Τα πάντα για τα τσοκ

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μην επιμένετε.
Από βολή σε νερό δεν βλέπεις άτρακτο !!!
Από ίδια απόσταση ρίχνατε ;
Με την ίδια γωνία ;
Το φυσίγγι με την μεγαλύτερη διασπορά φτιάχνει και μεγαλύτερη γραμμή στο νερό.
Έτσι ακριβώς....όσο ανοίγει η τουφέκια ,βλέπεις ριππη στο νερό....παλιά το λέγαν κατούρημα το φαινόμενο ‼️

Η patternmaster έχει ένα βίντεο που δείχνει διαφορά στην άτρακτο με τσοκ φρένου, βέβαια ένας φίλος έλεγε ότι τα πάντα στη ζωή είναι μοντάζ.. Στο 1:16
Καταρχήν το βίντεο δεν είναι της patternmaster είναι της

Pro Duck And Goose Hunting Supplies U.K.​

Που πουλάνε προφανώς τσοκ.
Κάνουν το ίδιο λάθος και αυτοί.

Σκεφτείτε ότι έχετε μια γόμωση με 10 εκατοστά άνοιγμα στα 30μ και άτρακτο 20μ.
Θα δείτε 20μ γραμμή στο νερό ;;;
Μην τρελαθούμε τώρα ρε παιδιά.
Απλή λογική.

Είναι ωραία να αμφισβητείς τα πάντα γιατί έτσι προχωράς μπροστά και μαθαίνεις την αλήθεια αλλά πριν το κάνεις αγοράζεις ένα φρένου παίρνεις ίδια φυσιγγακια και ρίχνεις για να έχεις μέτρο σύγκρισης ,το χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει να αμφισβητείς τους άλλους που έχουν επειδή νομίζεις ότι ξέρεις ή είσαι θεοφωτιστος η αντιρρησίας για να μην πω άλλη έκφραση το φρένου είτε αρέσει είτε όχι βγάζει σφιχτοτερες κατανομές από όλα τα υπόλοιπα τσοκ της ίδιας και ακόμη στενότερης σύσφιξης .Τα έχετε ισιωσει όλα επάνω στη βλητική ,αφού όλα έχουν λυθεί ούτως η άλλως εδώ και 50/60χρονια από τους ειδικούς που ευαγγελίζονται κάποιοι συνεχώς εδώ ,και συμφωνώ εν μέρει μπορώ ποτέ να σας χαλάσω το χατίρι που έλεγε ο Θάνος στο εφτά νάνοι.

Μην επιμένετε.
Από βολή σε νερό δεν βλέπεις άτρακτο !!!
Από ίδια απόσταση ρίχνατε ;
Με την ίδια γωνία ;
Το φυσίγγι με την μεγαλύτερη διασπορά φτιάχνει και μεγαλύτερη γραμμή στο νερό.
Την μεγαλύτερη γραμη στο νερο την κανει αυτο με τα περισσότερα γρ και τις λιγότερες ταχύτητες

Βαριέμαι να γράφω τα ίδια συνέχεια.
Έστω ότι μπορείς να πετύχεις ελάχιστη ή ακόμα και μηδενική ουρά (άτρακτο) στα σκάγια.
Πείτε μου εσείς που θα ωφελήσει.

Δεν θα ξεγλυστράει το θήραμα ανάμεσα στα σκάγια ;;;
Θα δέχεται όλα τα σκάγια ταυτόχρονα και όχι μετά από χιλιοστά του δευτερολέπτου ;
Σκεφτείτε πριν απαντήσετε.
Το θέμα της ατράκτου είναι λυμένο από παλιά.

Είναι ωραία να αμφισβητείς τα πάντα γιατί έτσι προχωράς μπροστά και μαθαίνεις την αλήθεια αλλά πριν το κάνεις αγοράζεις ένα φρένου παίρνεις ίδια φυσιγγακια και ρίχνεις για να έχεις μέτρο σύγκρισης ,το χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει να αμφισβητείς τους άλλους που έχουν επειδή νομίζεις ότι ξέρεις ή είσαι θεοφωτιστος η αντιρρησίας για να μην πω άλλη έκφραση το φρένου είτε αρέσει είτε όχι βγάζει σφιχτοτερες κατανομές από όλα τα υπόλοιπα τσοκ της ίδιας και ακόμη στενότερης σύσφιξης .Τα έχετε ισιωσει όλα επάνω στη βλητική ,αφού όλα έχουν λυθεί ούτως η άλλως εδώ και 50/60χρονια από τους ειδικούς που ευαγγελίζονται κάποιοι συνεχώς εδώ ,και συμφωνώ εν μέρει μπορώ ποτέ να σας χαλάσω το χατίρι που έλεγε ο Θάνος στο εφτά νάνοι.
Γιάννη δεν μιλάμε για συγκέντρωση αλλά για άτρακτο.

