Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
θα ηθελα να ρωτησω κατι σε οποioν γνωριζει και ειδικα στουσ zmak,kontra dosi,berben.pit1982,elvas κλπ.σε μια παρτιδα 11-0 8,7mm ξεχωρισα αρκετα που δεν ειναι 3,6 3,7 η 3,8 εωσ 3,85 αλλα ειναι 3,9 εωσ 3,94γραμμαρια η καθε μια.με μαγκνουμ καλυκα με 616 και z2m15 h cb1138 και γνησιο αμερικανικο μπαφερ 2γρ το μπλε κουτι οχι το μιχ47 με 2.05γρ μ92 εδωσε 1300ποδια 396μετρα μπορω να το βαλω μεχρι 32,5γκραινσ δηλαδη 2.106γρ ανεπιφυλακτα η οχι και αν τι θα παρω κερδος ως μετρα θα παει 1400 427 δηλαδη η οχι χωρισ να ξεπερασω 820μπαρ.ευχριστω προκαταβολικα για το χρονο σασ. ειναι 10βολο 39,2γρ και 2γρ original bp me χαρτακι 20αρι στο αστεροειδες εξαρι κλεισιμο με παλια λαναρα
Εγώ αυτό το στήνω σε κάλυκα μάγκνουμ 12/76 με καψουλι 686 η 615 m92s 2,30
βύσμα sg magnum Ελληνικό 10 μπίλιες 11/0 2gr bufer (όχι αλεύρι) επάνω από τις μπίλιες χαρτονακι cal 12 και κλείσιμο 8* στα 64,00 mm.........
Είναι δυνατουτσικο αλλά αρκετά καλό......
Η ταχύτητα του την υπολογίζω χωρίς να το μετρήσω γύρω στο 420 m/sec ίσως και λίγο παραπάνω.......

Χρυσόστομε καλησπέρα!!
Στο συγκεκριμμένο ερώτημά σου και για τα βόλια γενικότερα, ειμαι άσχετος φιλαρα, δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου....σε οτι αλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου να σε βοηθήσω όσο ξέρω κ όσο μπορώ!! :)
ευχαριστω κωστα

Με μπερδευεις με τις ιντσες !!! Η τεκνα εχει χαμηλοτερες δοσεις απο την m92s ,μην μπερδεβεις ετσι τις δοσεις , η m92s θελει "φορτωμα " για να δωσει καλες ταχυτητες ,πες μου τι δραμια εχεις ! Σε χιλιοστα ,αν τα δραμια σου παραμορφονονται πολυ ειναι πολυ μαλακα
με τη σειρα, 9,4 μολυβδινεσ με βαρος η καθεμια 4,73γραμμαρια. 9,2 με βαροσ η καθεμια απο 4,42 εωσ 4,62γραμμαρια και 8,7 με βαρος 3,9 η καθεμια.τισ 8,7 σε 10βολο τισ βαζω σε συγκεντρωτηρα κοκκινοcb 1138 απο αμερικη, 39 και 2 μπαφερ.τωρα τις 9,2 και τις 9,4 τις κανω 8βο9λο με μπιορ 14 η 18.βγαινει το 9,2 8βολο το βαρυτερο 36,8 συν 2 και το 8βολο 9,4 βγαινει 37,85 συν 2 μπαφ. τρεις γεμισεις σε μαγκνουμ με 616 ποσο μπορω να φορτωσω με ασσφαλεια για αξιοπρεπη ταχυτητα.μεχρι τωρα δεν εχω βαλει πανω απο 2.05 μ92 και πανω απο 1,88 τεκνα οταν ειχα.αυτεσ τισ γομωσεις εχω χρησιμοποιησει.ρωταω αν η αντιστοιχια ειναι 1,90 τεκνα και 2 μ92 η 1,90 τεκνα και μ92 2,10. απο ταπεινη αποψη με τη λιγη ενασχοληση που εχω και διαβασμα δεν θα ηθελα να ξεπερασω σε καμμια περιπτωση το οριο του 2,20 στην μ92.τη γνωμη σας ηθελα εμπειρικα και περιπου τι μετρα θα παρω αν βαλω 2,10 μ92 στο 8βολο 9,2 .τι στο 8βολο 9,4 με 2,15 και τι στο 10βολο 8,7 με 2,20 μ92.νομιζω να τα εξηγησα επακριβως αυτη τη φορα και να εχετε καθαρη εικονα.ολες οι μπιλιες ειναι κοινες εμποριου

Κατά τη γνώμη μου και στο 2,30-2,35 m92s σε μάγκνουμ κάλυκα με βάρος γομωσης 37-40 γραμμάρια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.......
Μιλάω πάντα για δράμια.........
Σκέψου ότι ένα φυσίγγι μάγκνουμ που γεμίζω σε Νο 2 το κάνω 2,25 m92s x 46 gr κλείσιμο αστέρι στα 64,00 mm και αυτό το φυσίγγι είναι μετρημένο γύρω στα 870 bar.........
Οπότε καταλαβαίνεις ότι με δράμια που έχουν λιγότερες ακτινικές τριβές και με πολύ χαμηλότερο βάρος συνολικής γομωσης έχεις αρκετά bar λιγότερα...........

