευταία να κλείσω mb32 1,75x34 με lb6.Εχει ασχοληθεί κανένας να μου πει ύψος φελλού+χαρτάκι για να βγω με δύο στοιβάδες σκάγια εκτός συγκεντρωτηρα ???
Υ.Γ.θα κλείσω με δύο στάδια κ.χ 10-11 χιλ
Δες εδώ #6.051
Με 5,5 χιλιοστά μόνο χάραγμα σταυρό, έχει άνοιγμα 90 εκατοστά στα 37 μέτρα.Με κύλινδρο και Ν3σκάγια.

Καλημέρα σε όλους ήθελα να ρωτήσω αν ανοίξω ένα τσιχλοφυσιγγο και αφαιρέσω τον συγκεντρωτηρα και βάλω ένα στρογγυλό χαρτονακι από πάνω από την πυρίτιδα η ένα βύσμα εμφραξεις και μετά τα σκάγια πάλι και το κλείσω θα έχω διασπορά;Μπορώ να το κάνω και με καινούριο καλύκα να βάλω 1.55 πυρίτιδα βύσμα εμφραξεις και μετά 32-34 γρ σκάγια....Τη λέτε το έχει δοκιμάσει κανεις;Επισεις ήθελα να ρωτήσω αν αυξησω τις πιέσεις αυξάνει και η διασπορά πχ μεγαλύτερη δόση πυρίτιδα 1.85×32 Η 2.0×34...Υγ Δεν γνωρίζω από ιδιογωμοση .....ελαχιστα..Ευχαριστώ.
Λάμπρο καλησπέρα....να βαλουμε τα πραγματα σε σειρα πρωτα...
Εχεις εργαλεία να κλείσεις φυσίγγια καταρχας;;;

Λάμπρο καλησπέρα....να βαλουμε τα πραγματα σε σειρα πρωτα...
Εχεις εργαλεία να κλείσεις φυσίγγια καταρχας;;;
Έχει ένας ξάδερφος μου μηχανή αλλά θέλω να πάρω και μόνος μου καλυκοκοφτη,ζυγαριά και αυτό που μπαίνει μπροστά στο τρυπάνι και κάνεις κλείσιμο με χαρτονακι η πλαστικό ράλι.

Όποια μου πείτε θα πάρω δεν έχω πρόβλημα ποια δουλεύει καλύτερα στην μπεκατσα;
Το κακό με τον πόλεμο στην Ουκρανία,
είναι ότι δεν έχεις και πολλές επιλογές .
Θα κοιτάξεις για μία που είναι x32, δηλαδή δουλεύει στο εύρος των 32 γραμμαρίων.
Μπορείς να την γεμίσεις από 28 έως 34 γραμμάρια σκάγια ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ με μικρή απόκλιση ως προς το βάρος την πυρίτιδα. Δεν βάζεις ποτέ τυχαία την πυρίτιδα ή τα σκάγια - ποτέ στο περίπου.
Για εργαλεία τα μόνα απαραίτητα είναι =
1)μια ζυγαριά ακριβείας της τάξης 0,01 του γραμμαρίου
2) μια ρελιάστρα χειρός
Τα υπόλοιπα είναι τα υλικά=
πυρίτιδα
κάλυκες
συγκεντρωτήρες ή τάπες (μάλλινη ή diana)
χαρτάκι ή πλαστικό τζαμάκι(καλύτερο για μένα)
σκάγια
Μετά χρειάζεται να πιάνουν λίγο τα χέρια σου, να έχεις υπομονή (θα χαλάσεις μερικά για να μάθεις) και τελευταίο και βασικό να πετάξεις τον ενθουσιασμό σου στο καλάθι των αχρήστων.

