Σιγά το πραγμα Νίκο που θα μου ζητήσεις κ συγγνώμη..... Αλίμονο.....ΟΚ....Απο εμενα συγνωμη....Εχεις ΔΙΚΙΟ!!!!
Πολύς κόσμος πιστεύει ότι σε δίκανο με σταθερά τσοκ το 4-3 είναι ότι πρέπει για γενικό κυνήγι ,τώρα τι κόλλημα είχαν οι εισαγωγείς με το 3-1;Σιγά το πραγμα Νίκο που θα μου ζητήσεις κ συγγνώμη..... Αλίμονο.....
Δεν το είπα μόνο για εσένα αλλά γενικά...
Και δεν ειμαι διαχειριστής.. Αλλά αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί πολλάκις....
Έφαγα μια φλασια γερή εχτες.... Και λέω έχω διαβάσει εκατοντάδες άρθρα κλπ αλλά κανείς δεν έγραψε πόσο ανοίγει το κάθε τσοκ κ σε πόση απόσταση..
Ο κυπριδημος μας έδωσε ένα παραδειγμα χωρίς όμως να πει τι ακριβώς εννοεί με την λέξη "ανοίγει αργά" δηλαδή ποσο αργά?
Ας πουμε πχ οτι έχουμε με το τάδε τσοκ ένα άνοιγμα της τάξης των 20εκ στα 15μ, μέχρι ποσα μέτρα η εκατοστά θα διατηρηθεί αυτό?
Δλδ ποσο γρήγορα ανοίγει η τουφέκια μας?
Ξαναλέω ότι αυτό είναι πονοκεφαλος κ μπορεί κ εντέλει να μην έχει νόημα....
Αλλά είναι κάτι που γεννάει απορίες σε όσους αγαπάνε την βλητικη.........
ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ
Από την απεικόνιση των τσοκ με τους χρωματιστούς κύκλους φαίνεται η εξέλιξη της τουφεκιάς καθως αυτή απομακρύνεται από το στόμιο. Υπενθυμίζεται ότι οι κύκλοι είναι το "φονικό" κέντρο που σπάει πιάτα και όχι το σύνολο των σκαγίων.
Τι βλέπουμε;
Ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ, τα πέντα άστρα, ανοίγει γρήγορα όπως είναι αμενόμενο, και δίνει την μέγιστη αποτελεσματικότητα στα 25 μέτρα. Μετά "ξεφτίζει" γρήγορα.
Ο ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ, τα τέσσερα άστρα παράγει έναν γεωμετρικά αναπτυσσόμενο κώνο από το στόμιο και μετά και φτάνει στο έπακρο της αποτελεσματικότητας στα 30 μέτρα και μετά χάνει την αποτελεσματικότητα του σε μικρή απόσταση. Είναι το μόνο τσοκ με αυτή την τέλεια κωνική, σαν χωνί, εξέλιξη της τουφεκιάς.
ΜΙΣΟ ΤΣΟΚ, Η ΕΚΠΛΗΞΗ, τα τρία άστρα, όπου η τουφεκιά ανοίγει σταδιακά από το στόμιο στα 25 μέτρα, μετά τα 25 μέτρα διατηρεί το άνοιγμα χωρίς να χάνει την πυκνότητα της για ακόμη 20 μέτρα. Ακόμη και στα 50 μέτρα διατηρεί ένα "φονικό" κέντρο 45 εκατοστών που θα σπάσει το πιάτο αν το βρει.
ΦΟΥΛ ΤΣΟΚ, ένα άστρο, η τουφεκιά ανοίγει αργά μέχρι τα 30 μέτρα, ενώ μετά δείχνει μια γρήγορη αραίωση έως τα 50 μέτρα.