Κατά τη γνώμη μου και στο 2,30-2,35 m92s σε μάγκνουμ κάλυκα με βάρος γομωσης 37-40 γραμμάρια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.......
Μιλάω πάντα για δράμια.........
Σκέψου ότι ένα φυσίγγι μάγκνουμ που γεμίζω σε Νο 2 το κάνω 2,25 m92s x 46 gr κλείσιμο αστέρι στα 64,00 mm και αυτό το φυσίγγι είναι μετρημένο γύρω στα 870 bar.........
Οπότε καταλαβαίνεις ότι με δράμια που έχουν λιγότερες ακτινικές τριβές και με πολύ χαμηλότερο βάρος συνολικής γομωσης έχεις αρκετά bar λιγότερα...........
ευχαριστω πολυ βαγγελη με καλυψες

βύσμα sg magnum Ελληνικό 10 μπίλιες 11/0 2gr bufer (όχι αλεύρι) επάνω από τις μπίλιες χαρτονακι cal 12 και κλείσιμο 8* στα 64,00 mm.........
Η ταχύτητα του την υπολογίζω χωρίς να το μετρήσω γύρω στο 420 m/sec ίσως και λίγο παραπάνω.......
Εκεί ή και λίγη μεγαλύτερη ταχύτητα έχεις. Εμένα μου βγάζει 430 -440 αλλά με cx καψουλι.

Το πιο γρηγορο ειναι το αμορτησερ απο τον sg mag του καρδαρα το πιο αργο το αμορτησερ του ντραγκο 14 και το μεσαιο σε ταχ το αμορ του z2m 15 ειναι 8 βολο 12/0 δεν χοραει μεσα στο ποτηρακι !!
Με lb6 δεν έχεις κανένα σε δράμια;

με τη σειρα, 9,4 μολυβδινεσ με βαρος η καθεμια 4,73γραμμαρια. 9,2 με βαροσ η καθεμια απο 4,42 εωσ 4,62γραμμαρια και 8,7 με βαρος 3,9 η καθεμια.τισ 8,7 σε 10βολο τισ βαζω σε συγκεντρωτηρα κοκκινοcb 1138 απο αμερικη, 39 και 2 μπαφερ.τωρα τις 9,2 και τις 9,4 τις κανω 8βο9λο με μπιορ 14 η 18.βγαινει το 9,2 8βολο το βαρυτερο 36,8 συν 2 και το 8βολο 9,4 βγαινει 37,85 συν 2 μπαφ. τρεις γεμισεις σε μαγκνουμ με 616 ποσο μπορω να φορτωσω με ασσφαλεια για αξιοπρεπη ταχυτητα.μεχρι τωρα δεν εχω βαλει πανω απο 2.05 μ92 και πανω απο 1,88 τεκνα οταν ειχα.αυτεσ τισ γομωσεις εχω χρησιμοποιησει.ρωταω αν η αντιστοιχια ειναι 1,90 τεκνα και 2 μ92 η 1,90 τεκνα και μ92 2,10. απο ταπεινη αποψη με τη λιγη ενασχοληση που εχω και διαβασμα δεν θα ηθελα να ξεπερασω σε καμμια περιπτωση το οριο του 2,20 στην μ92.τη γνωμη σας ηθελα εμπειρικα και περιπου τι μετρα θα παρω αν βαλω 2,10 μ92 στο 8βολο 9,2 .τι στο 8βολο 9,4 με 2,15 και τι στο 10βολο 8,7 με 2,20 μ92.νομιζω να τα εξηγησα επακριβως αυτη τη φορα και να εχετε καθαρη εικονα.ολες οι μπιλιες ειναι κοινες εμποριου
Το 8 βολο 9,4 το εχεις μετρισει !! Εισαι κατω απο τα 400 μ/δ μην εισαι κοντα στα 350 μ/δ τα δραμια δεν ειναι σαν τα σκαγια !! Εχουν πολυ λιγοτερες τριβες θα σου πω μια θεωρια ενος φιλου !! Οι γομωσεις που δινονται π,χ στου γκαλαντι ειναι με σκαγια 71/2 πχ η μβ 32 1,65χ32 στο μονοβολο των 32 γρ 2 γρ αν τα βαλεις ειναι σε καθε νο σκαγιων + 0,01 αρα υπολογισε !! Και μην το φοβασαι δεν ανεβαζει τις ιδιες πιεσεις οσο τα σκαγια ,και ειναι και διαφορετικη φυλοσοφια , υπαρχουν δραμια στο εμποριο με 3,7 γρ μ92ς μεσα !!!!

