Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Λοιπόν παίδες, (ακολουθεί αγανακτισμένο μήνυμα),
δεν ήξερα σε ποιό τόπικ να κάνω την συγκεκριμένη ερώτηση οπότε γράφω εδώ ως διόρθωση- ιδιογόμωση( ; ) εμπορικών φυσιγγίων.
Έχω αγοράσει δράμια με ρέλι τζαμάκι, και μετά από κανά δυο φορές περίπου βάλε-βγάλε στο όπλο έχω παρατηρήσει ότι το τζαμάκι ραγίζει ή σπάει τελείως και γεμίζει η τσέπη βόλια (Μου έτυχε μια φορά να ρίχνω αβολίδωτα και να γίνω ρεζίλι). Τι μπορώ να κάνω για να το ενισχύσω, γενικότερα να αποτρέψω την κατάσταση που σας ανέφερα;
Υ.γ.1 Σημειωτέον δεν έχω καμιά σχέση με την ιδιογόμωση αλλά ούτε έχω και κάποια εργαλεία για αυτήν.
Υ.γ. 2 Είχα σαν σκέψη να βάλω κάποιο χαρτονάκι ή λίγο λιωμένο κερί αλλά δεν γνωρίζω τις επιπτώσεις στην συμπεριφορά του φυσιγγίου (μπαρ, εμπλοκές από κατάλοιπα κλπ)
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

δεν ήξερα σε ποιό τόπικ να κάνω την συγκεκριμένη ερώτηση οπότε γράφω εδώ ως διόρθωση- ιδιογόμωση( ; ) εμπορικών φυσιγγίων.
Έχω αγοράσει δράμια με ρέλι τζαμάκι, και μετά από κανά δυο φορές περίπου βάλε-βγάλε στο όπλο έχω παρατηρήσει ότι το τζαμάκι ραγίζει ή σπάει τελείως και γεμίζει η τσέπη βόλια (Μου έτυχε μια φορά να ρίχνω αβολίδωτα και να γίνω ρεζίλι). Τι μπορώ να κάνω για να το ενισχύσω, γενικότερα να αποτρέψω την κατάσταση που σας ανέφερα;
Υ.γ.1 Σημειωτέον δεν έχω καμιά σχέση με την ιδιογόμωση αλλά ούτε έχω και κάποια εργαλεία για αυτήν.
Υ.γ. 2 Είχα σαν σκέψη να βάλω κάποιο χαρτονάκι ή λίγο λιωμένο κερί αλλά δεν γνωρίζω τις επιπτώσεις στην συμπεριφορά του φυσιγγίου (μπαρ, εμπλοκές από κατάλοιπα κλπ)
Και γιατί δεν παίρνεις δράμια που είναι με αστέρι;; Να λυθεί το πρόβλημα και μην μπλέξεις με πατέντες.

Και γιατί δεν παίρνεις δράμια που είναι με αστέρι;; Να λυθεί το πρόβλημα και μην μπλέξεις με πατέντες.
Γιατί τα βρήκα σε καλή τιμή και έκανα στοκ. Κρίμα δεν είναι να τα πετάξω τώρα; Βέβαια το πάθημα γίνεται μάθημα... τουλάχιστον είναι καλά.

Γιατί τα βρήκα σε καλή τιμή και έκανα στοκ. Κρίμα δεν είναι να τα πετάξω τώρα; Βέβαια το πάθημα γίνεται μάθημα... τουλάχιστον είναι καλά.
Όχι δεν τα πετάς αφού τα έχεις. Αλλά δεν νομίζω να παίρνει κάτι έτσι όπως είναι. Αυτά υπό άλλες συνθήκες θέλανε σφάξιμο και ξανά γέμισμα απο την αρχή, αλλά αφού δεν ασχολείσαι με την ιδιογομοση, τα αφήνεις όπως είναι απλός να είσαι πονηρεμενος και να προσέχεις να είναι η μπίλιες μέσα, και να τα νταντεβεις σαν να είναι μωρό, μην σου βγει γουρούνι και του κάνεις αέρα.

Δες το μέχρι το τέλος. Ίσως σου φανεί χρήσιμο.

Δες το μέχρι το τέλος. Ίσως σου φανεί χρήσιμο.

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, το είχα δει το βίντεο. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με λεπτομέρειες.
Δωστα, πουλά τα ,χαρισετα οτιδήποτε,μην ασχολείσαι.
Θα το παλέψω γιατί είμαι της πατέντας, αν δε βρω σωτηρία θα τα βάλω στην άκρη και θα πάρω άλλα.

Επί τη ευκαιρία να πω ότι τα 9βολα με 11/0 ψήφο, που κάθονται σε τριάδες, δε χρειάζονται ούτε τζαμάκι, ούτε χαρτάκι αλλά τίποτα. Κάθονται στη θέση τους και με ασφάλεια μόνο με το ρέλι.

Μύθος ότι είναι κατάλληλη μόνο για κρύο;
Δεκαετία '90 και αργότερα...
JK6 1,60X30 γέμιζε ο Μαπάκης τα super extra σε γκρί καλυκα με 16mm μεταλλο(και κατά πάσα πιθανότητα τότε ηταν κ το μοναδικό εμπορικό φυσιγγι με αυτή την πυριτιδα σε αυτά τα γρ)...
Κατασκευασμένο για τα καλοκαιρινά κυνήγια κ μάλιστα το χρησιμοποιούσαν κ κάποιοι που πηγαιναν για τρυγονια εκτός Ελλάδας....

Οπότε θεωρώ πως είναι μυθος...
Ούτε κ πιστευω πως υπάρχουν θερινές κ χειμωνιάτικες πυριτιδες...
Όλες έναν σκοπό έχουν κ αναλόγως το πως θα γεμιστούν...

Last edited:
Είχα Πάρει από Αλλαγιάννη πριν κάμποσα χρόνια μια κούτα λαμπρό με καψυλι φερμε σ4 στο 125 *32 με κεντρική σε νουμ 9 ,μια χαρά ήταν.
Εντύπωση μου κάνει το 1,25 S4...
Και αυτό γιατί γιατί στα Λάμπρου από 30-32γρ η S4 κυμαινόταν από 1,40-45γρ...

Οχι ότι αμφιβάλλω...
Για εμπορικά μιλάμε....

Εντύπωση μου κάνει το 1,25 S4...
Και αυτό γιατί γιατί στα Λάμπρου από 30-32γρ η S4 κυμαινόταν από 1,40-45γρ...

Οχι ότι αμφιβάλλω...
Για εμπορικά μιλάμε....
Τάσο και εγώ δεν είχα ξαναδεί τέτοια δοσολογία αλλά και καψυλι σε σύγχρονο φυσίγγιο.μια χαρά πήγε κακός που δεν κράτησα κανένα έτσι για να υπάρχει.

Για ποσα φυσίγγια μιλάμε;

Status
Not open for further replies.
Back