Αν κ εκτός τοπικ θα προσπαθησω να σου εξηγήσω...Πολύς κόσμος πιστεύει ότι σε δίκανο με σταθερά τσοκ το 4-3 είναι ότι πρέπει για γενικό κυνήγι ,τώρα τι κόλλημα είχαν οι εισαγωγείς με το 3-1;
Με 45 σκάγια ν 4 σε κύκλο 76 (κέντρο+περιφέρεια)όπου,κέντρο 52 εκατοστά όσο κ το μέτωπο της τουφεκιας....χωλαινει φανερά σε αυτά τα μέτρα, έως 40 ίσως ,είναι οκ αλλά 55 κ για πράσινο....με τιποτα
Άρι αν επιτρέπεται σε ποια τσοκ έχεις καταλήξει στην m2 για να καλύψεις όλο το εύρος των αποστάσεων;Ωραία η συζήτηση κ πολύ ωραίοι κ σωστοί οι πίνακες αλλά αφήνουν ένα σοβαρό παράγοντα εκτός, το όπλο, την κάνη, για αυτούς βέβαια που θεωρούν ότι δεν είναι απλά ένας κύλινδρος που κάνει την άχαρη δουλειά να μεταφέρει τη γόμωση αλλά επεμβαίνει σε αυτή...
Εγώ έχω δει αρκετά ίδια όπλα που το ένα με ένα σφιχτό τσοκ να έχει όριο τα 40 μέτρα κ το άλλο να το πηγαίνει στα 45 η στα 50... το όριο μου είναι ο απαιτούμενος αριθμός σκάγιων στον κύκλο των 76 εκ για κάθε μεγέθους θήραμα αναλογικά...
Όλα είναι σχετικά κ η κάθε κάνη έχει τα δικά της όρια με το κάθε τσοκ... Μέχρι τα 35 μέτρα οι διαφορές είναι μικρές, μετά ξεκινά το χάος...
Τώρα πάνω σε αυτό που αναφέρει ο Τάσος, το τι κερδίζεις κ τι χάνεις με ένα τσοκ, από πού ξεκινά δηλαδή να γίνεται ωφέλιμο κ μέχρι που φτάνει, έτυχε κ πειραματίστηκα αρκετά πέρυσι... Ο λόγος ήταν οι πολύ σφιχτές τουφεκιές κοντά κ οι θετικές μακρινές απολαβές... Έκανα κ μια εκκαθάριση στα τσοκ μου μάλιστα έτσι...
Αν θα έπρεπε χοντρικά να αναφέρω την πιο ωφέλιμη για μένα πάντα κατανομή σε όλες τις αποστάσεις που μπορεί να τουφεκισει κάποιος μέχρι τα 45 μέτρα σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών οπλων θα έλεγα μια σύσφιξη 4/10 για σκάγια από 6 έως 9 κ ένα 7/10 από 5 κ κάτω...
Μετά τα 45 μέτρα χρειάζονται διάφορα "ταλέντα" στον έξοπλισμο αφήνοντας απ'έξω τον ανθρώπινο παράγοντα...
Μπράβο! δεν το ειχα ξαναδει αυτό το πινακακι..
Anaconda mid κ kicks smoke mod κ LF ...Άρι αν επιτρέπεται σε ποια τσοκ έχεις καταλήξει στην m2 για να καλύψεις όλο το εύρος των αποστάσεων;
Καμία αντιπαράθεση.Μην το παρεις σαν αντιπαρεθεση.....συζητηση κανουμε. Αυτο που βλεπω στην αποτυπωση ....ειναι για
κλαματα ( για μενα )....Σε σενα μπορει να αρεσει...και οκ.....παω πασο....Λοιπον ενα φυσιγγιο 33 γραμμαρια
Ν4 εχει 191 σκαγια γομωση....Δλδ...η μια τουφεκια σου με τα κιτρινα εχει 191Χ15%= 28 σκαγια τοσα κιτρινα
τοσα μετρησα δλδ 15% συγκεντρωση.Με τα κοκκινα εχει 22,5% συγκεντρωση....Εαν εσυ το θεωρεις καλο....οπως
προειπα....εγω πασο....