Βαγγελη αυτο θελει τουλαχιστον 616 μη σου πω 688 , αστο το πλαστικο μπαφερ βαλε αλευρακι βρωμης και θα δεις αλλα εργα

Βαγγελη αυτο θελει τουλαχιστον 616 μη σου πω 688 , αστο το πλαστικο μπαφερ βαλε αλευρακι βρωμης και θα δεις αλλα εργα
Δημήτρη καλησπέρα.........
Το έχω δοκιμάσει το αλεύρι.......... Δεν το θέλω για πολλούς λόγους........ Πέρυσι ντουφέκισα γουρούνι με σεταπ με αλεύρι και έχασα το σύμπαν απ' τα μάτια μου από την σκόνη....... Το ίδιο έπαθε φέτος φίλος από δικά μου φυσίγγια......... Τα γουρούνια βέβαια έπεσαν και τα δύο......
Κυνηγάω με όπλο αερίων και φοβάμαι μήπως βουλωσουν οι τρύπες του μηχανισμού..........
Άσε που γίνεσαι "πατούρα" όταν γεμίζεις .......
Το Μπάφερ το πλαστικό είναι πολύ ευκολοδουλευτο.........

Πολυ κοπος για το τιποτα !! Μβ32 εχεις ;
νασαι καλα,δυστυχως τωρα ξεκινησα δεν υπαρχει τιποτα οπως ξερεις προλαβα περυσι μια μ92 και εχω και μια psb 2 απλη,περναω ευχαριστα την ωρα μου εδω με εσασ στη βαρδια και ενημερωνομαι,απλα ειμαι επιφυλακτικος μεχρι να μαθω σωστα,αποτυπωνω σημειωνω συγκρινω,ολα οσα αναφερεται εχουν πεσει στην αντιληψη μου,απο το 0,03 οτι ανεβαινω απο τα 7αρια και κατω και οποιες γενικες γνωσεις ,δημιουργικα τωρα που τελειωνει το κυνηγι να ασχολουμαι.αλλιως περνω α.τ σονικ μπαφας γκολντεν νομπελ και χρησιμοποιω ενα αινουριο οπλο και τελειωσε η ιστορια συνεχιζοντας να ασχολουμαι με την εκπαιδευση των σκυλιων,αλλα βλεπω οτι αρχισα να κολλαω ασχημα και ολη την ωρα διαβαζω εδω και βλεπω bubba giorgio the hunter κλπ.δεν περιμενα οτι θα το παθω στα 52

Last edited:
νασαι καλα,δυστυχως τωρα ξεκινησα δεν υπαρχει τιποτα οπως ξερεις προλαβα περυσι μια μ92 και εχω και μια psb 2 απλη,περναω ευχαριστα την ωρα μου εδω με εσασ στη βαρδια και ενημερωνομαι,απλα ειμαι επιφυλακτικος μεχρι να μαθω σωστα,αποτυπωνω σημειωνω συγκρινω,ολα οσα αναφερεται εχουν πεσει στην αντιληψη μου,απο το 0,03 οτι ανεβαινω απο τα 7αρια και κατω και οποιες γενικες γνωσεις ,δημιουργικα τωρα που τελειωνει το κυνηγι να ασχολουμαι.αλλιως περνω α.τ σονικ μπαφας γκολντεν νομπελ και χρησιμοποιω ενα αινουριο οπλο και τελειωσε η ιστορια συνεχιζοντας να ασχολουμαι με την εκπαιδευση των σκυλιων,αλλα βλεπω οτι αρχισα να κολλαω ασχημα και ολη την ωρα διαβαζω εδω και βλεπω bubba giorgio the hunter κλπ.δεν περιμενα οτι θα το παθω στα 52
Ασε τα ετοιμα η ιδιογωμοση ειναι ενα μεγαλο ταξιδι που δεν προκειται να μαθουμε τα παντα ποτε!!!! Εγω εχω 300 lb6 και καθονται !! Κανω την ιδια δουλεια με απλα βυσματα χωρις ψαξιμο για τα ποσα χιλ να κοψω ποσα χιλ φελο να βαλω κτλ

