Ποιό τρίτο στάδιο χρησιμοποιείς; Αυτό που μαγκώνει ή κάποιο άλλο;Εγώ που κλείνω με δύο στάδια και σε ορισμένα σεταπ βάζω 3ο στάδιο δε με αφήνει να κλείσω με τόσο κενό χώρο που αναφέρετε. Αν π.χ. έχω 11χιλ κ.χ. και πατήσω 3ο στάδιο με μέτριο ή μαλακό βύσμα η λακούβα είναι δεδομένη θα πρέπει να κλείσω στα 10χιλ. Κ.χ. για να είμαι εντάξει. Βέβαια δεν ασκώ πίεση όταν μετράω τον κενό χώρο. Βάζω τα υλικά και απλά μετράω μέχρι το χείλος του κάλυκα. Λογικά εσείς συζητάτε για κενό χώρο αφού έχουμε ασκήσει πίεση 1kg; Τότε ναι είμαστε στα ίδια με διαφορετικό τρόπο.
Το δοκιμαζεις και ετσι κι αλιως και οποιος τροπος σου κανει σωστο κλεισιμο ειναι ο σωστος !!! Ειναι αναλογα το 3ο σταδιο και το στροφειο που χρεισιμοποιεις ! Ασε που λενε τα διαφορα δεν υπαρχει στανταρ τροπος !! Εγω ενα στροφειο αλλαξα και αλαξε τελειως ο τροπος ! Εκτος και αν κλεινεις με 5 σταδια ολα του καββαδια !! Εκει υπαρχει καποιος μπουσουλας !!! Συμφωνα με τα λεγομενα οσων τα δουλευουνεΤο ποίο σωστό στο 3 το στάδιο ποιο είναι βρε παιδιά για να έχουμε σωστό φυσίγγιο π.χ έχουμε με την μεζούρα 12 χλς Κ.Χ μετράει έτσι και έχουμε καθαρά 12 χλς ή θα πρέπει να έχουμε 11 χλς με την μεζούρα και με την πίεση που θα ασκήσουμε θα είναι 12??
Ο Κ.Χ μετράτε ΧΩΡΙΣ πιέση στη μεζουρα....αν ΕΜΕΙΣ πιεσουμε τη γόμωση με τη μεζούρα, αυτοματος, μεταβαλουμε την ογκομετρια αφου, αν ελευθερωσουμε, θα παει παλι στην αρχικη της θεση....Το ποίο σωστό στο 3 το στάδιο ποιο είναι βρε παιδιά για να έχουμε σωστό φυσίγγιο π.χ έχουμε με την μεζούρα 12 χλς Κ.Χ μετράει έτσι και έχουμε καθαρά 12 χλς ή θα πρέπει να έχουμε 11 χλς με την μεζούρα και με την πίεση που θα ασκήσουμε θα είναι 12??
Εγώ αυτό που έχω δει είτε 11 ή 12 έχω, με το τρίτο του Λαναρά και στροφείο cnc έχω μια χαρά κλείσιμο....Το θέμα είναι να υπάρχει σταθερο φυσίγγι..Το καλύτερο στο τρίτο είναι να κλείνουμε όλα τα φυσίγγια μέχρι 12 χλς Κ.Χ και ρελιασμα στα 57 η 57,50 για να έχουμε κάτι σταθερό?Το δοκιμαζεις και ετσι κι αλιως και οποιος τροπος σου κανει σωστο κλεισιμο ειναι ο σωστος !!! Ειναι αναλογα το 3ο σταδιο και το στροφειο που χρεισιμοποιεις ! Ασε που λενε τα διαφορα δεν υπαρχει στανταρ τροπος !! Εγω ενα στροφειο αλλαξα και αλαξε τελειως ο τροπος ! Εκτος και αν κλεινεις με 5 σταδια ολα του καββαδια !! Εκει υπαρχει καποιος μπουσουλας !!! Συμφωνα με τα λεγομενα οσων τα δουλευουνε
Αν ο κάλυκας είναι 69,5 χιλ. τότε το 57 είναι υπερβολή.Εγώ αυτό που έχω δει είτε 11 ή 12 έχω, με το τρίτο του Λαναρά και στροφείο cnc έχω μια χαρά κλείσιμο....Το θέμα είναι να υπάρχει σταθερο φυσίγγι..Το καλύτερο στο τρίτο είναι να κλείνουμε όλα τα φυσίγγια μέχρι 12 χλς Κ.Χ και ρελιασμα στα 57 η 57,50 για να έχουμε κάτι σταθερό?