2 έμειναν…. τα λεφτά που θα χαλάσεις περνεις πολύ καλά εμπορικα…
Ήθελα να φτιάξω ένα δικό μου που να με ικανοποιεί και να μείνω σε αυτό όλα τα άλλα δεν με ενοχλούν αγοράζω εμπορικά.....Ποια προτείνεις από εμπορικα;

Το κακό με τον πόλεμο στην Ουκρανία,
είναι ότι δεν έχεις και πολλές επιλογές .
Θα κοιτάξεις για μία που είναι x32, δηλαδή δουλεύει στο εύρος των 32 γραμμαρίων.
Μπορείς να την γεμίσεις από 28 έως 34 γραμμάρια σκάγια ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ με μικρή απόκλιση ως προς το βάρος την πυρίτιδα. Δεν βάζεις ποτέ τυχαία την πυρίτιδα ή τα σκάγια - ποτέ στο περίπου.
Για εργαλεία τα μόνα απαραίτητα είναι =
1)μια ζυγαριά ακριβείας της τάξης 0,01 του γραμμαρίου
2) μια ρελιάστρα χειρός
Τα υπόλοιπα είναι τα υλικά=
πυρίτιδα
κάλυκες
συγκεντρωτήρες ή τάπες (μάλλινη ή diana)
χαρτάκι ή πλαστικό τζαμάκι(καλύτερο για μένα)
σκάγια
Μετά χρειάζεται να πιάνουν λίγο τα χέρια σου, να έχεις υπομονή (θα χαλάσεις μερικά για να μάθεις) και τελευταίο και βασικό να πετάξεις τον ενθουσιασμό σου στο καλάθι των αχρήστων.
Γιατί μωρέ να πετάξω τον ενθουσιασμό στο καλάθι τον άχρηστων;.........😁Αν πάρω ρελι και το βάλω μπροστά σε τρυπάνι και το τρυπάνι σε ένα εργαλείο που έχω πάρει από τα Λιντλ με μοχλό για να το ανεβοκατεβαζεις και να φτιάχνεις τρύπες δεν θα κάνω δουλειά τη λετε;Να ρελιαζω εννοω;

Γιατί μωρέ να πετάξω τον ενθουσιασμό στο καλάθι τον άχρηστων;.........😁Αν πάρω ρελι και το βάλω μπροστά σε τρυπάνι και το τρυπάνι σε ένα εργαλείο που έχω πάρει από τα Λιντλ με μοχλό για να το ανεβοκατεβαζεις και να φτιάχνεις τρύπες δεν θα κάνω δουλειά τη λετε;Να ρελιαζω εννοω;
Στροφείο μάλλον εννοείς.
Αν το κάνεις με δράπανο χειρός πρέπει να έχεις οδηγό για να μην τα στραβορελιάζεις και τσαλακώνουν και με κάποιο υποτυπώδες φρένο για να μην το πατάς παραπάνω. Πρέπει να πατάει κάθετα το στροφείο όταν ρελιάζει.
Αν έχεις δράπανο με βάση τότε είναι ακόμη πιο εύκολο.
Γίνεται αλλά θέλει πολύ υπομονή μέχρι να τα ρυθμίσεις.
Τον ενθουσιασμό σου καλό είναι να τον πετάξεις για να φτιάχνεις σωστά φυσίγγια και όχι δυναμίτες.

Με ένα δράπανο πάγκου με ρυθμιζόμενο στοπ και ρυθμιζόμενες στροφές για να μην καις τον κάλυκα στα χείλη και μια ζυγαριά ακριβείας φτιάχνεις παπάδες απλά τσιμπάει λίγο την πυρίτιδα σε σχέση με το αστεροειδείς κλείσιμο και έχεις πιο σταθερό φυσίγγι .

Ήθελα να φτιάξω ένα δικό μου που να με ικανοποιεί και να μείνω σε αυτό όλα τα άλλα δεν με ενοχλούν αγοράζω εμπορικά.....Ποια προτείνεις από εμπορικα;
Gorilla & lambro .. και οι δυο έχουν πολύ καλά διασπορας

Επειδή τον κανόνα δεν τον έγραψα όπως έπρεπε, θα τον γράψω καλύτερα, αλλά ότι υπάρχει κανόνας υπάρχει και δεν χωράει
αμφισβήτησης.
Σαν γενικό κανόνα λοιπόν και πάντα πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, για πυρίτιδες με ακαριαία καύση και μικρής προοδευτικότητας θα
πρέπει να χρησιμοποιούμε ελαστικούς συγκεντρωτήρες, ενώ αντίθετα για προοδευτικές και υπερπροοδευτικές πυρίτιδες θα πρέπει να
χρησιμοποιούμε σκληρότερους συγκεντρωτήρες. Χτύπα «ασφαλή ιδιογόμωση ανωτέρου επιπέδου» στο google και εκεί στην ιστοσελίδα υπάρχει το άρθρο «σχέση συγκεντρωτήρα- πυρίτιδας και μεταβολής όγκου». Αυτά.
Ηλία Καλημέρα!... :) ...

