Με αφορμή αρκετών φίλων εντός αλλά και εκτός φόρουμ στην ερώτησή τους.
Αν οι κάννες των MERKEL έχουν όντως ή όχι, αυτή την φοβερή απόδοση που τα έχουν κάνει διάσημα?
Μπορώ να απαντήσω ότι στον κυνηγετικό χώρο, ναι έχουν αυτό τον μύθο δικαιολογημένα! Στον σκοπευτικό όμως χώρο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Που θέλω να καταλήξω. Η πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών κυνηγάει με χαμηλής και μέσης κυρίως χρηματικής αξίας όπλα. MERKEL χρησιμοποιεί ένας στους 100 κυνηγούς και ελάχιστοι σκοπευτές, Perazzi, Beretta ase,dt, so,Krieghoff κτλ. ένας στους 1000 κυνηγούς, αλλά η πλειοψηφία των σκοπευτών.Αμφότερα έχουν την ίδια ποιοτική τουφεκιά! Σίγουρα τα Merkel και πάνω σε κατηγορία όπλα έχουν τέλεια λειασμένες και ευθείες με ποιοτικά ατσάλια κάννες και σίγουρα έχουν ποιοτικότερη τουφεκιά ή καλύτερα, στέλνουν τα σκάγια ποιο κοντά εκεί που κοιτάμε τουφεκάμε! Ο ίδιος μύθος όμως δεν ισχύει για τις κάννες των Remington? Πόσο μάλλον για τις κάννες των Cosmi!
Από προσωπικής χρήσης τόσο με Merkel όσο και με αντίστοιχα ποιοτικά τουφέκια, διαφορά τόσο στον πίνακα όσο και στο κυνήγι δεν είδα. Τα κάτωθι ατσάλια καννών που έχω κατά καιρούς χρησιμοποιήσει σε ποιοτικά δίκαννα κανένα δεν μου έδειξε το κάτι παραπάνω στην τουφεκιά αλλά σίγουρα στο ζύγισμα του όπλου.
Phoenix, Breda, Hercules, UM-6 & 8, Bohler Rasant & Antinit και των ποιοτικών Ρωσικών Tula.