Τα πάντα για τα τσοκ

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ευθυβολα πηγαίνουν , αλλά πάει η βολίδα με την μύτη ή με τα πλάγια ;
Είχα βρει στο στόχο, πλάγια τρύπα,ειχε σκάσει "ξάπλα"!
Και σε γουρούνι μέσα,το βλήμα αντί να έχουν ανοίξουν τα πέταλα, είχαν παραμορφωθεί "προς τα μέσα"!
Το ισχυρό χαρακτηριστικό τους δηλαδή,που είναι ο διπλασιασμός της διαμέτρου (με ανοιχτά τα πέταλα) δεν δούλεψε!
Συνάρτηση τιμής,απαιτήσεων κάνης, αμφίβολης απόδοσης (στο θέμα παραμόρφωσης- μεγιστοποίησης πλήγματος) και όλα αυτά για βολές ρεαλιστικά κάτω των 100 σε όπλα ουσιαστικά χωρίς σκοπευτικά, νομίζω ότι δεν αξίζουν!
Οι φίλοι γρουνάδες φαντάζομαι θα έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη, να μας πούνε!

Φαντάζομαι εννοείς αυτά
Αυτα συναδελφε θελουν πολλη προσοχη .Τα εριχνα με το δικαννο 'Καλα πηγαιναν στο στοχο αλλα αν κυνηγας σε πετρωδες μερος εξωστραγκιζωντε .Ενα θα σου πω . Με ενα φυσιγγι 2 γουρουνια .Επεσε αυτο που σημαδευα και βλεπω δεξια 10 μετρα να πεφτει και ενα μικο .Αρχικα σκευτηκα οτι ειχα κανει λαθος και οτι εριξα εννιαβολο .Μετα στο γδαρσιμο βρηκα κομματο απο το μονοβολο στο μικρο στα πλευρα .Πολλη προσοχη .Εξοστραγγιζωντε .

Ποιο τσοκ ειναι καλυτερο αυτο που εχει 70% με γεματο κεντρο και φτωχη περιφερεια ή αυτο που εχει 60% και ομοιομορφη κατανομη σε μια δεδομενη αποσταση?
Σιγουρα το δευτερο εχει το πλεονεκτημα στην δεδομενη αποσταση,ομως το πρωτο θα ειναι πιο καλο σε μια μεγαλυτερη αποσταση......

Γνωρίζει κάποιος τη διάμετρο των μαμίσιων τσοκ winchester sx3 ή sx4?
Γιατι θέλω να υπολογίσω πόσα άστρα είναι το anaconda long range (18,8 αυλος)
Πώς θα υπολογίσεις πόσα άστρα είναι το long range από την διάμετρο των μαμισιων τσόκ;

Το anaconda long έχει διάμετρο στομίου 17,78 mm στον 18,8 βγαίνει φουλ (1*) ονομαστική σύσφιξη...

Το ξέρω ότι έχουν ειπωθεί πολλά αλλά θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου πείτε εντυπώσεις από τα kicks smoke?
Απο δικη μου εμπειρια ( μπορει να κανω λαθος) δουλευουν καλα απο light full και πανω.. σε καποια οπλα δεν εχουν διαφορες απο ενα briley ας πουμε σε καποια αλλα εχει μεγαλη διαφορα ... Βλεπεις αρκετα σκαγια στο κεντρο της τουφεκιας... Επισης με αποσπομενο πατο δεν αποδιδουν καλα...οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν απο ενα kicks ... Εχω χαλασει κανα χιλιαρικο σε kicks high flyer . Goblin thunder. Και smoke... Αν θελεις κατι σε ανοικτο τυπου 3αστρα και κατω δες κατι πιο οικονομικο... Επισης το τσοκ δεν θα σου δωσει τιποτα παραπανω απο ενα gemini απλα θα κανει πιο θεαματικο το σκασιμο στο πουλι .

