Τι σημαίνει "καλή κάννη";

Ποσο να μακρυνω τον κωνο της ςς ψαχνω μη γινει σαν το γουιντσιστερ που ειχα 18.8 που οταν γεμιζα φυσιγγια με ταπα καλδαρα εριχνα και ηθελε μεγαλυτερες προσκοπευσεις απο την ςς με το ιδιο φυσιγγι ιδιογομωσης και ειχα τσαντιστει
Η τάπα Καλδάρα δεν έκανε σωστή έμφραξη?

Καλησπέρα. Γιαννη θα πω την γνώμη μου οσο πιο απλά μπορω. Για να παρεις το καλύτερο απο μια κανη ξεκινας με το τι θα ρίξεις. Αν θες πλαστικα βύσματα μέτρα ολα οσα βρεις με ακρίβεια με παχυμετρο, και προσθεσε 0, 1 mm ( μετράς την μεγαλύτερη διαμετρο που συναντας).Αυτη είναι η χρυσή τομή για διάμετρο αυλού. Για τον κωνο αν ρίχνεις εμπορικά, αυτον της bennelli ανοιξε τον μονο στα τελευταία 5 με 10 mm , μειώνοντας την κλιση απο περίπου 6, 7° σε 3 με 3,5°. Αυτο ενας καλος τεχνιτης το κάνει χωρίς ειδικά εργαλεία. Εξίσου σημαντική ή και περισσότερο είναι η λείανση. Τελος θεωρώ μια καλή επαναχρωμιωση και επιλεον λειανση θα κανουν την κανη πολυ καλύτερη. Απο ολα ομως αυτά το σημαντικότερο είναι η ευθύτητα.

Καλησπέρα. Γιαννη θα πω την γνώμη μου οσο πιο απλά μπορω. Για να παρεις το καλύτερο απο μια κανη ξεκινας με το τι θα ρίξεις. Αν θες πλαστικα βύσματα μέτρα ολα οσα βρεις με ακρίβεια με παχυμετρο, και προσθεσε 0, 1 mm ( μετράς την μεγαλύτερη διαμετρο που συναντας).Αυτη είναι η χρυσή τομή για διάμετρο αυλού. Για τον κωνο αν ρίχνεις εμπορικά, αυτον της bennelli ανοιξε τον μονο στα τελευταία 5 με 10 mm , μειώνοντας την κλιση απο περίπου 6, 7° σε 3 με 3,5°. Αυτο ενας καλος τεχνιτης το κάνει χωρίς ειδικά εργαλεία. Εξίσου σημαντική ή και περισσότερο είναι η λείανση. Τελος θεωρώ μια καλή επαναχρωμιωση και επιλεον λειανση θα κανουν την κανη πολυ καλύτερη. Απο ολα ομως αυτά το σημαντικότερο είναι η ευθύτητα.
Εχω σκοπο να κατεβω κατω απο τις 2 μοιρες και ενοειται το γυαλισμα καθρεπτης εετσι που δεν θα ξεχωριζεις θαλαμη απο κωνο .

Εχω σκοπο να κατεβω κατω απο τις 2 μοιρες και ενοειται το γυαλισμα καθρεπτης εετσι που δεν θα ξεχωριζεις θαλαμη απο κωνο .
Φιλος μου γιαννη με μια ss εκανε κωνο στο ψιλακι και το οπλο ειναι αντε για τρομερες ντουφεκες...

αυτον της bennelli ανοιξε τον μονο στα τελευταία 5 με 10 mm , μειώνοντας την κλιση απο περίπου 6, 7° σε 3 με 3,5°.
3,57° είναι στην Μ2 χωρίς πείραγμα ... η ss είναι διαφορετική ?
ή έχω κάνει λάθος στους υπολογισμούς ?

Ποιο σύγχρονο όπλο έχει γωνία κώνου πάνω από 5° ???
Οι 5° είναι το ανώτερο όριο της SAAMI δεν γνωρίζω για την C.I.P.

Untitled 1.jpg

Last edited:
3,57° είναι στην Μ2 χωρίς πείραγμα ... η ss είναι διαφορετική ?
ή έχω κάνει λάθος στους υπολογισμούς ?

Ποιο σύγχρονο όπλο έχει γωνία κώνου πάνω από 5° ???
Οι 5° είναι το ανώτερο όριο της SAAMI δεν γνωρίζω για την C.I.P.

View attachment 25087
Για βρες πόσες μοίρες έχει η browning gold hunter με 18.8 αυλο‼️

Πάρτε το χαμπάρι μάγκες ... η "καλύτερη κάνη" είναι το καλό κοντάκι, το καλό φυσίγγι και η εξάσκηση στο σκοπευτήριο.
Όλα τα άλλα είναι για να έχουμε κάτι να λέμε.
Ρε φίλε...πήγα στον Στέφανο κ ξέχασα τα χαιρετίσματα σου...στην επόμενη....από τα white houses να πω❓

Βασίλη αυτό που δειχνεις είναι η μιση γωνία . 10,5 ° είναι η μέγιστη γωνία ( της κορυφής) του κωνου και απο saami και cip. Η benelli δεν κατεβαίνει κατω απο 6°γιατί ο μηχανισμός της δυσλειτουργει με χαμηλές γομωσεις και μακριους κωνους ,( η ανακρουση που συζητάγαμε). Γιαννη το γυαλισμα απο μονο του ισως δεν αντέξει στην χρήση, με την διανοιξη της κάνης θα φύγει η σκληρημενη επιφάνεια και χωρίς επαναχρωμιωση θα έχει μειωμένη αντοχή στις τριβές. Τα πιο ψαγμένα τσοκ ανέκαθεν ηταν δυο διαφορετικων γωνιωσεων με την δεύτερη στις 2° συνηθως.

Βασίλη αυτό που δειχνεις είναι η μιση γωνία . 10,5 ° είναι η μέγιστη γωνία ( της κορυφής) του κωνου και απο saami και cip. Η benelli δεν κατεβαίνει κατω απο 6°γιατί ο μηχανισμός της δυσλειτουργει με χαμηλές γομωσεις και μακριους κωνους ,( η ανακρουση που συζητάγαμε). Γιαννη το γυαλισμα απο μονο του ισως δεν αντέξει στην χρήση, με την διανοιξη της κάνης θα φύγει η σκληρημενη επιφάνεια και χωρίς επαναχρωμιωση θα έχει μειωμένη αντοχή στις τριβές. Τα πιο ψαγμένα τσοκ ανέκαθεν ηταν δυο διαφορετικων γωνιωσεων με την δεύτερη στις 2° συνηθως.
Φίλε δεν είναι η μέρα μας σήμερα.
Η SAAMI δείχνει ακριβώς την γωνία που δείχνω και εγώ. pdf σελ 22

Untitled 1.jpg

Untitled 1.jpg

Αν τώρα μετράτε και την απέναντι ... πολλαπλασιάστε επί 2.

Attachments

Last edited:
Back