Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα το θέμα είναι να μην αλλάξω γραμμάρια και υλικά να προσαρμόσω τα υλικά που έχω αν όχι τότε και μόνο τότε θα αλλάξω
Το οτι ειχες μια συνταγη με την α πυρητηδα και με το ιδιο βυσμα θελεις να κλεισεις την β πυρητηδα η οποια δεν ειναι του ιδιου ογκου δεν ειναι σωστο σκεπτηκο !! Ασε που μπορει να μην σου δουλευει το ιδιο βυσμα στην αλλη πυρητηδα !!

Θα δοκιμάσω όπως λές με 1.65 και τα άλλα ίδια αλλιώς θα πάω και 1.65χ
32 ν7 και βλέπω
Αφου θελεις να κλεισεις ×32, εγω Γιανναρε,θα σου πρωτεινα cx2000 1.60×32 εφοσον προκειται για φασσα, με μαλακο βυσμα
(Giovani ή Ζ2Μ) κ κλεισιμο στα 57.5...καλυτερα 58.00...για να μη σου ανοίξει η κατανομη...δε θελει πολυ πατημα η Drago.
Δικο σου το μαχαιρι,δικο σου κ το καρπούζι... :)

Αφου θελεις να κλεισεις ×32, εγω Γιανναρε,θα σου πρωτεινα cx2000 1.60×32 εφοσον προκειται για φασσα, με μαλακο βυσμα
(Giovani ή Ζ2Μ) κ κλεισιμο στα 57.5...καλυτερα 58.00...για να μη σου ανοίξει η κατανομη...δε θελει πολυ πατημα η Drago.
Με μπέρδεψες. Εγώ το Ζ2Μ το θεωρούσα σκληρό βύσμα. Αντιθέτως τον Gualandi μαλακό. .think.

Με μπέρδεψες. Εγώ το Ζ2Μ το θεωρούσα σκληρό βύσμα. Αντιθέτως τον Gualandi μαλακό. .think.
Μαλακο ειναι ρε συ...παιρνει πατημα...πιο μαλακοτερος ο Giovani όμως...κατα τη γνώμη μου.
Απο τους b&p ο Diamante ειναι κουτσουρο...

Μαλακο ειναι ρε συ...παιρνει πατημα...πιο μαλακοτερος ο Giovani όμως...κατα τη γνώμη μου.
Απο τους b&p ο Diamante ειναι κουτσουρο...
Ο ζ2μ ειναι μαλακος μεχρι να τσακισουν τα ποδαρακια του μετα ειναι σχεδον σαν τον ντραγκο !!

...βασικά για τον φίλο μας (@Thalis )...:)...

... γνωρίζουμε ότι όλοι οι συγκεντρωτήρες στα συμβατικά στησίματα (και όχι μόνον) πρέπει να έχουν συμπιεσμένα τα αμορτισέρ τους…

Με τον Ζ2Μ για την ακρίβεια, επειδή είναι "μαλακός" λόγο της ιδιομορφίας του με τα "ποδαράκια" ελλοχεύει ο εξής κίνδυνος: ...αν τον "παραπατήσεις", πράγμα που είναι εύκολο να γίνει ακριβώς λόγο "μαλακότητας", τα ποδαράκια στραβώνουν υπερβολικά, τόσο που παύουν πια να ενεργούν σαν αμορτισέρ!...γίνονται δηλαδή μια στερεή-συμπαγής τρόπον τινά σύνδεση μεταξύ του κάτω μέρους από το ποτηράκι και του πάνω μέρους της φούστας, χωρίς ανοχές, και ο συγκεντρωτήρας γίνεται "κούτσουρο" αφού έχει απωλέσει το αμορτισέρ του!...εμπειρικά με διαφανούς κάλυκες, μπορείς να δεις και να ρεγουλάρεις το "πάτημα" που θέλουν, για να έχεις έναν μπουσούλα...

Πάντως είναι το "μαλακότερο" βύσμα αν τον προσέξεις, δίνει τις χαμηλότερες πιέσεις από τους γνωστούς μας συγκεντρωτήρες, και βγάζει και ωραίες τουφεκιές, βαστά συγκέντρωση, τον δουλεύω πολύ στο 16αρι...

Ελπίζω να βοήθησα κάπως... :) ...

Το οτι ειχες μια συνταγη με την α πυρητηδα και με το ιδιο βυσμα θελεις να κλεισεις την β πυρητηδα η οποια δεν ειναι του ιδιου ογκου δεν ειναι σωστο σκεπτηκο !! Ασε που μπορει να μην σου δουλευει το ιδιο βυσμα στην αλλη πυρητηδα !!
Δεν είπα αυτό την μβχ32 την δουλεύω με 24 βύσματα στα 33 ν6 Γιοβάνη και τασκοφ σε σεντιτ όπως και ν7 ενώ στην dragon είμαι σε 20 τασκοφ σε φιεμ και σε σεντιτ στα όρια να το περνάει η όχι Γιοβάνη 22 συγκετροτηρες έχω πολλούς και νούμερα καληκες από φιόγκι Νόμπελ σεντιτ φιεμ και μπασκερι κάψουλα 686 688 cx2000 616 cx1000 απλά η ογκετρια της την κάνει κάπως δύσκολη αυτό είναι το θέμα γι'αυτό και ζήτησα αν κάποιος την δουλεύει κανονικά ( συχνά ) έχει ναου προτείνει κάτι άλλο η να βελτιώσω αυτό