Βρες μια δική μου αναφορά που να υποστιρίζω ότι τα φρένου βγάζουν ίδιες τουφεκιές με τα κλασικά.
Δεν θα βρεις.
Πάντα εξαιρώ τα φρενάτα και τα brain γιατί δεν έχω δοκιμάσει κανένα.

Εσύ που το έχεις ψάξει χοντρικά πόση μεγαλύτερη συγκέντρωση στο full θα δω με ένα φρενάτο με το ίδιο φυσίγγι ;
Θα την δω με ότι φυσίγγι βάλω ;

Last edited:
Την μεγαλύτερη γραμη στο νερο την κανει αυτο με τα περισσότερα γρ και τις λιγότερες ταχύτητες
Αν ρίξω δηλαδή 60γρ με 10m/s θα κάνει την μεγαλύτερη γραμμή απ όλα ή θα πέσουν σαν κουτσουλιά στο νερό ;
Είναι θέμα διασποράς και μόνο.

Βασίλη λες είναι λυμένο το θέμα ατράκτου .Σε ρωτώ ένα φυσίγγι με αρχική 400 ξέρει κανείς να μας πει ακριβώς τη ταχύτητα έχει στα 60 στο κυνηγότοπο την κάθε φορά ,δεν νομίζω άρα πως δε παίζει ρόλο η άτρακτος μια ντουφέκιας και είναι το ίδιο αν είναι 1 μέτρο η 5 Αφού δεν έχεις σταθερά ούτε συνθήκες ( ταχ ανέμου ,φορά ανεμου,θερμοκρασία,βαρομετρική πιεση) για να ξέρεις ταχ γόμωσης ,αλλά ούτε και ταχ θηράματος ούτε όγκο θηράματος τη στιγμή βολής (τραβέρσα,Ρουαγιάλ,κλειστά,ανοιχτά φτερά) Ποιος μάγος έβγαλε το συμπέρασμα ότι δε παίζει τίποτε ρόλο ο Κόπερφιλντ.Τελος πάντων η βλητική είναι παλυπαραγοντικο φαινόμενο και δεν νομίζω ότι έχει λύσει και ολοκληρώσει την μελέτη της ουδείς και ούτε θα το κάνει ποτέ .Γι'αυτό καλό είναι να μην θεωρούμε ότι τα πινάκακια τα λύνουν όλα , τα λύνουν σίγουρα αν είσαι σε θέση να βάζεις πάντα τα δεδομένα της πραγματικής στιγμής και όχι λέγοντας έστω ότι γιατί τότε είσαι στο τετράδιό όχι στο χωράφι για κυνήγι.

Κανένα τσοκ δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά με όλα τα φυσίγγια σίγουρα θα αποδώσει αλλά τα μέγιστα του θα τα πάρεις με συγκεκριμένα φυσίγγια σε όλα θα έχει διαφορά σε άλλα μικρή σε άλλα μεγάλη δε γίνεται όμως να έχει τη μέγιστη διαφορά με όλα.Και σου γράφω τώρα από συζήτηση προχθές από δοκιμές που έχει κάνει φίλος και ότι ντουφέκι βγει το παίρνει και το δοκιμάζει και σε στόχο και κυνήγι γιατί θέμα αυλών μου λέει το δυνατότερο όπλο αυτή τη στιγμή μέχρι 40 γρ είναι το v3 του λέω συμφωνώ από κει και πάνω μου λέει χάνει απο την wintsister και στο πίνακα και στο κυνήγι και μου λέει εάν δεν το έβλεπα στη πράξη δε θα το πίστευα .Δε λέω ποιος το είπε γιατί τον ξέρει η μισή Ελλάδα και όλα αυτά φίλε για 2/10 μεγαλύτερο αυλό 18.6 η μία 18.8 η άλλη εγώ τον πιστεύω γιατί τον ξέρω ότι δε λέει σάλια και όντως ότι βγει το δοκιμάζει τώρα άλλος θα πει εγώ έχω Μπερέτα και τη σκίζω τη ρεμ και την win αλλά άλλο να λες και άλλο να κάνεις.