Δημήτρη καλησπέρα.........
Το έχω δοκιμάσει το αλεύρι.......... Δεν το θέλω για πολλούς λόγους........ Πέρυσι ντουφέκισα γουρούνι με σεταπ με αλεύρι και έχασα το σύμπαν απ' τα μάτια μου από την σκόνη....... Το ίδιο έπαθε φέτος φίλος από δικά μου φυσίγγια......... Τα γουρούνια βέβαια έπεσαν και τα δύο......
Κυνηγάω με όπλο αερίων και φοβάμαι μήπως βουλωσουν οι τρύπες του μηχανισμού..........
Άσε που γίνεσαι "πατούρα" όταν γεμίζεις .......
Το Μπάφερ το πλαστικό είναι πολύ ευκολοδουλευτο.........
Δεν ξερω το δουλευω χρονια τετοια δεν εχω παθει !! Ασε που τα αεριων δεν εχουν κανενα θεμα !! Να ξερεις οτι το πλαστικο δεν δινει αυτα που δινει το αλευρι και κανει πολυ πιο "σκληρο" το φυσιγγι !

Δεν ξερω το δουλευω χρονια τετοια δεν εχω παθει !! Ασε που τα αεριων δεν εχουν κανενα θεμα !! Να ξερεις οτι το πλαστικο δεν δινει αυτα που δινει το αλευρι και κανει πολυ πιο "σκληρο" το φυσιγγι !
Ασε που στα δραμια ειναι πολυ ευκολο να το βαλεις το βαζεις στο χωνακι και χτυπας τον καληκα με κατι και αυτο απλωνεται μεσα ομοιομορφα

Κλείνω επίπεδο αστέρι σε κενό κάλυκα.
Όλα παίζουν ρόλο, εξαρτάται τι θες να κανείς, σε ποιο επίπεδο θες να φτάσεις και φυσικά τα εργαλεία που διαθέτης, και φυσικά πως θα τα ρυθμίσεις τα εργαλεία σου.
Ο πρώτος που έχω δει να κλείνει σε κενό κάλυκα μαύρο φιοκη ήταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ Κ με το ρωσικό τρίτο στάδιο αν δεν κανω λάθος.
Αυτό με το να κλείσω σε κενό κάλυκα δεν το πέτυχα. Κάνει βαθούλωμα το αστέρι.
Το ρωσικό τρίτο στάδιο έχω την εντύπωση ότι δεν έχει βαθούλωμα περιμετρικά όπως τα στροφεία αλλά είναι φλατ,
με μόνο βαθούλωμα στο κέντρο.
Αν θέλει ο Giannis k ας δείξει πως είναι από μέσα ή αν το έχεις και εσύ!

Όχι.
S4 έχω γρήγορη αλλά την κρατάω για μονόβολα.
Γενικά δεν γεμίζω πάνω από 34-35 γραμμάρια, με Drago-S.
Τι προτείνεις;
Για 8βολο 11/0 κανει η ς4 δοκιμασε ολοκληρο τον lb6 με 4 χαρακιες 10 χιλ και 10 χιλ φελο απο καλ 20 μεσα /616 / 1,7 ς4 + 1,5 αλευρι ,αστερι απο 68,5 στα 57 αν σου βγαινει η ογκομετρια στα 11-11,5 χιλ δεν το εχω δοκιμασει με ς4 οπως ειπα δουλευω απλα βυσματα τον θωδη 16 ας πουμε !!

Για 8βολο 11/0 κανει η ς4 δοκιμασε ολοκληρο τον lb6 με 4 χαρακιες 10 χιλ και 10 χιλ φελο απο καλ 20 μεσα /616 / 1,7 ς4 + 1,5 αλευρι ,αστερι απο 68,5 στα 57 αν σου βγαινει η ογκομετρια στα 11-11,5 χιλ δεν το εχω δοκιμασει με ς4 οπως ειπα δουλευω απλα βυσματα τον θωδη 16 ας πουμε !!
Ευχαριστώ για την συμβουλή.
Το έχω με drago s, με 5 χιλ. χαρακιές με πλαστική μπίλια αεροβόλου και τάπα cal 20.
Στο 1,70 δεν την πάω γιατί θα σφίξουν τα κλειδιά από το δίκανο, κι ας είναι 29,85 γρ. τα δράμια.
Αλεύρι 1 γραμμάριο είναι αρκετό.
Όλα στα 58 πλέον τα κλείνω από 69 - 69,5.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back