Για να ειναι σταθερα τα φυσιγγια πρεπει ολα να ειναι ιδια σε ολλα τα φυσιγγια που κλεινεις ,ιδιο υψος καλυκα ,ιδιος κενος χωρος ,ιδιο τελικο κλεισιμο ιδιο βαθος-παχος ρελιου+ ολλα τα αλλα ιδια δοση πυριτηδας ,ιδιο βυσμα, ιδιο καψουλι ,και οτι αλλο ξεχναω ! Αρα ρυθμηζεις τη μηχανησου στο υψος που θελεις και μετα παιζεις με ολλα τα αλλα !!!Εγώ αυτό που έχω δει είτε 11 ή 12 έχω, με το τρίτο του Λαναρά και στροφείο cnc έχω μια χαρά κλείσιμο....Το θέμα είναι να υπάρχει σταθερο φυσίγγι..Το καλύτερο στο τρίτο είναι να κλείνουμε όλα τα φυσίγγια μέχρι 12 χλς Κ.Χ και ρελιασμα στα 57 η 57,50 για να έχουμε κάτι σταθερό?
Ναι Λευτερη λεω σε αυτα που μπορεις να παρεμβεις σε αυτα δεν μπορεις οποτε κανεις αυτα που μπορεις !!Σωστά όλα όσα λες Δημήτρη, αλλά υπάρχουν δύο επιπλέον σημαντικοί παράγοντες. Ο ένας είναι η πυρίτιδα, που σε λίγες, έως ελάχιστες περιπτώσεις έχει την σταθερότητα που θεωρούμε δεδομένη. Δηλαδή ακριβώς το ίδιο βάρος σε δέκα διαφορετικά φυσίγγια θα μας δώσει δεκα διαφορετικες τιμές πιέσεων και ταχυτήτων, και αυτή είναι μία από τις ιδιότητες που κάνουν μία πυρίτιδα ποιοτική. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η κακή ποιότητα του πλαστικού όλων σχεδόν των καλυκων και των βυσμάτων που έχουμε εδώ, και αυτή με την σειρά της δίνει ασταθή αποτελέσματα.
Ναι ειναι το θεμα με την ογκομετρια για να κλεινεις και σε κενο καλικα θελεις τουλαχιστον 4 σταδια ! Αλιως μονο με το 3 ο πρεπει το αστερι να παταει σωστα στα σκαγια ειτε μαλακο ειναι το βυσμα ειτε σκληρο ,στο μαλακο θα θελει πιο λιγο χωρο αρχικο και στο σκληρο πιο πολυ γιαυτο σου λεω θα παιζεις με τα υψη των βυσματωνΧρησιμοποιώ ένα 3ο στάδιο μπρούτζινο. Οι πυρίτιδες όντως παίζουν ρόλο αλλά όχι τον κύριο. Όταν είναι πχ μια psb κλείνει πιο όμορφα. Αλλά γενικά σημαντικό ρόλο παίζει και το βύσμα. Δηλαδή πετιέται το αστέρι, αλλά αν δε βρει αντίσταση θα κάνει τη λακούβα.