Ο φίλος μας ο (@pit1982) και τα αλλα παιδιά , σου είπαν...

Φιλικά λοιπόν δες και το παρακάτω, μεταφρασμένο απόσπασμα απο ιταλικό manual ιδιογόμωσης, σχετικά με το θέμα που πραγματευόμαστε...

[...]

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΑ

Στα φυσίγγια με κανονική γόμωση σε φορτίο σκαγιών σε σχέση με το διαμέτρημα (ούτε αυξημένο, ούτε πολύ ελαφρύ η μειωμένο), «σκληροί συγκεντρωτήρες» χρησιμοποιούνται κατά κανόνα, όταν δουλεύουμε «βραδύκαυστες» πυρίτιδες (τις λεγόμενες «προοδευτικές»), η σε κάθε περίπτωση όπου η αρχική ανάφλεξη είναι δύσκολη λόγο του τύπου η της ιδιαιτερότητας της χρησιμοποιούμενης πυρίτιδας, ενώ «μαλακά βύσματα» χρησιμοποιούνται κατά κανόνα επίσις, στις γρήγορες , «ταχύκαυστες» πυρίτιδες.

Τα παραπάνω όχι μόνον δεν ισχύουν αλλά ακόμα και αντιστρέφονται, όταν χρησιμοποιούνται σε φυσίγγια με μειωμένο η αυξημένο φορτίο σκαγιών, σε σχέση πάντα με το κανονικό ανά διαμέτρημα.

Οι συνδυασμοί πυρίτιδας-βύσματος αλλά και καψυλλίου παράλληλα, σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν έναν συγκεκριμένο κανόνα, αλλά πρέπει να επαναπροσδιορίζονται όχι μόνο βάση της προοδευτικότητας της χρησιμοποιούμενης πυρίτιδας αλλά βάση και του φορτίου της γόμωσης (δηλ. του βάρους σε σκάγια), της σκληρότητας του βύσματος, της αντίστασης που θα προβάλει το ρέλι του φυσιγγίου ανάλογα με τον τρόπο κλεισίματος(αστεροειδές η στρογγυλό με χαρτονάκι, πλαστικό δισκίο η φελλό, βαθύ η ρηχό ρέλι με στενό η φαρδύ προφίλ στεφάνης),και του ύψους του κάλυκα....

[...]

Last edited:
Γράψτε και μια συνταγή ρε παιδιά για μπεκατσα να φτιάξω να ανοίγει πολύ όμως ευχαριστώ
Τι πυριτιδα θα δουλεψεις Λάμπρο;;;
Επιδη υπαρχει στο εμποριο η CH6 θα δου γραψω αυτη, που ειναι δουλεμενη στο κυνηγι της μπεκατσας...

Καλυκας Νobel Sport
688
Κόψιμο τον κάλυκα στα 65.5mm
Καψυλι 688 CH6 1.75×33 Έλικας Θώδη 20 Νο8½ τζαμάκι ΡΕΛΙ 60mm

20201121_121709.jpg20201121_121258.jpg20201121_123408.jpg20201121_123312.jpg

Ευχαριστώ δεν την ξέρω αυτή την πυρίτιδα έλεγα να πάρω την mb 32.Αλλά παίρνω και αυτή δεν με νοιάζει.Πολυ ωραία τουφεκιά έβγαλες στα ποσα μέτρα ειναι;
Η ΜΒ32 θελει πολυ δουλεια κ δοκιμες για να την κανεις να ανοιξει...δε σκορπαει κ τοσο ευκολα....γραφω πληροφοριες στα χαρτονια αν προσεξεις....

Status
Not open for further replies.
Back