Το ξέρω ότι έχουν ειπωθεί πολλά αλλά θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου πείτε εντυπώσεις από τα kicks smoke?
Βασίλη καλησπέρα. Έχω το Kicks LF σε crio plus, για την Μ2. Μου δίνει πουλιά, σε πολύ μακρινές βολές, όπου κάποια από αυτά κεραυνοβολούντε κανονικά. Στο χαρτί, σαν αποτύπωση, δεν δείχνει κάτι το διαφορετικό, από τα άλλα αντίστοιχα τσοκ σε παρόμοια σύσφιξη, αλλά στην πράξη μου δίνει την εικόνα, ότι σκάει η ντουφεκιά, πάνω στο θήραμα, με πολλή δύναμη. Αυτή είναι και η μόνη διαφορά από το μαμίσιο ΙΜ και Full, καθώς και το ΤΜ της ΒRΑΙΝ, τα τσοκ που έχω, για μακρινές βολές. Δεν μπορώ να πω, πως έχω μετανιώσει, που το απέκτησα. Ίσα ίσα. Σαν κάρπωση δεν πρόσθεσε τίποτα σε σχέση με τα άλλα. Μην σου πω, πως το ΙΜ και το ΤΜ παίρνουν μακρινά πουλιά, που δεν είμαι πάντα επάνω τους, γιατί το Kicks, δεν συγχωρεί, λάθη στην σκόπευση. Πάντως, σαν εικόνα ντουφεκιάς, αν είσαι πάνω στο θήραμα, παίζει χωρίς αντίπαλο. Φίλοι που έχουν σε LM και Μ, έχουν επίσης την ίδια άποψη. Μία σεζόν το έχω κυνηγήσει και αυτή είναι η άποψη μου, μέχρι στιγμής. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα, από κανέναν φίλο που έχει, πριν το πάρεις. Με 9άρι που το δοκίμασα σε χαρτόνι, πέρυσι το Φθινόπωρο, είχε 70% στον κύκλο, των 76 εκατοστών.

KLF 35m 394 syng 70.jpg

Απο δικη μου εμπειρια ( μπορει να κανω λαθος) δουλευουν καλα απο light full και πανω.. σε καποια οπλα δεν εχουν διαφορες απο ενα briley ας πουμε σε καποια αλλα εχει μεγαλη διαφορα ... Βλεπεις αρκετα σκαγια στο κεντρο της τουφεκιας... Επισης με αποσπομενο πατο δεν αποδιδουν καλα...οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν απο ενα kicks ... Εχω χαλασει κανα χιλιαρικο σε kicks high flyer . Goblin thunder. Και smoke... Αν θελεις κατι σε ανοικτο τυπου 3αστρα και κατω δες κατι πιο οικονομικο... Επισης το τσοκ δεν θα σου δωσει τιποτα παραπανω απο ενα gemini απλα θα κανει πιο θεαματικο το σκασιμο στο πουλι .
Απ' όλα έχουν διαφορά.μη κοιτάτε τα χαρτιά.ενα απλό lm να σου δώσει το θήραμα άντε βαριά στα 40 μέτρα.το lm το κικς πάει στα 50.το θέμα είναι πόσοι μπορούμε να το υποστηριξουμε

Βασίλη καλησπέρα. Έχω το Kicks LF σε crio plus, για την Μ2. Μου δίνει πουλιά, σε πολύ μακρινές βολές, όπου κάποια από αυτά κεραυνοβολούντε κανονικά. Στο χαρτί, σαν αποτύπωση, δεν δείχνει κάτι το διαφορετικό, από τα άλλα αντίστοιχα τσοκ σε παρόμοια σύσφιξη, αλλά στην πράξη μου δίνει την εικόνα, ότι σκάει η ντουφεκιά, πάνω στο θήραμα, με πολλή δύναμη. Αυτή είναι και η μόνη διαφορά από το μαμίσιο ΙΜ και Full, καθώς και το ΤΜ της ΒRΑΙΝ, τα τσοκ που έχω, για μακρινές βολές. Δεν μπορώ να πω, πως έχω μετανιώσει, που το απέκτησα. Ίσα ίσα. Σαν κάρπωση δεν πρόσθεσε τίποτα σε σχέση με τα άλλα. Μην σου πω, πως το ΙΜ και το ΤΜ παίρνουν μακρινά πουλιά, που δεν είμαι πάντα επάνω τους, γιατί το Kicks, δεν συγχωρεί, λάθη στην σκόπευση. Πάντως, σαν εικόνα ντουφεκιάς, αν είσαι πάνω στο θήραμα, παίζει χωρίς αντίπαλο. Φίλοι που έχουν σε LM και Μ, έχουν επίσης την ίδια άποψη. Μία σεζόν το έχω κυνηγήσει και αυτή είναι η άποψη μου, μέχρι στιγμής. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα, από κανέναν φίλο που έχει, πριν το πάρεις. Με 9άρι που το δοκίμασα σε χαρτόνι, πέρυσι το Φθινόπωρο, είχε 70% στον κύκλο, των 76 εκατοστών.

