Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά........
Έστησαν και δοκίμασα σε χαρτόνι το εξής φυσίγγι:
Fiocchi t5 12/76 615 m92s 2,30x 8βολια 12/0 bior 18 + 2,30 gr bufer 6* 64,00mm
Στα 36,50 μέτρα έβγαλε μια ωραία κατανομή βάζοντας τα 8 βόλια σε 45 εκατοστά κύκλο με 3* τσοκ..........
Έχει μετρήσει κάποιος ταχύτητα σε κάτι παρόμοιο??????
Εγώ το υπολογίζω στα 430 m/sec αλλά μπορεί να κάνω και λάθος........
Μπορει και 400-410 βαγγελη αλλαξε αμορτησερ να δεις χαιρι

Μπορει και 400-410 βαγγελη αλλαξε αμορτησερ να δεις χαιρι
Δημήτρη αυτό συμβαίνει λόγω διαφυγής αερίων?????? Θα μπορούσε να διορθωθεί με ένα χαρτάκι πάνω στην πυρίτιδα και μετά το bior paletoni???????
Με ένα βύσμα z2m με κομμένα πτερύγια?????

Δημήτρη αυτό συμβαίνει λόγω διαφυγής αερίων?????? Θα μπορούσε να διορθωθεί με ένα χαρτάκι πάνω στην πυρίτιδα και μετά το bior paletoni???????
Ζ2μ η sg και αν εχεις sg mag του καρδαρα !! Με τον sg του καρδαρα , να με βγαζει τις μεγαλυτερες ταχυτητες αν και ειναι απο τους πιο μαλακους !! Εχει ομως πολυ καλη φουστα

Ζ2μ η sg και αν εχεις sg mag του καρδαρα !! Με τον sg του καρδαρα , να με βγαζει τις μεγαλυτερες ταχυτητες αν και ειναι απο τους πιο μαλακους !! Εχει ομως πολυ καλη φουστα
Έχω sg του Καρδαρά αλλά τα βόλια είναι 12/0 δε χωράνε σε συγκεντρωτηρα......... Με τον sg του Καρδαρά κάνω το ίδιο σεταπ με δέκα βόλια 11/0 ,είναι πολύ καλό........

Έχω sg του Καρδαρά αλλά τα βόλια είναι 12/0 δε χωράνε σε συγκεντρωτηρα......... Με τον sg του Καρδαρά κάνω το ίδιο σεταπ με δέκα βόλια 11/0 ,είναι πολύ καλό........
Μονο το αμορτησερ Βαγγελη ελα τωρα λες και εισαι πρωταρης !! Τα ευκολως ενωουμενα παραληπωνται !!!

Καλός ο bior αλλα εχει διαφυγες αεριων λογο flat φούστας....εγω, οταν τον χρησιμοποιήσω, βαζω χαρτακι cal.12 ΠΑΝΩ & ΚΑΤΩ από αυτον, για να τον βοηθησω κ λιγο....

Καλημερα και καλη χρονια !! Αλλαξε και καψουλι βαλτου ενα 688 !! Η το λιγοτερο ενα 616 !!

Καλημερα και καλη χρονια !! Αλλαξε και καψουλι βαλτου ενα 688 !! Η το λιγοτερο ενα 616 !!
Χρόνια πολλά,καλή χρονιά Δημήτρη!!!!
Το καψουλι το έβαλα 615 γιατί παρατηρείται σε γομωσεις με δράμια και μονοβολα να χρησιμοποιούν κατασκευαστές φυσιγγιων μεσσαίας ισχύος καψουλια ,όπως η lampro , gorilla κλπ, προφανώς για να έχουν πιο ομαλή καύση της πυρίτιδας που είναι σε μεγάλη ποσότητα........
Θα ήθελα τη γνώμη σου και των συναδέλφων φυσικά του forum για αυτόν τον τρόπο γεμίσματος που χρησιμοποιούνται μεσσαίας ισχύος καψουλια ακόμη και όταν η πυρίτιδα βρίσκεται στο κατώτερο όριο της γομωσης εννοώ σε βάρος σκαγιων..........
Π.χ. εδώ έχουμε m92s 2,30x37 ενώ το range της πυρίτιδας αρχίζει από τα 40 γραμμάρια και πάνω........

Μαζί με το bufer βγαίνει 37,50 γραμμάρια.......
35 τα δράμια και 2,30 το bufer......
νομιζω εχεις αρκετα περιθώρια να παίξεις και με πυρίτιδα και με καψυλι,βαση της δικής μου εμπειρίας αν το ήθελα για κρυο θα κραταγα την πυρίτιδα σταθερή και θα ανεβάζα το καψυλι σε 688 ακομα και λιγο προσαναμα εισαι μεσα στα ορια,με τον καιρο που εχει τώρα με cx2000 πρέπει να εισαι κομπλέ και εχεις πίστευω ακομα 0,10 αερα ,δοκιμασε αν θελεις με overpower απο κατω αν σου χαλαει το κλείσιμο λιγοστεψε το μπαφερ.