Την έβαλα και σε Νόμπελ κάλυκα με βύσμα z2m 21 με 688 στα 33 ν6 μου φάνηκε λίγο πιο μαλακό από το σετ απ με τον φιεμ θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια αλλιώς μετά θα πάω στην Α1 . (Είναι 200γραμ.dragon θα δούμε αν θα τα βρούμε η όχι αλλιώς στην άκρη θα βρούμε λίγο Α1 να δοκιμάσουμε και μετά αγορά να έχουμε )

Α1 μπορεί να μην υπάρχει στην αγορά τώρα αλλά όταν έρθει και αν έρθει για πάρουμε αλλά αν θέλουμε όλοι έχουμε γνωστούς που έχουν για να μας δώσουν λίγη να δοκιμάσουμε

Δεν είπα αυτό την μβχ32 την δουλεύω με 24 βύσματα στα 33 ν6 Γιοβάνη και τασκοφ σε σεντιτ όπως και ν7 ενώ στην dragon είμαι σε 20 τασκοφ σε φιεμ και σε σεντιτ στα όρια να το περνάει η όχι Γιοβάνη 22 συγκετροτηρες έχω πολλούς και νούμερα καληκες από φιόγκι Νόμπελ σεντιτ φιεμ και μπασκερι κάψουλα 686 688 cx2000 616 cx1000 απλά η ογκετρια της την κάνει κάπως δύσκολη αυτό είναι το θέμα γι'αυτό και ζήτησα αν κάποιος την δουλεύει κανονικά ( συχνά ) έχει ναου προτείνει κάτι άλλο η να βελτιώσω αυτό
24 βυσμα στα 33 γρ στην mb32!!!!!και Giovanni!!!! λάθος θέλει 22 Giovanni

Με τον τρόπο που κλείνω εγώ ναι cx2000 1.70χ33 ν6 Γιοβάνη 24 και τασκοφ και κλείσιμο στα 57.50 σε σεντιτ κάλυκα
Συνάδελφε θα σου γράψω κι εγώ μερικά πράγματα:
Κατ' αρχάς υπάρχει ένα κανόνας. Σε μέσου όγκου πυρίτιδα βάζουμε μαλακό συγκεντρωτήρα σε αντίθεση με μικρού όγκου πυρίτιδα που
βάζουμε σκληρό συγκεντρωτήρα. Μπορεί να υπάρξει εξαίρεση , αλλά αυτός είναι ο κανόνας.
Θα σε βοηθήσει πολύ ο δοσομετρητής, κι αν δεν έχεις προτείνω να αγοράσεις. Όταν βάλεις το δοσομετρητή πάνω στα σκάγια, αυτός
θα πρέπει να εξέχει από το ύψος του κάλυκα 2 χιλιοστά (αυτό για να έχει ασκηθεί επάνω στην πυρίτιδα οι πιέσεις που απαιτούνται). Ο
δοσομετρητής θα σου δείξει αν ο συγκεντρωτήρας που έχεις βάλει είναι ο σωστός σε mm. Τώρα αν η δοσολογία της πυρίτιδας πρέπει
να είναι π.χ 1,65 ή 1,70 δοκιμάζεις και βλέπεις (δεν γράφω για τη συγκεκριμένη πυρίτιδα, αυτό είναι γενικό). Παίζει ρόλο και τι καψύλι θα
χρησιμοποιήσεις. Μη μπερδεύεσαι με τους κάλυκες. Δεν σκοτώνουν οι κάλυκες, η σωστή δοσολογία σκοτώνει.
Ελπίζω να βοήθησα.

Συνάδελφε θα σου γράψω κι εγώ μερικά πράγματα:
Κατ' αρχάς υπάρχει ένα κανόνας. Σε μέσου όγκου πυρίτιδα βάζουμε μαλακό συγκεντρωτήρα σε αντίθεση με μικρού όγκου πυρίτιδα που
βάζουμε σκληρό συγκεντρωτήρα. Μπορεί να υπάρξει εξαίρεση , αλλά αυτός είναι ο κανόνας.
Θα σε βοηθήσει πολύ ο δοσομετρητής, κι αν δεν έχεις προτείνω να αγοράσεις. Όταν βάλεις το δοσομετρητή πάνω στα σκάγια, αυτός
θα πρέπει να εξέχει από το ύψος του κάλυκα 2 χιλιοστά (αυτό για να έχει ασκηθεί επάνω στην πυρίτιδα οι πιέσεις που απαιτούνται). Ο
δοσομετρητής θα σου δείξει αν ο συγκεντρωτήρας που έχεις βάλει είναι ο σωστός σε mm
Αυτον τον "κανονα" που τον ειδες ;; Δεν υσχιει κατι τετοιο ουτε για τα 2 χιλ ουτε οτι στου μικρου ογκου βαζουμε σωνη και καλα σκληρο βυσμα η σωστη στατικη πιεση φαινεται αποκλειστικα και μονο απο την σωστη συμπιεση του αμορτησερ του βυσματος !!

Status
Not open for further replies.
Back