View attachment 90640
Για το tm τα έχουμε πει.φοβερο τσοκ τσάντας με μαξ τα 40 μέτρα.οτι μπει εκεί πρέπει να είσαι πολύ εκτός για να φύγει.δε συγκρίνεται όμως με κικς.αλλη δουλειά το ένα άλλη το αλλο

Πάρτε μια ιδέα για το τι ακριβώς μιλάμε όταν αναφερόμαστε σε κικς.και μπορεί να πάει η τουφεκιά και πιο μακριά από τ αναγραφομενα
View attachment 90641
Μια φάσα που πήρα φέτος στην έναρξη, με το Kicks, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν στα 50 μέτρα, και παραπάνω. Της τραβάω μία, όπως πέρναγε τραβέρσα, με ένα F2-34, τίποτα. Δεύτερη με F2-34, πάλι τίποτα. Το τρίτο, όμως ήταν Gamebore. Αδερφέ το πουλί έσκασε κάνοντας και τούμπα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα σε τέτοια απόσταση. Πάω το βρίσκω και ξεπουπουλιάζω την πλευρά. είχε 5 σκάγια, δίπλα δίπλα, κάτω από την φτερούγα. Όλο το κυνήγι, ήταν αυτή η ντουφεκιά. Αυτά μου προσφέρει αυτό το τσοκ.

Θα δώσει πολλά παραπάνω και σε διάτρηση και σε κρούση.τα high flyer που αναφέρεις είναι αποκλειστικά γι ατσάλινα σκάγια στην αναγραφόμενη σύσφιξη.αν χρησ.μολυβδινα σκάγια πέφτουν 1/10 κάτω της αναγραφόμενες σύσφιξης τους.αυτα που θέλουμε εμείς είναι τα smoke.ουτε το goblin thunder είναι για μολυβι

Μια φάσα που πήρα φέτος στην έναρξη, με το Kicks, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν στα 50 μέτρα, και παραπάνω. Της τραβάω μία, όπως πέρναγε τραβέρσα, με ένα F2-34, τίποτα. Δεύτερη με F2-34, πάλι τίποτα. Το τρίτο, όμως ήταν Gamebore. Αδερφέ το πουλί έσκασε κάνοντας και τούμπα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα σε τέτοια απόσταση. Πάω το βρίσκω και ξεπουπουλιάζω την πλευρά. είχε 5 σκάγια, δίπλα δίπλα, κάτω από την φτερούγα. Όλο το κυνήγι, ήταν αυτή η ντουφεκιά. Αυτά μου προσφέρει αυτό το τσοκ.
Δεν ήταν μόνο το τσοκ ήταν και το φυσιγγι και φυσικά πάνω απ' όλα το χερι.τα gamebore συνήθως έχουν άριστα γυαλισμένα σκάγια με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιμόνιο και σκληρα

Δεν ήταν μόνο το τσοκ ήταν και το φυσιγγι και φυσικά πάνω απ' όλα το χερι.τα gamebore συνήθως έχουν άριστα γυαλισμένα σκάγια με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιμόνιο και σκληρα
Είναι σαν να είναι επινικελωμένα, χωρίς να είναι. Απίστευτη ποιότητα σκαγιών. Δεν το έχω ξαναδεί.

Back