Βασίλη λες είναι λυμένο το θέμα ατράκτου .Σε ρωτώ ένα φυσίγγι με αρχική 400 ξέρει κανείς να μας πει ακριβώς τη ταχύτητα έχει στα 60 στο κυνηγότοπο την κάθε φορά ,δεν νομίζω άρα πως δε παίζει ρόλο η άτρακτος μια ντουφέκιας και είναι το ίδιο αν είναι 1 μέτρο η 5 Αφού δεν έχεις σταθερά ούτε συνθήκες ( ταχ ανέμου ,φορά ανεμου,θερμοκρασία,βαρομετρική πιεση) για να ξέρεις ταχ γόμωσης ,αλλά ούτε και ταχ θηράματος ούτε όγκο θηράματος τη στιγμή βολής (τραβέρσα,Ρουαγιάλ,κλειστά,ανοιχτά φτερά) Ποιος μάγος έβγαλε το συμπέρασμα ότι δε παίζει τίποτε ρόλο ο Κόπερφιλντ.Τελος πάντων η βλητική είναι παλυπαραγοντικο φαινόμενο και δεν νομίζω ότι έχει λύσει και ολοκληρώσει την μελέτη της ουδείς και ούτε θα το κάνει ποτέ .Γι'αυτό καλό είναι να μην θεωρούμε ότι τα πινάκακια τα λύνουν όλα , τα λύνουν σίγουρα αν είσαι σε θέση να βάζεις πάντα τα δεδομένα της πραγματικής στιγμής και όχι λέγοντας έστω ότι γιατί τότε είσαι στο τετράδιό όχι στο χωράφι για κυνήγι.
Γιάννη ο Lowry, πάλι αυτός ναι, επικεφαλής βλητικός της winchester έβγαλε και πινακάκια αλλά και ένα γενικό συμπέρασμα γιατί πραγματικά δεν μπορείς να έχεις υπολογιστή στο κυνήγι.

Λέει λοιπόν
Στην χειρότερη περίπτωση που το θήραμα (παπί) κινείται τραβέρσα αφαιρείς ένα 5% από την συγκέντρωση στο ακίνητο χαρτί και παίρνεις την συγκέντρωση στο τραβερσάτο.
Αυτή είναι η επίδραση της ατράκτου στην χειρότερη δυνατή περίπτωση

Ουσιαστικά δηλαδή @@ μπλε. :)

Μπορούμε φίλε να είμαστε σίγουροι γιαυτο που γράφει τουφεκισε στόχο παπί να κινείται τραβέρσα και με τι ταχύτητα και συνθήκες και φωτογράφισε τη ντουφέκια και τι σύγκρινε με σταθερό στόχο και έβγαλε το συμπέρασμα? Καταλαβαίνεις τι εννοώ και επειδή δεν νομίζω ότι αυτό που ανέφερα έχει γίνει σίγουρα ο άνθρωπος ήταν τεράστιος μπροστά μας σε γνώσεις αλλά δεν μπορώ να φάω αμασητα και κάποια πράγματα εάν δε μπορείς να μου τα αποδείξεις .Είναι και ο λόγος που πολλοί βλέπουν στη πράξη αλλά και επαναλαμβανόμενα πράγματα και γι'αυτό αντιδρούν .

Μονοκανο αλλά ενα φιλαράκι μου λέει σκοτώνω τις μπεκάτσες με το 4* 15 μετρά έως 40 το ντουφέκι με έχει αφήσει άφωνο κάτι ανάλογο μου είπε και ένας άλλος που γύρισε προχθές από βόρεια εκτός Ελλάδος έκανε φάσες μπόλικες και λίγα τρυγονακια ο οποίος έχει από όλα τα καλουδια των όπλων μου λέει δε παίζεται το v3 .

