Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Παιδιά καλησπέρα είχα μια συζήτηση σειμερα με έναν κύριο ιδιογωμοτης πιάσαμε κουβέντα για τις διβασικες πυρίτιδες και μου λέει σε μια στιγμή ότι με την Σιπε cx2000 ή 686 1,75χ36 και το κλείσεις στα 57,50 ή 57 ότι ανεβάζει για πλάκα 1000 με 1200 μπαρ υπάρχει τέτοια περίπτωση??
αυτος που το μέτρησε και το βρηκε τοσο?

Παιδιά καλησπέρα είχα μια συζήτηση σειμερα με έναν κύριο ιδιογωμοτης πιάσαμε κουβέντα για τις διβασικες πυρίτιδες και μου λέει σε μια στιγμή ότι με την Σιπε cx2000 ή 686 1,75χ36 και το κλείσεις στα 57,50 ή 57 ότι ανεβάζει για πλάκα 1000 με 1200 μπαρ υπάρχει τέτοια περίπτωση??
Βέβαια και υπάρχει υπερβολή για διβασικη και αυτό το φορτίο.Απαραιτητα μαγκουμ όπλο αλλά αυτό το σετ απ που προβλέπει σε τι καιρικές συνθήκες ? Ποιο πολύ δοκιμαστικό παρά να το χρησιμοποιείς

Έφτιαξα με Tecna του 2011 αγωρα … 1,90* 36 με diamande21 σε κάλυκα Nobel sport 12/70/16 το ίδιο και σε κάλυκα cheddite με cx2000 για τα επερχόμενα κρυα.. για να δουμε τη θα κάνει ο diamanté αντί του gt21 που εβαζα
Συνηθως, ιδια χαρακτηριστικα προσφερουν απο κατανομές κ ταχύτητες...στη Maxus, θα τερειαξει ο GT όμως...ο Diamante συνεργάζεται πιο καλα με τους συμβατικους αυλους, κυρίως με 18.3 & 18.4 κ εχει κ καλύτερα σκοτώματα κατα τη γνώμη μου.

Έφτιαξα με Tecna του 2011 αγωρα … 1,90* 36 με diamande21 σε κάλυκα Nobel sport 12/70/16 το ίδιο και σε κάλυκα cheddite με cx2000 για τα επερχόμενα κρυα.. για να δουμε τη θα κάνει ο diamanté αντί του gt21 που εβαζα
Καλησπέρα Ηλία........
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι η τέκνα λοτ 2011 γεμίζει 686 1,75x36 νομίζω ότι μετά το 2013 η δοσολογία είναι 1,90x36 με 688.........
Ξαναλέω ότι δεν είμαι σίγουρος για αυτό........

Καλησπέρα Ηλία........
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι η τέκνα λοτ 2011 γεμίζει 686 1,75x36 νομίζω ότι μετά το 2013 η δοσολογία είναι 1,90x36 με 688.........
Ξαναλέω ότι δεν είμαι σίγουρος για αυτό........
Είναι για πολύ κρυο και - τα σεταπ Βαγγέλη δοκιμασμένο αλλά μεgt απλος άλλαξα συγκετροτηρα
Συνηθως, ιδια χαρακτηριστικα προσφερουν απο κατανομές κ ταχύτητες...στη Maxus, θα τερειαξει ο GT όμως...ο Diamante συνεργάζεται πιο καλα με τους συμβατικους αυλους, κυρίως με 18.3 & 18.4 κ εχει κ καλύτερα σκοτώματα κατα τη γνώμη μου.
Όχι Κώστα ο diamanté πάει εξερετικα στην μαξους και με την psb1 και με την mb32

Καλησπέρα παιδιά.... Μπορεί να μου πει κάποιος αν γνωρίζει??Γεμίζουμε πχ με mb32 cx2000 36 γραμμάρια σκάγια +2γραμμαρια αλεύρι και ρελιαζουμε στα 63 αν την ίδια γόμωση αντί για σκάγια βάλουμε δράμια και όλα τα υπόλοιπα ίδια,, βγάζει τις ίδιες ταχύτητες και τα ίδια μπαρ??

@Kinigos μήπως εννοείς mb36? Ή την ανέφερες τυχαία για παράδειγμα?
Στη δεύτερη περίπτωση με μια Χ πυρίτιδα θα βγάλει σίγουρα λιγότερα μπαρ(ακτινικη τριβή).Οπότε μπορείς να φορτώσεις για να πάρεις μεγαλύτερες ταχύτητες στα ίδια μπαρ.
Έτσι πιστεύω...

@Kinigos μήπως εννοείς mb36? Ή την ανέφερες τυχαία για παράδειγμα?
Στη δεύτερη περίπτωση με μια Χ πυρίτιδα θα βγάλει σίγουρα λιγότερα μπαρ(ακτινικη τριβή).Οπότε μπορείς να φορτώσεις για να πάρεις μεγαλύτερες ταχύτητες στα ίδια μπαρ.
Έτσι πιστεύω...
Καταρχήν γιατί να γεμίσεις την ΜΒ32 με 38 γραμμάρια γόμωση;

Κατά δεύτερον όχι δεν θα έχεις τις ίδιες μένουσες ταχύτητες δεδομένου ότι τα δράμια έχουν πολύ μεγαλύτερη μάζα και θα διατηρούν μεγαλύτερη ταχύτητα.
Παράδειγμα αναφέρω με την mb32 απλά η ερώτηση είναι αν έχουμε ίδιες ταχύτητες και ίδια μπαρ με σκάγια είτε με δράμια γτ οι αναλογίες είναι ίδιες αλλά εννοείται ότι δράμια έχουν μεγαλύτερη μαζα

Αν αντί για σκάγια βάλεις δράμια, η ταχύτητα θα είναι η ίδια σχεδόν ενώ η μέγιστη πίεση λίγο πιο χαμηλή. Εννοείται πως όλες οι άλλες παράμετροι ακριβώς ίδιες, αν και αυτό δεν είναι εύκολο, εξαιτίας της διαφοράς, έστω και μικρής, στην ογκομετρία

Γνωριζεις μιπως τις διαφορές κατά πόσο παραπάνω θα είναι τα δράμια σε μπαρ και ταχύτητα?
Δεν προκειτε να εχεις τις ιδιες ταχυτητες θα ειναι χαμηλοτερες !! Λογω λιγοτερης τρηβης απο οτι χρειαζεται για να καει σωστα ,και ενοειται λιγοτερες πιεσεις !! Μπορει να χρειαζεσαι μεχρι και 0,20-0,30 παραπανω πυρητηδα για να σου δωσει τις ιδιες ταχυτητες

Εύρηκα!!!!
68.5 σε 57.3 Τ2 (fiem),cx2000,1.45 granular,T2 b&p 27αρης και 28γρ #10 κ.χ. 11,δύο στάδια εξάστερο!
Από λάθος έριξα σε τσίχλα στα 36 μέτρα με κύλινδρο...
Έπεσε κεραυνοβολημένη με 4 σκάγια πάνω τής! Το ένα της έσπασε φτερό!
300 υψόμετρο με 5-7 βαθμούς σήμερα το απόγευμα!
Στη πρώτη ευκαιρία θα ρίξω σε πίνακα!
Έπαθα πλάκα κυρίως για το #10... Δεν το περίμενα και μάλιστα με κύλινδρο.....
Τα μετρα είναι υπολογισμένα μετρώντας τις 2μετρες αράδες του αμπελιου,ένα υψος περί τα 10 μέτρα και τη συμβολή του Πυθαγόρα!

Status
Not open for further replies.
Back