καλησπερα εχω μια καραμπινα τσωρτσηλ αριστερη συχνα μου κανει εμπλοκες την εχω καθαρη ανελειπως.την λαδωνω στα μηχανικα της μερη τι να φταιει αραγε μου κραταει το σκασμενο φυσιγγο στο δοντι του εξωλκεα τι κανω ; δεν θελω να την σπροξω ειναι αριστερη και μου ερχετε αριστα
και κατι ακομα ....που λαδωνω και που οχι ,μπορει κανεις να μου πει
Για να συμβαίνει αυτό που περιγράφεις, προφανώς η βάση του κάλυκα δεν συναντά τον
εξωστήρα (το μικρό σιδεράκι - προεξοχή - στην εσωτερική επιφάνεια της ουράς της κάννης). Αυτό λογικά σημαίνει ότι:
Είτε έχει φαγωθεί ο εξωστήρας (το πιο πιθανό) ...
Είτε το κλείστρο έχει πολύ τζόγο δεξιά-αριστερά, με αποτέλεσμα κάποιες φορές ο κάλυκας (η άκρη της βάσης του) να μη χτυπάει στον εξωστήρα για να πεταχτεί έξω, αλλά να τον προσπερνά και έτσι παραμένει πιασμένος στο δόντι του εξωλκέα ... (κάπως απίθανο).
Μια άλλη πιθανότητα είναι το κλείστρο σε κάποιες βολές να μην έρχεται αρκετά πίσω, κι έτσι ο κάλυκας να μη φτάνει ως τον εξωστήρα αλλά να σταματά λίγο πιο μπροστά. Αν η εμπλοκή συμβαίνει μόνο με κάποιο συγκεκριμένο φυσίγγι χαμηλών πιέσεων, μπορεί να οφείλεται σε αυτό (στο φυσίγγι).
Αλλιώς κάτι φρενάρει την οπισθοδρόμηση του κλείστρου - πιθανές αιτίες:
Πολύ σκληρό επανατατικό ελατήριο ...
Μισοφραγμένες οι τρύπες που περνούν τα αέρια από την κάννη στο πιστόνι.
Στραβωμένος "σιδηρόδρομος" ...
Εμπόδια (γρέζια, βρωμιά κλπ.) στα αυλάκια της βάσης όπου κινείται ο σιδηρόδρομος.
Δες επίσης τα 2 λαμάκια στο εσωτερικό της βάσης (το στοπ αποθήκης και το κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου) αν κινούνται άνετα ή αν κολλάνε ...
Αυτά μπορώ να σκεφτώ, ελπίζω να μη σε μπέρδεψε περισσότερο η ανάλυσή μου ...
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Αλλιώς πήγαινέ το σε οπλουργό ...
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Υ.Γ. Όσο για το λάδωμα: καθαρίζεις και λαδώνεις όλα τα μεταλλικά τμήματα και μετά τα σκουπίζεις καλά με στεγνό πανί ή χαρτί. Λίγο λάδι αφήνεις μόνο στις ράγες του σιδηρόδρομου, πουθενά αλλού ...