Τον εχω.. Ανετα...αλλα ξαναρωτα τον μετα απο λίγο καιρό.. Μαλλον θα το έχει πουλήσει ή θα ψάχνει να το πουλήσει... Ειχα κ εχω ενα κολλητό... Λαγσς... Καθε χρόνο μας τα κάνει τσουρέκια με το πόσο γαματο είναι το σκυλί του... Σεζον δε βγάζει.. Τα αλλάζει σαν πουκάμισα

Κανένα τσοκ δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά με όλα τα φυσίγγια σίγουρα θα αποδώσει αλλά τα μέγιστα του θα τα πάρεις με συγκεκριμένα φυσίγγια σε όλα θα έχει διαφορά σε άλλα μικρή σε άλλα μεγάλη δε γίνεται όμως να έχει τη μέγιστη διαφορά με όλα.Και σου γράφω τώρα από συζήτηση προχθές από δοκιμές που έχει κάνει φίλος και ότι ντουφέκι βγει το παίρνει και το δοκιμάζει και σε στόχο και κυνήγι γιατί θέμα αυλών μου λέει το δυνατότερο όπλο αυτή τη στιγμή μέχρι 40 γρ είναι το v3 του λέω συμφωνώ από κει και πάνω μου λέει χάνει απο την wintsister και στο πίνακα και στο κυνήγι και μου λέει εάν δεν το έβλεπα στη πράξη δε θα το πίστευα .Δε λέω ποιος το είπε γιατί τον ξέρει η μισή Ελλάδα και όλα αυτά φίλε για 2/10 μεγαλύτερο αυλό 18.6 η μία 18.8 η άλλη εγώ τον πιστεύω γιατί τον ξέρω ότι δε λέει σάλια και όντως ότι βγει το δοκιμάζει τώρα άλλος θα πει εγώ έχω Μπερέτα και τη σκίζω τη ρεμ και την win αλλά άλλο να λες και άλλο να κάνεις.
Γιάννη αν το διάβαζα αυτό πριν 2 χρόνια θα εντυπωσιαζόμουν.
Τα πράγματα είναι απλά για εμένα.
Το 99% των θηραμάτων μου τα τουφεκάω μέχρι 40μ πάνω κάτω.
Αυτό σημαίνει ότι ούτε οπλάρα ούτε φυσιγγάρα χρειάζομαι.
Με ένα 40% - 70% στα 36m συγκέντρωση είμαι πλήρης.

Όσοι έχουν χρήματα και τουφεκάνε στον Θεό ας τα δώσουν για να αγοράσουν ότι τους φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.

ps
Αλλά αφού τον ξέρεις καλά για ρώτα τον φίλο σου ... ένα 85% στα 36.5μ σε πόση επιπλέον απόσταση πέφτει στο 70%;

Επίσης ένα 95% στα 36.5μ σε πόση επιπλέον απόσταση πέφτει στα 70%.
Για εμένα αυτό είναι κρίσιμο στοιχείο.

Κάντου σε παρακαλώ την ερώτηση και στείλε μου σε πμ ή γράψε εδώ την απάντηση

Με τη πρώτη ευκαιρία θα τον ρωτήσω αν και δεν νομίζω να ξέρει .Να έχεις υπόψη και αυτός που μου είπε για τη σύγκριση v3 με wintsister και ο άλλος που Βαρέσε τις φάσες με τη v3 είναι γνωστοί σκοπευτές και δυνατά ντουφέκια και το ότι κλείνουν στη v3 βλέποντας αποτελέσματα στο κυνήγι εξαιρετικά δεν είναι τυχαίο εξάλλου τα αγωνιστικά τους ντουφέκια είναι διαφορετικά και ο κάθε ένας έχει και από 4/5 καραμπίνες για προσωπικούς λόγους δε θα αναφέρω ονόματα .Βασίλη εγώ ντουφεκαω ως επί το πλείστον με 57 κύλινδρο και πειραγμενα κωλοκωνο στη κανη και σκοτώνω μέχρι τα 35 μέτρα με 32 γραμαριακα άνετα σαρωνω γα την ακρίβεια εκεί γεμίζει η τσάντα ειδικά από τα 15 μέχρι τα 30 όταν θέλω μακρύτερες καταβολές αλλάζω ντουφέκι πάλι με σταθερό τσοκ έχω βαρεθεί τα πειράγματα και τις ταρζανιες γι'αυτό έχω αναφέρει ότι δε ξαναπαίρνω αυτογεμες παρά μόνο ένα perazzi όταν μπορέσω ,αν αλλάξω άποψη για αυτογεμες καθαρά επειδή μεγαλώνουμε και κουραζόμαστε δε θα πάρω άλλο εκτός από μπενελι becacia για να ρίχνω με το ένα χέρι και αν δε σκοτώνει μακριά αυτή σκοτώνω εγώ επειδή είναι κοντή .Τώρα ψάχνω τρόπο να βρω φυσίγγια και τιμές από έξω να δω διάφορες έχω φίλο που πηγαινοέρχεται Ιταλία Ισπανία άμα μάθω θα σας πω .

Back