Και να σου πω και κατι ακομα....που ΙΣΩΣ δεν το γνωριζεις....Ενα Ν4 σκαγι ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΟ με αρχικη
V1,5-418m/s στα 50 ΜΕΤΡΑ και ΟΧΙ στα 55 μετρα εχει διατρηση 4,1 χιλιοστα....Το μολυβδινο στα ΙΔΙΑ μετρα
δεν εχει ουτε την μιση διατρηση.....εχει σχεδον ξεψυχησει στα 50 μετρα....Και σε ρωταω....σε τι θηραμα θα το
ριξεις αυτο το φυσιγγιο στα 55 μετρα...και θα εχεις και την απαιτηση να το κρατησεις ??
Απλα ( για μενα παντα ) αυτο το φυσιγγιο σε αυτα τα μετρα δεν κραταει θηραμα....του λαγου του
κανεις ''αερα'' ......την φασσα ισως την τραυματισης....δεν την κρατας ομως....
Εκει κολλαει το για ''κλαματα''....για μενα. Παντα φιλικα....και οπως προειπα....χωρις αντιπαραθεση!!!
Για αυτό το φυσιγγιο δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν το έχω ρίξει σε μακρυνες βολές.Να ρωτησω κατι.....χωρις παρεξηγηση....απο διατρηση πως ξερουμε τι κανει?.....
Δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο φασα σε αυτα τα μετρα...για φασιανο ουτε τον εχω δει....Καμία αντιπαράθεση.
Αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα θα δεις ότι χαρακτηρίζω το φυσιγγιο συμπαθητικό.
Για το αν σκοτώνει το 4αρι στα 55μ φασσα , την σκοτώνει άνετα και το έχω ζήσει αρκετές φορές με δικά μου φυσιγγια...
Οι άγγλοι χτυπάνε Φασιανους με 4αρια στις 80 γιαρδες πλέον.
Στον λαγό Νίκο σε αυτά τα μέτρα Ρίχνω 2αρια.
Καλός ο ταχογράφος δε λέω αλλά δεν νομίζω ότι όλα πάνε αναλογικά πάντα αλλά ούτε μπορείς να κάνεις και προβλέψεις επειδή κατέχεις το εργαλείο.
Σου είχα βάλει ένα φυσιγγιο με 2αρια στα 60μ αφού αρχικά το έβγαλες εξαιρετικό μετά είπες ότι θα σέρνεται χωρίς καν να γνωρίζεις το στήσιμο του
Φιλικά στα λέω και εγώ εννοείται γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που ταχογραφει.
Για αυτό το φυσιγγιο δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν το έχω ρίξει σε μακρυνες βολές.
Σε νορμάλ αποστάσεις σκοτώνει καλά για αυτό άλλωστε έχει και μια φημη τόσα χρόνια.
Θεωρείς ότι το νο 4 δεν σκοτώνει φασσα ή φασιανο σε αυτά τα μέτρα λόγω εκείνους διατρησης?
Η συγκέντρωση φτιάχνει.
Φίλε ενδεικτική είναι η φωτο για να δούμε πως πάει ένα απλό φυσιγγιο σε αυτά τα μέτρα με φουλ τσοκ.Με 45 σκάγια ν 4 σε κύκλο 76 (κέντρο+περιφέρεια)όπου,κέντρο 52 εκατοστά όσο κ το μέτωπο της τουφεκιας....χωλαινει φανερά σε αυτά τα μέτρα, έως 40 ίσως ,είναι οκ αλλά 55 κ για πράσινο....με τιποτα
Δεν παίζει ρόλο μόνο η σύσφιξη για την διάμετρο ανοίγματος. Το είπες και εσύ ...Ίσως όμως κ να μην έγινα κατανοητος εγώ...
Πάμε άλλη μια..........
Αν έχει κάποιος το μήκος ανοίγματος της τουφεκιας που βγάζει κάθε συσφιξη κ σε διάφορες αποστάσεις ας μας τα πει..........
όπως προειπα παιζει ρόλο κ το πυρομαχικο... Όποτε έστω κ στο περιπου.....
200-300% δεν νομίζω να έχουν....Τι τα θέλεις τα νούμερα αυτά ;
Που θα σου χρησιμεύσουν αν έχουν μια αβεβαιότητα 200-300%;