Χρόνια πολλά,καλή χρονιά Δημήτρη!!!!
Το καψουλι το έβαλα 615 γιατί παρατηρείται σε γομωσεις με δράμια και μονοβολα να χρησιμοποιούν κατασκευαστές φυσιγγιων μεσσαίας ισχύος καψουλια ,όπως η lampro , gorilla κλπ, προφανώς για να έχουν πιο ομαλή καύση της πυρίτιδας που είναι σε μεγάλη ποσότητα........
Θα ήθελα τη γνώμη σου και των συναδέλφων φυσικά του forum για αυτόν τον τρόπο γεμίσματος που χρησιμοποιούνται μεσσαίας ισχύος καψουλια ακόμη και όταν η πυρίτιδα βρίσκεται στο κατώτερο όριο της γομωσης εννοώ σε βάρος σκαγιων..........
Π.χ. εδώ έχουμε m92s 2,30x37 ενώ το range της πυρίτιδας αρχίζει από τα 40 γραμμάρια και πάνω........
Βαγγελη η ιδια η b&p προτηνει για τις πυρητηδες της το 616 και με αυτα γεμιζει ολλα τα φυσιγγια της, τωρα οι ελληνες μπορει να βρηκαν πιο φτηνα αυτα που λες! η μονο αυτα στην αγορα και να προσαρμωσαν τα φυσιγγια τους , ετσι κι αλιως ολλοι εχουν την ιδια γραμμη πηγενουν να καταργησουν τα μεσαιας - χαμηλης ισχιως και να τις καιμε ολλες με υψηλης ισχιος καψουλια

Βαγγελη η ιδια η b&p προτηνει για τις πυρητηδες της το 616 και με αυτα γεμιζει ολλα τα φυσιγγια της, τωρα οι ελληνες μπορει να βρηκαν πιο φτηνα αυτα που λες! η μονο αυτα στην αγορα και να προσαρμωσαν τα φυσιγγια τους , ετσι κι αλιως ολλοι εχουν την ιδια γραμμη πηγενουν να καταργησουν τα μεσαιας - χαμηλης ισχιως και να τις καιμε ολλες με υψηλης ισχιος καψουλια
Ναι όπως το θέτεις έχεις δίκιο.........
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι,απλά με παραξενευει το γεγονός αυτό και το ψάχνω.......... Μήπως κάτι μου διαφεύγει........

@Vaggelis ioannina εγώ,που έχω ένα φόβο στα φορτώματα, χώρις να έχω λόγο να διαφωνήσω με το @pit1982, θα του έβαζα τουλάχιστον ένα 686.
Σε σεταπ που φτιάχνω με mb36 στα 36 με 1.90 ή στα 36+1.5 με 1.95 για #5,με κάλυκες από 68.5, τα 686 νομίζω πως και μαλακώνουν τη τουφεκιά,και σίγουρα δεν έχω υπολείμματα!
Εγώ είμαι "μικρός" βέβαια και δε ξέρω από μεγάλα γραμμάρια ...
Καλήηηη χρόνια!!!!

Το καψουλι το έβαλα 615 γιατί παρατηρείται σε γομωσεις με δράμια και μονοβολα να χρησιμοποιούν κατασκευαστές φυσιγγιων μεσσαίας ισχύος καψουλια ,όπως η lampro , gorilla κλπ, προφανώς για να έχουν πιο ομαλή
Καλή χρονιά να έχουμε.
Προσωπική μου γνώμη,
πολύ καλά το σκέφτηκες για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς την προοδευτικότητα της πυρίτιδας με μειωμένες πιέσεις, όσο το δυνατόν, αλλά θα πρέπει να κάνεις όσο πιο καλή έμφραξη γίνεται συν το ζόρισμα στο ξερέλιασμα του αστεριού για να μην έχεις άκαυτη.

Καλή χρονιά να έχουμε.
Προσωπική μου γνώμη,
πολύ καλά το σκέφτηκες για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς την προοδευτικότητα της πυρίτιδας με μειωμένες πιέσεις, όσο το δυνατόν, αλλά θα πρέπει να κάνεις όσο πιο καλή έμφραξη γίνεται συν το ζόρισμα στο ξερέλιασμα του αστεριού για να μην έχεις άκαυτη.
Χρόνια πολλά Στέφανε,καλή χρονιά με υγεία!!!!!!
Απ' ότι είδα δεν είχα ούτε ίχνος ακαυτης πυρίτιδας...........
Είμαι περίεργος όταν το μετρήσω σε χρονογράφο τη ταχύτητα θα δώσει έτσι και τι με 616......... Πιστεύω ότι η διαφορά δεν θα φτάνει τα 10 m/sec ........θα είναι λιγότερο.......
Θα δοκιμάσω και άλλα βύσματα όπως μου έγραψε ο Δημήτρης...........

ειναι σε 76αρι κάλυκα το σετ υπ και τα γρ τα ποιο χαμηλά στον 70αρι απο μονοβολα δεν ξερω τι παίζει αλλα με χοντρα σκάγια με αυτο το καψυλι σε μια αλλαγή του καιρου πιστεύω θα σε κρεμασει ,απο την άλλη έχοντας δοκιμασει με επιτυχία το αλλο με 11/0 και εγω με το βύσμα θα έπαιζα.

Χρόνια πολλά Στέφανε,καλή χρονιά με υγεία!!!!!!
Απ' ότι είδα δεν είχα ούτε ίχνος ακαυτης πυρίτιδας...........
Είμαι περίεργος όταν το μετρήσω σε χρονογράφο τη ταχύτητα θα δώσει έτσι και τι με 616......... Πιστεύω ότι η διαφορά δεν θα φτάνει τα 10 m/sec ........θα είναι λιγότερο.......
Θα δοκιμάσω και άλλα βύσματα όπως μου έγραψε ο Δημήτρης...........
Βαγγελη θα εκπλαγεις με τις διαφορες στις ταχυτητες απο φυσιγγι σε φυσιγγι !! 616 θελει η m92s στα 50 γρ !!

Status
Not open for further replies.
Back