Στην ουσία αυτό κάνω.Ναι ειναι το θεμα με την ογκομετρια για να κλεινεις και σε κενο καλικα θελεις τουλαχιστον 4 σταδια ! Αλιως μονο με το 3 ο πρεπει το αστερι να παταει σωστα στα σκαγια ειτε μαλακο ειναι το βυσμα ειτε σκληρο ,στο μαλακο θα θελει πιο λιγο χωρο αρχικο και στο σκληρο πιο πολυ γιαυτο σου λεω θα παιζεις με τα υψη των βυσματων
Ειναι η ενδηξη της cip για τα μαγγνουμ φυσιγγια Λευτερη !!Χωρίς το πλαστικό μπαφερ η γόμωση που περιγράφεις είναι ήπια, γύρω στα 650 bars, αν με 2,05 m92s μέτρησες 1300 fps ,τότε το μπαφερ αυτό ανεβάζει την pmax , κανονικά η ταχύτητα δεν θα ξεπερνάει τα 380 μ/δ. Η διαφορά, αν βάλεις 2,10 γραμμάρια πυρίτιδα αφηνοντας τα υπόλοιπα ίδια, θα είναι γύρω στα 60 bars και +5 ,7 μ/δ. Τα 820 bars πως προέκυψαν ;
Τα δραμια ειναι καθαρος μολυβδος δεν εχει καποιο αλλο μεταλο μεσα ! Εγω θα σου πρωτηνα 2,2 m92ςθα ηθελα να ρωτησω κατι σε οποioν γνωριζει και ειδικα στουσ zmak,kontra dosi,berben.pit1982,elvas κλπ.σε μια παρτιδα 11-0 8,7mm ξεχωρισα αρκετα που δεν ειναι 3,6 3,7 η 3,8 εωσ 3,85 αλλα ειναι 3,9 εωσ 3,94γραμμαρια η καθε μια.με μαγκνουμ καλυκα με 616 και z2m15 h cb1138 και γνησιο αμερικανικο μπαφερ 2γρ το μπλε κουτι οχι το μιχ47 με 2.05γρ μ92 εδωσε 1300ποδια 396μετρα μπορω να το βαλω μεχρι 32,5γκραινσ δηλαδη 2.106γρ ανεπιφυλακτα η οχι και αν τι θα παρω κερδος ως μετρα θα παει 1400 427 δηλαδη η οχι χωρισ να ξεπερασω 820μπαρ.ευχριστω προκαταβολικα για το χρονο σασ. ειναι 10βολο 39,2γρ και 2γρ original bp me χαρτακι 20αρι στο αστεροειδες εξαρι κλεισιμο με παλια λαναρα
Κλείνω επίπεδο αστέρι σε κενό κάλυκα.Χρησιμοποιώ ένα 3ο στάδιο μπρούτζινο. Οι πυρίτιδες όντως παίζουν ρόλο αλλά όχι τον κύριο. Όταν είναι πχ μια psb κλείνει πιο όμορφα. Αλλά γενικά σημαντικό ρόλο παίζει και το βύσμα. Δηλαδή πετιέται το αστέρι, αλλά αν δε βρει αντίσταση θα κάνει τη λακούβα.
Η μόνη λοξοδρόμηση αν δεν θέλεις πολλά μπαρ = το χαρτάκι 20άρι πάνω στα δράμια.θα ηθελα να ρωτησω κατι σε οποioν γνωριζει και ειδικα στουσ zmak,kontra dosi,berben.pit1982,elvas κλπ.σε μια παρτιδα 11-0 8,7mm ξεχωρισα αρκετα που δεν ειναι 3,6 3,7 η 3,8 εωσ 3,85 αλλα ειναι 3,9 εωσ 3,94γραμμαρια η καθε μια.με μαγκνουμ καλυκα με 616 και z2m15 h cb1138 και γνησιο αμερικανικο μπαφερ 2γρ το μπλε κουτι οχι το μιχ47 με 2.05γρ μ92 εδωσε 1300ποδια 396μετρα μπορω να το βαλω μεχρι 32,5γκραινσ δηλαδη 2.106γρ ανεπιφυλακτα η οχι και αν τι θα παρω κερδος ως μετρα θα παει 1400 427 δηλαδη η οχι χωρισ να ξεπερασω 820μπαρ.ευχριστω προκαταβολικα για το χρονο σασ. ειναι 10βολο 39,2γρ και 2γρ original bp me χαρτακι 20αρι στο αστεροειδες εξαρι κλεισιμο με παλια λαναρα